• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIRALAMAYA UYMAK İSTEMİYORSAM YA... NİŞAN ,DÜĞÜN ÇOCUK...

Ben 30 yaşındayım ve 2 çocuğum var.keşke biraz daha erken olsalardı diyorum çünkü çocuklarım büyüyünce genç anne olmak istiyorum:KK66: çocuk çok başka bişey ve iyi ki varlar. Ama bu benim. Ben istedim ve oldu çok şükür.
Çocuk başkası için yapılabilecek bişey değil. Hazır hissettiğiniz zaman olmalı bence.
Çok bunalırsanız istiyoruz ama olmuyor diyin diycem ama bu defa da tedavi olun diye darlayacaklar:KK43:

Herkesin hayali ideali isteği farklidir. Bence ideali ortalama 30yas olsada ben erken anne olmak isteyenlerdendim 25yasinda anne oldum 30dan oncede ikinci cocugu yapip bu defteri kapatma niyetindeydim suan 2. Yi bekliyoruz
Cocuk tamamen sizin piskolojik olarak hazir olmaniza bagli bir istem olmali annem kayinvalidem hatta esim esim istiyor diye olmamalı.
Hazirim diyen insanlar bile bocaliyor cunku

Çocuk baskısı yiyenlere güzel bir önerim var toplaşın.
Benimki gerçek olmakla birlikte herkese çocuğum olmadığını ve sorulduğu zaman daha kötü hissettiğimi ve dolayısıyla olacağı varsada psikolojik olarak baskılanıp hiç olmadığını söyledim. 2 yıldır rahatım çok şükür.Kimseler sormaya cesaret edemiyor. Aileler hep böyledir. Evlen evlen sonra çocuk çocuk sonra 2. ne zaman aaa 2 yetmez 3 olsun kardeşsiz olmaz filan hiç bitmez.
Umarım sizede yardımı olur benim sistemin :olamaz:

Final haftasındayım, beynim yandı. Kuramcılardan biri aileyi; çocuk yapmak ve yetiştirmek için kurulur olarak görüyor. Okumuş etmiş tarihe geçmiş adam. Ama bak oda diyor ki “çocuk doğur, kendin bak”

Tanıdığınız 10 kişiden 9u çocuk ne zaman der muhakkak. Asla doğurmama ihtimalinizi kabul ettirebilecek birini de kolay kolay bulamazsınız hayatınızda. Ama bunlar sizin karar kriterleriniz olamaz. Anne olmak için tek sorunun cevabına ihtiyacınız var; hazır mıyım? Kariyer, maddiyat, aileler, yaş vs. her şey bundan sonra gelir. Duygusal olarak yetemeyeceğinizi düşündüğünüz bir çocuk topuna asla girmeyin. Eşinizde bir yere kadar empati kurabilir. O sebeple korunmayı ihmal etmeyin.

Yazın düğüne gittim uzaktan akrabamız bi abi var annemin kuzeni. Bebek yok mu dedi o zaman Yoktu hayır dedim. Bana dediği şey şu o zaman niye evlendin ki? 1 senelik evliydim o zaman. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü o an ama bozuntuya vermedim.
Bazıları ise benim yerime karar verip(!) daha erken aman çocuk düşünmeyin diyordu.
Bizim milletimiz ne zaman başkaları adına karar vermeyi bırakacak anlamıyorum. Bu arada çevreye bakıp karar verme istiyorsan yap istemiyorsan yapma. Anne olmak kendinle alakalı çevrenin onayıyla olacak iş değil.

23 de evlendim mezun olur olmaz, eşim 29du. İkimizde öğretmeniz. Evlendiğim ilk ay kayınvaliden hamile kıyafeti almıştı:))

5 sene düşünmüyoruz diyip katlayıp çantasına bırakmıştım kibarca :))

Şu an 28 im 1 yıldır deniyoruz henüz gelmedi miniğim biraz nazlı galiba:))

5 sene içinde harika anılar biriktirdik, mükemmel paralar kazandık. Ben büyüdüm olgunlaştım. Ev işi yemek yapmayı öğrendim, Kendimi geliştirdim. Bir sürü yer gördüm, sayamacağım Bi sürü tecrübe..olmuyor muu beş senedir olmadıı siZinde haaa diyenler :))

En son eee yapmıyor musunuz diyen bir patavatsıza bu gece yapıyoruuzzzz ablaaa dedim. Var mı taktik?? Babasının erkek kardeşlerinin ne yapacağını bilemedi. Ee önce sex yapılmıyor mu ?? Bu gece yapcaz işte bu suratlar ne diyince kendilerine gelemediler:)))

Kimseyi takma. Ağızlarının payını ver. Susma. Millet için çocuk yapılmaz. Hazır hissedince yapılır maddi manevi. Umarım gönlünüzce olur.

