• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şırnak'ta öldürülen 24 yaşındaki genç, zırhlı araca bağlanarak sürüklendi.

Bu yerde sürüklenen "zavallı" hdpli milletvekilinin kayınbiraderiymiş.İnsan hakları mahkemesine başvuracaklarmış mış .Bu bir insanlık suçuymuş muş...Allahım inanamıyorum .İnsanlık ,insani değerler ,hatta din bile bunların kendi leşlerine işliyor.Bizim evlatlarımız evlat değil mi?
hay allah bu .... nun hdp lı mılletvekılının kayınbıraderın pkk ıle ne ısı varmıs :D
yanlıslık olmustur zaaaarrrr
barıs ıstıyorlar, hdp pkklı degıl dıyenlere kapak olsun
su testısıde su yolunda kırılır herkes ayagını denk alsın
ıstedıklerı mahkemeye haklara basvursunlar bı nane yıyemezler
o ınsan hakların mahkemelerı o avrupa bırlıgınde en cok ınsan hakları uzerıne maddelerı olan almanyadan nazi cıktı
ılgılterenın terorıstlere neler yaptıgını dunya gordu
ve bılumum ulkeler
terorıst her yerde terorısttır hıc sıkıntı yok

bıde neyı ıstedıklerı ne ıcın savas actıkları bellı degıl kendılerı de bılmıyor
esım dayanamadı sordu bırıne
işinizi nıye orda kurmuyorsunuz nıye orda okumuyorsunuz baska memleketlerde yasıyorsunuz ;
sız kurdıstan deyıp duruyosunuz; dövlet deyıp duruyosunuz :KK70: al burası kurdıstan ıstedıgınız gıbı alın sıze devlet deseler yasıcakmısınız memleketınızde dedı...

ne deseler begenırsınız ?
yooo bız sadece ozerklık ıstıyoruz oraya gıdıp napcaz nıye ısımızı gucumuzu evımızı memlekete tasıyalım dedıler :KK70: :KK70:
yasamayacakları yerın yasamayacakları topraklar ıcın bunca canın kıyılmasını destekleyen beynı yıkanmıs sulanmıs busuru sadece nefes alan canlılar....
yazık....
sımdı en akıllı en aktıf en ıyı tutunan sperm bunlar dımı :KK70:

Anlamadım ne demek istediğinizi çok pardon?
Adı üstünde leşş yani .. 24yaşındaki genç,cansız beden lafları yakışmıyor bunlara.. hainin ölüsü bomba için çakilmiş ne var bunda dimi dünyanın her yerinde yapılır bu ölem..

Adı üstünde leşş yani .. 24yaşındaki genç,cansız beden lafları yakışmıyor bunlara.. hainin ölüsü bomba için çakilmiş ne var bunda dimi dünyanın her yerinde yapılır bu ölem..
Ben bu cevabı yani benim dünkü sana (pardon anlamadım dediğim)gene anlamadım bişeyler mi ima etmeye çalışıyorsun açsana biraz bir valla okuyom okuyom anlamıyom
Dünyanın her yerinde yapılır bu ölem...Bu son kelimeyi hele hiç anlamadım üzgünüm :mad:

Evet genç dediğiniz hatta savundugunuz kişi ve aynı düşüncede olan kişiler her şehidimiz için mutlu oluyorlar aglayan ana görünce gururlaniyorlar suçsuz insanları öldürüyor yetim bırakıyorlar
PKK nin eline bizim askeriin biri düşse ne olurdu ? Hiç düşündünüz mu
İnanın bu görüntü masum kalırdı
Bunlar bu it sürüleri okula bomba koymuşlar daha ne denebilirki
Neymiş efendim insanlık dışı imiş
Hangisi insanlık dışı daha eline kalem almamış bebelerin okuluna bomba koymak mi
Yoksa ölmüş birini sürüklemek mi

