SIRALAMAYA UYMAK İSTEMİYORSAM YA... NİŞAN ,DÜĞÜN ÇOCUK...

30 yaşındayım. 2 senelik evliyim. Ben de öğretmenim. Ama maalesed su an issizim.

Insanlarin sorulari bitmez..

Okul bitti mi?

Üniversite kazandin mi?

Sevgilin var mi

Nisan ne zaman

Düğün ne zaman

Bebek yok mu

Bebek yapsana.

Normal dogum mu sezeryan mi

Sütün var mi

Doyuyor mu

Ikinci cocuk ne zaman

Kizin varsa oglan yap

Oglun varsa kiz yap

Tek olmaz kardes yap

......
.
.
.
.

Bitmiyor. Bitmeyecek.

Ben çocuk yap diyenlere mal gibi dikiyorum gözlerimi uzun uzun bakıyorum. Soran şok. Sormayan şok.

Anne olasım yok. Hevesim isteğim yok. Yaparsam sen mi bakacaksın. Bakmayacaksan karışma. Cocuk mocuk yok.
Bi itirazın mı var?

Burda bu tarz konuları okuyup, bir de komikli capslerini görünce
Hakikaten beni boğmaya başladı ayni sorular.

Oysa klasik sülale sohbeti diye değerlendirirdim önceden.

Bence burada bunu okurken bile, edilmeyen lafların, sorulmayan soruların gerginliğini yaşıyoruruz.

Atmosfere girince haliyle bekliyoruz o lafları, soruları ha geldi, ha şimdi söyler, ha demedi öteki der.

Konu açılmasa bile bu beklenti kaygısı huzursuz ediyor.

Böyle huzursuzluğunuz varsa, bu tür başlıktan uzak durun.

Geçen biri yazdı konuyu unuttum,
Bu konu anne olamayanları üzer diye.
Okumasınlar, üzülmesinler.

Toplum geriyor madem, burda niye kendi kodesini örüyorsun?

Kendini hazır hissetmiyorsan esini bile dinlemeyeceksin. Gaza gelmeyin marketten birsey siparis eder gibi cocuk istenmez.

Reactions: 000
Ben 27 yaşında evlendim bir buçuk yıllık evliyim şuan hamileyim 10 haftalık. Çocuk sahibi olan bazı arkadaşlarım kendini tam anlamıyla hazır hissetmek diye bişey yok demişti onun varlığıyla dokuz ay boyunca hazır hale geliyorsunuz demişti bana .tabiki başkaları istiyor diye çocuk yapılmaz bize de çok baskı yaptılar ama biz bir yıl beklemek istedik. Bizimde tereddutlerimiz vardı ama şuan hiç biri kalmadı tek istediğimiz sağlıkla sıhhatle doğması ve onun mis gibi kokusunu icimize çekmek . Siz ne zaman isterseniz o zaman karar vermelisiniz fiziksel şartları ayarlarsiniz tedirginlerinjz olur ama inanın onun içinizde olduğunu ogrendiginizde tek tedirginliginiz olur da bişey olursa meleğim düşerse diye olur. Rabbim doğru zamanda nasip etsin inşallah ama bu karar eşinizin ve sizindir.

Bence hazir hissetmekle alakasi yok ne kadar hazir olursan ol cocuk sahibi olmak hic tahmin etmeyecegin kadar cok sorumluluk yukluyor anneyede babayada ben 25 yasinda anne oldum ama gercekten istedim genc yasta anne olmaninda avantajlari var ikinciyi 32 yasimda dogurdum simdi 6 yasinda bazen hizina yetisemiyorum kafam cekmiyor velhasil cocuk genclik istiyor ama herkes anne baba olacak diye bi kayit yok toplum baskisinida sacma buluyorum istemiyosaniz yapmazsiniz bu kadar basit

Başkalari istiyor diye cocuk dogurmak tarihte var miydi ?
Milleti de anlamiyorum ya.Anne baba olsa bile. Baskisiyla cocuk mu yapilir?

