Sinirlerimi Bozan Komşu.

şimdi hava güneşli şu an ama akşamları buz gibi
güney evin bu kadar avantajlı olduğunu düşünmüştüm cidden..
biz birde nisana kadar yakıyoruz nisan sonuna kadar mecburen ısımıyor çünkü sonra kapatırız.. yazında serin bir şekilde otururuz.

nisan mı

mayıs ta bizimki yanar arada zira artık mevsimler geç değişiyor

biz hala açmadık ama kısa kollu falan da oturmuyoruz
ince de olsa uzun kollu giyiyorum ama sadece işten gelince yani merdivan çıktığımdan sıcakladığımdan 1 saat cam / balkon açıyorum sonra hiç bir yeri açamıyoruz esiyor heryer ama bizde ufak çocuk yok mesela haftasonu bebek gelecek diye akşam üstü bebek gelmeden yaktık

Evet benim yatak odası güneş görmüyor gece yandığı halde üşüyorum ,oğlumun odası güneş görüyor gece odanın petegini kapatıyor terliyorum diye.Güneş görmeyen ev soğuk oluyor malesef,komşunuzun dediği doğru.

Güney ve doğu cephe evim.
Özellikle evin bazı bölümleri sabahtan beri yoğun güneş alıyor,çok aşırı sıcak.rahatsız edici.
Ama akşam soğuyor ve yakıyoruz evet,kısık da olsa yakmaya başladık,iki küçük çocuğum var.
Ankara'da yaşıyoruz bu arada.

Komşu belki densiz bir kadındır,yani lüzumsuzca ev kıyası yapmanın başka açıklaması yok.
Tamam gündüz sıcak ama akşam biraz soğuyor yani.
Biz yakma ihtiyacı hissediyoruz sabaha kadar yanıyor.
Bir başkası yakmayabilir,üşümüyorum der,kat kat giyinir oturur.olabilir yani napalım bunu defalarca dillendirmenin alemi nedir acaba.
Herkesin evi ayrı.

merhaba benim evimde güney cephe yan daire kuzey cephe ikimizinde bebeği var ancak o mecbur gündüzleri açıyor ama ben açmıyorum çünkü bütün gün evin içinde güneş.. akşamları tabiki bizde açmaya başladık 2.3 gündür ama o 15 gündür falan gece gündüz yakıyor.. birde şöyle bir durum var yazın dediğiniz gibi biz hergün klimasız nefes alamazken onlar serin serin oturuyor bence buda bir avantaj kuzey cepheye.. ilerde durumunuz olunca güneş gören bir ev alsanız daha iyi ama böylede çok kötü değil yani komşunuzu takmayın gereksiz bir olay çünkü..

bende güney evler bu kadar avantajlı mı diyorum kendimce.. çok üzülüyorum eğer öyle ise.. yani ne bileyim bu güneş ne kadar fayda edebilir ki evin içerisine peki kombiyi hangı ayda kapatıyorsunuz
Nisan gibi isinmaya basliyor ev. Hava durumuna gore bazen kapatiyorum bazen aciyorum belli olmuyor. Ama mayista genelde tamamen kapanmis oluyor.
Yaz icin benim avantajim iki cepheye sahip olmam. Ama eger sadece gunes goren odalarim olsaydi yazin zor olurdu.

Cephe mutlaka biraz fark eder ama oyle asiri bir avantaj olmuyor kisin emin olun. mantolama daha cok onemli

Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Ben güney cephe evden kuzey cepheye taşındım da nefes aldım. Haziran ağustos arası evde durulmuyordu. Durduğum yerde terim akıyordu. Ama bu aylarda da merkezi sistemi belli saatlerde yaktıkları için ev buz gibi oluyordu. Güneş falan ısıtmıyor tabii ki.

Ben tatil bölgesindeyim. Sorunuza pek uymuyorum ama gene de fikir verir belki. Evim güney ve batı cephe. Mutfak, salon, yatak odası ve çocuk odası güney cephe. Çocuk odasının bir cephesi ve bir oda daha batı cephe. Bulunduğum yer zaten en sıcak şehirlerden, onu geçtim hadi. Yazın biz klimasız duramadık, dili dışarda köpek gibi oluyorduk evde, çatı dubleks olduğu için de ekstra ekstra sıcak oluyordu. Güney ve doğu cepheli, ara kat dairede oturan arkadaşım klimayı çok erken bıraktılar (bizden 3 ay önce falan) ama biz daha iki aydır çalıştırmıyoruz.

