Sinirlerimi Bozan Komşu.

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
33
Hanımlar Merhaba Benim ki Dert değil sadece merakımdan ve sinir olduğum için soruyorum
benim evim kuzey cephe ara kat yalıtımlı bir bina kuzey olduğu için tabiki herkesden önce yakıyoruz dogal gazı.. ama yazında yayla gibi oturuyoruz evimizde.
Bana kalsa güney tercih ederdim elbette ama imkanımız bu binaya yetti.. şükür ısıyor ( ısınmasınada çözüm bulduk artık ) çok yüksek faturalar ödemiyoruz ekim ayından bu yana yanıyor evde bir bebeğimiz var 22 23 derece evimin içerisi. Benim bir komşum var ve oda karşımda oturuyor karşı apartmanda onun evide sıfır yalıtımlı ve sabahtan akşama kadar güneş alan bir daire çatı katı . her geldiğinde bana demez mi ; biz daha kombi yakmadık size üzülüyorum erkenden kombi yakıyorsunuz. bende dedim ki hadi biz erken yaktık ama şimdi havalar cok sogudu akşamları buz gibi eviniz güneş alsa bile akşamları soguk olmaz mı nasıl oturuyorsunuz ? dedim
Yoo gayet iyi diyor. ama mayıs ayı gibi evin içerisinde yanmaya başlıyorlar.. güneş akşama kadar cıkmıyor evinden nefes alınmıyor evinde, evinden kaçıp kv yanına gidiyor sıcaktan. perdelerini hiç açamıyor Her neyse bende sinir oldum.. size sormak istiyorum illaki güney cephe dairelerde oturan hanımlar vardır hanımlar eviniz güneş alıyordur şu an hava güneşli ama soguk aksamlarıda öyle kombi yakmadan durabiliyormusunuz gerçekten merak ediyorum ben daha yakmıyorum diyebilen var mı ? bir ev ne kadar da güneş alsa güneş gittiği zaman ne oluyor merak ediyorum ? illa ki soguk olmaz mı yahu böyle kendimi enayi gibi hissettim.. erkenden kombi yakıp geç söndürdüğümüz için.. cidden güney evler böyle mi ? güney evler bu kadar avantajlı mı ?

Son düzenleme:
Evimin bazi odalari tum gun gunes goruyor bazi odalar sadece sabah 10 dk gunes goruyor fakat suanki gunes evi isitmiyor.
1 aydir dogalgazim yaniyor..
Ufak bebegim var gunes gorsede yakmadan oturulmaz bu havada.

Kimi insan sicagi sevmez o yuzden yakmaz kimisi pintidir para gidecek diye yakmaz. Komsunuz ikisinden biri

Evim güney cephede. Akşama kadar güneş gayet iyi ısıtıyor ama akşam soğuk oluyor. Yakıyorum tabi ki. Siz ona bakmayın,cimriliğinden konuşuyordur. Ayrıca yazın gerçekten nefes alamayacak kadar sıcak oluyor.

bende güney evler bu kadar avantajlı mı diyorum kendimce.. çok üzülüyorum eğer öyle ise.. yani ne bileyim bu güneş ne kadar fayda edebilir ki evin içerisine peki kombiyi hangı ayda kapatıyorsunuz

Eski evim güney cephe ve 3 tarafı güneş alıyordu. Şimdiki evim akşama doğru az güneş alıyor. Bu eve taşınınca dedim ki dünya varmış. Yazın nefes alamazdık evde sıcaktan... Mantolama olduktan sonra ısıtmak sorun değil ki. Ayrıca eski güney cephe evimde en geç Kasım gibi yakıyorduk kombiyi. Kışın güneş olmuyor ki ev ısınsın. Hava atıcam diye ne söyleyeceğini şaşırmış resmen.

Evim guney cephe ve evet avantajlari gercekten cok yuksek. Yazin da ben cok rahatsiz olmuyorum açıkçası. Nerde Oturdugunuza bagli, ben Ankarada su an aksamlari da yakmiyorum. Bebegim olsa bir ihtimal yakabilirdim.

şimdi hava güneşli şu an ama akşamları buz gibi
güney evin bu kadar avantajlı olduğunu düşünmüştüm cidden..
biz birde nisana kadar yakıyoruz nisan sonuna kadar mecburen ısımıyor çünkü sonra kapatırız.. yazında serin bir şekilde otururuz.

İstanbul dayız evimiz güney cephe
3 yaşında kızım var benim de hala akşamlar yanmıyor
bizim evde öyle çok çok güneş almıyor yani sürekli almıyor
bilemedim evlerin içi hala iyi bizim
ama yakında yanar

Bizim evde güneş alıyor ara kat oturma odası çocuk odası 3 te misafir odası mutfak yatak odası kapalı evde çocuk olmasa biraz daha kısılabilir aslında burda havalar daha tam soğumadı biraz da o yüzden çok açmıyoruz. Buraya bu yaz taşındık önce oturduğumuz ev hem en üst kat hem de güneş almıyor du doğalgazı misafir odası hariç tüm odalarda en yüksek seviyedeydi neredeyse fatura 360 cıvari idi orada.. Burada bu ay 60 lira gelmiş sizi üzmek istemem ama evin güneş alması ve arakat olması cidden fark ediyor

aman dert etmeyin bunu

evim güney cephe ara kat ama benim kombim de yanıyor

oda termostatım var 22 de duruyor sabaha karşı soğuyunca yanıyor evet öğlen 24-25 derece olsa da güneş gidince iniyor sıcaklık

insanlar bu kombi işini statü sorunu haline getiriyor

bizim komşular bakmış bizim apartmanda fatura bana yüksek geliyormuş vs vs

ben de evet dedim rahat rahat oturuyoruz tüm ev açık salonu vs kapatmıyorum ki zaten biz orada oturuyoruz

yanan benim param esasen kendileri üşüyüp yakmayanlara dert oluyor bu durum

mesela görümcemin evi de aynı konumda aynı sitede ama o daha yakmamış dün akşam yaksam mı acaba siz yaktınız mı diyor

onun çocuğu yok evde kat kat oturuyor yakmıyor oradan 50 TL tasarruf ediyor belki ama içi de gidiyor sıcak sıcak otursak diye

umursamayın

En fazla bir iki derece farkeder ki kışın güneş olmayınca o da olmaz. Bence avantajlı olan Kuzey cephe. Evi bir şekilde ısıtmak kolay ama serinletmek imkansız. Bundan sonra da ev bakmak zorunda kalırsam özellikle kuzey cephe bakacağım.

Ben varım ev sabahtan akşama güneş alıyor henüz açmadım kısa kollu ince pijamayla duruyorum
Havalar iyi gidiyor 3 ay açıyorum yazın klima var sıkıntı olmuyor az açıp serinliyorum
Şuan camlar açık gayet sıcak ev camdan oluşuyor
Benim çocuk terliyor

Son düzenleyen: Moderatör:
ankarada oturuyorum, dikmen semtinde bilen bilir yüksektir daha soğuktur. evim de 8. kat ve güneydoğu cephe. henüz doğalgaz yakmadım. hiç ihtiyaç hissetmedim hatta hala şort giyiyorum. evimin camları geniş, büyük, evet yazın da çok güneş aldığı için sıcak oluyor ama beni rahatsız etmiyor. bence gerçekten avantaj.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…