Sanki Reisden önce pkaka yoktu:63:
Çok meraklıysan 23 nisan şiiri yazmaya buyurun siz yazın.Benim için hiç bir değeri olmayan şey için şiir yazmaya pek de hevesli değilim:KK59:Bu arada ne yazıp ne yazmayacağıma kendim karar veririm sizin fikrinize ihtiyacım yok.Siz kendi işinize bakın o beyinciğinizi benim için yormayın!:KK53:
Burayı çoğunlukla misafir konumunda okurum, hoşuma gider, farkli düşünceleri okumak.
Hatta ne yalan söyleyim, benim zıttım olan düşünceye sahip olanlara saygı duymayı burada öğrendim diyebilirim. Sanırım buna da buradaki çoğu insanın samimiyeti neden oldu.
İlk defa birine mesaj yazıyorum. Sizde ne o samimiyeti buldum ne de saygı duyacağım mesajı, ki çoğunlukla nicklere bakmam. Ama siz çok iticisiniz. Yazdığınız cümlelerin bile arkasını getirmiyorsunuz. Sadece burada propaganda için varsınız. Oysa burada çoğu insan fikrini yada duygusunu yazıyor. Umarım bu havayı daha fazla bozmazsınız.
( Beyinciğimi yormadan hislerimi yazdım sadece)

Konuyu ya siz anlamadiniz yada ben anlatamadim. Dis ülkeler dahil bizi böylemi görsünler istiyorsunuz ?. Biz Türkiye Cumhuriteyi bir ülkeyiz. Ic savas ciksinmi istiyorsunuz ?
Bunu yapmakla atese körükle gitmiyormuyuz ? Siddet siddeti dogurur. Biz halk olarak tabiki bitsin bu catismalar diyecegiz, son bulsun isteyecegiz. Analar aglamasin, gencler ölmesin diyecegiz. Icimizden lanetler okusak bile, bu yapilani desteklemek bizi daha kötü yerlere götürecek.
Bu arada bu resimleri yanyana koyan ben degilim, ama bu resimdeki mesaj, zihniyet ayni olusudur. Ben sahsen ülkemi daha medeni ve güclü buluyorum, böyle eylemleride desteklemiyorum tam aksine, bitmesi icin cabaliyorum.
Bu gibi eylemleri desteklemeyerek insanlarin baris istedigini desteklemekle bir yere varilacagina inaniyorum.
Hangi dis ulkeler yav? Yahudileri cirilciplak firinlarda yakmis almanya mi? Irakli esirlere elli cesit iskence yapan, cirilciplak tazyikli sularla yikayan, iskence zoru ile birbirini seyettiren Amerika mi? Kurtulus savasinda kadinlarimiza turlu iskenceler yapan, sungulerle karinlarini desen Avrupali isgal kuvvetleri mi? Filistinde bebelere kadar yakan, sakat birakan Israil mi yoksa? Kim? Vietnam Savasinda adamlar ulkelerini korumak icin Amerikali askerlere ne gibi bubi tuzaklari hazirlamis, ne iskenceler yapmis okusan dudaklari ucuklar.. Herkes kendi pisligine baksin, hangisinin ne soylemeye yuzu var ki?

Senin anlamadigin birsey var. Ulke bugun savasta.. Hergun yeni sehit haberlerine uyaniyoruz. Normal bir ulkede olan siradan birsey degil bu di mi? Yoksa Avrupada da olurdu, Amerikada da.. Savasi askerlere indirgediginde mantik yoktur, ofke vardir, intikam vardir. Biri kopegine bir tekme atsa onun aci ile bagiran cigligini duydugunda ve gucunun yetecegini bilsen adami yaka paca surukleyesin gelir. Butun gun yaninda silahlar bombalar patlayan, sehitlerini kucaklayan askerin maneviyati ile kiyaslanamaz bile gerci.. O durumun icinde ulke itibarini dusunecek lukste bir psikolojileri oldugunu sanmiyorum en fazla 20-25 yasinda gencecik askerlerimizin.. Azicik anla diye..

Buraya koydugun o fotografi ancak PKK yanlilari begenir. ISID ile Turk askeri ayni demektir. Oyle mi gercekten, bir dusun bakalim? ISIDin yerlerde surukledigi muhtemelen isgal ettigi birilerinin vatanindaki siradan, masum bir vatandas.. Tek sucu nefes almak.. Turkiyedeki fotograftaki de mi ayni sence? Biz Kurdistani isgal ettik de askerlerimiz masum vatandaslarini mi olduruyorlar sence? Mukayese etmeden, boyle fotolari buraya tasimadan once bir daha dusun..

