- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 20.998
-
- Konu Sahibi Ponciginannesi
Güney cephe hala yakmadım. Gerci bizim ev yalitimli. Sabaha karşı ayaz oluyor biraz ama battaniyenin altında pek hissedilmiyor.Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Evim güney cephe. Tek avantajı mevsim geçişleri ama son 2 haftadır akşamları bazen yakiyirum küçük çocuk var. Olmasa belki yakmam ama öyle rahat rahat da oturulmaz. Kat kat giyinmek lazım bir gerek var? Erkenden de kapatırım ama yazları bi işkence. Gece sıcaktan uyumak mümkün değil hiç perde acamam. Beniim kişisel fikrim g6unes girmesi iyi hos ama bi dahaki evimin kuzey cephe olmasını istiyorum. Yak8inca isiniiyor en azından sicakta klima bile tam çözüm olmuyor çocuklar olduğu icinHanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Kesinlikle hayır .evim Güney cephe ,gündüz deli gibi güneş alıyor hatta ben de belli bir zaman perde açamıyorum hatta yaz gelmeden klima açıyoruz ve dediğiniz gibi akşamları sıcak olma gibi bir durumumuz yok,kombiyi yakıyoruz .güney olduğu için sabahtan akşama kadar güneş alıyormuş
akşamlarıda soguk olmuyormuş
böyle birşey mümkün mü cidden güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Ben guney cephe oturuyorum. Yazin sicaktam camlar acilmiyor cok fazla sicak aksam 7 ye kadar. Bebegim kucukken bende aciyordum. Simdi arakatiz hemde ara binada oldugumuz icin hala kombiyi acmadim. Normal uzun kol kiyafetler giyiyoruz evde. Sadece gece mutfak tum duvar cam oldugu icin biraz soguk oluyor. Birde ayaklarim ciplak olursa usuyor sadece. Tabi altta bebekli aile var onlar yaktigi icinde daha soguk degil. Onunda etkisi var ama bebegim kucukken bende erkenden yakmistim kombiyi. Suanlik daha gerek gormedik. Siz digerlerine bakmayin bebeginiz var ona odaklanin.bende güney evler bu kadar avantajlı mı diyorum kendimce.. çok üzülüyorum eğer öyle ise.. yani ne bileyim bu güneş ne kadar fayda edebilir ki evin içerisine peki kombiyi hangı ayda kapatıyorsunuz
Canım benim annemler güney cephede çatı katında oturuyorlar yalıtımlı dubleks dairenin üst katı sıcak oluyo sürekli güneş aldığı için ama alt katta ablam var o üşüyorum diyo açıyorlar kombiyi ister istemez. Ben kuzey cephedeyim yalıtım da var ama kışın 50 den aşağı yakamıyorum şuanda 40da yanıyor yaşadığım il ile de alakalı kv kuzey cephede yalıtımsız 30 da yakıyo kışın ortasında anca açıyor kombiyi lahana gibi giyiniyorlar bu tamamen cimrilikle alakalı üşüseler bile açmayabiliyorlar.Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
Bende Bursa'dayim. Evim güney, doğu ,batı üç cephe... Gerçekten gunduz sicak ama akşamları soğuyor.Ben aksamlari genelde açıyorum çünkü gece soğuk oluyor.Evde cocuk var,petek acmayip hasta edip doktora para verecegime dogalgaza veriyorum.bizde bursadayz o zaman cidden gerçekten avantajlı
Evet var malesef.Bizde yakmıyoruz daha.27 aylık bir bebeğim var.Evin ısısı 22-23 derece şuan.Gecede 21 derecenin altına düşmüyor.Ama birde yazın görün.Resmen cehennem klima gece gündüz açık perdeler kapalı berbat bir durum.Güneş 1-2 de geliyor akşam 6 da 7 de gidiyor.Nefes alınmıyor resmen.Ben çok pişmanım.Yaz gelsin istemiyorum nefret ettim.Sizin kışın verdiğiniz parayı ben yazın veriyorum mecburen.Şimdiki aklımız olsaydı kesinlikle kuzey cephe alırdık.Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum