• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIRALAMAYA UYMAK İSTEMİYORSAM YA... NİŞAN ,DÜĞÜN ÇOCUK...

7 yıllık evliyim 2 aylık bebeğim var
Kimsenin dediğine bakma ben daha önce anne falan olamazmışım zaten. Hiç hazır değildim ve yapmadım. Sonra yapabilirim hissi geldi, o zamana kadar evliliğimde çok güzel yaşadım. Kimseyi takma.
Eşimi bu fikre alıştırma lazım ama nasıl yani

Ben 30 yaşındayım ve 2 çocuğum var.keşke biraz daha erken olsalardı diyorum çünkü çocuklarım büyüyünce genç anne olmak istiyorum:KK66: çocuk çok başka bişey ve iyi ki varlar. Ama bu benim. Ben istedim ve oldu çok şükür.
Çocuk başkası için yapılabilecek bişey değil. Hazır hissettiğiniz zaman olmalı bence.
Çok bunalırsanız istiyoruz ama olmuyor diyin diycem ama bu defa da tedavi olun diye darlayacaklar:KK43:
Evet ben çok bunaldım ve baskı yapanlardan biri de eşim

HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...

Herkese göre özel hayat doğrusu farklıdır. Ben 21 yaşımda üniv okurken anne oldum, şimdi ilkokula gidiyor şu an yap deseler yapmam geçti benden diyorum çünkü rahata alıştım artık. Krndime ve oğluma bakmam yeterli diye düşünüyorum . Genç anne olmanın çok faydalarını gördüm, götürüsü çok olmadı benden doğrudu büyüdüğünde hala genç olduğumdan o dönemde yapamadıklsrımı şimdi yapıyorum mesela enerjim de yerinde aradan çıktı iyi oldu diye düşünüyorum mesela. Bu arada ben de özelde öğretmenim. İş hayatımda da statü katıyor bu durum biliyorum mesela. Ama size göre çok erkendir ki gayet saygı duyulası bir durum hazır hissetmediğim şu dönemde olsa direk bunalıma girer faydalı yerine zararlı bir ebeveyn olurdum eminim buna. Bunlar bize soracağınız şeyler değil içinizden o güdü gelene kadar yapmayın zararlı çıkarsınız ceremesini çocuk çeker diyorum ben.

Herkesin hayali ideali isteği farklidir. Bence ideali ortalama 30yas olsada ben erken anne olmak isteyenlerdendim 25yasinda anne oldum 30dan oncede ikinci cocugu yapip bu defteri kapatma niyetindeydim suan 2. Yi bekliyoruz
Cocuk tamamen sizin piskolojik olarak hazir olmaniza bagli bir istem olmali annem kayinvalidem hatta esim esim istiyor diye olmamalı.
Hazirim diyen insanlar bile bocaliyor cunku
Evet ya ama gel de bunu anlat bide annem uzakta benim nasıl olacak ki

Çocuk baskısı yiyenlere güzel bir önerim var toplaşın.
Benimki gerçek olmakla birlikte herkese çocuğum olmadığını ve sorulduğu zaman daha kötü hissettiğimi ve dolayısıyla olacağı varsada psikolojik olarak baskılanıp hiç olmadığını söyledim. 2 yıldır rahatım çok şükür.Kimseler sormaya cesaret edemiyor. Aileler hep böyledir. Evlen evlen sonra çocuk çocuk sonra 2. ne zaman aaa 2 yetmez 3 olsun kardeşsiz olmaz filan hiç bitmez.
Umarım sizede yardımı olur benim sistemin :olamaz:
Eşimi babası sağlıkçı tutturur tedavi diye ve takip eder yani öyle bir piskopat

Herkese göre özel hayat doğrusu farklıdır. Ben 21 yaşımda üniv okurken anne oldum, şimdi ilkokula gidiyor şu an yap deseler yapmam geçti benden diyorum çünkü rahata alıştım artık. Krndime ve oğluma bakmam yeterli diye düşünüyorum . Genç anne olmanın çok faydalarını gördüm, götürüsü çok olmadı benden doğrudu büyüdüğünde hala genç olduğumdan o dönemde yapamadıklsrımı şimdi yapıyorum mesela enerjim de yerinde aradan çıktı iyi oldu diye düşünüyorum mesela. Bu arada ben de özelde öğretmenim. İş hayatımda da statü katıyor bu durum biliyorum mesela. Ama size göre çok erkendir ki gayet saygı duyulası bir durum hazır hissetmediğim şu dönemde olsa direk bunalıma girer faydalı yerine zararlı bir ebeveyn olurdum eminim buna. Bunlar bize soracağınız şeyler değil içinizden o güdü gelene kadar yapmayın zararlı çıkarsınız ceremesini çocuk çeker diyorum ben.
Bende böyle düşünüyorum fakat baskı altındayım aileler ve eşim de dahil

Herkesin annesi yanında değil ki. Benim yanımda da kimsem yok.olsa iyi olurdu tabi. Ama beklentiye girmeyin bu konularda.
Ama en azından böyle bir ihtimali gerçekleştirmek için de bekliyorum daha yakın bir yere atanırsam gelip gidebilir

25 ideal yaşların başlangıcı , sonu da 35 yaş bana göre. Ben 27de anne oldum. Pişman mıyım asla, tam olmam gereken zamanda olduğunu düşünüyorum.