Son düzenleme:
Ohhhaaaaa Saraylim Saraylim , seni taniyamadim bir an, cok sinirlenmissin, ilk önce sakin olalim. Senin vatanini sevdigin kadar bende vatanimi seviyorum.
Bana verdigin tüm örnekler, biri haric cok eskiden olanlar, ve bunlari cok güzelmis gibi sunman cok ilginc. Nazi dönemi cok dogruymus gibi,Amerika`nin Iraklilara yaptigi cok dogruymus gibi, bunlari bana misal olarak sunman cok korkutucu. Ben sahsen her ama her türlü siddete karsiyim. Su an Alman halki hala nazi dedelerinin günahini sirtlarinda tasiyorlar.
Pkk`nin senelerce biz türklere yaptiginida kiniyorum, lanetliyorum, Pkk`nin 30 seneden fazla Türkiye`ye cektirdigi yenir ve yutulur gibi degil.
Demek sen ve senin gib düsünenler, hemen karsi tarafin seviyesine inmeye hazirsiniz. Ben bunu desteklemiyorum Türkiye Basbakani Davutoglu bile desteklemiyor ? Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün degil dedi. Niye acaba ?
Cünkü bu biz degiliz.
Senin ve bu topik altinda yazan herkesin nefretini ve kinini cok iyi anliyorum ve ayni kini ve nefreti bende kalbimde ve beynimde tasiyorum. Sen ve senin gibi düsünenler böyle devam edersek bir ic savas cikarsa dahami iyi ?
Sende ppk gibi siddetle cözmek istiyorsan, bunun sonu gelmez. Bak Israil senelerdir, belki 50 sene oldu, Filistinlilerle savas halinde, Orada büyüyen cocuklar savasdan baska bir ortam bilmiyorlar Bumu yani ? Cözüldümü savasla birsey ? Niye cözülmüyor ? Niye dünyanin her ülkesi bu savasi biliyor ama müdahele bile etmiyor. Ölen ölene senelerdir.
Bana örnek vereceksen su Zamani örnek ver, bana 1933 Nazi dönemini degil, 1919 Kurtulus savasini degil. Tabiki tarihde cok seyler ögrenecegiz. gecmisimizle gelecegimii insa edecegiz.
ISID iskencesi ile dünyaca ünlü bir örgüt, ayni iskenceyi bizde yaparsak dünya bizi nasil görür ? Daha 5 sene öncesine Kadar Avrupa Birligine girmeliyizi tartisiyorduk, simdi oda ulasilmaz oldu.
Siddeti desteklersek, bu böyle devam eder ve arkasi gelmez.
Ben düsüncesizce yapilan, halki kiskirtan eylemler yanlis buluyorum. Bu bir zincirleme gibi devam eder.
Kurnaz olmak lazim, bu problemleri cözmek icin tabikide pkk`ya vuracagiz ve dilerim kökünü kaziyacagiz, dis ülkelerden destek isteyecegiz ve gercekten bu problemi bitirmek icin cözüm ariyacagiz.
Insanlar yeterki istein, politikacilar yeterki istesin, cözümü muhakkak vardir.
Ama icten isteyeceksin, cikarlarina göre degil.
Hortlayan bir terörün oyunlarina gelmemiz, bu oyunun bir parcasi olmamizi saglar ama tam aksine bunun özümünü istememiz, baski yapmamiz, gelecegimiz ve cocuklarimiz icin en hayirlisidir.
Koydugum o resmi sadece pkk yanlilari begenir cümlene, biraz daha kitap ve tarih okumani, biraz daha o yukarida yazdigin savaslari analiz etmeni ve bu savaslari isteyen devletleri ve sonuclari incelemeni tavsiye ederim.
Ben savasa karsiyim, baris istiyorum ülkemde.
Sana iyi günler diliyorum Saraylim. Sen Amerika`da yasiyorsun, sorsana o Amerikalilara neden Türkiye ile top oynar gibi oynuyorlar. Senin o yasadigin ülke, Apo`yu öldürmemize izin vermedi, hatirlatayim.
Yani biz isteseydik coktan kökünü getirmistikde ...Neyse

