Sinirlerimi Bozan Komşu.

Bu mevsimde güneş gider gitmez ev buza döner...
Ben fazla güneş alan evi sevmiyorum yazın cehennem gibi yanıyor...
Doğu kuzey ve güney cephe benim ev yatak odam kuzey oh mis hiç güneş almıyor...

Komşun bence kuzey cephe seviyor ve kıskanıyor gibi geldi ayrıca yakıtımızı siz ödemiyorsunuz bu kadar dert etme komşum deyin:)

İyi de komşu kötü bir şey dememiş. Demek ki onlarda öyle yani. Kaldı ki herkesin soğuk algısı farklı. Ben kısa kolluyla tiril tiril otururken, yanımda ceketiyle ısınmaya çalışan arkadaşlarım var. Veya ben üşürken yanımda gayet rahat oturanlar... Komşunuzun dediklerinin onaya ihtiyacı yok bu sebeple. Burdakiler de komşunun ne cimriğilini, ne kıskançlığını, ne yalancılığını bırakmış. Millete de saldıracak adam olsun yeter ki...

Hangi sehirdesiniz? Ben istanbuldayim. Guney cephesi. Hala yakmadik dogalgaz. Ama bebegimiz yok. Olsa mutlaka yakardim.

benim evim tam kuzeyde hem de ısı yalıtım yok. titriyorum evde. çapraz komşumun evi de tam güney. cam balkonlu yerde oturunca sıcaktan mayışıyoruz , güneş acayip ısıtıyor. ama o da akşamları yakıyor tabiiki kaloriferini,, azıcık yakması yetiyor. aslında yakmasa bile olur.. evinde hemen sıcak basıyo insanı. o kadar harika bişey yani . ben nekadar yakarsam ısınmıyor ev. 3 kat kıyafet giyiyorum. yani szin komşunun dediği doğrudur, yakmıyor olabilir.

katılıyorum.. komik bir milletiz:)

Evim güney batı cephe sanırım. Emin değilim. Gün doğumundan gün batımında alıyor güneşi. Resmen tepemizde dönüyor güneş. Tek cephe bir de, düz, hani bir yeri alıp diğeri almıyor değil.
Evet hala yakmadık kombiyi. Gündüz camlar da açık duruyor 2 3 saat. Bebek olmasa belki tüm gün açık kalır.
Ama yazı ne sen sor ne ben söyleyeyim. 24 saat klima.

Bizim ev kuzey cephe daha yakmadık ha ev soğukmu evet bebekli bi aile kesinlikle yakmadan duramaz. Teyzmler güney cephede oturmasına rağmen ılık ayarda hiç kapatmiolr 1 aydır çünkü 4 yaşında çocuk var

Eşimin annesinin evinin cephesi tamamen cam, ankara eryaman da oturuyor, yazın evi antalyadan farksız, cehennem gibi, ama kışın da abartmıyorum bi kaç hafta yaktı. Gidip görmesem cimri derdim ama gerçekten güneş evi, camları öyle ısıtıyordu ki gerek kalmıyordu.

Benim evimde güney cephe ama benim bebeğim olduğundan ben sadece geceleri yakıyorum yattığımız odayı. Bir odam arkaya bakıyor orasıda buz. Yani cephe çok farkediyor evet.

Evim ne cephesi olduğunu ben hala çözemedim. Enteresan bir cephesi var ama arka odam güneş alıyor ve sıcak oluyor. Fakat güneş gittikten sonra buz. Güneş yazın öne dönüyor akşam üzeri falan vuruyor eve. Evimiz yerden ısıtma. Kendi yaptığımız inşaat. Kendi evimin içi özel yapım, camlar yalıtımlı cam oluyordu galiba onlardan ama hem kombi çalışıyor hem klima. Yemesin komşun şimdi bizi. Tabii soğukluğun sebebi evin her tarafının açık olması olabilir ya da dublex evler hep daha zor ısınır. Çözemedim.

Evin yeri vs de önemli. Kayınvalidemlerle aramda taş çatlasın 5 km vardır. Onlar tepede kalıyor, tek cam açsan evde uçarsın. Bizim evde tüm camları açsan masadan peçete uçmaz. Çukurda kalıyoruz. Geçen konuştuk bizim binada da daha açan yok. Hepsi çocuklu. Ben 2 3 kere klima açtım çocuğun odasında, banyo falan yaptıysa sıcak olsun diye. O kadar.

evin baktığı tarafla hava atmayı da, atılan havayı bu kadar takmayı da kadınlar kulübünde gördüm. ne dertsiz hayatlar var maşallah.

Gerçekten üzülüyor olamaz mı ya doğalgaz aşırı pahalandı zira. Şakaya vurun ama para çok geliyor ki yakıyoruz diye yada bozun bi daha konuşamasın madem. O size öyle dedi diye onunki de yazın yanıyo demek çok manasız bana bedava verseler kuzey cepheli evde oturmam mesela sıcak seviyorum kişiden kişiye değişir bu.

Ankarada yaşıyorum evim güney cepheli evde çocuk falan olmadığı için yakmadık henüz. Kat katta giyinmiyorum normal sweatshirt tayt.

Yalıtımlı ve çatı katında oturuyorum evim iki cepheden de güneş görüyor. İki çocuğum var biri 3 biri 40 günlük sabaha karşı ev soğuyor ve Bende aksamlari mecburen yakiyorum eve gelen herkes evin çok sıcak diyor.

Ha çocuklar olmasaydı yakilirmiydi yakmazdim çünkü gündüz gerçekten sıcak oluyor.

Annemlerin bi odası aksama kadar güneş alır.
Ama akşam olunca üşüyorlar yani mecbur yakıyorlar.
Belki komşu kat kat giyiniyordur küçük çocuksa yoksa evde yapmayabilir yani havalar çok kötü değil şu ara.
Ama bence tersleyin iyi tamam anladik vs.tarzinda lafı ağzına tıkın.
Hiç sevmem sürekli övünen insani.

Benim merak ettgim dogal gaz faturasini nasil aza indirdiniz yolunu nasıl buldunuz onu öğrenmek :)

Evim güney cephe gjnduz yaz gibi sicak ama aksam soguk oluyor 3 jaftadir felanda yakiyoruz kombi aksamlari

Evim her iki cepheden bol gunes alir .Gunes batana kadar anlayacağınız .Sabahtan ön odalar ögleden sonra ön ve mutfak taraflari .
Cok sicaklarda herkes gibi klima kullanıyoruz .
Ama kış gunesinin neye faydasi olacak .Aksamları 23.5 ayarlı yakıyoruz .Yakmasakta olur ama coraptır kazaktır alıskanlıgım yok.Lahana gibi giyinemiyorum .Eşim atletle yatiyor ben donuyorum .
Bu kadar takmayin .

Biz petekleri 3 gün önce açtık. Tabi ki gunes aliyor diye ev cayir cayir olmuyor ama cok sogukta olmuyordu son gunlerde üşüdüm actik.

Kuzey ve güney cephe arasında kuzey ve güney kutbu kadar fark olduğunu yaşadım biliyorum ama üşüme eşiği diye de bir şey olduğunu düşünüyorum. Benim yengem kışın bile tişörtle dışarı çıkar, evde pencereleri kışın ortasında açar. O yüzden belki komşunuz da yengem gibi olabilir :) Benim evim de kuzey cephe bu arada, gerçekten buzzzz gibi oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…