- 14 Ekim 2016
- 7.066
- 47.622
- 548
Ben 27 yaşında evlendim bir buçuk yıllık evliyim şuan hamileyim 10 haftalık. Çocuk sahibi olan bazı arkadaşlarım kendini tam anlamıyla hazır hissetmek diye bişey yok demişti onun varlığıyla dokuz ay boyunca hazır hale geliyorsunuz demişti bana .tabiki başkaları istiyor diye çocuk yapılmaz bize de çok baskı yaptılar ama biz bir yıl beklemek istedik. Bizimde tereddutlerimiz vardı ama şuan hiç biri kalmadı tek istediğimiz sağlıkla sıhhatle doğması ve onun mis gibi kokusunu icimize çekmek . Siz ne zaman isterseniz o zaman karar vermelisiniz fiziksel şartları ayarlarsiniz tedirginlerinjz olur ama inanın onun içinizde olduğunu ogrendiginizde tek tedirginliginiz olur da bişey olursa meleğim düşerse diye olur. Rabbim doğru zamanda nasip etsin inşallah ama bu karar eşinizin ve sizindir.HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...
Merhaba, yaşınız genç bence de ve daha da önemlisi kendinizi hazır hissetmiyorsanız tabi ki erken demektir. Ben de çok sonra çocuk sahibi olmak istedim, şimdi bile zaman zaman korkuya kapılıyorum ama mutluyum çok şükür ki. Siz toplumdaki tüm zevzekleri boşverin, buna aileler de dahil, eşinizle ikinize uyan bi orta yol bulursunuz mutlaka. Bol şansHERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...
Yani cimriliği devam bende fazla eli bol olduğum için dengeliyoruz artık annesinin dedikleri konusunda artık alıştık o kunuda sorun yaşamıyoruz salak ise var bazı şeyleri herkeste olduğu kadar
Eminim öyledir fakat manevi olarak hissetmiyorum
Diyeceksin ki ben hayatımın bi aşamasında istiyorum ama şu an bu sorumluluğu alamam.
Bu konuda üstüme gelindikçe daha çok soğuyorum
Eşin seni anlarsa herkese daha erken düşünmüyoruz kısmet der geçersiniz
Evet gerçekten bunların olacağını da biliyorum evet bencede erken
Bence hazır olmak diye bişey var
Bana hep yok demişlerdi ama ben o tatmine ulaştım. 28 yaşında oldu bu bende
Ama 28 yaşında yeni evlenmiş olsam ertelerdim sanırm :) evlilik 2 kişiyken de çok güzel
İnşallah konuştum az önce tamam dedi şimdilik kapattık
Bencede aynen gerçekten güzel yani millet torun sevsin diye kendimi feda edemem
Evlendikten 7 yil sonra tam 30 yasindayken anne oldum, ugradigim psikolojik baskiyi hayal edin.
Ama soyle dusunelim, cocuk sizin butun hayatinizi degistirecek ciddiyette ve geri donusu olmayan bir karar, insanlar istiyor diye yapilabilir mi? Mesela tanidiginiz herkes size yillarca tek bacaginizi kesmeniz icin baski yapsa keser misiniz?
Yani en kötü öyle görünüyor bir kere bir tartışma yaşanacak ve sonra kimse karışmayacak
Yani evet çok mantıklı çok bunaldım bu konuda ya
Evet ben daha yapacak çok şeyin olacağını düşünüyorum ama eşim çocuk ta olunca birlikte yaparız diyor
İnşallah eşim de bana katılır
erken değil aslında en ideal yaş... ama konu sahibi yeni evlendin tadinş cıkar. Bende 25 evlendim 28 ilk cocugum doğdu. Şimdi düşündüm mü ama ne kadar erken okdar daha iyi yani 25/26 ideal ilk cocuk icin.. Ama hazır hossetmıyorsan ki bendede öyleydi 30 gectirme derim
Ben de 27 de üniv.den mezun oldum. Eşim 6 yıl bekledi beni evlendik biraz gezelim istedik 2 yıl korunduk sonra 2 yıl ne uğraşlar verdik olmadı ben büyük konuştum programlı çocuk yapıcam,insan istemezse korunursa çocuk mu olur falan filan hep boş konuştum sonra uğraş uğraş 3 aşılama 3 tüp deneme de çok şükür oldu.32 yaşında anne oldum.İyi ki erken anne olmuşum insanın yaşı ilerleyince daha çok yoruluyor.Sen istemesen bile büyük sözler sakın etme canım.Vakti gelince olur de.
