• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana kişisi

kaç senelik evlisiniz? Yaşadığınız şeyleri ben de yaşadım, biz eşimle youtube üzerinden psikologlar dinleyerek aştık durumu. Terapiye gitmedik ama evde sürekli bir terapi havası vardı. Eşim belki de sağlıkçı olduğu için biraz önem vermiştir işin psikolojik boyutuna. Siz de youtubedan keşfedebilirsiniz, önce siz izleyin evde tekken. Kafanıza yatan videoları sanki ilk kez izliyormuşsunuz gibi eşinizle de izleyin. Ama bunu uygun bir dille söylemek sizin elinizde tabi. Ben zamanla o kadar net anladım ki eşler istemezse aileler hiçbir zarar veremiyormuş. Benim eşim ilk evlendiğimizde herşeyi annesine telefonda yarım saat anlatan bi tipti. Kaynanam da düşman başına bir karakter.. çok çektim gerçekten yine ara ara krizler oluyor ama daha kolay aşıyoruz eşimle birlik olunca.
Kimin/kimlerin videolarini izlediniz diye sorabilirmiyim? Benimde çok ihtiyacim var çünkü.Konu sahibinide anlayabiliyorum. duymazdan geliyorsun durulmuyorlar, konusuyorsun yüz göz oluyor gibisin bide dipdine olunca insan cok bunaliyor

Merhaba arkadaşlar,
Daha once bahsetmiştim kaynana kayinpederle ilgili çok sorunum var. Şehir dışındayız fakat 2 haftalığına memlekete gideceğiz, bir yasında bebegim var. Eskiden kayınvalidenin laf sokmalarına.,garip tavirlarina ses çıkarmazdım fakat çocuk olduktan sonra çocuktan yana alttan alttan edilen lafları kaldıramıyorum. Eşim hicbir şekilde onları suçlu bulmaz ve ne var bunda der her şeye. En son yazın memleketteyim kayinpederimin 3 kez biz bakarız çocuğa lafına sessiz kalamadım ve ben bakamayacak olsam doğurmazdım dedim. Hiç bir şeyi iyi niyetle söylemez çok kıskanç kişiler. 4 yıldır anladığım kadarıyla zamanında oğullarına pek değer vermemisler. Elin kızı çok sevince de oğulları kıymetli oldu. Kısaca böyle. Eşimin beni sevmesini hep kıskandılar. Onlara muhtaç olucaz sandılar çünkü eşim hep öyle yetişmiş ama benle evlendikten sonra hemen atanıp öğretmen olunca herkes şok oldu. Şöyle ki abileri var onlar her türlü imkândan yararlanmış, gezmiş, yemiş, içmiş...Eşim ise bir şey istememiş zaten gururlu bir yapısı vardır. Bolluk icin de fakirlik yaşamış gibi bir sey. Ben bunu anladim iyice. Çünkü bize böyle davranmalarının tek sebebi eşimin hicbir şeye ses çıkarmaması. Elinden ekmeğini alsalar gıkı çıkmaz ailesine. Dışarda böyle değil malesef o yüzden sevgililik hayatımız boyunca bunu anlamadim ailesine karşı böyle. Ben de atama bekleyen öğretmenim
Eşimin ailesi bunu bildiği halde bizim düzenimizi bozmaya çalıştı. Eşimin atanacağını ve benim bu kadar uğraşacağını düşünmediler hiç. Biz onlara muhtaç, aldıklarının yarısını bize verdikleri onların alt katında oturan kişiler olacaktık. Bana surekli ders calsiitorum diye laf atildi kaynannam her yerde lafimi etti soyle kotu boyle koti diye anlam veremedim hic. Bir saygisizligim olmadi. Sadece ders calsiiuordum. Evlendikten bir yıl sonra eşim atandı. Rahat