Sinirden migrene!

Yani görümceleri seviyor musunuz? Niye öyle bir kanıya vardım; sevgi ilişkilerinde bu kadar hesap kitap olmaz diye düşünüyorum çünkü. Bizimle dalga geçiyorlar, sömürüyorlar, kullanıyorlar dediğiniz insanların sizi sevdiğini düşünüyorsanız ve siz de böyle insanları sevebiliyorsanız, ben bir şey diyemem tabi. Ortada saygı dolu bir ilişki yok. Eee saygısızlık, sevgiyi de törpüler, benim inancım bu. Sevgi anlayışlarımız farklı olabilir tabi.

Ben seviyordum ilk başlarda gayette iyiydik ama insanları tanıdıkça çözdüm.
Biz ilk başlarda çok görüşemedik daha doğrusu uzun zaman içinde görüşmedik.
Hep böyle 1-2 saat falan görüşmüştük.
Orada tanıyamadım ama o bir haftalık tatilde gerçek yüzlerini gördüm bende.
Ondan öncesine kadar zaten beklentim yoktu ama insan yeni gelinsin evine ilk kez geliniyor diye bekliyor yani bu yalan değil.
Ben hediye alırken hiç bir zaman karşılık beklemem, beklemedim de.
Yarım elma gönül alma hesabıydı benimkisi, avucumu yalamış oldum.

Ben seviyordum ilk başlarda gayette iyiydik ama insanları tanıdıkça çözdüm.
Biz ilk başlarda çok görüşemedik daha doğrusu uzun zaman içinde görüşmedik.
Hep böyle 1-2 saat falan görüşmüştük.
Orada tanıyamadım ama o bir haftalık tatilde gerçek yüzlerini gördüm bende.
Ondan öncesine kadar zaten beklentim yoktu ama insan yeni gelinsin evine ilk kez geliniyor diye bekliyor yani bu yalan değil.
Ben hediye alırken hiç bir zaman karşılık beklemem, beklemedim de.
Yarım elma gönül alma hesabıydı benimkisi, avucumu yalamış oldum.
Kırılmanıza hak vermiyor değilim. Aynı tavırlarla karşılaşsam, tabi ki ben de bozulurdum. Ama bakardım, bir iki üç, hep aynılar, o zaman ona göre mesafemi koyardım. Bu insanlar da böyle odun, boşuna ne beklentiye girip kendimi üzeyim, ne de sürekli verici davranıp kendimi enayi gibi hissedeyim derdim açıkçası.

İlişkilerimizde bazı incelikler, hoşluklar vardır. İşte yeni gidilen bir eve eli boş gidilmemesi, yeni işe başlayan birine çiçek göndermek, ne bileyim bir çay davetine giderken bile bir simit, kurabiye götürülmesi gibi minik ayrıntılar, bunlar hayati değildir ama karşı tarafı önemsediğimizi, mutlu etmek istediğimizi gösterir, ona değer verdiğimizi gösterir, ilişkiyi samimileştirir. Bence de bunlar değerli ve güzel şeyler. Ama yok işte, sizin görümcelerde bu yok. Üstüne memnuniyetsiz ve düşüncesizler. Başta sevmişsinizdir, tamam ama zamanla tanımış olmanız gerekir artık. Ee, ona göre mesafe ayarlarınızı yeniden yapın. Yoksa aynı şeyleri bin kere daha yaşayıp, bin kere daha hayıflanacaksınız.

Aldı zaten bana soran yok :)

Evet boş vermek en mantıklısı.
İnsanlara kendileri gibi davranacağım bundan sonra bakalım ne olacak.
Evet ama bunu sorun yapmayın demek istedim aranızı boşuna bozmayin diğer kişilere de bişey almazsınız artık

Kırılmanıza hak vermiyor değilim. Aynı tavırlarla karşılaşsam, tabi ki ben de bozulurdum. Ama bakardım, bir iki üç, hep aynılar, o zaman ona göre mesafemi koyardım. Bu insanlar da böyle odun, boşuna ne beklentiye girip kendimi üzeyim, ne de sürekli verici davranıp kendimi enayi gibi hissedeyim derdim açıkçası.

İlişkilerimizde bazı incelikler, hoşluklar vardır. İşte yeni gidilen bir eve eli boş gidilmemesi, yeni işe başlayan birine çiçek göndermek, ne bileyim bir çay davetine giderken bile bir simit, kurabiye götürülmesi gibi minik ayrıntılar, bunlar hayati değildir ama karşı tarafı önemsediğimizi, mutlu etmek istediğimizi gösterir, ona değer verdiğimizi gösterir, ilişkiyi samimileştirir. Bence de bunlar değerli ve güzel şeyler. Ama yok işte, sizin görümcelerde bu yok. Üstüne memnuniyetsiz ve düşüncesizler. Başta sevmişsinizdir, tamam ama zamanla tanımış olmanız gerekir artık. Ee, ona göre mesafe ayarlarınızı yeniden yapın. Yoksa aynı şeyleri bin kere daha yaşayıp, bin kere daha hayıflanacaksınız.