Ben 28 yaşımda anne oldum ama birkaö yıl saha bekleyebilir, 35 civarında anne olabilirmişim diyorum. Hayatımın en verimli zamanları hengame içinde geçiyor.
Bence sizin de yaşınız küçük henüz. :)
Cocuk dunyada yasanabilecek en guzel duygu. Varligindan varlik...
Ancak yapim bakim asamasi cok sorumluluk isteyen zahmetli bir surec. Tarama testleri, disi, gazi, ek gida, okulu vs kesinlikle hur iradenle sen karar vermelisin ki bu surec seni yipratmasin. Zorluklara gogus geresin.
Bana cocuk yap cocuk yap diyen bir kisi cocuk oldugunda geldi İki dk tutamadi kucaginda agliyor cocuk gazdan. Al annesi, emzir annesi, uyut annesi, ogret annesi, doyur annesi...
Bir gun gelecek ve sen isteyeceksin o ani bekle.
Ben 34 yaşımda anne oldum 2018 de. Fakat zor hamile kaldım tek stresin bu oldu. Yoksa çok memnunum bu yaşta anne olmaktan.. 28ler 29lar ideal olabilir çocuk sahibi olmak zor bir sorumluluk ve altından tek başınıza kalkmak zorundasınız kim destek olursa olsun en büyük yük fiziksel ve ruhsal olarak hep annede oluyor.
Hıı evet çocukla her şey yapılıyo
Büyük konuşmaktan hep korkarım fakat o kadar üzerime geliyorlar ki artık ağzımdan çıkan sözlere dikkat eder oldum beni kötü konuşturacaklar diye
Gelde bunu kalın kafalılar anlat
Tabi yapılır erkek bütün yükü anneye atar hadi gezelim der neden olmasın
İşte konuşmaya bile kalkınca o kadar saçma nedenler gösteriyor ki ya annelerimiz babalarımız torunlarını görmeden vefat ederse diye başlıyor bla bla bla bir sürü
Eşim de 28 yaşında ama kendini 50 hissediyor olmalıki yaşlandık çocuğumuz yok diyor
Bu gidişle hür irademle kalmayacağı kesin de
38 yaşında yeni anneyim. Kesinlikle iyi ki şimdi olmuş. Gençken gezdim yurtiçi yurtdışı. Toplum için değil kendiniz hazır hissettiğinizde olsun derim..herkes kendi hayatına odaklansa keşke
Evinden çıkmazlar canım tecrübelerimden söylüyorum.
38 de falan desem herhalde boşanırız
Kendini hazır hissetmiyosan yapma arkadaşım her şeyin zamani vardır bebek büyük sorumluluk sırf birileri istiyo görsün mutlu olsun diye yapılacak bsy degil. Hamilelik başlı başına bir olay doğumu ağlaması uykusuzluğu emmemesi yememesi hastalığı aşısı ek gıdası vs vs yani hayatının ortasına bomba gibi düşüp bütün hayatını değiştirecek bir olay sırf birilerini mutlu etmek için yapilmamali
siz ne zaman hazır hissederseniz
Hazır değilseniz yapmayın
Ben 32 de anne oldum
25 yaşındayken evlenmeyi bile düşünmüyordum :)
28 gibi düşünüyorum
Ne güzel
Evli değilim, cocuk sahibi hiç değilim =) ama sunu biliyorum hazır hissetmek önemli. Yasınız kac olursa olsun ki zaten cok gencmisiniz o zaman yapmanızı öneririm.Çocugun sorumluluğu kafası cok baska birsey sonucta. Bilincli bir sekilde ,göze alarak yaparsanız daha az sıkıntılı oluyor. (işte Bi süre uyumayacagım bir süre basbasa vakit geciremeyecğiz gbi seylere hazır olmak gerekir en azından beyin olarak teoride) insanları takmamaya calısın derim ben biz millet olarak cok karısıyoruz herkesin işine =(
Onun bunun lafıyla sakın yapmayın. Ben 2. Çocuğumu istemedim ama annemin ısrarıyla doğurdum. Allah ömür versin ama şimdiki aklım olsa kimseyi dinlemezdim. Annelik çok büyük bir sorumluluk ve kesinlikle buna anneden başka kimse karar vermemeli.Herkese hehe de geç bence.
