• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIRALAMAYA UYMAK İSTEMİYORSAM YA... NİŞAN ,DÜĞÜN ÇOCUK...

Souldfly

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2015
1.421
1.417
133
31
HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...

Haklısınız, kesinlikle erken. Ama yaşınızdan dolayı değil; kendinizi hazır hissetmemenizden dolayı.

Çocuk dünyanın en zor ama en tatlı sorumluluklarından biri ve asla hazır olunmadan hatır için alınmaması gerekli. Sizi çok aklıbaşında sorumluk sahibi gördüm. İyi bir anne olacağınıza eminim. Yaşınız henüz genç, madem kariyer hedefiniz var önce atanın daha sonra şartlar ve kendinizi hazır hissettiğiniz de inşallah güzel bir anne olun.

Çevredeki insanların soruları hiç bitmez malesef...

Okul bitti mi başlarlar ne zaman nisan , düğün çocuk, dogunca mevlüt ne zaman erkekse mevlüt ne zaman sünnet ne zaman.. sonra çocukların okulu, nişanı düğünu , yapacakları çocuklar vs.... hiç bitmez.

Cidden çok sıkıcı.

Kulak asma diyecem o da zor ancak en önemlisi senin kendini hazır hissetmen .

Çevredeki insanların soruları hiç bitmez malesef...

Okul bitti mi başlarlar ne zaman nisan , düğün çocuk, dogunca mevlüt ne zaman erkekse mevlüt ne zaman sünnet ne zaman.. sonra çocukların okulu, nişanı düğünu , yapacakları çocuklar vs.... hiç bitmez.

Cidden çok sıkıcı.

Kulak asma diyecem o da zor ancak en önemlisi senin kendini hazır hissetmen .

ya bana kalsa evlilik te bana göre değil bana kitap verip müebbet verseler of demem birde çocuk yok olmuyormuş evlenipte zaman geçince falan Allahın taktiri neyse o ama dinleyen yok.

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Gerçekten böyle mi olmak zorunda? Hepimiz bir sıralamaya uyup ona göre mi hayatımızı yaşayacağız? Ve her kadın anne olmak zorunda değil. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Doğurup büyütecek olan sizsiniz. Ben şahsen düzeni bozuk bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum. Çocuk büyük bir sorumluluk ve ben bu sorumluluğu alabilir miyim emin değilim. Bunun dışında anne olmak isteyene saygım sonsuz. Sadece kendi fikirlerimi belirttim :)

Siz etrafın dediklerine kulak asmayın. Israrlara da aldanmayın. Gülüp geçin. :)
Yoksa herkese açıklama yapmak sizi yorar, anlamazlar da zaten.
Kendinizi hazır hissettiğinizde; çocuk için yanıp tutuşmaya başlıyorsunuz ve anne olma isteği kendiliğinden geliyor zaten. :)
Kararsız olduğunuza göre; demek ki daha zamanı var..
Hem yaşınızda çok genç daha..
Eşinize kırmadan biraz daha ertelemek istediğinizi söyleyin. :)

Haklısınız, kesinlikle erken. Ama yaşınızdan dolayı değil; kendinizi hazır hissetmemenizden dolayı.

Çocuk dünyanın en zor ama en tatlı sorumluluklarından biri ve asla hazır olunmadan hatır için alınmaması gerekli. Sizi çok aklıbaşında sorumluk sahibi gördüm. İyi bir anne olacağınıza eminim. Yaşınız henüz genç, madem kariyer hedefiniz var önce atanın daha sonra şartlar ve kendinizi hazır hissettiğiniz de inşallah güzel bir anne olun.

Utandım:oops: teşekkür ederim düşünceleriniz için. Ben gerçekten dağ gibi sorumluluk olduğunu bildiğim için kaçıyorum birazda ama 29 falan deyince eşim çok geç diyor işte :(

Ben de sizin gibi düşünüyorum. Gerçekten böyle mi olmak zorunda? Hepimiz bir sıralamaya uyup ona göre mi hayatımızı yaşayacağız? Ve her kadın anne olmak zorunda değil. Çocuk istemiyorsanız istemiyorsunuzdur. Doğurup büyütecek olan sizsiniz. Ben şahsen düzeni bozuk bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum. Çocuk büyük bir sorumluluk ve ben bu sorumluluğu alabilir miyim emin değilim. Bunun dışında anne olmak isteyene saygım sonsuz. Sadece kendi fikirlerimi belirttim :)

Kesinlikle duygularıma tercüman oldun :( bu kadar kötülük dolu dünyadan fırsatı olsa ben kaçıp gidesim varken yeni bir can niye getireyim diye düşünmeden edemiyor inssanoğlu işte :(