Sonunda kendimi anlatabilmiş olmak çok güzel :KK200:
Sadece oydu beklentim " siz bizim için değerlisiniz" i görmek başka bir şey değil inanın ama olmuyorsa dediğin gibi herkes kendi yoluna.
Ayrıca şunu da söyleyeyim ben ilk başlarda anladım daha sadece bizden beklediklerini eşime de defalarca söyledim en sonunda dediğim yere gelince anladı, bizi salak yerine koyduklarını.
Dün ondan kızdım.
Madem artık farkındasın hala niye yapıyorsun?
Yapmasın ciddi anlamda rahatsız oldum.

Yok mesele hediye değil derken anlatamadım sanırsam.
Biz sürekli onlara hediyeler aldık, özel gün atlamadık, ince düşündük o kadar ince düşündük ki kv giderken çocuğuna hediye gönderiyor eşim!
Ama onlar bize gelirken bırak ev hediyesini allahın 10 liralık pastasını almadılar.
Hep ben hep ben diyorlar buna kızıyorum

Çok haklısınız. İlk defa gidilen bi eve bir tatlı ufacıkta olsa bi ev hediyesi alınır ki bu el değil kardeşinin evine geliyor.
Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynısını yaşadım. Sonuna kadar haklısınız. sorun burda 3 kuruşluk hediye değil değer görmemek yada enayi yerine koyulmak

Çok haklısınız. İlk defa gidilen bi eve bir tatlı ufacıkta olsa bi ev hediyesi alınır ki bu el değil kardeşinin evine geliyor.
Sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynısını yaşadım. Sonuna kadar haklısınız. sorun burda 3 kuruşluk hediye değil değer görmemek yada enayi yerine koyulmak

Sonunda beni anlayan biri çıktı :KK200:
Onlardan önce dünya bir misafir ağırladım.
Kimisi hediyesiyle, hediye alamayan da tatlı aldı geldi.
Bizde insanlara giderken öyle yapıyoruz.
Gittiğimiz insanları seviyoruz çünkü.
Ama onlar dalga geçtiler :)

Sonunda kendimi anlatabilmiş olmak çok güzel :KK200:
Sadece oydu beklentim " siz bizim için değerlisiniz" i görmek başka bir şey değil inanın ama olmuyorsa dediğin gibi herkes kendi yoluna.
Ayrıca şunu da söyleyeyim ben ilk başlarda anladım daha sadece bizden beklediklerini eşime de defalarca söyledim en sonunda dediğim yere gelince anladı, bizi salak yerine koyduklarını.
Dün ondan kızdım.
Madem artık farkındasın hala niye yapıyorsun?
Yapmasın ciddi anlamda rahatsız oldum.
Eşiniz yeğenine ne almak istiyorsa alsın yav. Ebeveynler arası savaşların çocuklara yansıtılmaması taraftarıyım. Ha, ama eşiniz görümcelerin sizi maddi olarak sömürmesine izin vermeye devam ederse, işte o konuda karşısına dikilmeye sonuna kadar hakkınız var.