Anne olmayanlar ve olmak da istemeyenler de yazsin mi : D ki benim yasim 30. Hala hazir hissetmiyorum. Ne kendime, ne de tr nin ekonomik durumuna da guvenemiyorum . Cocuk buyuyene kadar hayatta olacagimizinda garantisi yok vs vs. Biliyorum cevap pek yardimci olmadi ama tavsiyem istemiyorsan yapma. Sirf aanneleriniz torun sevecek diye boyle bir sorumluluga girilmez.
Başkaları dedi diye çocuk olmaz. Sorumluluğunu alacaksan düşün. Bakacak olan sensin geceler boyu uykusuz kalacak olanda sensin eşin bile dönüp poposunu yatacak yeri geldiginde.
Bir tek uykusuzluk değil bunun diş çıkarması var uyku düzeni var tuvalet eğitimi var varda var yani.
Hamile iken ilk kalp atışının sesi ve ilk hareket edisi.
Ha birde doğum yaptıktan sonra bu benim çocuğum mu ne kadar da güzel. Ne kadar küçük ayaklari var gibi heyecanlar kahkahası ilk anne demesi ilk yürümesi gibi harika şeylerde var. Kızımın iyiki varsın anne demesini dünyalara değişmem mesela...
ozgur kadinlar cocuga hicbir zaman hazir olmuyor aslinda :) ben de 26 da evlendim, 30 olunca nasil olsa olacak yapiym bari dedim, onu 6 yasina getirdim, ikinciyi de yine hazir olmayarak yaş geciyor diye yaptim, simdi 36 yasindayim, iki cocuklu zorlu bir hayatim var. keşke 30 a kadar cocuk mevzusunu bitirip simdi rahat etseydim diyorum:) ama iyi ki varlar, bu his olmasa zaten cekilcek gibi degil:)
6 senelik evliyim, 31 olacağım, eşim 43, çocuğumuz yok, eşimin ailesi olmasın diye bakıyor zaten, benim ailem istiyordu ama artık ısrar etmiyorlar. Sebeplerini açıkladım çünkü. Bir de annem hep özendiği, evlenir evlenmez çocuk yapan komşularının kızlarını şimdi çocuklarıyla boşanırken görünce sustu. Daha yeni bir tanesi boşanacak, çocuğu küçücük. Hiçç karışmıyorlar artık.
Ben bunu sormalarını da çok saçma buluyorum insanların, o ayrı konu ama çocuk düşünmeyen insanların bunu konu açacak kadar kafaya takması da bana normal gelmiyor. 25 yaşında evlendim ve şu an hamileyim, yaşım 28. Bana da çok sordular, istemiyoruz ve düşünmüyoruz dedim. Her seferinde de aynı şeyi söyledim. Ne üzerimde baskı hissettim ne de sinirlendim. Cidden neden bu kadar takıyorsunuz "çocuk yok mu?" sorusunu?
Eski konularında mı var?
Erken ama kısmen yastan kaynaklı, kısmen psikolojik olarak hazır hissetmedigin icin
Bana sorulmamış ama ben takmadım fakat yaşım 27 olup hedeflediğim şeylere çok şükür ulaşınca tamam artık hazır sayılırım bebeğe dediğim de hamile kalamayınca deliye döndüm her soranla laf dalaşına girdim:)
Ben sanıyordum ki korunmayı bırakacağız hopp hamileyim:) o işler öyle değilmiş görmüş olduk. Uğraşıyoruz bakalım umarım gelir sağlıkla benimkide
Büyük konuşmamak lazım bu konuda. Hayırlısı deyin hep. İnsanlara laf yetiştirmek zorunda hissetmeyin. Sonuçta size zorla yaptırabilmek güçleri yok. En fazla konuşabilirler, ki yaptıkları bu.