Otuz yasindayim bir oglum var cok seviyorum canimin parcasi Allahim uzun omurler ,saglik versin ama simdiki aklim olsa yapmazdim cunku omrumu soktu:))

HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...
Maalesef toplumumuzda böyle bi cahillik mevcut Ben evlendim 2 yıl sonra ancak işlerimi yoluna koyup kendimi hazır hissedebildim Uzaktan densiz tanıdıklar ne bekliyorsunuz filan gibi laf ettiklerinde siz ev hanımısınız çok meraklıysanız en yakın zamanda siz gebe kalın deyince sesleri kesildi Hiç canınızı sıkmayın ne zaman uygun hissederseniz o zaman hamile kalın bu sizin hayatınız onların değil

Birinci olsa ikinciyi sorarlar. Milletin sorusu isteği hiç bitmez ki.

Kendini hazır hissetmeden hele asla çocuk yapma, zaten çocuk işi zor, hazır olmazsan büyütmek iyice zor gelir sana.

Bi de çocuktan sonra atanma vs imkansız neredeyse. Önceliğinizi ona verin bence.

En son eee yapmıyor musunuz diyen bir patavatsıza bu gece yapıyoruuzzzz ablaaa dedim. Var mı taktik?? Babasının erkek kardeşlerinin ne yapacağını bilemedi. Ee önce sex yapılmıyor mu ?? Bu gece yapcaz işte bu suratlar ne diyince kendilerine gelemediler:)))

Akşam akşam ne güldüm hay ağzınıza sağlık :KK68: Allahta sizi güldürsün. Hayırlı evlatlar nasip etsin sizede banada :anneadayı:

Asla siz hazır olmadan çocuk yapıp hayatı hem kendinize hem de çocuğa ve eşinize zindan etmeyin.
Sinir oluyorum milletin herşeye burnunu sokmasına.
Kv bir kaç kez ima etmişti çok bunaltmıştı ben de “ çocuk eşlerin özelidir kimse benim yatak odama karışamaz, özelime karışamaz ben kimsenin demesiyle çocuk yapmam.” Demiştim. O günden sonra lafını etmiyor.
Bazen sinirleriniz bozulunca tersleyip üzmek lazım ki haddini bilsin herkes. Böylece sinirlerimiz bozulmaz.

Ben de öğretmenim ve mesleğini çok seviyorum. Kızım küçükken çok fazla görev alamadım. Sadece derslerine giriyordum. Ama şimdi kızım kreste ve ben akşama kadar okuldayim. Projeler, kurslar daha aktifim. Benim çevremde destek olanım da yoktu. Anne ya da kayınvalide gibi. Eşim de çok yoğun çalışıyordu. Ama krese başlayınca bayağı rahatladik. Kizimda çok mutlu halinden. Yani çocuk olunca hayattan ya da mesleginizden kopmuyorsunuz sadece bir süre yogunlugunuzu çocuğunuza vermeniz gerekiyor.
Yok kopmaktan korktuğumdan değil sadece hazır hissetmiyorum o sorumluluğa hazır değilim

Sen hazır değilsen yaşın 40 bile olsa erkendir ..
Senın isteğin önemli hazır değilsen yapma.

Çocuk yapmak zorunda değilsiniz.
Hele ki sorunlu bir evliliğe asla çocuk yapmayın,yapacaksanız da iyice düşünerek yapın.
Evlilikten,eşten emin olmadan yapılan çocuk hem anneye hem babaya eziyet olabiliyor.
Allah korusun aynen dediğiniz gibi bende biraz daha beklemek bu süreçte de psikolojik olarak hazır hissetmek istiyorum

Asla siz hazır olmadan çocuk yapıp hayatı hem kendinize hem de çocuğa ve eşinize zindan etmeyin.
Sinir oluyorum milletin herşeye burnunu sokmasına.
Kv bir kaç kez ima etmişti çok bunaltmıştı ben de “ çocuk eşlerin özelidir kimse benim yatak odama karışamaz, özelime karışamaz ben kimsenin demesiyle çocuk yapmam.” Demiştim. O günden sonra lafını etmiyor.
Bazen sinirleriniz bozulunca tersleyip üzmek lazım ki haddini bilsin herkes. Böylece sinirlerimiz bozulmaz.
Ya kv bakmam dedi zaten kp zorluyor resmen ayıp denen bile var

Akşam akşam ne güldüm hay ağzınıza sağlık :KK68: Allahta sizi güldürsün. Hayırlı evlatlar nasip etsin sizede banada :anneadayı:
Ağzına sağlık ya benim kp diyor o söylerken benim yüzüm kızarıyor o utanmıyor yahu

Hazir degilseniz yapmazsiniz zaten.
Insanlarin beklentilerine gore yasayan biri degilseniz bunuda umursamamalisiniz.
Herkesin her konuda fikri var malesef kusura bakma ben keendi keyfime gore yasamayi tercih ediyorum diyip gectim hayatim boyunca
İyi yapıyorsun bende öyleyim fakat eşim de demeye başladı sorun bu temmuza kadar hazırla kendini diyor

Back