Benzer sorunları b ben de çok yaşadım mecbur hep alttan almak zorunda kalan ben oldum.Arama mesafe koymuştum sürekli üstüne üstüne gidersem sürekli huzursuzluk olacak sineye çekmek zorunda kaldım. Biz de kaynıma şehir dışına gitmiştik eşim gidiş dönüş uçak biletlerini ucuz diye 6 ay önceden almıştı 4 aylık bebekleri vardı hediye altınımız ev hediyesi eltime ayrı hediye memleketten götürebileceğimiz yiyecek kolisi vs ne varsa götürdük. Normalde eltim öğlene kadar yatar uyanır ortalığı toparlar eşine iş yerine yardıma gider. gittiğimizin ertesi sabahından itibaren her gün 8 de kalkıp kucağında bebekle her gün iş yerine gitti güya yardım edecek 4 aylık bebek biz de hep erken kalkarız hafta sonu tatil bile olsa en geç 8 de kahvaltı masasında oluruz ben de zaten işe gidecekler diye onlara da kahvaltı hazırlıyordum amam bri gün oturmadılar iş yerinde simit vs geçiştireceklermiş 10 gün boyunca çıldırdım artık ev işi bitmiyor inanın 10 gün boyunca hizmetçilik yaptım. öğle yemeğini ne var hanım efendi gelip alacakmış akşam ne yemek var makinada çamaşır var vs uçak biletleri 6 ay önceden çoktan ucuza alınmamış olsaydı çoktan dönerdim eşimde dönmeyeyim diye ayıp olur (ayıbı zaten hep biz bileceğiz) kartlarımı sakladı 10 gün kabus gibi nasıl geçti bilemedim. eltim önceden memlekete geldiğinde bana hep yatıya davet ederdim aman küçük bebeği var elini bir işe dokundurtmazdım. Sonrasında tekrardan memlekete geldi bir kez bile arayıp evime davet etmedim hediye almadım eşim de farkındaydı zaten KV de görüştük hep üstü kapalı davet etmemi bekledi ayy sizi özlemiştim gelecektim dedi ben de bak çok kısmetliymişisin özlediklerin ayağına geldi dedim. KV ye de beni şikayet etmiş niye soğuk davet etmedi vs demiş ben de KV ye gittiğimizde yaptıklarını anlattım KV çok üzüldü niye daha önce anlatmadın dedi ben de gerek yok her şeyin bir yeri ve zamanı var dedim bana hak verdi şimdi her şey soğuk mesafeli hediye almam evime davet etmem KV de görüşürüz o kadar ne kadar aptalmışım zamanında bu kadar değer vermişim.

Sonunda beni anlayan biri çıktı :KK200:
Onlardan önce dünya bir misafir ağırladım.
Kimisi hediyesiyle, hediye alamayan da tatlı aldı geldi.
Bizde insanlara giderken öyle yapıyoruz.
Gittiğimiz insanları seviyoruz çünkü.
Ama onlar dalga geçtiler :)

Bizimde aynı, mesela bizimkilerde şehir dışında oturuyolar bir keresinde gittik kendileri dışarı çaya çıkmayı teklif ettiler taksi tutup merkezde biyere kafeye gittik taksi parasını biz ödedik çay içtik çay parasını biz ödedik. Benim bildiğin uzaktan giden misafirdir ve ev sahibi karşılar böyle şeyi. Sorun yine 5 liralik çay değil ama onlar geldiğinde de biz ödüyoruz. eee insan bi bakıyo yani ben enayimiyim diye düşünüyo.

Eşiniz yeğenine ne almak istiyorsa alsın yav. Ebeveynler arası savaşların çocuklara yansıtılmaması taraftarıyım. Ha, ama eşiniz görümcelerin sizi maddi olarak sömürmesine izin vermeye devam ederse, işte o konuda karşısına dikilmeye sonuna kadar hakkınız var.

Asıl kızdığım şey; benim eşim şuan da işsiz ben tek başıma çalışıyorum, evimiz kira vs vs.
Bunları bildikleri halde bir kere arayıp bir şeye ihtiyacınız var mı? Diye sorulmadı.
İş çocuğunun doğum gününe gelince ama yapın edin olayları dönüyor.
Eşime ondan diyorum kendini kullandırtma diye.
Kp işsiz kaldı bir süre emekli olduğu halde onun hesabına direkt paralar yatırıldı vs.
Ben bana da yapsınlar demiyorum asla öyle bir şeye zaten razı olmam.
Sadece arayıp sorsunlar ama yok! :KK43:

Benzer sorunları b ben de çok yaşadım mecbur hep alttan almak zorunda kalan ben oldum.Arama mesafe koymuştum sürekli üstüne üstüne gidersem sürekli huzursuzluk olacak sineye çekmek zorunda kaldım. Biz de kaynıma şehir dışına gitmiştik eşim gidiş dönüş uçak biletlerini ucuz diye 6 ay önceden almıştı 4 aylık bebekleri vardı hediye altınımız ev hediyesi eltime ayrı hediye memleketten götürebileceğimiz yiyecek kolisi vs ne varsa götürdük. Normalde eltim öğlene kadar yatar uyanır ortalığı toparlar eşine iş yerine yardıma gider. gittiğimizin ertesi sabahından itibaren her gün 8 de kalkıp kucağında bebekle her gün iş yerine gitti güya yardım edecek 4 aylık bebek biz de hep erken kalkarız hafta sonu tatil bile olsa en geç 8 de kahvaltı masasında oluruz ben de zaten işe gidecekler diye onlara da kahvaltı hazırlıyordum amam bri gün oturmadılar iş yerinde simit vs geçiştireceklermiş 10 gün boyunca çıldırdım artık ev işi bitmiyor inanın 10 gün boyunca hizmetçilik yaptım. öğle yemeğini ne var hanım efendi gelip alacakmış akşam ne yemek var makinada çamaşır var vs uçak biletleri 6 ay önceden çoktan ucuza alınmamış olsaydı çoktan dönerdim eşimde dönmeyeyim diye ayıp olur (ayıbı zaten hep biz bileceğiz) kartlarımı sakladı 10 gün kabus gibi nasıl geçti bilemedim. eltim önceden memlekete geldiğinde bana hep yatıya davet ederdim aman küçük bebeği var elini bir işe dokundurtmazdım. Sonrasında tekrardan memlekete geldi bir kez bile arayıp evime davet etmedim hediye almadım eşim de farkındaydı zaten KV de görüştük hep üstü kapalı davet etmemi bekledi ayy sizi özlemiştim gelecektim dedi ben de bak çok kısmetliymişisin özlediklerin ayağına geldi dedim. KV ye de beni şikayet etmiş niye soğuk davet etmedi vs demiş ben de KV ye gittiğimizde yaptıklarını anlattım KV çok üzüldü niye daha önce anlatmadın dedi ben de gerek yok her şeyin bir yeri ve zamanı var dedim bana hak verdi şimdi her şey soğuk mesafeli hediye almam evime davet etmem KV de görüşürüz o kadar ne kadar aptalmışım zamanında bu kadar değer vermişim.

Bizler hep iyi niyetten kaybediyoruz.
Bende öyle gittim bebeği küçük diye işlerini yapayım dedim ama bir baktım bütün iş bana kaldı.
Noluyoruz ya dedim zaten çalışıyorum buraya bir nevi tatile gelmişim ama nerede onu anlayan insan lazım.
Sabahın köründe kalktılar ya biz bu insanları rahatsız etmeyelim demediler.
Antalya gibi bir yerde evin en sıcak odasını bize verdiler, kendileri hep klimalı odada kaldılar.
Ben olacağım benim evime geleceklerdi klimalı odayı onlara verirdim.
Evime geldiler onlara harika bir kahvaltı hazırladım, ağızları açık kaldı.
Onlara gitsen peynir simitle geçiştirirlerdi eminim (ki bunu yaşadım)
Ama akıllandım bu saatten sonra benden bir bardak su alamazlar.

Bizimde aynı, mesela bizimkilerde şehir dışında oturuyolar bir keresinde gittik kendileri dışarı çaya çıkmayı teklif ettiler taksi tutup merkezde biyere kafeye gittik taksi parasını biz ödedik çay içtik çay parasını biz ödedik. Benim bildiğin uzaktan giden misafirdir ve ev sahibi karşılar böyle şeyi. Sorun yine 5 liralik çay değil ama onlar geldiğinde de biz ödüyoruz. eee insan bi bakıyo yani ben enayimiyim diye düşünüyo.

Bizimkisi de öyle işte :)
Aynısını ben yaşadım.
Onlar yediler içtiler hesaba gelince eşime sen öde dediler.
Benim eşim de saf :kızgın:
Buraya da gelince eşimi arayıp canım şu kurabiyeden, bu pastadan çekiyor al gel dedi :)
Kendisine gitsen eliyle sayarak getirir verirdi :)

Ben birde hediye aldım sonra dedim ki eşime çıkar hadi para da ver.
20 lira çıkardı eşim yanında başka da para yoktu.
Bas bas bağırıyor sen ne biçim dayısın 20 lira para mı?
Diyecektim sen bugüne kadar ne yaptın?
Hediyeyi beğenmedi, parayı az buldu ona çemkirdi ama kendisi bize gelince eli kolu boş geldi:kızgın::kızgın:
İnsanları anlayamıyorum, çözemiyorum.
Senin bebeğin olduğunda sana bebeğine bir şey yapmayınca eşin duruma uyanıcaktır.Boş ver yapsın . Görümcem bize yılda en az bir kere gelir dışarda yedirir içiririz. Hatta kayınvalideme gittiğimizde dışarda yemeğe gidersek biz ödüyoruz. Hep bizden beklerler. Hiç onlara gitmek kısmet olmadı. Çünkü her tatil dönemi evde yoklar. Kayınvalidem de kalıyorlar 3 ay . Hiç umrumda değil sadece yatılı ağırlamak ve hizmet etmekten yoruldum. Parasında değillim yorgunluğundayım .Yedirip içirince paranın bereketi artıyor buna inanıyorum.