Ben 22 yaşında anne oldum. Henüz çok gençtim, evlendiğim zamanlarda kamu ya da özelde iş bulma imkanım yoktu eski siyasi durumlar sebebiyle.
Sonra, çalışma ve atanma imkanı doğdu. Çalıştım, formasyon aldım, sınava hazırlandım. Yani sıralama olarak gayet mantıklıydı aslında yaptığım o sırada. Eşimle çok kavga ettim o 2. Yi yapalım derken, önce ben atanacağım dedim. İstemiyorum dedim, hazır olmam gerek dedim, büyük konuştum. Biz ev aldık, araba aldık, KPSS çalışıyorum, bir yandn artık hazırım dediğim 28 yaşında (ki yine genç bir yaştır) erken menapoza girdiğimi öğrendim.
4 senedir, KPSS filan bıraktım, çocuk için tedavi görüyorum. Hatta önümüzdeki ay yine bir tüp bebek tedavisine başlıyorum inşallah.
Beklediğimiz gibi olmayabiliyor her şey. Ne olması, ne olmaması konusunda çok iddialı sözler, inatlaşmalar yaşamadan, hayırlısı olsun diye düşünün.
Atanmak bir öncelikse sizin için, önce 1-2 senenizi buna ayırın. Bebekle aynı verimlilik olmaz çünkü.
Ama bebek de bir ayak bağı, bir güçlük değil. Ayrı bir güzellik.
Ben şahsen hazır 22 de anne olmuşken art arda büyütseymişim, şu anda bayağı rahatmışım diye düşünüyorum. Çünkü 9 yaşındaki oğlumu büyütürken de gayet enerjik ve çok keyifliydim. Şu anda onunla arkadaş olarak evde oturttuğumuz yerleşik düzen de aynı şekilde pek keyifli.
Bu yaşta tekrar bebek bezi, gece uykusuzluğu gibi şeylere dönmek daha zor geliyor. Çünkü bu yaşta eskisi kadar uykusuzluğa dayanıklı ve enerjik değilim. Daha çok gezme tozma, okul, akademik kısımlar daha çok ilgilendiriyor beni. Ayrıca düzene daha bir düşkünüm artık.
Bence 20 ler çok daha uygun yaşlar anne olmak için. Hem daha enerjiksin. Hem de 20 Lerinde büyürtüğün çocuğu 30 Larında okula başlatıp, artık en verimli ve mantıklı zamanını daha sosyal geçirebiliyorsun. Bu da saçma bir fikir değil.
Size bunları söyleyenlerin bu şekilde düşündüğünü ve kötülüğünüz için konuşmadıklarını düşünün. Bu yalnızca bir tavsiyedir. Bütün fikirlerin artısı ve ekşisi vardır kendi içinde. Siz kendinize göre en mantıklı olan yolu seçer, onda ilerlersiniz. Ana kesin yargılar ve büyük sözlerden kaçının.
Benim sözler benim kafaya düştü zira :)
Bu arada ilk anne olduğumda ailemin de fişteklemesiyle, çok erken anne oldum, gençliğimi yaşayamadım modundaydım. Onu da eşimin başına çok kaktım, ve 6 sene ara vermemde bu sa etkili olmuştu.
Fakat geçen zaman gösterdi ki, o zaman bana bu kadar kötü görünen şey, çok hayırlıymış benim için. Erken menapoza girdiğimi öğrendiğimde büyütmüştüm çocuğumu çok şükür.
bakalım sen kendini hazır hissetiğinde olacak mı hemen ??
zaten öle bir zamandayız ki.. sayısız çocuk sahibi olmak isteyen kadın var. ama olmuyor.. bilemessin ki..
26 yaşımda anne oldum.. erken çocuk yapmanın ileride faydaları çok ..
ki 26 erken değil normal bence.
