- 5 Şubat 2024
- 571
- 322
- Konu Sahibi Savagedaughter99
aslında bana değil anneme baskı yapıyorlar annem böyle diyor sana değil bana garezleri diye çünkü eğitimim için annem çok çaba gösterdi. başımda oturup ders çalıştırdı okuma yazmayı çok geç öğrendim sınıfın gerisinde kaldım solak olduğum için yazamadım arapça gibi yazdım bir de biraz dikkat eksikliği var çocukken de aşırı yaramaz bir çocuktum şımarık büyüdüm tek çocuğum kardeşim bebekken öldü bu yüzden annem bana çok bağlıydı. çalıştığı için akşam eve geç geleyim edeyim diye yarı burslu bir özelde okudum liseyi devlette okudum. hani bu kadar çabaladın uğraştın kızının haline bak diyorlar. kanıma dokunuyor böyle beni küçük görme çabaları. alttan alta biliyorum çünkü hep böyle yaptılar hiçbir şey yapamaz edemez okuyamaz. annesinden ayrı kalamaz gelir boşuna masraf etmeyin başka şehirde diyorlardı. bir de ben gerçekten çok ama çok üzülüyorum durumum için çünkü iyi maaş aldığım iyi bir işim vardı bıraktım. Dünyam başıma yıkıldı onu da kendime abla gördüğüm için görmüştü. sonra defalarca tamam artık sormayın ben olunca söylerim dememe rağmen böyleler. umarım 5 sene içinde güzel kariyer sahibi biri olurum. terapi alacağım zaten. teyzemin çocukları da atandı memur oldu hep. o hiç dershaneye vs göndermez aman olursa olsun kafasındaydı. şimdi diyor bak uğraştın da ne olduŞu ara kendini verecek başka bir şey olmadığı için hep bu sözler beyninde yankılanıyor muhtemelen. Bu tarz laf söz olaylarında yapacağın en verimli tekniği söyleyeyim. Şu anda sorun olarak gördüğüm bu olay 5 yıl sonra hayatımın neresinde olacak? Önem boyutu hayatımı etkşleyecek mi? Diye sor kendine cevabı verdiğinde de sorunun%50’si çözülmüş olur.
Teyzenin nerdeyse 2 ev alınırdı sözleri patavatsızlık cehalet örnekleri başka bir şey değil. Hani sırf sana düşmanlık amaçlı değil yaptıkları aslında bir kendi çocuklarını övme iki güya annene yol gösterme bahanesi