Ohhhaaaaa
Saraylim
, seni taniyamadim bir an, cok sinirlenmissin, ilk önce sakin olalim. Senin vatanini sevdigin kadar bende vatanimi seviyorum.
Bana verdigin tüm örnekler, biri haric cok eskiden olanlar, ve bunlari cok güzelmis gibi sunman cok ilginc. Nazi dönemi cok dogruymus gibi,Amerika`nin Iraklilara yaptigi cok dogruymus gibi, bunlari bana misal olarak sunman cok korkutucu. Ben sahsen her ama her türlü siddete karsiyim. Su an Alman halki hala nazi dedelerinin günahini sirtlarinda tasiyorlar.
Pkk`nin senelerce biz türklere yaptiginida kiniyorum, lanetliyorum, Pkk`nin 30 seneden fazla Türkiye`ye cektirdigi yenir ve yutulur gibi degil.
Demek sen ve senin gib düsünenler, hemen karsi tarafin seviyesine inmeye hazirsiniz. Ben bunu desteklemiyorum Türkiye Basbakani Davutoglu bile desteklemiyor ? Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün degil dedi. Niye acaba ?
Cünkü bu biz degiliz.
Senin ve bu topik altinda yazan herkesin nefretini ve kinini cok iyi anliyorum ve ayni kini ve nefreti bende kalbimde ve beynimde tasiyorum. Sen ve senin gibi düsünenler böyle devam edersek bir ic savas cikarsa dahami iyi ?
Sende ppk gibi siddetle cözmek istiyorsan, bunun sonu gelmez. Bak Israil senelerdir, belki 50 sene oldu, Filistinlilerle savas halinde, Orada büyüyen cocuklar savasdan baska bir ortam bilmiyorlar Bumu yani ? Cözüldümü savasla birsey ? Niye cözülmüyor ? Niye dünyanin her ülkesi bu savasi biliyor ama müdahele bile etmiyor. Ölen ölene senelerdir.
Bana örnek vereceksen su Zamani örnek ver, bana 1933 Nazi dönemini degil, 1919 Kurtulus savasini degil. Tabiki tarihde cok seyler ögrenecegiz. gecmisimizle gelecegimii insa edecegiz.
ISID iskencesi ile dünyaca ünlü bir örgüt, ayni iskenceyi bizde yaparsak dünya bizi nasil görür ? Daha 5 sene öncesine Kadar Avrupa Birligine girmeliyizi tartisiyorduk, simdi oda ulasilmaz oldu.
Siddeti desteklersek, bu böyle devam eder ve arkasi gelmez.
Ben düsüncesizce yapilan, halki kiskirtan eylemler yanlis buluyorum. Bu bir zincirleme gibi devam eder.
Kurnaz olmak lazim, bu problemleri cözmek icin tabikide pkk`ya vuracagiz ve dilerim kökünü kaziyacagiz, dis ülkelerden destek isteyecegiz ve gercekten bu problemi bitirmek icin cözüm ariyacagiz.
Insanlar yeterki istein, politikacilar yeterki istesin, cözümü muhakkak vardir.
Ama icten isteyeceksin, cikarlarina göre degil.
Hortlayan bir terörün oyunlarina gelmemiz, bu oyunun bir parcasi olmamizi saglar ama tam aksine bunun özümünü istememiz, baski yapmamiz, gelecegimiz ve cocuklarimiz icin en hayirlisidir.
Koydugum o resmi sadece pkk yanlilari begenir cümlene, biraz daha kitap ve tarih okumani, biraz daha o yukarida yazdigin savaslari analiz etmeni ve bu savaslari isteyen devletleri ve sonuclari incelemeni tavsiye ederim.
Ben savasa karsiyim, baris istiyorum ülkemde.
Sana iyi günler diliyorum Saraylim. Sen Amerika`da yasiyorsun, sorsana o Amerikalilara neden Türkiye ile top oynar gibi oynuyorlar. Senin o yasadigin ülke, Apo`yu öldürmemize izin vermedi, hatirlatayim.
Yani biz isteseydik coktan kökünü getirmistikde ...Neyse