şimdi oğlum 16 yaşında.. annesi değil de ablası gibiyim.. çocuğa da daha çok faydan oluyor bu yaşlarda annelik.. sene seneyi aratıyor.. çocuk yapmak büyütmek yetiştirmek gerçekten hiç kolay değil.. maddi manevi güç istiyor.. belirli bir yaşa geldikten sonra yaparsan hem halin olmuyor hem de çocuğunun yanında anneanne babaanne vs.. gibi duruyorsun..
her şey zamanında güzel die boşuna dememişler atalarımız.
emin ol kucağına aldığında inşaallah nasip olursa bu kadar bile beklediğine üzüleceksin. keşke daha önce doğursaymışım diyeceksin. dünyanın en güzel hissiyatı anne olmak.. allah dileyen isteyen herkese hayırlısı ile nasip etsin.
Erkek arkadaşımın annesi bana sürekli “sen çocuk doğurcan olmaz yemek seçme” diye yemek yedirmeye çalışıyor. Karı-koca torun sevmeden ölmeyelim diyorlarmış sürekli. Daha evlenmedik hatta bir evlenme teklifi bile gerçekleşmedi bu torun nereden çıktıAyrıca bebeleri hiç sevmem
Eşinizle konuşun çevredekilerin baskısına da aldırmayın. Onlar sürekli bir şeyler ister. Nasıl olsa kendileri bakmayacak çocuğa.
gençsin
hadsiz ve çirkin bir yorum yapmış bence belaltı muhabbet ben eşiniz sandım okurken meger erkek arkadaşmış
En Nedret ettiğim şey aile hatta akraba Baskısı.
Onlara ne yahu
?
Siz ne zaman hazırsanız doğru zaman o zamandır.
38 de anne olacagım ,pişmanım
tam rahat edeceğim zamanda hayatım değişecek
25 yasarken erken gibi geliyor ama 25 de zaten cocuk ısteyınce ha deyınce olmuyor
şimdiki aklım olsa idi , evliliğimden emınsem 2 senelık falan evlı ıken düşünürdüm bebek olayını
belkı sıkıntı cıkacak en azından bu prüzleri hallederdim
biz 5 sene ugrastık mesela
sonrasında tüp bebek ile hamıle kaldım
25 de anne olsaydım suanda cocugum 13yasında idi
tam rehavetin çöktüğü yasta kısmen de rahatlayacaktım cocuk bakımı ıcın
ama sımdı daha da zor olacak yastan dolayı cunkü o yaslardakı enerjın olmuyor bu bir gercek...
Ben 26 yasinda anne oldum,ikinci de 29 umda dunyaya geldi.
Okul biter bitmez 23 umde evlenmistim, hemen ise girdim.
Hic pisman degilim, iyi ki olmuslar.
Gencim, güzelim, seni üzerim
30 yaşındayım hala erken diyorum :))) aynı şeyleri ben de yaşıyorum. Evliliğinizi yaşayın. Bu zamanlar bi daha gelmez. Ben öyle yapıyorum.
Ben de düzeni bozup, evlenmeden 4-5 çocuk yapmak istiyorum ama olmuyor. Kahrolsun mahalle baskısı.
Eşinize söyleyin, başkaları istedi diye çocuk yapılmaz.
Öncelikle kendiniz ve de eşiniz hazır olmalı.
Aceleniz ne ayrıca? gençliğinizin tadını biraz eşiniz ile baş başa geçirin.
Allah aratmasın, ancak elbet bir evladınız olacaktır.
Doğru zamanda ve istediğiniz zamanda olması sizi yormaz, ancak istemeyerek çocuk sahibi olursanız, işte bu çok büyük bir hata olur. Sizi yorar, herşeyi batar.
Allah kolaylık versin inşallah.
Umarım eşinizi ikna edersiniz ve üzerinizdeki baskıları azaltırsınız.
