Sürekli gelmek isteyen komşu

Mesaja cevap vermeyin,birsey yazacaksanızda çocuklar anlaşamıyor oğlum kızınızın yanındayken sürekli ağlıyor yazın umarım anlar.

Hanimlar merhaba,bu binada 4 senedir oturuyorum ve 4 senedir kimse bana gel demeden gitmedim.Zaten ilk senesi calisiyordum sonra bebeğim oldu vs.. hatta o kadar ki çoğu komşumun evini bile bilmiyorum dışarda gördükçe konuşurum.Her neyse benim bı alt komşum var.Okula giden bı kızı var bide yeni bebeği oldu.Bu kadın sürekli her akşam(eşim gece çalışıyor akşamları oğlumla yalnızım) bana mesaj atıyor musaitsen sana gelicektim diye.Ben her akşam farklı bahane bulmaktan yoruldum.Asla anlamıyor bu kadar yüzsüzluk olmaz diyorum artık.Ve geldigi zaman oğlumu (3 yaşında) azarlıyor,surat asıyorum anlamiyor.Sohbet etmiyorum oğlumla oynuyorum anlamıyor oturdukca oturuyor.Okula giden kızı oğlumun oyuncaklarını oğluma oynatmıyor ve her gelişinde eve biseyler götürüyor.O gelecegi zaman laptop u saklıyorum icerlerden bulup getiriyor yada kendini yerlere atıyor bilgisayar istiyorum diye.Gercekten artık çok daraldim.Nasil kurtarabilirim kendimi? Yumuşak yüzlü bı insanım kavgayı sevmem kavga etmeden nasıl uzaklaştırabilirim? kadın asla surat asmadan ilgilenmememden anlamıyor gece 11lere kadar yayıldıkça yayılıyor,kızı oğluma sinir krizleri gecirtiyor.Cok sinirim bozuk telefona her mesaj geldiğinde korkuyorum yine o mi gelecem diyecek acaba diye,bana bı yol gösterin nasıl kurtulabilirim bu durumdan????
cevap verme mesajlarına kapıya gelirse açma anlar heralde. ya da eşim izin vermiyor misafir almama kusura bakma artık alamam her geldiğinde kavga ediyoruz de

Ayni seý benimde basima geldi 5 senedir oturuyorum bu evde kimseye gelip gitmem zaten yasidlarim da yoktur bi kadin geldi eyvallah esimde evdeydi agirladik yedik ictik ben dedikodu yapmayi sevmem dedi benden yascada buyuk ben 25 yasindayim kadin 50 var neyse aprt. Herkesin evine girmis herkesi taniyor ve basladi anlatmaya bu soyle yapmis su soyle yapmis vs tabi esimde bende hic yorum yapmadik gitti esim iyiki dedikodu yapmiyormus demekki yapsa ne olur dedi 1 2 geldi kapiyi caldi acmadim cocugum dogdu neyse yine geldi oturmaya ve gozun aydina neyse dier komsu beni aralarina almiyor kendini begenmis diye girdi konuya dedim ki hanimefendi lutfen evimde dedikodu olsun istemiyorum eger geleceksen otur kalk git sonra dedikodu yapma neyse kalkti gitti marketten donuyordum elimde makarna falan var bunlaru yiye cok kilo aldin sen diye yuksek sesle soyleniyor sutcude gelmis kadinalr toplanmis herkes bana bakiyor ben cevap vermeden yuzune uzunca bakip iceri girdim oyle kaldi yine markettene ve geliyordum kapiyi acinca falan balkondan el salladi gordum ve kafami cevirdim sizde istemediginiz hic kimseyi hayatiniza almayin mecbur degilsiniz esyalarinizi saklamaniza yada cocugunuzu aglatip einir krizi geciriyor diyorsunuz ne alaka ve kadin cocugunuzu azarliyor pardonda siz kim kopeksinizde benim cocugumu azarliyorsun hemen evimden cikin gidin ve asla gelmeyin de komsu ya komsudan ne olacak kirilmasin diye durursaniz cocugunuzun psikolojisi bozulacak