Öte yandan daha önceki evlerimden biri de kuzey ve doğu cepheydi, ama ev çok güzel ısınıyordu. 1 martta kombiyi kapatmıştık, iş arkadaşlarımsa mayısa kadar falan yaktılar. Onların evin cephesini bilmiyorum.

Demem o ki cepheden ziyade apartmanın yapısı daha önemli. Eğer yalıtımı güzelse cephe fark etmiyor ısıda, komşun da muhtemelen hava atıyor aklınca. Sen de pna aynı şekilde karşılık ver olsun bitsin :) o zaman sesi çıkmaz.

ben ankaradayım kardeşimde burda onların ev kuzey cephe buz gibi evleri yakmadan durulmaz benim evim güney cephe hala yakmadık biz geceleri de yanmıyo öyle kısan bi insanda değilimdir apartmandakiler salonu falan kapatırlar bizde her yer aynı şekilde yanar

ankarada yaşıyorum havalar güzel, 2 yaşında bir oğlum var
birinci katız alt katım dükkan ve boş ama evim güney batı sabah evime güneş doğuyor evimden güneş batıyor
daha kombiyi açmadık böyle devam ederse açmayız
ama yazın bizim evler fena o da ayrı bi konu :)
herkesin ısı meselesi farklı ben sıcaktan hoşlanmam eşim ise hissetmez

benim karşı dairemde benim dairenin aynısı ama benim komşuya göre onun evi daha biçimli :) Hayır extra birşey yok tıpatıp aynısı zaten :) çok sevdiğim için yorum yapmadım. hep karşı daireler daha kullanışlı oluyor demek :confused::confused: Bir yıl sonra ev küçük geliyor diye taşındı :confused: Bir gün bunun ayakkabısı çalınmış bana diyor ki seninkileri beğenmiyorlar çalmıyorlar. Tabi çalınmaz benimkiler ben alaturka tuvaletimi kapatıp değerli ayakkabılarımı oraya koymuştum. Günlükler sadece daire girişinde duruyor :KK73:diyemedim valla o kelimesinden sonra :confused::confused:

güney olduğu için sabahtan akşama kadar güneş alıyormuş
akşamlarıda soguk olmuyormuş
böyle birşey mümkün mü cidden güney evler bu kadar avantajlı mı ?

Arkadasimin evi guney cephe evet yazin mumkunati yok o evde durulmuyo
Ama kisin cayir cayir yakiyo kombiyi yalanci gunes nekadar isitabilir evi ?
Kv kar yagdiginda bile yakmaz ocak olucak illa ama evde hohlayinca sigara iciyomussun gibi oluyo battaniyelere sarili oturur evde
Yani cephe sicaklik bahane cimrilik olay

sadece akşamşlarımı yanıyor peki ?
hangi ayda kapatıyorsunuz kombiyi
Evet sadece akşamları yakıyorum, yalnız yaşıyorum çünkü. Çocuk olsa gece de kapatmazdım. Nisan ayında kapatıyorum.Avantajları olduğu kadar dezavantajları da var. Yazın oturduğum yerde terledim, camlar açık olduğu halde nefes alamıyorsunuz.

Güney cephe eve taşındık yeni, akşam tabi ki soğuk oluyor yeni yeni kombi açmaya başladım. Bebek olsa ohoo ekim başı yanardı hemen.

Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?
Enayilikle ne alakasi var,usuyen kombisini yakar bu kadar basit. Bursada su anda hava 18 derece. Evimin alt kati ve ust kati bos. Dogu-guney-kuzey cephelerimiz var,henuz kombi yakma ihtiyaci duymadik. Ev sicakligi gunduz 21 derece,gece 19,5 derece. Bir oglum var 3 yasinda,sicak olursa cinnet gecirebilen bir cocuk.

Henüz açmadım doğalgazı, halen kısa kollu ile dolaşıyorum evde. Komşumun evinde yaşamadığım için onun evinin sıcaklığı da soğukluğu da beni ilgilendirmiyor. Ne gereksiz takıntılar bunlar. İkinizde kendi evinize bakın.

güney cephe evler bu kadar avantajlı ise kuzey cephe ev çok avantajsız ve masraflı gibi o zaman değil mi.. hiç güney evde oturmak nasip olmadı
Önceki evim kuzey cephe idi, alt üst kat yanıyor ise mantolama varsa fıstık gibi de ısınıyor valla. Yazın ama sıcağı hiç hissetmedik şaka gibiydi :)

X