Öncelikle annenin kendini hazır hissetmesi gerekiyor hatta babanında annem istiyor, kayınvalidem istiyor davası değil. 25 yaş erken değil bana göre eğer üniversite öğrencisi değilsen çocuk yapabilirsin. İlla 30unu beklemek zorunda değilsin bu dünya kötü adeletsiz bu dünya'ya çocuk dogurmayım demek biraz bencilce ki zaten çocuk istemiş olsan hemen o ay hop rahmine koymuyorlar. Senelerce bekleyenler biliyorum benim kardeşimle aramızda 16 yaş var. Çocuk büyütmek külfet değil, çocukla da gezersin dünyanın bir ucuna da gidersin önemli olan nasıl bakıp ne hissettiğin. Fakat rica ediyorum akıl danistigin kişiler çocuğu külfet gibi gören fakat anne baba olan kişiler olmasın bunun bosanmayan fakat hergun çocuğun yanında kavga eden insanlardan bir farkı yok. Kendi kararını kendin vereceksin şimdi anne olursam şartların bunlar 5 yıl sonra olursam bunlar diyeceksin beni hangisi mutlu eder diye sorup ona göre davranmanız en iyisi .
anne olmak istediğim zamanda malesef olamadım.
Düşükler kayıplar ameliyatlar vs...
Planlanacak bişey değil.
Ama şimdiki aklım olsaydı , olumsuzluk yaşama ihitmallerini hesaba katıp , korunma işini pek abartmazdım.
Yok borç bitsin , yok az daha gezelim yok arabada alalım....ne borç bitti ne extra mal mülk oldu , kaybolan yıllarda cabası...
23 yaşımda anne oldum erken mi diye düşündüm ama iyi ki olmuşum birazda cazgır ve zor bir çocuğunuz varsa bu yaşlar en iyisi çünkü sabrınız daha fazla oluyor yaş gittikçe sabır azalıyor alışılmış hayat tarzından vazgeçilmek istemiyor insan ama bir de şu var ki hiç bir zaman tam olarak hazır hissetmiyorsunuz sonra kucağınıza bir melek geliyor ve ulannn keşke daha erken yapsaymışım diyorsun
30 yaşındayım. 2 senelik evliyim. Ben de öğretmenim. Ama maalesed su an issizim.
Insanlarin sorulari bitmez..
Okul bitti mi?
Üniversite kazandin mi?
Sevgilin var mi
Nisan ne zaman
Düğün ne zaman
Bebek yok mu
Bebek yapsana.
Normal dogum mu sezeryan mi
Sütün var mi
Doyuyor mu
Ikinci cocuk ne zaman
Kizin varsa oglan yap
Oglun varsa kiz yap
Tek olmaz kardes yap
......
.
.
.
.
Bitmiyor. Bitmeyecek.
Ben çocuk yap diyenlere mal gibi dikiyorum gözlerimi uzun uzun bakıyorum. Soran şok. Sormayan şok.
Anne olasım yok. Hevesim isteğim yok. Yaparsam sen mi bakacaksın. Bakmayacaksan karışma. Cocuk mocuk yok.
Bi itirazın mı var?
Burda bu tarz konuları okuyup, bir de komikli capslerini görünce
Hakikaten beni boğmaya başladı ayni sorular.
Oysa klasik sülale sohbeti diye değerlendirirdim önceden.
Bence burada bunu okurken bile, edilmeyen lafların, sorulmayan soruların gerginliğini yaşıyoruruz.
Atmosfere girince haliyle bekliyoruz o lafları, soruları ha geldi, ha şimdi söyler, ha demedi öteki der.
Konu açılmasa bile bu beklenti kaygısı huzursuz ediyor.
Böyle huzursuzluğunuz varsa, bu tür başlıktan uzak durun.
Geçen biri yazdı konuyu unuttum,
Bu konu anne olamayanları üzer diye.
Okumasınlar, üzülmesinler.
Toplum geriyor madem, burda niye kendi kodesini örüyorsun?
Kendini hazır hissetmiyorsan esini bile dinlemeyeceksin. Gaza gelmeyin marketten birsey siparis eder gibi cocuk istenmez.