Merhaba, yaşınız genç bence de ve daha da önemlisi kendinizi hazır hissetmiyorsanız tabi ki erken demektir. Ben de çok sonra çocuk sahibi olmak istedim, şimdi bile zaman zaman korkuya kapılıyorum ama mutluyum çok şükür ki. Siz toplumdaki tüm zevzekleri boşverin, buna aileler de dahil, eşinizle ikinize uyan bi orta yol bulursunuz mutlaka. Bol şans

4 yıllık evliyim 27 yasındayım istemediğimi duyan eski nesil değil sadece yeni nesil eğitimli Dr, mühendis, avukat bu tarz arkadaşlarımda baskı kuruyor. Hazır değilim 30 da yapcam Birtane istiyorum zaten dedikçe üsteliyorlar yine yeniden aynı muhbtler bıktım

1. Yaptım kız oldu, 2. Yi sordular, 2. Yaptım oda kız oldu şimdi 3. Yü soruyolar erkek olur belki diye. Yaşım da 39 bu arada genç de değilim. Sorular hiç bitmez kimsenin lafına bakmayın.

Yani cimriliği devam bende fazla eli bol olduğum için dengeliyoruz artık annesinin dedikleri konusunda artık alıştık o kunuda sorun yaşamıyoruz salak ise var bazı şeyleri herkeste olduğu kadar
Eminim öyledir fakat manevi olarak hissetmiyorum
Evet gerçekten bunların olacağını da biliyorum evet bencede erken
Bence hazır olmak diye bişey var
Bana hep yok demişlerdi ama ben o tatmine ulaştım. 28 yaşında oldu bu bende
Ama 28 yaşında yeni evlenmiş olsam ertelerdim sanırm :) evlilik 2 kişiyken de çok güzel
İnşallah konuştum az önce tamam dedi şimdilik kapattık
Bencede aynen gerçekten güzel yani millet torun sevsin diye kendimi feda edemem
Yani en kötü öyle görünüyor bir kere bir tartışma yaşanacak ve sonra kimse karışmayacak
Yani evet çok mantıklı çok bunaldım bu konuda ya
Evet ben daha yapacak çok şeyin olacağını düşünüyorum ama eşim çocuk ta olunca birlikte yaparız diyor
İnşallah eşim de bana katılır
Ben 28 yaşımda anne oldum ama birkaö yıl saha bekleyebilir, 35 civarında anne olabilirmişim diyorum. Hayatımın en verimli zamanları hengame içinde geçiyor.

Bence sizin de yaşınız küçük henüz. :)
Hıı evet çocukla her şey yapılıyo
Büyük konuşmaktan hep korkarım fakat o kadar üzerime geliyorlar ki artık ağzımdan çıkan sözlere dikkat eder oldum beni kötü konuşturacaklar diye
Gelde bunu kalın kafalılar anlat
Tabi yapılır erkek bütün yükü anneye atar hadi gezelim der neden olmasın
İşte konuşmaya bile kalkınca o kadar saçma nedenler gösteriyor ki ya annelerimiz babalarımız torunlarını görmeden vefat ederse diye başlıyor bla bla bla bir sürü
Eşim de 28 yaşında ama kendini 50 hissediyor olmalıki yaşlandık çocuğumuz yok diyor
Bu gidişle hür irademle kalmayacağı kesin de
38 yaşında yeni anneyim. Kesinlikle iyi ki şimdi olmuş. Gençken gezdim yurtiçi yurtdışı. Toplum için değil kendiniz hazır hissettiğinizde olsun derim..herkes kendi hayatına odaklansa keşke
Evinden çıkmazlar canım tecrübelerimden söylüyorum.
38 de falan desem herhalde boşanırız
siz ne zaman hazır hissederseniz
Hazır değilseniz yapmayın
Ben 32 de anne oldum
25 yaşındayken evlenmeyi bile düşünmüyordum :)
28 gibi düşünüyorum
Eski konularında mı var?
Erken ama kısmen yastan kaynaklı, kısmen psikolojik olarak hazır hissetmedigin icin
hadsiz ve çirkin bir yorum yapmış bence belaltı muhabbet ben eşiniz sandım okurken meger erkek arkadaşmış
En Nedret ettiğim şey aile hatta akraba Baskısı.
Onlara ne yahu
?
Siz ne zaman hazırsanız doğru zaman o zamandır.
Ben 26 yasinda anne oldum,ikinci de 29 umda dunyaya geldi.
Okul biter bitmez 23 umde evlenmistim, hemen ise girdim.
Hic pisman degilim, iyi ki olmuslar.
Gencim, güzelim, seni üzerim
30 yaşındayım hala erken diyorum :))) aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Evliliğinizi yaşayın. Bu zamanlar bi daha gelmez. Ben öyle yapıyorum.
Ben de düzeni bozup, evlenmeden 4-5 çocuk yapmak istiyorum ama olmuyor. Kahrolsun mahalle baskısı.
Kendini hazır hissetmiyorsan esini bile dinlemeyeceksin. Gaza gelmeyin marketten birsey siparis eder gibi cocuk istenmez.
Başkalari istiyor diye cocuk dogurmak tarihte var miydi ?
Milleti de anlamiyorum ya.Anne baba olsa bile. Baskisiyla cocuk mu yapilir?
1. Yaptım kız oldu, 2. Yi sordular, 2. Yaptım oda kız oldu şimdi 3. Yü soruyolar erkek olur belki diye. Yaşım da 39 bu arada genç de değilim. Sorular hiç bitmez kimsenin lafına bakmayın.

