• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden migrene!

Karışmak değil benim eşim çok iyi niyetli, çok vicdanlıdır. Ve onun bu huyunu bildikleri için kullanıyorlar ben kullanılsın istemiyorum. Gözünü açsın istiyorum
Esin bunu kendi kendine öğrenmeli, sen böyle sürekli dir dir edince ilişkiniz bozulur. Bırak herseyi oluruna zamanla kendisi anlar. Senin iyiliğin için yazıyorum boşvermeye çalış, o kişiler esinizin ailesi. Eşinle onların sorunu.

Eşiniz haklı geldi bana alırsa alsın abartılı pahalı birşey almadıktan sonra karışmayın.onlar için neden kendi huzurunuzu kaçırıyorsunuz ki?hatta isterse kendi görüşsün bu kdar laf sokan insanları görmek istemezdim.

Esin bunu kendi kendine öğrenmeli, sen böyle sürekli dir dir edince ilişkiniz bozulur. Bırak herseyi oluruna zamanla kendisi anlar. Senin iyiliğin için yazıyorum boşvermeye çalış, o kişiler esinizin ailesi. Eşinle onların sorunu.

Deneyeceğim inşallah başarırım

Eşiniz haklı geldi bana alırsa alsın abartılı pahalı birşey almadıktan sonra karışmayın.onlar için neden kendi huzurunuzu kaçırıyorsunuz ki?hatta isterse kendi görüşsün bu kdar laf sokan insanları görmek istemezdim.

Hediyesin de değilim inanın

İyilik yap denize at balık bilmezse Hâlik bilir demişler.
Beklenti ve karşılık beklemezseniz hayal kırıklığına da ugramazsiniz.
Sinirlarinizin ihlal edildigini düşünüyorsanız da mesafe koyun.
Evet herkesi kendiniz gibi görmeyi de bırakmanız lazım. Degiller, olamazlar da.

siz değilsinizdir ama erkekler öyle anlar boşverin huzurunuzu bozmayın bunun için.kimse ailesinin yaptıklarını görmek istemez.

Eve geldiğimden beri konuşmadık.
Hatasını anlamasını istiyorum.
Konuyu açmadım ama onunla sabaha kadar tartışasım var.

İyilik yap denize at balık bilmezse Hâlik bilir demişler.
Beklenti ve karşılık beklemezseniz hayal kırıklığına da ugramazsiniz.
Sinirlarinizin ihlal edildigini düşünüyorsanız da mesafe koyun.
Evet herkesi kendiniz gibi görmeyi de bırakmanız lazım. Degiller, olamazlar da.

Bu huyumdan nefret ediyorum gerçekten ama dersimi aldım.
Artık 1 gelene 1 gideceğim.
Bıktım aptal yerine konmaktan.

Gorumcem yok ama kaynim var. Evli ve cocugu var. Eltimle anlasamayiz cok. Biraz problemler de yasadik zamaninda ama yine de esimin hatri icin senede 1 2 sefer evlerine ugrariz. Annemlerle ayni sehirde yasiyorlar. Izinde oraya gidince esim de abisini ve yigenini gormek istiyor sonucta. Kirmiyorum onunla gidiyorum. Cayimi icip kalkiyorum.
Her gidisimde tatlimizi aliriz mesela. Elimiz kolumuz dolu gideriz. Ki ne eltimi ne abisini zerre sevmiyorum 😂 Hatta cogu zaman ben hatirlatirim esime. Dusunemez o boyle seyleri. Yigeni icin mutlaka bir oyuncak ya da giysi alirim. Elim bos gitmem. Esim de harclik koysam mi cocugun cebine der mesela. Yigen senin sen bilirsin der gecerim ben. Cunku o cocuk onun yigeni. Benim de 2 tane yigenim var. Enistemle esimin pek kafalari uymaz. Hoslanmazlar birbirlerinden. Ama yigenlerime her gidisimizde mutlaka ceplerine harclik birakirim. Hediyesiz gitmem. Dogum gunlerini es gecmem. Dolayisiyla esim yapinca da cok gozume batmiyor. Cocugun sucu yok. Sadece sanssiz. Oyle anne baba sanssizliktir bana gore. Bu arada ne eltimden ne kaynimdan kizimiza bir cop de gormedik. Dogum yaptigimda kizinin eskilerini getirmisti bana eltim. Biz onun cocuguna hediye arti para takmamiza ragmen.
Ama napalim? Anne baba boyle diye cocugu es mi gecelim? Bence gerek yok. Cocuk sevinsin bosver. Esinin de gonlunu kirma. Yigenine icinden gelen neyse alsin gondersin bence.

