- 5 Kasım 2022
- 407
- 159
- 29
Merhaba anneler kulübüne de üye olduğunuzu görüyorum. Son tedavinizden mi gebeliği yakaladınız pgt siz mi transfer oldunuz? Doktorunuz kimdi?çok üzüldüm benim de iki pgt li embriyom kimyasalla sonuçlanmıştı o kadar üzülmüştümki ara verip kafamı toparladım şimdi sıfırdan başladık tedaviye pazar opu oldum pgt yaptır dedi doktorum ama hiç istemiyorum yüksek ihtimal yaptırmayacağım. kendini yıpratma kötü şeyler düşünme seni sürekli muayeneye çağırıyorlardır, bu sancılı süreci atlat bu korkuların da geçecek emin ol,
Canım ben en son yeniden tedaviye başladım şuan transfer için zamanı bekliyoruz sen neler yaptın?D deniizzzzz sen ne yaptın ne aşamadasın canım?
Merhabalar. Topikte sizinde Şişli memoryılda tedavi gördüğünüzü okudum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben de önümüzdeki ay başlayacağım orada da acaba bir kaç soru sorabilir miyim rahatsız etmezsemBen olumlu sonuç aldım. 9 Mart opu, 23 Mart pgt den tek sağlıklı 4ab embriyom geldi. 10 Nisan transfer oldum, şu anda 8 aylık hamileyim. 3. Opu sonrası ilk kez sağlıklı embriyom oldu, ilk transferimi oldu.
Sonrasında değiştirebiliyorsunuz ama ilk kimle muhattapsanız o daha çok hakim oluyor. Bende Gönül Özer e geçeyim dedim ve öncesi bi görüşmek istedim muayene falan etmediği için semra hocayla da beraber bakmadıkları için böyle bir havada kalmışlık hissi verdi. Mesela ben memoriala devam etmeyeceğim o enerjiyi alamadım. O nedenle tavsiyem gönlül özer istiyosanız onu boş ne zaman yakalarsanız ozamana randevu alın.Benim de yarın görüşmem var memorial de ilk kez gidicem.Semra hanımla lale hanım bakacakmış. Sonrasında doktor değiştirebiliyor muyum? Genelde Yücel bey ve Gönül hanımın ismini okudum arastırırken. Sizler kimi tavsiye edersiniz?
Sonrasında değiştirebiliyorsunuz ama ilk kimle muhattapsanız o daha çok hakim oluyor. Bende Gönül Özer e geçeyim dedim ve öncesi bi görüşmek istedim muayene falan etmediği için semra hocayla da beraber bakmadıkları için böyle bir havada kalmışlık hissi verdi. Mesela ben memoriala devam etmeyeceğim o enerjiyi alamadım. O nedenle tavsiyem gönlül özer istiyosanız onu boş ne zaman yakalarsanız ozamana randevu alın.
Ben hiçbir şekilde karar veremedim ama şişli memorialda devam etmeyeceğim gibi görünüyor kafam karışık onlar hususundaBana doktor tercihimi sormadılar hiç benimde aklıma gelmedi. Şuan yoldayım gidiyorum. Sonradan geldi aklıma. Yarın da Cem Çelik için randevu aldım duruma göre bakarım. Siz nerede devam etmeyi düşünüyorsunuz?
Merhaba.yorumunuzu görünce yazmak istedim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.ben başından itibaren hep Memorial istiyordum laboratuvar başarısından dolayı ama ilk tedavim başka merkezde oldu mesafe olarak yakın diye tercih etmiştik.maalesef negatif oldu önemli bir problemimiz olmamasına rağmen (bunu doktor söylemişti ) sonra Memorial’a gittim tabi ilk denemede oğlumu , ikinci denemede kızımı kucağıma aldım.çok ayrıntıya girmedim.sormak istedikleriniz varsa özelden de yazabilirsinizBen hiçbir şekilde karar veremedim ama şişli memorialda devam etmeyeceğim gibi görünüyor kafam karışık onlar hususunda