Ama bunun yaşla değil kendini hazır hissetmekle alakası var. Siz ne zaman tamam derseniz o zaman olur. En iyisini siz bilirsiniz kendiniz için

Ve Lütfen hazır olmadan anne baba olmayın.. çocuklara yazık oluyor..

HERKESTE BİR ÇOCUK MERAKI ARKADAŞ! Biraz eski konulardan bilenler sorunlu bir başlangıçtan çok şükür seviyeli saygılı ve güzel bir evliliğimiz var devam ediyor. Eşimde bende öğretmeniz ve özellerde iken atanmaya karar verdik fakat eşimin memleketinde yaşıyoruz ve eşimin ailesi gitmememiz için psikolojik baskı altında tabi sevdikleri için ! Aynı zamanda birde çocuk baskısı var yani iki laftan biri bile değil tüm lafları çocuk benim ailem de dahil... Fakat ben hazır gerçekten hazır hissetmiyorum ve evlenen herkes çocuk yapmak zorunda mı anlamadım ki . Hayır o değil eşimde başladı anneler babalar çok yaşlanmadan görsünler diye...
Niye yazdım ANNE olanlar , olmak isteyenler bana bi akıl fikir verin . 25 yaşındayım daha erken diyorum ama BİLMİYORUM...
Eşiniz için cimri, salak, annesinin dediklerini yapmamı isteyen biri demişsiniz.

Gebelik ve lohusalıkta sizi pişman edecek birine benziyor.
İyi düşünün.

İyi yapıyorsun bende öyleyim fakat eşim de demeye başladı sorun bu temmuza kadar hazırla kendini diyor
Bebek dogurup anne olmaya hazir olmaniz aslinda esinizinde karar verecegi bir durum degil.
Ozelliklede bu tarz baskilar sizin disa vurumunuza yansiyinca aranizda kopuklukt olacaktir.
Bunu izah edin esinize.

Bence düşüncenizi haklı çıkarmak için nedenler aramaya çalışmayın istemiyorsanız bitmiştir. Çünkü öne sürdüğünüz herşeyin bir çözümü var. Benim yanımda ne kendi ailem ne de eşimin ailesi vardı. Rabbim karşıma annem gibi yakın bir bakıcı ve çok iyi kalpli bir kreş öğretmeni çıkardı. Ben evlendikten 3 sene sonra anne oldum. Eşim ilk günden beri hep olsun dedi ama ben hep doğru zaman olmadığını düşündüm hazır değilim dedim. Kızım olduktan sonra eşim de iyi ki hemen olmamış aklımızdaki birçok şeyi yaptık şimdi kizimizla daha farklı planlar yapabiliriz dedi.

Anne baba çok yaşlanmasın görsünler diye çocuk yapılmaz.haydi gördüler muratlarına erdiler ama ben hazır değilim olduğumda yeniden beklerim bebeğim de diyemeyeceğinize göre hiiiiç takmayın.bu toplum baskısı denilen şey böyle lanet bişey.dayatmaya kadar gidiyor.çocuk dünyaya getirmek bu hayattaki en büyük sorumluluk.bunun zamanını sizden ve eşinizden iyi kimse bilemez.takmayın konuşup dursunlar.bi kaç kez de biraz yükselip bu konunun açılmamasını söylerseniz açılmaz diye ümit ediyorum

İyi yapıyorsun bende öyleyim fakat eşim de demeye başladı sorun bu temmuza kadar hazırla kendini diyor
Bence bu çok saygısızca eşiniz çok yanlış düşünüyor.
Ne zaman hazır olacağınıza o mu karar verecekmiş??
Erkekler hiç kusura bakmasın olan kadınlara oluyor hormonlar vücut değişimi vs.kadinlar yaşıyor.
Işten ayrılan gece uykusuz kalan gene kadınlar.
Yardim ederim diyen erkekler bi kere bez değiştirseler nimetten sayiyorlar bunu.
Gece çocuk uyanınca kadın 5 defa kalkıyorsa erkek 1 defa kalkıyor.

Hayır yaşınız 30 falan olsa gene anlarım da bu nedir yani 25 yaş çok erken.
O kp e bi kereliğine de olsa ağzının payını verin eşinizi de tersleyin bence kapasınlar çenelerini.

25 yasinda anne oldum inan bende hic hazr degildim anne olunca hazir oluyosun onun icin herseye.dunyadaki en guzel duygu.dogunca iyi ki olmus diyosun

Back