Herkese selam güzel kadınlar :KK200:

Bugün ki beni delirten konu eşim ve görümceler!
Azıcık detay vermem lazım yoksa direkt ben suçlu olurum.
Benim eşim tek oğlan, 3 adet görümcem var. Bunların 2si evli başka şehirdeler biri de burada bekar.
Bunlardan birisinin yeni bebeği oldu bizde yıllık iznimizi alarak, onların şehirde hep beraber toplandık. Bebeğe altın taktık, hediyeler aldık biraz da tatil yapalım derken, tatili başımıza yıktılar. Gittiğimiz her yerde hesabı bize ödettiler, evde sürekli bulaşık yıkadım, evin en sıcak odasını bize verdiler, bizi her yere yalnız gönderdiler, hiç demediler ki kardeşim ve gelinimiz gelmiş bunlara azıcık sıcak davranalım, biraz şehri gezdirelim. Nerede ya o incelik? Resmen gittik kendi paramızla rezil olduk, üstüne üstlük bir de kullanıldık. Çok ayrıntıya girmek istemiyorum, hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

İzmir’e dönünce eşimle günlerce bu konuyu konuştuk. Haklısın yaptıkları çok ayıptı, bende bundan sonra ona göre davranırım moduna girdi eşim. Amacım hiç bir zaman onları ayırmak olmadı, olamazda zaten. Sadece bize yapılanları görsün istedim.

Aradan 1-2 ay geçti. Bu sefer de onlar İzmir’e geleceğiz dediler. Geldiler bayramlaşmaya kv ye gittik. Görümcenin bir tanesi sen ne biçim dayısın benim çocuğuma para vereceksin falan muhabbeti yaptı.(2 sinin de çocuğu var biri 6 yaşında, diğeri şuan 10 aylık) Bende küçük çocuk diye kıyafet aldım gittim. Ona da sürekli küçük bu , bu ona olmaz dedi durdu. Onu da beğenmedi. Beğenmediysen giydiği kadar giydir, sonra da at çöpe gitsin dedim bende ona. Bu lafların üstüne, eşim çıkardı 20 lira para verdi. Vay efendim 20 lira para mıymış 100 liradan aşağıya olmazmış zart zurt. (eşimin yanında fazla para yoktu) Onu da beğenmedi hanım efendimiz. Sinir oldum ve astım suratımı oturdum.

Sonra bunların bize gelme konusu açıldı. Zorla geldiler bir gece misafirim oldular. Halbuki ben o kadar çok istedim ki onlar gelsin, güzel bir sofra kurayım akşam yemeğe alayım ama yok. Resmen bizimle dalga geçer gibi hareket ediyorlar! Bu insanlar bizim evimize ilk defa geldiler. Biz 1 senelik evliyiz ve elleri kolları bomboş geldiler! İnanabiliyor musunuz? Bir çöp tanesi bile almadan geldiler. Bana dalga geçer gibi senin eşyan çok alacak bir şey bulamadık dediler. Öle misin öldüre misin derler ya o hesap. Benim aldığım hediyeler, paralar ortada çar çur oldu. Benimle resmen dalga geçtiler.