QUOTE="BeyazGonca, post: 62868166, member: 968256"]
cevap verme mesajlarına kapıya gelirse açma anlar heralde. ya da eşim izin vermiyor misafir almama kusura bakma artık alamam her geldiğinde kavga ediyoruz de
[/QUOTE]
hayir kavga ediyoruz demesin dedikodu yapar bu tipler kavga ediyorlarmis der buyutur falan

Gelmek istemediğinde misafim gelecek falan deyin. Gelmediğini görünce istenmediğini anlar heralde. Laptop için istediği kadar yere atsın kendini, hayır o oyuncak değil veremem derseniz kesin dille kadın anlar bana kalırsa.

Alla alla cok değişik bi durum ben olsa komşum bana gelmek istiyor ne güzel diye sevinirim aksine benmde fazla komşum yok traji komik bi durum :KK35:

Benim de karşı komşum sürekli gelek gidek istiyor bide doğum yapmış yeni anası da gelmiş sürekli bize gel ha gel .. 5 yaşında kızı var her gitmeme kucağımdan inmez aşırı ilgi hastası . Eşimde bir hafta evde bir hafta görevde oluyor e eşim evdeyken tabiki de onlan ilgilencem ya herkesi boş sanıyorlar 🤬🤬 çekilmez bunlar Allah tan yakında tayin görüyoruz

Alla alla cok değişik bi durum ben olsa komşum bana gelmek istiyor ne güzel diye sevinirim aksine benmde fazla komşum yok traji komik bi durum :KK35:
Bende çok severim geleni gideni yanlış anlaşılmasın.Misafir ağırlamak falan çok hoşuma gider ama hergün hergün onla görüşmek istemiyorum kafa yapılarımız uymuyor biryerde..Şu an eşimle aldığımız ilk karar taşındığımız yeni evde herkese soğuk davranmak isterlerse suratsız desinler hiç önemli değil bıktırdı artık çünkü iyi niyetimi kötüye kullandı

Ben anlayamıyorum bu kadar mı zor hayatınızdan size sıkıntı veren şeyi uzaklaştırmak? Oğluma uyku düzeni oluşturacağım, bundan sonra akşam oturmalarını bitirelim deyin.

Aslında çözüm çok basit ama siz zorlaştırıyorsunız hayatınızı yukarıdaki üyeler çok güzel yazmışlar hala insanları kırmak istemiyorum diyorsunuz bu insanları kırmak mı oluyor? Sizin eviniz mahreminiz yuvanız o zaman herkes bodoslama dalsın içeri siz kimseyi kırmayın öyle bir dünya yok ki... ben açıkçası bu mahrem alanına herkesi dahil edemiyorum bu şekilde başıma gelse müsait değilim derim biter özellikle akşamları çocuğunuzun uyku saati belki onunla oyun oynayacaksınız masal okuyacaksınız güzel anılar biriktireceksiniz kadın buna mani oluyor siz hala aman ağzımızın tadı bozulmasın modundasınız

