Sinirlerimi Bozan Komşu.

Bir de kendinize dert aramayın çocuk küçük yalıyorum deyip geçin. Egenin yazlık bir ilçesinde yaşıyorum evim güney cephe ve cidden sıcak 2 küçük çocuğum olmasa hayatta yakmam bu havada. Not:hala kısa kollu geziyorum.

Benimde evime akşama kadar gunes vuruyor ve güzelde ısıtıyor kasım ayına göre.ama akşamları sanki kutuptayız tabıkı soğuk oluyor.bazı ınsanlar baskalarına hava atacam derken ne diyeceklerını sasırıyor.ayrıca sızın kombıden ona ne kı o mu ödüyor faturayı haspam

güney olduğu için sabahtan akşama kadar güneş alıyormuş
akşamlarıda soguk olmuyormuş
böyle birşey mümkün mü cidden güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Evim güney cephe akşama kadar güneş içinde bizde ekimin ortalarında yaktık akşamları soğuk oluyor
Benimde imkanım olsa evimi Doğu kuzeyde olsun isterdim nankörlük demeyin ama vallahi bıktım sıcaktan yazın nefes alınmıyor
Boşverin konuşşun dursun kadın bence kıskanıyor sizi

ya zaten birde olmayacağım sinir ediyor beni bende üzülüyorum çok yakıyoruz güney evler ne güzel diye..
Yasanilan sehirlede alakali buraya daha kis gelmedi günlük guneslik hava var,aksamlarida hava cok soguk degil henüz birsey yakmiyoruz simdilik erken ama ben akdenizdeyim tabi istanbul filansa oralar soğuk olur elbette.

Yani benim evimin de mutfak ve yatak odası akşam güneşini alır. Diğer odalardan ılık olur ama soğuk kış günlerinde öyle doğalgaz yakmadan oturucak kadar değil. Bizde daha doğalgazı doğru dürüst yakmadık ama bizim bebeğimiz yok. Olsa çoktan başlamıştım yakmaya. Belki onlarında bebeği yoksa ondan idare ediyorlardır.

bende güney evler bu kadar avantajlı mı diyorum kendimce.. çok üzülüyorum eğer öyle ise.. yani ne bileyim bu güneş ne kadar fayda edebilir ki evin içerisine peki kombiyi hangı ayda kapatıyorsunuz
Aynı semtte hem kuzey hem Güney cephe evde oturdum. Kuzey cephe olan cidden soğuk oluyordu yakmayınca. Şimdi Güney cephede Kasım ayına girince en düşük seviyede yaktık. Ev soğuyunca devreye giriyor ama hala evde şortla geziyoruz.
İkisi arasında ciddi fark var ısı yönünden. Ama yazın kuzey cephe evde rahatken Güney cephe çok daha sıcak oluyor.

Benim evim dubleks cati kati asiri sicak oluyo.sabahtan aksama kadar gunes aliyor 2 odam haric aksamlari biraz serinlensiyor ama yakmiyorim cnku usitmuyor tsortle geziyorum. Ama yazinda asirinin asirisi sicak balkondan iceri grdigimde sanki a evde soba yaniyomuş gibi :/

akşamları yakıyorum evım guney cephe ve heryeri guneş alıyor ama gece olunca soğuk oluyor uydurmuşş donuyordur...

Ne kadar güneş alırsa alsın ısınmaz gündüz belki sıcak olur ama akşam soğur komşunuz cimriliğnden yakmıyordur bence

Yahu size boyle nispet yapan kadini kaale almaniz bile size eziyet. Hasetliginden yapiyor. Sizde deyin ki . Sorma ben de sana uzuluyorum yazin sen kisin ben idare ediyoruz. Isinmaya care var ama yazin sana bi klima lazim diyin sussun

Valla biz henüz hiç kombi açmadık çünkü burası Mersin, burada derler ki "cehennem dünyada bi yerde ise kesin Mersin'e yakındır"

Neyse konuya gelirsek böyle bi konuyu geçen gün de okumuştum. Doğalgaza karışan komşu kafasını da hiç anlamadım. Sanane yahu, neyine acıyosun, istersem haziranda yakarım. Millet boş boş konuşmaya ne kadar meraklı.

Annemlerin evi tek kat güney cephe.gunes hep içerde.ama soguklarda o güneş pek bi işe yaramıyo.onlar doğalgazı açtılar.benim evim kuzey cephe ara kat.bebegim olmasına rağmen ben daha yakmadım doğalgazı.çünkü ev fırın gibi.geleni ateş basiyo cam açıyoruz.ben tişörtle duruyorum evde.yani demem o ki güneş tabiki fark eder ama biyere kadar.yalitim önemli bence.

Ben bodrum'da yasiyorum , burda hala tshirtle geziyoruz gunduz 25 derece ve evim tum gun gunes aliyor ama gece buz kesiyor , klimayi calistirip sogugu kirmak zorunda kaliyoruz ama max 1 saat calistiriyorum o yetiyor ayrica yalitim falan da yok evde

benim eski evim oglenden aksama kadar gunes aliyordu. mobilyalarim eskidi rengi soldu benim bebeler isilik oldu ishal du sicaktan. valla ben.ozellikle bilerek osteyerek kuzey cepheye gectim ikinci ebimde. yazin rahat kisin rahat...

Aynen ben de mersindeyim ben de biraz havalar sogusa diyorum :) farkli sehirde arkadasim var simdi sizin oralar ne güzeldir diyor,ben de sizin orasi da yazin guzel oluyor diyorum.

Evim güneş alıyor akşama dek.. Henüz daha hiç yakmadık kaloriferleri.. Evet serin oluyor ama dondurucu bir soğukluğu yok.

İstanbuldayım, eski evim çatı katı dubleksti 3 sene boyunca kat kat giyinip battaniye ile oturduk zerre ısınmadı. Şimdi Güney cephe ara kat yalıtımlı binada oturuyorum doğalgazı açmadık battaniye ile yatıyoruz geceleri hala ve güneşli günlerde tişörtle dolaşıyorum evde. Evin soğuk olması, dışardan eve gelip ısınamamak insanın gerçekten sinirini bozuyor

Benim evim de Güney cephe baya sıcak. Bebeğim küçük olmasa biz doğalgaz yakmadan dururuz herhalde. Ben pek üşümüyorum

Salonu kapattim, gunes alan oturma odasinda oturuyorum. Kombiyi de eylulun ortasindan beri yakiyorum. Bebek olmasa idare ederdik. Suan aksam 5ten sabah 9a 10a kadar yakiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…