ettik. Pandemi nedeniyle ilk yıl okul kapandı eşimin kardeşi vefat etti ben de hamileydim Malesef 6 ay memlekette kaldık onlara çok yakın bi evde. Eşimin psikolojisi bozuktu. Ve aramızı bozdular. Hamileyken çok şey oldu. Ses çıkarmadım acıları var diye. Ama eşimin davranışları bana karşı değişmeye başladı bana çok haksızlık yaptı annesi yüzünden beni çok üzdü kırdı. Bunun üzerinden 1 buçuk yıl gecti ama ben olanları unutamıyorum. Eşimle aramın eskisi gibi olmadığını anladılar artik daha da üstüme geliyorlar. Çocuğum üzerinden benle çok uğraşıyorlar. Güya ben atanmaya çalışıyorum diye çocuğumu sevmiyorum gibi bi hava yaratıyorlar. Çocuk yanıma geldiğinde elimden alıyorlar. Ya da benle oynadığında anne dediğinde sinir oluyorlar. Laf sokuyorlar ve ben cevap veremiyorum. En son verdiğimde bosanma aşamasına geldik
Eşim her şey susan biri. Benim de öyle olmamı istiyor. Abisi yanımda kaç kere sebebsiz aşağılardı onu eşi var demeden. Hatta bir kere kaynanama şikayet ettim dedim abim niye böyle sebepsiz ona kotü davranıyor. Cevap vermedi. Eşim hic ses çıkarmazmış öyle dedi. Yanı anlayacağınız onu öyle büyütmüşler. Ben bunu yeni yeni anlıyorum olaylar birikince. Psikolojim iyice bozuldu eşimle eskisi gibi değiliz diye. O eskisi gibi ama ben de eski hisler yok, çok kirildim, üzüldüm acısına vermeye çalışıyorum ama ona güvenmiyorum artik hep bana laf ettirecek gibi geliyor. Şimdi oraya gidince nasıl davranayım bir akıl verin. Yine uğraşacaklar alttan laf sokacaklar, eşim anlamayacak tabi ne var bunda diyecek. Ama ben sınır oluyorum elimde değil cevap versem eşim onların önünde bana kötü davranırsa dönüşü olmaz ayrılmak zorunda kalırım diye korkuyorum çünkü en son ve ilk defa cevap verdiğimde koti çıkıştı bana psikolojim bozuldu anti-depresan başladım ama daha etkisini göstermedi sanirim. Eşime güvensem hiç sorun kalmayacak sanki ama güvenmiyorum. Konuştuk bunları hep hüsran, dertlesmeme bile izin vermiyor onlarla ilgili, sinirleniyor hemen, neymiş onların hiçbir suçu yokmuş... Ses çıkarmama gibi bi ihtimal yok sanki, çünkü çocuğumla ilgili bir konuda aşırı sinirleniyorum elimde olmuyor ne yapacağım bilemiyorum...
Eşiniz bana çok yakından tanıdıgım birini hatırlattı. Babamı... Babamda ailesine asla laf ettirmezdi, annesine babasına toz kondurmazdı. Annemi yıllarca çok üzdü ağlattı kalbini kırdı. Ama özünde çok iyi bir insandır sadece nasıl bir baskıyla büyüdüyse onlardan korkuyor mu desem çekiniyor mu desem bilmiyorum. Hiçbir şekilde onlara cevap veremiyor. Babaannem ve dedem vefat ettiler Allah rahmet eylesin, ama şimdi de abilerinin sözünden çıkamıyor babam. Demek istediğim şu. Çocukluğunda baskıyla büyüyen insanlar değişmiyor malesef. Babamı çok seviyorum çok iyi bir insan ama malesef hiçbir zaman ne bizi ne annemi onlara karşı savunmayacak, savunamayacak. Biz zamanla kendimizi kendimiz savunmayı öğrendik. Sizde eşinizden beklemeyin kendinizi kendiniz savunacaksınız