Bu kadar muhabbetin üstüne kv yine kızının yanına gidiyor şehir dışına. Bu her şeyi beğenmeyen görümcenin çocuğunun doğum günü var kasım ayında. Eşim tutturdu bana yeğenime hediye alacağım diye ve aldı da. Açtım ağzımı yumdum gözümü. Beni kimse yok sayamaz! Delireceğim ya hala onları savunuyor. Yok ablasına değilmişte yeğenine yapıyormuş falan filan. Biz evlenirken bana hiç bir konuda yardımı olmayan, bırakın beni eşim evlenirken onlara her şey yapmış ama onlar gelip dalga geçer gibi kuaförde yanıma bile gelmediler. Bir çöp bile almadılar hiç bir konuda destek olmadılar. Şimdi kalkmışlar bana kardeş yeğen muhabbeti yapıyorlar. Yemin ederim aklımla oynuyorlar.

Bizim bu konu yüzünden o kadar çok aramız açıldı ki. Ve benim buraya yazamayacak kadar çok fazla şey oldu. Kısası bu. Delireceğim ya. Eşimin hediye alması önemli değil. Önemli olan onların her şeyi bizden beklemesi, bizim onlara her şeyi yaptığımız halde kendilerinin bize bir çöp bile almaması. Eşiminde hala ben ablamlara değil yeğenlerime yapıyorum demesi.

Benim aklımı koruyun kızlar. Yoksa bu akşam evde kıyamet kopacak!
Insan yapıyorsa karşılık beklemeden yapmalı birseyi yoksa boyle sonuçlar olur. Asıl düşünceme gelince gorumcenin eşinden ne koparırsa kâr kısmına uyuz oldum bi tane de bende var ayni model eğlendim ilk bayram esim iki yeğenine yaşları 7 ve 3 100er lira veriyimmi diye beni ayri odaya çekti ablana verecek param yok benim 20ser ver gözleri boyansin cocuklarin ha cok yeğenlerini sevindirmek istiyorsan ya kiyafet alsaydn yada oyuncak ben o yaştaki çocuğa o miktarı vermeyi dgru bulmuyorum. Sonrasında gel zaman gt zaman benim cocuklarim oldu para diye dört dönen gorumcem bir oyuncak dahi almadı çocuklarıma iyikide verdirmemisim zamaninda

Gorumcem yok ama kaynim var. Evli ve cocugu var. Eltimle anlasamayiz cok. Biraz problemler de yasadik zamaninda ama yine de esimin hatri icin senede 1 2 sefer evlerine ugrariz. Annemlerle ayni sehirde yasiyorlar. Izinde oraya gidince esim de abisini ve yigenini gormek istiyor sonucta. Kirmiyorum onunla gidiyorum. Cayimi icip kalkiyorum.
Her gidisimde tatlimizi aliriz mesela. Elimiz kolumuz dolu gideriz. Ki ne eltimi ne abisini zerre sevmiyorum 😂 Hatta cogu zaman ben hatirlatirim esime. Dusunemez o boyle seyleri. Yigeni icin mutlaka bir oyuncak ya da giysi alirim. Elim bos gitmem. Esim de harclik koysam mi cocugun cebine der mesela. Yigen senin sen bilirsin der gecerim ben. Cunku o cocuk onun yigeni. Benim de 2 tane yigenim var. Enistemle esimin pek kafalari uymaz. Hoslanmazlar birbirlerinden. Ama yigenlerime her gidisimizde mutlaka ceplerine harclik birakirim. Hediyesiz gitmem. Dogum gunlerini es gecmem. Dolayisiyla esim yapinca da cok gozume batmiyor. Cocugun sucu yok. Sadece sanssiz. Oyle anne baba sanssizliktir bana gore. Bu arada ne eltimden ne kaynimdan kizimiza bir cop de gormedik. Dogum yaptigimda kizinin eskilerini getirmisti bana eltim. Biz onun cocuguna hediye arti para takmamiza ragmen.
Ama napalim? Anne baba boyle diye cocugu es mi gecelim? Bence gerek yok. Cocuk sevinsin bosver. Esinin de gonlunu kirma. Yigenine icinden gelen neyse alsin gondersin bence.