Hanimlar merhaba,bu binada 4 senedir oturuyorum ve 4 senedir kimse bana gel demeden gitmedim.Zaten ilk senesi calisiyordum sonra bebeğim oldu vs.. hatta o kadar ki çoğu komşumun evini bile bilmiyorum dışarda gördükçe konuşurum.Her neyse benim bı alt komşum var.Okula giden bı kızı var bide yeni bebeği oldu.Bu kadın sürekli her akşam(eşim gece çalışıyor akşamları oğlumla yalnızım) bana mesaj atıyor musaitsen sana gelicektim diye.Ben her akşam farklı bahane bulmaktan yoruldum.Asla anlamıyor bu kadar yüzsüzluk olmaz diyorum artık.Ve geldigi zaman oğlumu (3 yaşında) azarlıyor,surat asıyorum anlamiyor.Sohbet etmiyorum oğlumla oynuyorum anlamıyor oturdukca oturuyor.Okula giden kızı oğlumun oyuncaklarını oğluma oynatmıyor ve her gelişinde eve biseyler götürüyor.O gelecegi zaman laptop u saklıyorum icerlerden bulup getiriyor yada kendini yerlere atıyor bilgisayar istiyorum diye.Gercekten artık çok daraldim.Nasil kurtarabilirim kendimi? Yumuşak yüzlü bı insanım kavgayı sevmem kavga etmeden nasıl uzaklaştırabilirim? kadın asla surat asmadan ilgilenmememden anlamıyor gece 11lere kadar yayıldıkça yayılıyor,kızı oğluma sinir krizleri gecirtiyor.Cok sinirim bozuk telefona her mesaj geldiğinde korkuyorum yine o mi gelecem diyecek acaba diye,bana bı yol gösterin nasıl kurtulabilirim bu durumdan????
Kavga küslük istemiyorum demişsin ama kadın bu yaptıklarını anlamamışsa da açık açık konuşmaktan başka yapacak bir şeyin yok. Gerçekten de çekilecek çile değil

Sorun komşunuz değil pasif agresif olmanız.
Rahatsız olduğun bir şeyi karşı tarafa söylemek bu kadar zor olmamalı.
Ay şu hareketleriyle anlatmaya çalışan, ima eden insanları da hiç anlamam, sonra da anlamayınca karşındaki insan kabahatli olur.

Direkt iletişim candır, bütün sorunları kökten çözer. Kıvranıp durmaya hiç gerek yok. Ben sinir olacağıma karşımdaki gerekiyorsa kırılsın yani.

Aynen katılıyorum, hem size gelmesin hem de aramız kötü olmasın diye düşünüyorsunuz.
Çocukların yaşları uymuyor, oynarken de çocuğuma benden başkasının kızmasını istemiyorum. Kırılacak, küsülecek bir şey yok. Ben senin kızında buna dikkat ediyorum demek lazım.

Simdiki oturdugum apartmanda. İlk sene herkes okadar iyidiki!. Haftada bir toplanip görüşme sabah kahvaltilari öğlen kahveleri vs. Ben evlendigim zamandan beri iki şehir altı apartman değiştirdim. Gel demeyen komşuya kendiligimden gitmedim. Çok güzel komşuluk larim oldu ama mesafeliydi. Vıcık vıcık sevmiyorum.ilk zamanlar soğuk dediler uzak duruyo dediler ama hepsiyle mesafeli saygılı oldum zamanla bana alıştılar. Ve diğerleri birbirlerini yediler.. şimdi apartman çil yavrusu misali birbirleriyle papaz olanmi dersin, evi satıp giden mi dersin,yuz yuze bakamayacak hale gelen mi dersin ilk senede bütün saygıyı yediler bitirdiler. Dışarda görürsem konuşurum. Surda toplanıyoruz gel derlerse gelirim. Baktım zamanı mı geldi ben davet ederim. Oldu bitti. Herg üne tahammül um yok.
Sizden yüz bulmuş belliki. Açık açık konuşmasında eşim akşam evde kimseyi istemiyor dersin.

Benim eski alt komsum da beni surekli cagiriyor gelmezsem kapima geliyordu. Birgun 3 komsuyu da yanina alip geldi nedense? Bi ara diyet yapiyordu. Her cuma tartilmasi gerekiyormus ve baskulu yoktu. Her cuma sabahin 9 unda arardi beni neymis kahvaltidan once tartilmaliymis. Sak diye kestim. Baska turlu anlamaz bu tipler. Acmadim telefonlarini, mesajlarini okuyup donmedim. Hatta kapima geldiginde kapiyi acip musait degildim hayirdir abla diye kapiyi yarim acmisligim bile var. Kapi zilini bile kistim. Neyse ki gelmedi bi sure sonra 6 7 aya da tasindi gitti. Kavga etme ama kesmen lazim muhabbeti

X