Sinirlerimi Bozan Komşu.

Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
ben bıktım böyle insanlardan ya çocuk gibi komşu sende yazı hatırlatsaydın

eskı evım güney cephelıydı aksama kadar gunes alıyordu ve ısınıyordu kombıyı aralık ayında yakmaya baslamıstık benımde kucuk bebegım vardı hala sıcaktı
dogru olabılır komsunun dedıgı yanı
ama onun ne haddıne ısterse agustos ayında yakarsınız kombıyı kendısıne ne . herseye karısmayı marıfet sanıyorlar
ıster agustosda yakarım ıster ocakta bende sıze uzuluyorum deyın ve mesafe koyun gıtsın bosverın

Ankara da yaşıyorum. Evim güney doğu cephe. Yalıtımı iyi. Bu aralar hava iyi diye yakmıyorum . 4 yaşında da oğlum var. Tek dezavantajı sabah güneş oğlumun odasına doğunca oğlum erken uyanıyor .kalin güneşlik almaya niyetim var :) komşuyu takmayı bundan önce de kuzey batı da oturdum yalıtım iyiydi. O zaman oğlum bebekti yakıyorduk

Kuzey cepheyi seviyorum ben klima hasta ediyor, yazın rahat kışın yalıtımlı merkezi sistem mis gibi.
Annem güney cephe 1 aydır akşam yakıyor kombiyi. Keyfi nasıl isterse yapar insan boş issiz insan işi millete laf yetiştiemek

Benim evimde güney cephe yazin klimasız oturamıyoruz. Şimdiye kadar hep kuzey cephelerde oturduğumdan cok memnunum karanlık sadece banyom her yeri güneş alıyor. En önemlisi rutubet sorunu olmamasi. Yalniz evim köşe daire sadece salon da tam köşede ve balkon var kışın soğuklarda ısınmak sorun olabiliyor. Ev sahibi balkonu kapattirmamiza izin vermiyor ısı kaybi oluyor malesef. Eski bina yalıtımı yok. Şu ana kadar kombi yakmadik bebek olsaydi çoktan yakmıştık. Bugün serin mesela burada hava 18 derece böyle havalarda klimayi sicak ayarında calistiriyorum ara ara, sizin bebeğiniz varmış güney cephe olsaydı bile kombiyi yakacaktınız.

Bende yazın sizin için üzülüyorum deseydiniz:KK49: hayret bir şey biz henüz yakmadık akşamları tv izlerken battaniye örtüyoruz üstümüze ama evde bebek olsa tabii ki üşür o yakmamız gerekirdi biz şuan üşümedik.

Evim kuzeydoğu. Sabah güneşini alıyo. Yazın herkes sıcaktan sinir krizi geçirirken biz yayla gibi serin serin yaşadık valla akşamları püfür püfür esti:KK70: evim kiralık. Bi gün ev alacak olursam kesin kuzeydoğu alırım. Güney cepheye tövbeliyim. Komşunuz yalan söylüyo ya da cimri ya da lahana gibi kat kat giyiniyo. Akşama kadar güneş de görse bi ev akşam soğuk olur.

Aynen ben de mersindeyim ben de biraz havalar sogusa diyorum :) farkli sehirde arkadasim var simdi sizin oralar ne güzeldir diyor,ben de sizin orasi da yazin guzel oluyor diyorum.

Öyle gerçekten. Mersinli arkadaşlar kızmasın ama hiç alışamadım bu şehre. Buranın yazına katlanmaktansa 12 ay mont giymeye razıyım. Burada ilk kışımda insanların konvoy halinde yaylalara kar görmeye gidip, dönerken de arabanın önüne kar koyduklarını görmüştüm. Komik gelmişti ama şimdi anlıyorum onları :)

Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Evimin 1 odası sabah güneşini aliyo , diğer heryer batan güneş gün boyu çok iyi doğalgaza gerek kalmıyor ama akşam açmazsak donuyoruz.
Güneş battıktan sonra erkişi nasıl kalıyor anlamadım:))

Evim kuzeydoğu. Sabah güneşini alıyo. Yazın herkes sıcaktan sinir krizi geçirirken biz yayla gibi serin serin yaşadık valla akşamları püfür püfür esti:KK70: evim kiralık. Bi gün ev alacak olursam kesin kuzeydoğu alırım. Güney cepheye tövbeliyim. Komşunuz yalan söylüyo ya da cimri ya da lahana gibi kat kat giyiniyo. Akşama kadar güneş de görse bi ev akşam soğuk olur.
Evime davet etmek isterim evde cam kapı halen açık benim üstümde tişört var evim arakat yalıtımlı güneydoğu cephe ve camlarım boydan

evet haklı ama yazın da nefes alamıyoruz sıcakta ... faturanızı komşumu ödüyormuş da bu kadar dert etmiş kendisine... valla ben ev alacaksam asla güney almam çünkü klima beni rahatsız ediyor kullanamıyorum koca yazı yanarak geçirmek zor oluyor

Bu insanin sicagi sevip sevmedigiyle de ilgili biraz
Biz bu havada yakmayiz aslinda ama bebek var yakiyoruz
Istanbuldayiz
Gece bunalinca iki kez cami araliyorum
5 dk sonra kapatiyorum
Yalitimli ev cabuk havasizlasiyor

Beklerim=) Ankaradayım evim 3 senelik güneş hiç çıkmıyor akşam 19 derece
Ben de Ankara'dayım:) ben kombiyi yakmadığımda akşam 19 derece oluyo o da bebeğim için soğuk yoksa bana süper sıcak sevmem. Gündüz sabah güneşi falan 20 dereceyi geçmiyodu kombi yakmadan önce. Kombi yanıyo 22-23 derece ev ben de tişörtle geziyorum:KK70:

Ben de Ankara'dayım:) ben kombiyi yakmadığımda akşam 19 derece oluyo o da bebeğim için soğuk yoksa bana süper sıcak sevmem. Gündüz sabah güneşi falan 20 dereceyi geçmiyodu kombi yakmadan önce. Kombi yanıyo 22-23 derece ev ben de tişörtle geziyorum:KK70:
Ben hiç yakmam günde 28 30 derece evim salona giremiyorum şuan oda sıcaklığında 22 23 sanırım gece 19 20 olur cam açık benim kız cinnet geçirir sıcakta

Yani bunda komşuya sinir olacak bir şey yok bence.
İnsanlar konuşur, insanlar fikir beyan eder... Susturamayız.
Bizim ev güney cephe, biz de üşüyoruz. Üstelik istediğimiz zaman yakma imkanımız yok, tüm blok aynı anda belli bir tarihte yakmak zorunda. Kar yağdı birkaç hafta önce, beyfendiler zorla yaktılar... Daha zaman var diyorlar. Yakarsanız aidat ödemeyiz diyenler falan var :) Bunların yüzünden çocuklar doktorluk oluyor apartmanda

Bursa da havalar güzel gidiyor, salonum baya soğuk ama oturma odam güneş alıyor öğleden batıncaya kadar henüz açmadık kombiyi. Gece de aşırı soğuk olmuyor henüz, ama ince elyaf Yorgan ile uyuyoruz. Gelecek hafta yağmurlar geliyor artık açarız.
Her evin avantajı veya dezavantajı olabilir. Kışın soğuk olan yazın rahat oluyordur, sıcak olan da pişer :KK70: yahu hem faturayı komşu ödemiyor ki ona ne.

X