Siz etrafın dediklerine kulak asmayın. Israrlara da aldanmayın. Gülüp geçin. :)
Yoksa herkese açıklama yapmak sizi yorar, anlamazlar da zaten.
Kendinizi hazır hissettiğinizde; çocuk için yanıp tutuşmaya başlıyorsunuz ve anne olma isteği kendiliğinden geliyor zaten. :)
Kararsız olduğunuza göre; demek ki daha zamanı var..
Hem yaşınızda çok genç daha..
Eşinize kırmadan biraz daha ertelemek istediğinizi söyleyin. :)

Evet konuştum aslında ama hemen duygu sömürüsü :( hemen yok saçıma aklar düştü, baba olamadım ki, aman annemiz babamız Allah korusun ya göremezlerse diye söylemler resmen psikolojik savaş içindeyim

Kaç yıllık evlisiniz. Çocuk sahibi olma kararında önce annenin kendini hazır hissetmesi gerekiyor. Olunca muhakkak seveceksiniz suanki düşünceleriniz değişecek emin olun. Ama siz hazır değilseniz burda evliliğin oturması ve eşinizin bir baba sorumluluğu taşıyacağına inanmamıs olmak da hazır olmamak anlamına gelir. Bekleyin derim. Birinci çocuktan sonra da emin olun bir süre sonra ikinci çocuk baskısı başlayacak.

Kaç yıllık evlisiniz. Çocuk sahibi olma kararında önce annenin kendini hazır hissetmesi gerekiyor. Olunca muhakkak seveceksiniz suanki düşünceleriniz değişecek emin olun. Ama siz hazır değilseniz burda evliliğin oturması ve eşinizin bir baba sorumluluğu taşıyacağına inanmamıs olmak da hazır olmamak anlamına gelir. Bekleyin derim. Birinci çocuktan sonra da emin olun bir süre sonra ikinci çocuk baskısı başlayacak.

2 yıl bitecek 5 ay sonra hani şuan evliliğimizde oturduğunu durağanlaştığını bende görebiliyorum fakat dediğiniz gibi ben hazır değilim tabiki Allah bizim için nasıl bir plan yapmışsa onu yaşayacağız ama şua an ki önceliğim çocuk değil :(

• Beğen
Reactions: 000
2 yıl bitecek 5 ay sonra hani şuan evliliğimizde oturduğunu durağanlaştığını bende görebiliyorum fakat dediğiniz gibi ben hazır değilim tabiki Allah bizim için nasıl bir plan yapmışsa onu yaşayacağız ama şua an ki önceliğim çocuk değil :KK43:
Ben de öğretmenim ve mesleğini çok seviyorum. Kızım küçükken çok fazla görev alamadım. Sadece derslerine giriyordum. Ama şimdi kızım kreste ve ben akşama kadar okuldayim. Projeler, kurslar daha aktifim. Benim çevremde destek olanım da yoktu. Anne ya da kayınvalide gibi. Eşim de çok yoğun çalışıyordu. Ama krese başlayınca bayağı rahatladik. Kizimda çok mutlu halinden. Yani çocuk olunca hayattan ya da mesleginizden kopmuyorsunuz sadece bir süre yogunlugunuzu çocuğunuza vermeniz gerekiyor.

Çocuk yapmak zorunda değilsiniz.
Hele ki sorunlu bir evliliğe asla çocuk yapmayın,yapacaksanız da iyice düşünerek yapın.
Evlilikten,eşten emin olmadan yapılan çocuk hem anneye hem babaya eziyet olabiliyor.

• Beğen
Çocuk doğunca o ısrar edenler bakmıyorlar canım sen bakıyorsun. Yalandan gelip iki sevip huzurunu da kaçırıp evlerıne gidiyorlar. Yada hergün gelip çocuk gorme bahanesiyle seni rahatsız ediyorlar.

HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...

7 yıllık evliyim 2 aylık bebeğim var
Kimsenin dediğine bakma ben daha önce anne falan olamazmışım zaten. Hiç hazır değildim ve yapmadım. Sonra yapabilirim hissi geldi, o zamana kadar evliliğimde çok güzel yaşadım. Kimseyi takma.

Hazir degilseniz yapmazsiniz zaten.
Insanlarin beklentilerine gore yasayan biri degilseniz bunuda umursamamalisiniz.
Herkesin her konuda fikri var malesef kusura bakma ben keendi keyfime gore yasamayi tercih ediyorum diyip gectim hayatim boyunca

• Beğen
Back