Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Benim de 3.transfer pozitif oldu. İlk 2 si negatif olduğunda ben de bağışıklıktan şüphelendim, çok alerjik bir bünyem ağrı kesicilerdem tutun bazı yiyeceklere yün kedi toz parfüm… Hiçbirinde prednol ve serum kullanmadım. Kan sulandırıcı da gerek görmedi doktorum sadece mthfr lerden biri heterozigot gelmişti.
Mthtr 677 geninin mutasyon olması pıhtılaşma değilmiş bunda hem fikir doktorlar folik asit eksikliği il ilgili deniliyor. Bnm pai genimde homozigot bu da tekrarlayan düşüklere sebep oluyormuş

Mthtr 677 geninin mutasyon olması pıhtılaşma değilmiş bunda hem fikir doktorlar folik asit eksikliği il ilgili deniliyor. Bnm pai genimde homozigot bu da tekrarlayan düşüklere sebep oluyormuş
Evet heterozigot ta gen hala çalışıyor folik asit takviyesi yeterli. Sizi hatırlıyorum ben demiştim sizin pai de homozigot diye☺️

Ben folik asidi Solgar folat melitfolat formunda kullanıyorum, araştırarak bu kararı verdim, B12 de alacaktım çok kararsız kaldım kendi kendime uygun olur mu bilemedim. Eğer doktorunuza danışırsanız B12 kullanımı konusunda bilgi verir misiniz?
Tabiki veririm . Regl olunca muayeneye gittiğimde Memorialdaki doktora da sorucam . B12 582 gbi birşey çıkmıştı aslında kötü bir değer değil ama 🤷

Bende folik asit folidays kullanıyordum bitti Memorial folidoce veriyor evde ondan var . Kullansam mi bilmiyorum .

Benim de 3.transfer pozitif oldu. İlk 2 si negatif olduğunda ben de bağışıklıktan şüphelendim, çok alerjik bir bünyem ağrı kesicilerdem tutun bazı yiyeceklere yün kedi toz parfüm… Hiçbirinde prednol ve serum kullanmadım. Kan sulandırıcı da gerek görmedi doktorum sadece mthfr lerden biri heterozigot gelmişti.
Benim de düşük öyküm var . Bir tane negatifim var ama onun sebebini enfeksiyon olarak değerlendiriyorum . Çünkü idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim. Normalde hiç olmayan birşey o zaman oldu. Hayırlısı artık ....

Sizin şu an güzel gidiyordur inşallah ...

Evet heterozigot ta gen hala çalışıyor folik asit takviyesi yeterli. Sizi hatırlıyorum ben demiştim sizin pai de homozigot diye☺️
Evet bilmiyordum pai min homozigot olduğunu kaç doktora sordum pai hormonunda bir şey var mı diye hiç birisi var demedi, siz dedikten sonra araştırdım homozigotmuş malesef

benimde B12, D vitamini demir ferritin oldukça düşük. doktor takviyeleri 8. haftadan önce şu organogenez safhasından önce vermek istemiyorum sonrasında bakıcaz dedi. tiroitlerde normal olunca şuan folik asit dışında hiçbir şey kullanmamı istemedi. ama ben aşırı bitkinim büyük ihtimal vitaminsizlikten c vitamini tüketiryorum sürekli.

benimde B12, D vitamini demir ferritin oldukça düşük. doktor takviyeleri 8. haftadan önce şu organogenez safhasından önce vermek istemiyorum sonrasında bakıcaz dedi. tiroitlerde normal olunca şuan folik asit dışında hiçbir şey kullanmamı istemedi. ama ben aşırı bitkinim büyük ihtimal vitaminsizlikten c vitamini tüketiryorum sürekli.
Ben devamlı uyuyorum ,hep huzursuzum. Yataktan kalktığım an kendimi güçsüz hissediyorum . Sabah migdem bulanmiyor fakat gün için de uyuyup uyanınca kabus. Devamlı içim yanıyor portakal ile ayakta duruyorum

Ben devamlı uyuyorum ,hep huzursuzum. Yataktan kalktığım an kendimi güçsüz hissediyorum . Sabah migdem bulanmiyor fakat gün için de uyuyup uyanınca kabus. Devamlı içim yanıyor portakal ile ayakta duruyorum
bende çok halsizim hep yatasım var ayakta durmak zorundayım diye duruyorum. sabah 7de kalk işe gel akşam 6,30-7'de ancak evde oluyorum evde de yemek işi çocukla ilgilen uyut:KK43: hiç keyfim tadım tuzum yok. gribimde hala tam anlamıyla geçmedi. mide bulantısı bende çok yoğun değil ama bi huzursuz öyle yemek hayali kuramıyorum mesela ekşi ve tuzlu yemek rahatlatıyor. yemek yememe engel değil şuan bulantılarım ama yedikten sonra yemek düşününce midem bi tuhaf oluyo. bebek ne durumda hiç bilmiyorum taa 15'inde gitmiştim doktora kese görmüştük sadece. merak ediyorum ama sabırla beklemek istiyorum. kanama lekelenme kasık ve bel ağrısı yok ama bebek gelişiyo mu kalp atımı başladı mı merak etmeden duramıyo insan