Kızlar yeni konu açmak istemedim. Ocakta böyle bir konu söz konusuydu ve biz konuşup karar aldık olsun diye fakat ocak ayından beri korunmuyoruz ama hiç birşey yok ortada acaba neden bir Dr görünsek mi?

26'ya yeni bastım. 4 yıllık evliyiz. Evlilikten önce de 3 yıl flörtümüz oldu. Daha yeni yeni çocuk planları başladı bizde de. Önümüzdeki sene için planlıyoruz. Yaş ya da kaç yıllık evli olduğunuzdan ziyade hazır hissedip hissetmemen önemli.

Kızlar yeni konu açmak istemedim. Ocakta böyle bir konu söz konusuydu ve biz konuşup karar aldık olsun diye fakat ocak ayından beri korunmuyoruz ama hiç birşey yok ortada acaba neden bir Dr görünsek mi? Bizde 3 yıllık evliyiz o den önce de 3 yıl sevgiliydik.

Kızlar yeni konu açmak istemedim. Ocakta böyle bir konu söz konusuydu ve biz konuşup karar aldık olsun diye fakat ocak ayından beri korunmuyoruz ama hiç birşey yok ortada acaba neden bir Dr görünsek mi? Bizde 3 yıllık evliyiz o den önce de 3 yıl sevgiliydik.

1 yıllık korunmasız ilişkide hâlâ olmuyorsa tedavi öneriyorlar

26 yaşında evlendik ilk çocuğumuzu 31 ikincisini 34 yaşında kucağımıza aldık. Millete sorsan ohooo her kafadan bir ses ama biz duymadık. Pişmanmiyiz hayır en doğru zamanda olmuşlar diyoruz șimdi 42 yaşındayım ve hala sorular tavsiyeler bitmiyor, aaa birde kızın olsa bir tane daha yap falan filan ama ben takıyormuyum hayır. Eşimin babaannesi her gördüğünde soruyor ben bıktım o bıkmadı, onada ah babanne keşke diyorum ama olmuyor kısmet diyorum. O an susuyor. Sorular hiç bitmez canım

Siz seneye kalmaz çocuk yaparsınız zaten çokta düşünmeyin baskilari. Aileler nerede yasayacağınız, ne zaman çocuk yapacağınizi söylüyorsa daha dogrusu baskı yapabiliyorsa büyük oranda yönlendirilebilir insanlarsinizdir hiç şaşmaz.

1 yıldan önce herhangi bir tedavi vs Durumu olmuyor korkmayın Allah kucağınızı boş bırakmasın

Millet ne diyor diye kafaya takarsanız erken yaşlanırsınız. İnsanlara karşı ya aynen deyip geçmeyi öğreneceksiniz ya da öyle karşılık vereceksiniz ki bir daha bu konuları açamayacaklar. Doğurduktan sonra kimse gelip de bezini ben alayım, bugün ben bakayım, yok eğitim masraflarını ben karşılamayım demeyeceğine göre ne zaman doğuracağınıza karar veremezler. Maddi ve manevi açıdan hazır olmadıkça çocuk yapmamalısınız. Zaten yaşınız da gençmiş, daha önünüzde uzun zaman var hazır mıyım değil miyim diye düşünerek bile kendinizi yormayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…