Ben 27 yaşında evlendim bir buçuk yıllık evliyim şuan hamileyim 10 haftalık. Çocuk sahibi olan bazı arkadaşlarım kendini tam anlamıyla hazır hissetmek diye bişey yok demişti onun varlığıyla dokuz ay boyunca hazır hale geliyorsunuz demişti bana .tabiki başkaları istiyor diye çocuk yapılmaz bize de çok baskı yaptılar ama biz bir yıl beklemek istedik. Bizimde tereddutlerimiz vardı ama şuan hiç biri kalmadı tek istediğimiz sağlıkla sıhhatle doğması ve onun mis gibi kokusunu icimize çekmek . Siz ne zaman isterseniz o zaman karar vermelisiniz fiziksel şartları ayarlarsiniz tedirginlerinjz olur ama inanın onun içinizde olduğunu ogrendiginizde tek tedirginliginiz olur da bişey olursa meleğim düşerse diye olur. Rabbim doğru zamanda nasip etsin inşallah ama bu karar eşinizin ve sizindir.
Bence hazir hissetmekle alakasi yok ne kadar hazir olursan ol cocuk sahibi olmak hic tahmin etmeyecegin kadar cok sorumluluk yukluyor anneyede babayada ben 25 yasinda anne oldum ama gercekten istedim genc yasta anne olmaninda avantajlari var ikinciyi 32 yasimda dogurdum simdi 6 yasinda bazen hizina yetisemiyorum kafam cekmiyor velhasil cocuk genclik istiyor ama herkes anne baba olacak diye bi kayit yok toplum baskisinida sacma buluyorum istemiyosaniz yapmazsiniz bu kadar basit
Başkalari istiyor diye cocuk dogurmak tarihte var miydi ?
Milleti de anlamiyorum ya.Anne baba olsa bile. Baskisiyla cocuk mu yapilir?
Merhaba, yaşınız genç bence de ve daha da önemlisi kendinizi hazır hissetmiyorsanız tabi ki erken demektir. Ben de çok sonra çocuk sahibi olmak istedim, şimdi bile zaman zaman korkuya kapılıyorum ama mutluyum çok şükür ki. Siz toplumdaki tüm zevzekleri boşverin, buna aileler de dahil, eşinizle ikinize uyan bi orta yol bulursunuz mutlaka. Bol şans
4 yıllık evliyim 27 yasındayım istemediğimi duyan eski nesil değil sadece yeni nesil eğitimli Dr, mühendis, avukat bu tarz arkadaşlarımda baskı kuruyor. Hazır değilim 30 da yapcam Birtane istiyorum zaten dedikçe üsteliyorlar yine yeniden aynı muhbtler bıktım
1. Yaptım kız oldu, 2. Yi sordular, 2. Yaptım oda kız oldu şimdi 3. Yü soruyolar erkek olur belki diye. Yaşım da 39 bu arada genç de değilim. Sorular hiç bitmez kimsenin lafına bakmayın.
26'ya yeni bastım. 4 yıllık evliyiz. Evlilikten önce de 3 yıl flörtümüz oldu. Daha yeni yeni çocuk planları başladı bizde de. Önümüzdeki sene için planlıyoruz. Yaş ya da kaç yıllık evli olduğunuzdan ziyade hazır hissedip hissetmemen önemli.
Kızlar yeni konu açmak istemedim. Ocakta böyle bir konu söz konusuydu ve biz konuşup karar aldık olsun diye fakat ocak ayından beri korunmuyoruz ama hiç birşey yok ortada acaba neden bir Dr görünsek mi? Bizde 3 yıllık evliyiz o den önce de 3 yıl sevgiliydik.26'ya yeni bastım. 4 yıllık evliyiz. Evlilikten önce de 3 yıl flörtümüz oldu. Daha yeni yeni çocuk planları başladı bizde de. Önümüzdeki sene için planlıyoruz. Yaş ya da kaç yıllık evli olduğunuzdan ziyade hazır hissedip hissetmemen önemli.
Kızlar yeni konu açmak istemedim. Ocakta böyle bir konu söz konusuydu ve biz konuşup karar aldık olsun diye fakat ocak ayından beri korunmuyoruz ama hiç birşey yok ortada acaba neden bir Dr görünsek mi? Bizde 3 yıllık evliyiz o den önce de 3 yıl sevgiliydik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?