Ohhhaaaaa Saraylim Saraylim , seni taniyamadim bir an, cok sinirlenmissin, ilk önce sakin olalim. Senin vatanini sevdigin kadar bende vatanimi seviyorum.
Bana verdigin tüm örnekler, biri haric cok eskiden olanlar, ve bunlari cok güzelmis gibi sunman cok ilginc. Nazi dönemi cok dogruymus gibi,Amerika`nin Iraklilara yaptigi cok dogruymus gibi, bunlari bana misal olarak sunman cok korkutucu. Ben sahsen her ama her türlü siddete karsiyim. Su an Alman halki hala nazi dedelerinin günahini sirtlarinda tasiyorlar.
Pkk`nin senelerce biz türklere yaptiginida kiniyorum, lanetliyorum, Pkk`nin 30 seneden fazla Türkiye`ye cektirdigi yenir ve yutulur gibi degil.
Demek sen ve senin gib düsünenler, hemen karsi tarafin seviyesine inmeye hazirsiniz. Ben bunu desteklemiyorum Türkiye Basbakani Davutoglu bile desteklemiyor ? Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün degil dedi. Niye acaba ?
Cünkü bu biz degiliz.
Senin ve bu topik altinda yazan herkesin nefretini ve kinini cok iyi anliyorum ve ayni kini ve nefreti bende kalbimde ve beynimde tasiyorum. Sen ve senin gibi düsünenler böyle devam edersek bir ic savas cikarsa dahami iyi ?
Sende ppk gibi siddetle cözmek istiyorsan, bunun sonu gelmez. Bak Israil senelerdir, belki 50 sene oldu, Filistinlilerle savas halinde, Orada büyüyen cocuklar savasdan baska bir ortam bilmiyorlar Bumu yani ? Cözüldümü savasla birsey ? Niye cözülmüyor ? Niye dünyanin her ülkesi bu savasi biliyor ama müdahele bile etmiyor. Ölen ölene senelerdir.
Bana örnek vereceksen su Zamani örnek ver, bana 1933 Nazi dönemini degil, 1919 Kurtulus savasini degil. Tabiki tarihde cok seyler ögrenecegiz. gecmisimizle gelecegimii insa edecegiz.
ISID iskencesi ile dünyaca ünlü bir örgüt, ayni iskenceyi bizde yaparsak dünya bizi nasil görür ? Daha 5 sene öncesine Kadar Avrupa Birligine girmeliyizi tartisiyorduk, simdi oda ulasilmaz oldu.
Ben düsüncesizce yapilan, halki kiskirtan eylemler yanlis buluyorum. Bu bir zincirleme gibi devam eder.
Kurnaz olmak lazim, bu problemleri cözmek icin tabikide pkk`ya vuracagiz ve dilerim kökünü kaziyacagiz, dis ülkelerden destek isteyecegiz ve gercekten bu problemi bitirmek icin cözüm ariyacagiz.
Hortlayan bir terörün oyunlarina gelmemiz, bu oyunun bir parcasi olmamizi saglar ama tam aksine bunun özümünü istememiz, baski yapmamiz, gelecegimiz ve cocuklarimiz icin en hayirlisidir.
Koydugum o resmi sadece pkk yanlilari begenir cümlene, biraz daha kitap ve tarih okumani, biraz daha o yukarida yazdigin savaslari analiz etmeni ve bu savaslari isteyen devletleri ve sonuclari incelemeni tavsiye ederim.
Sana iyi günler diliyorum Saraylim. Sen Amerika`da yasiyorsun, sorsana o Amerikalilara neden Türkiye ile top oynar gibi oynuyorlar. Senin o yasadigin ülke, Apo`yu öldürmemize izin vermedi, hatirlatayim.
Mesaji yazarken zannettiginin aksine hic de sinirli degildim. Sadece seni dusunmeye ve empati yapmaya sevketmek icin yazilmis bir mesajdi. Ama simdi beni bu yazdiklarinla sinirlendirdin, evet..

Bana "sen ve senin gibi dusunenler" diye baslayarak PKKnin seviyesine indigimiz gibi yakistirmalar yapmissin. Neye dayanarak? Benim buradaki aciklamalarim arasinda hic bir yerde siddeti destekledigime dair bir lafim veya beyanatim yok. Hatta bu teroristin suruklenmesine sevindigime dair bir tane aciklamam da yok.. Neye dayanarak bu lafi ediyorsun? Tek Humanist sen misin?

