Sinirlerimi Bozan Komşu.

Bizim burada kuzey ve guney arasinda ayni m2 dairede 100.000 fiyat farkı var.
Bir de guney daha fazla deniz manzarasına sahip.
Kuzey aldım ben de .
Karşı komsum da ben de kombi yakıyoruz şu an.
Sizin ki biraz pinti sanırım
Fazla sallamış...

Ben bu sene eve çıktım, yurttan ayrılırken en büyük korkum ısınmaydı. Evimizin alt katı salon ve mutfak, duvar tamamen camla kaplı nerdeyse ve güneş doğduğundan batana kadar içerde. Perdeleri açıyoruz gün boyu ve evi ciddi bir şekilde ısıtıyor. Ama üst kattakş yatak odalarımızdan birisi arka tarafa bakıyor, diğerlerinin de camları küçük biraz o yüzden soğuk olabiliyor. Çok soğuk olduğu günler iki üç saatliğine min. De çalıştırıyoruz kombiyi. Ankara şartlarına göre baya iyi gidiyor güney cephe olması sayesinde. Ama dediğiniz gibi yazın da bu dezavantaja döner. Evde rahat oturmak için klima çalıştırmak gerekir. Evin diğer yönlerinden memnunsanız, doğalgaz faturası da sizi zora sokacak kadar çok gelmiyorsa takılmayın bence.
Not: evde bebek olsa son üç hafta her gece açardım sanırım.

Ben şöyle örnek gösterebilirim . Ben okuloncesi öğretmeniyim sınıfım kuzey cephede. Kalorifer bozuktu sınıfım buz gibiydi. Karşı sınıflar yani güney cephe sanki kalorifer yanıyormuş gibi sıcacık oluyordu . Yanı akşamları bilemem ama sabahları baya fark ediyor ne yazık ki

Buna neden sinir oldunuz ki kadın olanı söylemiş. Bende güney cephedeyim gündüz fazlaca güneş alıyo evin her odası. Akşamları da o sıcaklık devam ediyo, hatta biz akşam otururken sıcak oldu diyip pencere bile açıyoruz yani komşunuzun dediği gayet doğru. Bu arada 1 yaşında bebeğim var kombi falan açmadık daha.

Evt birazfark oluyo tabiki ama sonucda yaz sicagi gibi olmuyorr iki gun sonra gu nes olsa bile kar etmez hava sicakligi iyice dusunce bu mevsimde yakmayan istisnadir bence yan i yoktur varssda bir kac kisi oda parayya kiyamadifndan veya olmadgndan bosverin siz yakin yazinda serin ser8n oturun ne guz3l

Güney cephe hala yakmadım. Gerci bizim ev yalitimli. Sabaha karşı ayaz oluyor biraz ama battaniyenin altında pek hissedilmiyor.

Ya su güney kuzey muhabbeti ne kadar sacma geliyor bana. Bana bu ev nasip olmussa vardir bir hayri kisin soğuksa yazin da serin kime ne. O aciyanlarin da baska derdi yok heralde oturup dusunuyolar ah ah vah vah kuzeyde kuzey. Zurnanin son deligi insanlarlarin lafini cekmeyin muhabbeti kesin kafaniz kulaginiz rahat olsun

Evim güney cephe. Tek avantajı mevsim geçişleri ama son 2 haftadır akşamları bazen yakiyirum küçük çocuk var. Olmasa belki yakmam ama öyle rahat rahat da oturulmaz. Kat kat giyinmek lazım bir gerek var? Erkenden de kapatırım ama yazları bi işkence. Gece sıcaktan uyumak mümkün değil hiç perde acamam. Beniim kişisel fikrim g6unes girmesi iyi hos ama bi dahaki evimin kuzey cephe olmasını istiyorum. Yak8inca isiniiyor en azından sicakta klima bile tam çözüm olmuyor çocuklar olduğu icin