Kesinlikle önce dahiliyeye almak gerekiyor ben bulamadım bile randevu 🤷 Nasil gidiyor peki muayeneler ? Memnun musun ?

Benim de Mthfr a1298ac ve Factor V Leiden heterezigot . Bende B12 ve folik asit mevzusunu sormak için görüşmek istiyorum . Gerçi bugün eczaneden alicam B12 . Kendi kararimla iş yapmak zorunda kalıyorum .
Malesef dahiliye ye gittik randevu alma için takipli hasta bölümünü açtı ama koskoca hastanede randevu yok sinir oldum.Bugün randevum vardı Şişli de, rahim kalınlığı iyi, baskın folikül 14 mm olmuş çarşamba tekrar gideceğim muhtemelen o gün çatlatma iğnesi olacağım gibi . Folidoce içinde B12 var ama o yeterli değil mi , ben geçen hafta kan testi yaptırdım folat ve B12 değerim iyi çıktı gayet

O zaman 8. Haftadan sonra kullanılabilir

Malesef dahiliye ye gittik randevu alma için takipli hasta bölümünü açtı ama koskoca hastanede randevu yok sinir oldum.Bugün randevum vardı Şişli de, rahim kalınlığı iyi, baskın folikül 14 mm olmuş çarşamba tekrar gideceğim muhtemelen o gün çatlatma iğnesi olacağım gibi . Folidoce içinde B12 var ama o yeterli değil mi , ben geçen hafta kan testi yaptırdım folat ve B12 değerim iyi çıktı gayet
Surecin sorunsuz gitmesine çok sevindim . Hastane konusunda birşey diyemiyorum maalesef .İstanbuldaysan herşey ekstra zor 😔

Folidocenin içindeki B12 yeterli mi inan bilmiyorum . Bende hepsini sormak istiyorum . Bu yakınlarda tekrar baktırmak istiyorum degerlerime . 2 ay önce falan insülin direnci var denilmisti . Rafine şekersiz ve düşük karbonhidratla besleniyorum son 40 gündür . Bakalim değişen birşey oldu mu ...

Yoo hayır, yazmadım. Kimse beni aramadı bu arada hastaneden. Doktorunuz arayacak demişlerdi. Nasıl iş bu anlamadım.
Öncelikle geçmiş olsun sürecinizi okudum
Hastaneyi arayıp ben görüşme talep etmiştim o şekilde ayarlamışlardı. Yani sizi aramayabilirler. Siz muayene olur gibi görüşme randevusu alabilirsiniz.

Sadece Sonrasında doktor değil de yeniden tedavi için tercih edilmesi adına hasta kayıttaki çalışanlardan bi arama olmuştu.

Öncelikle geçmiş olsun sürecinizi okudum
Hastaneyi arayıp ben görüşme talep etmiştim o şekilde ayarlamışlardı. Yani sizi aramayabilirler. Siz muayene olur gibi görüşme randevusu alabilirsiniz.

Sadece Sonrasında doktor değil de yeniden tedavi için tercih edilmesi adına hasta kayıttaki çalışanlardan bi arama olmuştu.
Çok saçma değil mi? Neden bana yalan söylüyorlar? Ben yoldayım, geliyorum dediğimde doktorunuz sizi arayacak zaten demişti hemşire. Elli kere sordum, emin misiniz, arayacak mı dedim, evet, tabii ki dedi. Dosyam orada, tüm bilgilerim orada. Bana bu yaptıkları hiç etik gelmedi. Elbette orada tedavi gören tek kişi ben değilim ya da negatif sonuç alan, ama bu yapılan çok ayıp. Zaten incinmiş bir insanı daha da incitmeye hakları yok. Yarın sabah Semra Hanım ile görüşme talep edeceğim. Kendisinin yüzünü bile görmüşlüğüm yok, birkaç kez talep etmiştim ama görüştürmemişlerdi. Çok meşgulmüş, zaten oraya pek gelmiyormuş falan. Ghosting yapıyorlar resmen.

X