Benim aciklamaya calistigim sey su: savasta mantik aramayin, savas acidir, saka degildir. Kendinizi askerin yerine koyun ve empati yapin. Sicak evlerinizden insanlari suclamak kolay. Kendinizin orada, o ates seli icinde oldugunuzu dusunun diyorum. Yaninizda arkadaslarinizi parcalandigini, kollarinizda bir kahpe kursunla son nefesini verdigini dusunun diyorum. Psikolojiniz ne hale gelir? Boyle durumda bir insan karsidakine ne yapmaz? Ben de dahil.. Sag kalan askerler evlerine eski Ahmet, Mehmet olarak donmuyorlar, gunlerce kabus goruyorlar, yillarca her gece yanlarinda can cekiserek sehit olan arkadaslarini en canli bir sekilde ruyalarinda gorerek yataklarindan firliyorlar.. Sen bu ne demek anlayabiliyor musun? Burada bir sure Zihinsel Hastaliklar hastanesinde staj yaptim, ici Irakta savasmis 20 yaslarinda yuzlerce Amerikan askeri ile doluydu. Bu kabuslardan kurtulabilmek icin doktor ve hemsirelere yalvariyorlardi. Sen bunu anlayabilir misin? Oyle yattigin yerden humanizm masallari anlatmakla olmuyor iste..

Bana Davutoglunu filan ornek verme, ne onun, ne de digerlerinin samimiyetine bir gun bile inanmam.

Siddetyanlisi olmayalim, savasmadan cozelim diyorsun. Ne yapalim? Guneydoguyu masa basinda mi verelim teroriste? Baska cozum onerin var mi? Onlarin en buyuk sarti bu, digeri de Aponun salinmasi. Topraklarimizdan vaz mi gecelim? Apoya kendi vatanimizdan bir parca kopartip kendi ellerimizle bir Kurdistan mi kuralim? Yarin bunu goren diger ulkeler de Istanbulu istediklerinde savasmamak icin onlara da Istanbulu veririz giderler, nasil ama? Baris icinde siddetsiz yasam. Tam istedigin gibi.. Kurtulus savasinda iyi ki de sen yasamiyormussun.. Senin gibi dusunenler Ingiltereye kactilar zaten.. Bu ulke bu vatan topraklari icin, ozgurlugu icin cok sehit verdi, gerekirse gene vereceginden de suphem yok.

Ben sana hic bir ornegi guzelmis gibi sunmadim. Yorumunda: "ama dis ulkeler ne der?" dedin, ben de sana: "Onlar da yaptilar" dedim, "hem de bin beterini yaptilar" dedim, "hangi hakla Turk askerine ne diyecekler" dedim, anlama kitligin mi var? Yazdiklarimi carpitma.

Amerikaya hic birsey soracak degilim. Turkiye kendi basina ozgur bir ulkedir, boyundurugunu kaptiranlar ve bunu da hala surduren o pek saygideger hukumetin basindakilere sorun neden teroristlere idami kaldirmislar diye bir zahmet.. Canlari istediginde bir gecede istedikleri kanunu sip diye meclisten gecirenlere sorun, neden hala asmiyorlarmis diye.. . Hani kafa tutuyorlarmis ya Amerikaya, onlar daha iyi bilirler..

Son düzenleme:
Cünkü bu biz degiliz.
cok haklısın
evet evet dogru okudun
ben cozumu buldum
tum pkk ıle her catısma sonrası altın gunu yapalım
cok ınsancıl dımı
savasmak cozum degıl netıcede
malum bukadar padısah bukadar her anlamda savas yasamak zorunda kalan en once allah allah allah dıyenlerın canını vatan ıcın vermek ıcın en basta gıdenlerın hepsı salaktı cunku hepsı saraylım gıbı benım gıbı dusunen yanlıs ınsanlardı
en mantıklısı savasmak yerıne altın gunu yapmak
ahh canım ufkumu actın cok tesekkur ederım ınsanlık dersı verdın
sımdı arkadasımızı alkıslıyoruz
sen evınde oturup bunu yazabılıyorsun senın yasamını guvenlıgını koruyan o sehıtler sayesınde
azcık için titresin ya
bosuna sehıt oluyorlar gercekden !!!! keske degse !!!!

Son düzenleme:
Back
X