Kimin/kimlerin videolarini izlediniz diye sorabilirmiyim? Benimde çok ihtiyacim var çünkü.Konu sahibinide anlayabiliyorum. duymazdan geliyorsun durulmuyorlar, konusuyorsun yüz göz oluyor gibisin bide dipdine olunca insan cok bunaliyor

En çok Tülay Kök ü dinledim. Her konuda dinliyorum çok beğeniyorum bu kadının anlattıklarını. Tülay Kök ün aylık 15 lira ücretli mavi oda'sı var ona da katılmıştım. Onun dışında bir de Serhat Yabancı'yı dinledim. Evliliklere erkek gözüyle bakıyor o da çok faydalı oluyor. İkisini de öneririm

Eşinize sorun bakalım ailesine karşı pisirikken size karşı niye aslan oluyor eşim aynı şekilde olsa ailesine bu kadar müsemma gösterse aynısının on katını beklerdim demek ki eziklenmek hoşuna gidiyor eşinizin bazı insanlar böyledir onları ayağınızın altında ezerseniz size de saygı duyar severler

Eşiniz bana çok yakından tanıdıgım birini hatırlattı. Babamı... Babamda ailesine asla laf ettirmezdi, annesine babasına toz kondurmazdı. Annemi yıllarca çok üzdü ağlattı kalbini kırdı. Ama özünde çok iyi bir insandır sadece nasıl bir baskıyla büyüdüyse onlardan korkuyor mu desem çekiniyor mu desem bilmiyorum. Hiçbir şekilde onlara cevap veremiyor. Babaannem ve dedem vefat ettiler Allah rahmet eylesin, ama şimdi de abilerinin sözünden çıkamıyor babam. Demek istediğim şu. Çocukluğunda baskıyla büyüyen insanlar değişmiyor malesef. Babamı çok seviyorum çok iyi bir insan ama malesef hiçbir zaman ne bizi ne annemi onlara karşı savunmayacak, savunamayacak. Biz zamanla kendimizi kendimiz savunmayı öğrendik. Sizde eşinizden beklemeyin kendinizi kendiniz savunacaksınız
Teşekkür ederim

Eşinize sorun bakalım ailesine karşı pisirikken size karşı niye aslan oluyor eşim aynı şekilde olsa ailesine bu kadar müsemma gösterse aynısının on katını beklerdim demek ki eziklenmek hoşuna gidiyor eşinizin bazı insanlar böyledir onları ayağınızın altında ezerseniz size de saygı duyar severler
Bir kere konuştum bu konuları onu ezdiklerini falan. Anladı gibi ama yine de güvenmiyorum ben kendimi savunmak icin onlara cevap verdiğimde yine benim üstüme gelecekmiş gibi geliyor aslında tam da bilmiyorum çünkü birkac kez cevap vermistim tepki vermedi surat astı o kadar ama en son dediğine göre onların önünde eşime cikistigim icin aşırı sinirlendi, babası bana üçüncü kez kayinvaldem bakar
Bu çocuğa dediğinde ben bakmayacak olsam doğurmazdım dedim ve hızla çocuğu kayınvalidenin elinden aldım. Eşim o an bana aşırı kötü baktı. O sinirle niye oyle bakiyosun bana diye cikistim onlarin onunde boşanalım herkes kurtulsun iste dedim esim o an cok sinirlendi tamam yarin bosanalim dedi, beni anneme bırakırken yaz tatiloydi ve ben annemde kaliyordum o kendi ailesinde kaliyordu. arabada hiç konuşmadık ikimizde, yolun sonunda yumuşamıştı sonra ertesi gün kendi geldi barıştık. bunu su an hatırladım aslında.. bilmiyorum çok kin tutan biri de değil yani onlara cevap verdigimde aslinda cok buyuk tepki de gostermeyebilir. Kafam karisik,ama bana mutlaka bulasacaklar o kesin.

Ben bazı şeyleri asla anlamıyorum
Diyorsunuz ya boşanma derecesine geldik? Gelin arkadaşım
Gelin!! Eğer haksızlığa susmadıgınız icin boşanıyorsanız zaten boşanın

Laf yıyorsanız susmayın cevap verin
O anda eşiniz üzerinize geliyorsa onun da ağzına s...çin ki o da artık haddini bilsin

Kendi ezik sünepe
Aynı şeyi sizden de bekliyor . Aynı şeyleri sizin aileniz ona yapsaydı bakın o ezik adam nasıl aslan kesilirdi!

Olmuyorsa bırakın zorlamayın

Bir kere konuştum bu konuları onu ezdiklerini falan. Anladı gibi ama yine de güvenmiyorum ben kendimi savunmak icin onlara cevap verdiğimde yine benim üstüme gelecekmiş gibi geliyor aslında tam da bilmiyorum çünkü birkac kez cevap vermistim tepki vermedi surat astı o kadar ama en son dediğine göre onların önünde eşime cikistigim icin aşırı sinirlendi, babası bana üçüncü kez kayinvaldem bakar
Bu çocuğa dediğinde ben bakmayacak olsam doğurmazdım dedim ve hızla çocuğu kayınvalidenin elinden aldım. Eşim o an bana aşırı kötü baktı. O sinirle niye oyle bakiyosun bana diye cikistim onlarin onunde boşanalım herkes kurtulsun iste dedim esim o an cok sinirlendi tamam yarin bosanalim dedi, beni anneme bırakırken yaz tatiloydi ve ben annemde kaliyordum o kendi ailesinde kaliyordu. arabada hiç konuşmadık ikimizde, yolun sonunda yumuşamıştı sonra ertesi gün kendi geldi barıştık. bunu su an hatırladım aslında.. bilmiyorum çok kin tutan biri de değil yani onlara cevap verdigimde aslinda cok buyuk tepki de gostermeyebilir. Kafam karisik,ama bana mutlaka bulasacaklar o kesin.
Bence saçma bir tartışma olmuş acemi davranıyorsunuz bence hala

Back
X