Evim guney cephe degil , ama sogukta degil. Daha hic yakmadik. En fazla bir hirka aliyorum uzerime . Hareket ettigimde onuda cikariyorum. Havalar guzel gidiyor istanbulda. Evim 2 +1 , birde yeni bina . Belki mantolamadandir.

güney olduğu için sabahtan akşama kadar güneş alıyormuş
akşamlarıda soguk olmuyormuş
böyle birşey mümkün mü cidden güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Kesinlikle hayır .evim Güney cephe ,gündüz deli gibi güneş alıyor hatta ben de belli bir zaman perde açamıyorum hatta yaz gelmeden klima açıyoruz ve dediğiniz gibi akşamları sıcak olma gibi bir durumumuz yok,kombiyi yakıyoruz .

bende güney evler bu kadar avantajlı mı diyorum kendimce.. çok üzülüyorum eğer öyle ise.. yani ne bileyim bu güneş ne kadar fayda edebilir ki evin içerisine peki kombiyi hangı ayda kapatıyorsunuz
Ben guney cephe oturuyorum. Yazin sicaktam camlar acilmiyor cok fazla sicak aksam 7 ye kadar. Bebegim kucukken bende aciyordum. Simdi arakatiz hemde ara binada oldugumuz icin hala kombiyi acmadim. Normal uzun kol kiyafetler giyiyoruz evde. Sadece gece mutfak tum duvar cam oldugu icin biraz soguk oluyor. Birde ayaklarim ciplak olursa usuyor sadece. Tabi altta bebekli aile var onlar yaktigi icinde daha soguk degil. Onunda etkisi var ama bebegim kucukken bende erkenden yakmistim kombiyi. Suanlik daha gerek gormedik. Siz digerlerine bakmayin bebeginiz var ona odaklanin.

Canım benim annemler güney cephede çatı katında oturuyorlar yalıtımlı dubleks dairenin üst katı sıcak oluyo sürekli güneş aldığı için ama alt katta ablam var o üşüyorum diyo açıyorlar kombiyi ister istemez. Ben kuzey cephedeyim yalıtım da var ama kışın 50 den aşağı yakamıyorum şuanda 40da yanıyor yaşadığım il ile de alakalı kv kuzey cephede yalıtımsız 30 da yakıyo kışın ortasında anca açıyor kombiyi lahana gibi giyiniyorlar bu tamamen cimrilikle alakalı üşüseler bile açmayabiliyorlar.

bizde bursadayz o zaman cidden gerçekten avantajlı
Bende Bursa'dayim. Evim güney, doğu ,batı üç cephe... Gerçekten gunduz sicak ama akşamları soğuyor.Ben aksamlari genelde açıyorum çünkü gece soğuk oluyor.Evde cocuk var,petek acmayip hasta edip doktora para verecegime dogalgaza veriyorum.

Evet var malesef.Bizde yakmıyoruz daha.27 aylık bir bebeğim var.Evin ısısı 22-23 derece şuan.Gecede 21 derecenin altına düşmüyor.Ama birde yazın görün.Resmen cehennem klima gece gündüz açık perdeler kapalı berbat bir durum.Güneş 1-2 de geliyor akşam 6 da 7 de gidiyor.Nefes alınmıyor resmen.Ben çok pişmanım.Yaz gelsin istemiyorum nefret ettim.Sizin kışın verdiğiniz parayı ben yazın veriyorum mecburen.Şimdiki aklımız olsaydı kesinlikle kuzey cephe alırdık.

Benim anlamadığım onu ne ilgilendiriyor faturayı kendisi mi odeyecekmis
Eylül ayında başladım aralıklı yakmaya

Benim cebinden çıkan para seni mi gerdi komşu de

Benim evim guney cephe sabahtan aksama kadarda gunes aliyor ust kat onum acik isi yalitimi var ama gel gorki bir aydir kombim yaniyor valla evde bebek var olmazsa bile ben usuyorum ya soguk hava komsunuz belki durumu yoktur yakamiyordur bilmiyorum ama normal olani suan yakilmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…