Merhaba , çok teşekkür ederim. Benim önemli bir problemim var 41 yaşındayımMerhaba.yorumunuzu görünce yazmak istedim yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.ben başından itibaren hep Memorial istiyordum laboratuvar başarısından dolayı ama ilk tedavim başka merkezde oldu mesafe olarak yakın diye tercih etmiştik.maalesef negatif oldu önemli bir problemimiz olmamasına rağmen (bunu doktor söylemişti ) sonra Memorial’a gittim tabi ilk denemede oğlumu , ikinci denemede kızımı kucağıma aldım.çok ayrıntıya girmedim.sormak istedikleriniz varsa özelden de yazabilirsiniz
Teşekkür ederim..tabi siz de kendinize göre haklısınız.nerede kendinizi mutlu hissediyorsanız orada başlamak çok önemli.ben yaşadığım ve araştırdığım süreçle ilgili öğrendiğim şu oldu.en önemli kısım bu işin laboratuvarı..inşallah siz de mutlu sona ulaşacaksınız.rabbim yardımcınız olsunMerhaba , çok teşekkür ederim. Benim önemli bir problemim var 41 yaşındayımmemorialla açıkçası sormak istediğim bir şey yok zira ilk Aysu hanımla mecburen görüşmek zorunda kalmıştım, semra hanım içeri girince çok heyecanlandı zira smeat testimi bile vermeyi unutmuş kayıp yok. Sonra onca heyecanını görünce tavsiye üzerine Gönül hocayla tanışayım görüşeyim dedim ilk deneyimim referans üzerine direkt başlamak üzerine olmuştu bu nedenle bu sefer tanışayım görüşeyim enerji alayım diyerek yola çıktım fakat Gönül Hanımın bazı şeyleri direten bir yanı var mesela pgt . Ben inancımı kaybettim pgt ye diyorum cevap: tamam canım sizde hiçbir şeye inanmıyorsunuz yaptırmazsınız ama düşük yaparsanız da sebebi belli diyen anam babam usulü bir yaklaşım sergiledi. Bana başka bir doktorun neden pgt olmaması gerektiğini anlatmama rağmen dr un tezini çürütecek tek bir bilimsel açıklaması olmadı . Böyle fabrikasyon gibi geldi bana memorial. Bir de adetimin ikinci günü izin gününe denk gelirse ben küm boşsa ona görünecekmişim ya da kontroller sırasında kim boşsa yedek başkasına. aysu Hanım ın ilk uzun görüşmesinden sonra bile Gönül Hanım dosyamı incelediğinde bir oturmamışlık olmasına rağmen kontrol ya da muayenelerde sonradan konuya dahil olan başka doktorun hakimiyeti heep havada kalacak ve bazı şeyler de havada kalacakmış gibi geldi. Açıkçası göz ardı edilmekten ve yapılacak diretmeler olduğunu düşündüğümden çekincelerim oluştu. Maddi manevi riske atmak istemiyorum. Yorucu bir süreç. Siz şanslı bir gruptanmışsınız sizin adınıza gerçekten çook çook mutlu oldum
Bana da iki doktor var deyip orda yok dediler ben de şaşkınjmDün Semra hanım ve Lale hanımla görüştük. Genetik testlerimde pıhtılaşma var diye biliyorum daha önceki doktorum ve genetiği yapan doktor öyle açıklama yapmıştı. Ama Semra hanım bana sende pıhtılaşma yok dedi. Burda okuduğum kadarıyla çoğu kişiye aynı şey söylenmiş. Benden ilave tahliller istedi antikardiolipin falan yazıyor yine pıhtılaşma ile ilgili sanırım. Daha önce 3 düşük 1 dış gebeliğim var. Bu konu kafamı karıştırdı kararsız kaldım başlayıp başlamamakta. Sizlere tedavinizde kullandırdılar mı?
Peki sizden de başka tahlil istediler mi. Siz devam etmeyecek misiniz orayla?Bana da iki doktor var deyip orda yok dediler ben de şaşkınjm
Ben devam etmeyi düşünmüyorum açıkçaso evet eksik olan tahlillerimi istediler prolaktin mesela zamanı çok geçmiş tekrar bakacaklarmış ama knda pıhtılaşmaya dair hiçbir şey istemediler çünkü direkt sende yok öyle bir şey dediler bende allak bullak oldım belki doğrular belki değil bir doktorla daha görüşmem gerekiyor.Peki sizden de başka tahlil istediler mi. Siz devam etmeyecek misiniz orayla?