Senin bebeğin olduğunda sana bebeğine bir şey yapmayınca eşin duruma uyanıcaktır.Boş ver yapsın . Görümcem bize yılda en az bir kere gelir dışarda yedirir içiririz. Hatta kayınvalideme gittiğimizde dışarda yemeğe gidersek biz ödüyoruz. Hep bizden beklerler. Hiç onlara gitmek kısmet olmadı. Çünkü her tatil dönemi evde yoklar. Kayınvalidem de kalıyorlar 3 ay . Hiç umrumda değil sadece yatılı ağırlamak ve hizmet etmekten yoruldum. Parasında değillim yorgunluğundayım .Yedirip içirince paranın bereketi artıyor buna inanıyorum.

Biz evlenmeden önce görümcenin oğlu doğar doğmaz sünnet ettirmişler ve bilin bakalım sünnet parasını kim vermiş ?
Benim eşim :)
Aynısını bizim çocuk olunca yaparlar mı dedim?
Yapmazlar dedi :)
Daha ben ne diyeyim bu adama?

Biz evlenmeden önce görümcenin oğlu doğar doğmaz sünnet ettirmişler ve bilin bakalım sünnet parasını kim vermiş ?
Benim eşim :)
Aynısını bizim çocuk olunca yaparlar mı dedim?
Yapmazlar dedi :)
Daha ben ne diyeyim bu adama?
Boşu boşuna sinirleniyorsun. Bekarken yiğene harcanır. Abim bekar ilk yiğeni oğlum.Oğlumun her istediğini alır. Eğer evli ve çocukları olsaydı bizimkine sıra gelmezdi. Eğer çocuğunuz olursa yiğen filan gözü görmez. Mesela bir konu anlatayım görümcem bayramda annesinde köyde bizde köye geldik işte köyden bir tanıdığının amcası yiğenine bayramlık almış onu söylüyor. Kayınvalide de diyorki sizinkilere hiç alan yok. Öyle söyleyince bende dedim ki bizinkilere de alan yok.Görüncemde ordan zaten beklemiyoruz almalarını diyor. Eşin sürekli almış zamanında ama kendi çocuklarına beklediği gibi karşılık bulamayınca bıraktı almayı . Eğer alırsada umursamazdım.Abim evlense de bende yiğenlerime hediye alsam

Önceden arardım konuşurdum sürekli şuan içim buz gibi onlara karşı.
Bir de beni oturdukları memlekete çağırıyorlar, kendimi cidden aptal gibi hissediyorum
malesef kötü bir söz var konu sahibi
"YAPMASAYDIN"
sen ne kadar yapıyorsa beklemeyeceksin insanlardan herkes ince değil
yapmasaydın derler biz mi istedik sanki derler

eşiniz e yapıyorsa yapsın ama kendi hesabını bilerek
çalışıyorsanız sizin de hesabınızı zorlayarak değil

Boşu boşuna sinirleniyorsun. Bekarken yiğene harcanır. Abim bekar ilk yiğeni oğlum.Oğlumun her istediğini alır. Eğer evli ve çocukları olsaydı bizimkine sıra gelmezdi. Eğer çocuğunuz olursa yiğen filan gözü görmez. Mesela bir konu anlatayım görümcem bayramda annesinde köyde bizde köye geldik işte köyden bir tanıdığının amcası yiğenine bayramlık almış onu söylüyor. Kayınvalide de diyorki sizinkilere hiç alan yok. Öyle söyleyince bende dedim ki bizinkilere de alan yok.Görüncemde ordan zaten beklemiyoruz almalarını diyor. Eşin sürekli almış zamanında ama kendi çocuklarına beklediği gibi karşılık bulamayınca bıraktı almayı . Eğer alırsada umursamazdım.Abim evlense de bende yiğenlerime hediye alsam

Bekarken yaptığı şeyler umurumda değil, ben bu saatten sonrasına bakarım.
Tabiki de alacak, yapacak onlara karışmıyorum.
Demek istediğim aynı durumda biz olsak, onlar yapmaz :)
Ben aldım, yaptım ama bu saatten sonra 1 lira çıkmaz benden.
Eşimin görmesini istiyorum çünkü tek taraflı yapıyor benim saf

malesef kötü bir söz var konu sahibi
"YAPMASAYDIN"
sen ne kadar yapıyorsa beklemeyeceksin insanlardan herkes ince değil
yapmasaydın derler biz mi istedik sanki derler

eşiniz e yapıyorsa yapsın ama kendi hesabını bilerek
çalışıyorsanız sizin de hesabınızı zorlayarak değil

Hep eşim için yaptım, kendimde değer veriyorum diye ama çok haklısın keşke yapmasaydım.
Şuan ben çalışıyorum eşim işsiz.
Ona yapma diyen yok ama :)

X