Hayır benden bunları istemediler. Bence araştırın akışa bırakmayın derim. Bir doktorla daha görüşürn mesela ataşehir acıbadem deki cem demirel ile görüşebilirsiniz. Yıllarca memorialda çalışmış şimdi acıbademde. Ya da amerikan hastanesiye bir görüşün sonra karar verin derimBunları istediler benden baktım internetten tekrarlayan düşükle alakalı şeyler yazıyordu. Çok araştırmadan akışına mı bıraksam diyorum fazla detaya takılmadan ama içim rahat etmiyor. Sonuç olarak nasipte ne varsa o olacak . Hakkımızda hayırlısı olsun
Merhaba uzun süre sonunda ben yazabiliyorum sizin düşüncelerinizin aynısını ben yaşadım üstelik farklı merkezlerde çok denemem olmuştu embriyo bile elde edilememişti şuan da 38 yaşındayım artık ümidimi kaybetmiş takdir böyleymiş anne olamayacağım derken Memoriale eşimin isteğiyle gittik diğer merkezlerde maddi manevi yipratildik artık son noktada gittik artık sorgulamayacagim dedim ve az miktarda ilaçla çok embriyo elde edildi ilk denemede kızım ikinci denemede oğlum dünyaya geldi hep içimde söylendim hep farklı doktor olursa bilgilerim eksik olacak bu da olmayacak daha bir sürü şeyler ama öyle olmuyor her bilginiz mesai sonunda semra hoca gözetiminde tek tek inceleniyor belki doktor sizi hatırlamıyor ama bilgileriniz gozardi edilmiyor ben Günseli hocayla başladım sonrasında devamlı umut hocayla devam ettim iyiki gitmişim iyiki umut hocayla devam etmişim sizin için de en iyisi ne olacaksa hakkınızda ne hayırlı olacaksa inşallah o olur en kısa sürede güzel haberlerinizi almak dileğiyleMerhaba , çok teşekkür ederim. Benim önemli bir problemim var 41 yaşındayımmemorialla açıkçası sormak istediğim bir şey yok zira ilk Aysu hanımla mecburen görüşmek zorunda kalmıştım, semra hanım içeri girince çok heyecanlandı zira smeat testimi bile vermeyi unutmuş kayıp yok. Sonra onca heyecanını görünce tavsiye üzerine Gönül hocayla tanışayım görüşeyim dedim ilk deneyimim referans üzerine direkt başlamak üzerine olmuştu bu nedenle bu sefer tanışayım görüşeyim enerji alayım diyerek yola çıktım fakat Gönül Hanımın bazı şeyleri direten bir yanı var mesela pgt . Ben inancımı kaybettim pgt ye diyorum cevap: tamam canım sizde hiçbir şeye inanmıyorsunuz yaptırmazsınız ama düşük yaparsanız da sebebi belli diyen anam babam usulü bir yaklaşım sergiledi. Bana başka bir doktorun neden pgt olmaması gerektiğini anlatmama rağmen dr un tezini çürütecek tek bir bilimsel açıklaması olmadı . Böyle fabrikasyon gibi geldi bana memorial. Bir de adetimin ikinci günü izin gününe denk gelirse ben küm boşsa ona görünecekmişim ya da kontroller sırasında kim boşsa yedek başkasına. aysu Hanım ın ilk uzun görüşmesinden sonra bile Gönül Hanım dosyamı incelediğinde bir oturmamışlık olmasına rağmen kontrol ya da muayenelerde sonradan konuya dahil olan başka doktorun hakimiyeti heep havada kalacak ve bazı şeyler de havada kalacakmış gibi geldi. Açıkçası göz ardı edilmekten ve yapılacak diretmeler olduğunu düşündüğümden çekincelerim oluştu. Maddi manevi riske atmak istemiyorum. Yorucu bir süreç. Siz şanslı bir gruptanmışsınız sizin adınıza gerçekten çook çook mutlu oldum
Yazışmalarınızı okudum da naçizane bi öneri de bulunmak istedim. Eğer ki devam ederseniz Gönül hoca ile devam etmenizi önermem. Ben hiç memnun kalmamıştım ilk tedavimde ve yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Semra hanımla hiç tanışmadım ama onun tedaviyi yönlendirme konusunda çoğu insan memnunmuş. Devam edecekseniz Yücel hocayla devam edin bence oranın en iyi doktorlarından biri. Diğer türlü ipek hoca da iyi bir doktor ama tabi Yücel hoca kadar deneyimi yok sanırım.Ben devam etmeyi düşünmüyorum açıkçaso evet eksik olan tahlillerimi istediler prolaktin mesela zamanı çok geçmiş tekrar bakacaklarmış ama knda pıhtılaşmaya dair hiçbir şey istemediler çünkü direkt sende yok öyle bir şey dediler bende allak bullak oldım belki doğrular belki değil bir doktorla daha görüşmem gerekiyor.
Merhaba evet mayıs grubundaydım. Bende hatırladım sizi. Bilemedim gerçekten artık neyapacağımı.teşekkür ederim önerileriniz için dikkate alacağım. Sevgiler.Yazışmalarınızı okudum da naçizane bi öneri de bulunmak istedim. Eğer ki devam ederseniz Gönül hoca ile devam etmenizi önermem. Ben hiç memnun kalmamıştım ilk tedavimde ve yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Semra hanımla hiç tanışmadım ama onun tedaviyi yönlendirme konusunda çoğu insan memnunmuş. Devam edecekseniz Yücel hocayla devam edin bence oranın en iyi doktorlarından biri. Diğer türlü ipek hoca da iyi bir doktor ama tabi Yücel hoca kadar deneyimi yok sanırım.
Birde bence Memorial doktorları ile değil laboratuvar konusunda çok iyi. Yani bunu bilerek tercih edilmeli diye düşünüyorum ama sizin ilk tedaviniz olmadığı için haklı olarak ince eleyip sık dokuyorsunuz. İnşallah gönlünüze göre olur herşey.Sizi hatırlıyorum ama hangi zamandan bilemediğim için emin olamıyorum sanırım mayıs grubundandınız.