Çocuğun bir suçu yok dediğin doğru ama bu kadar haksızlığa rağmen eşimin hala onlar için bir şey yapması delirtti beni.
Biz onlara gittiğimiz de bir bardak çayın hesabını yapan, kendisi gelince de en iyi şekilde ağırlanmak isteyen ve beklediği ilgiyi göremeyince saçma sapan konuşan bir kadın.
Ben yaparım yenilsin içilsin sorun etmem ama insanların bu hep bana hep bana konusundan nefret gelmeye başladı.
Diyorum ya beni çöpe atın insan kendi kardeşine bir şey yapardı ama o kadar görgüsüz o kadar insan dışı varlıklar.

Insan yapıyorsa karşılık beklemeden yapmalı birseyi yoksa boyle sonuçlar olur. Asıl düşünceme gelince gorumcenin eşinden ne koparırsa kâr kısmına uyuz oldum bi tane de bende var ayni model eğlendim ilk bayram esim iki yeğenine yaşları 7 ve 3 100er lira veriyimmi diye beni ayri odaya çekti ablana verecek param yok benim 20ser ver gözleri boyansin cocuklarin ha cok yeğenlerini sevindirmek istiyorsan ya kiyafet alsaydn yada oyuncak ben o yaştaki çocuğa o miktarı vermeyi dgru bulmuyorum. Sonrasında gel zaman gt zaman benim cocuklarim oldu para diye dört dönen gorumcem bir oyuncak dahi almadı çocuklarıma iyikide verdirmemisim zamaninda

Ben birde hediye aldım sonra dedim ki eşime çıkar hadi para da ver.
20 lira çıkardı eşim yanında başka da para yoktu.
Bas bas bağırıyor sen ne biçim dayısın 20 lira para mı?
Diyecektim sen bugüne kadar ne yaptın?
Hediyeyi beğenmedi, parayı az buldu ona çemkirdi ama kendisi bize gelince eli kolu boş geldi:kızgın::kızgın:
İnsanları anlayamıyorum, çözemiyorum.

sürekli aynı şeyi yaziyorsunuz
Hediye aldım hediye getirdim şunu yaptım şunu aldım onlar boş geldi
Herkes kendine yakışanı yapar
Birşeyi yapınca car car anlatınca kıymetide kalmiyor bilesiniz
Alma, verme nedir yani
Kimsenin aldiğiniz hediyeye ihtiyacı yoktur
Sanki evler villalar bağışladınız gibi iki şeyin lafını ede ede ne hale geldiniz
Siz görüşmeyebilirsiniz, eşiniz kardeşinle görüşür, yeğeninede hediye alabilir. Sizin onayınız gerekmez.
Bunun için evliliğinde sorun çıkaracak olanın aklına şaşarım

Son düzenleme:
Ya kendi yeğenine almak isteyebilir bu konuda haksız degil. O çocugun ne suçu var ki. Bnm dayımın karısı da iyi biri değil ama annem hep eli kolu dolu gider çocuklarına çünkü yegenlerine kıyamaz

Çocuğun bir suçu yok dediğin doğru ama bu kadar haksızlığa rağmen eşimin hala onlar için bir şey yapması delirtti beni.
Biz onlara gittiğimiz de bir bardak çayın hesabını yapan, kendisi gelince de en iyi şekilde ağırlanmak isteyen ve beklediği ilgiyi göremeyince saçma sapan konuşan bir kadın.
Ben yaparım yenilsin içilsin sorun etmem ama insanların bu hep bana hep bana konusundan nefret gelmeye başladı.
Diyorum ya beni çöpe atın insan kendi kardeşine bir şey yapardı ama o kadar görgüsüz o kadar insan dışı varlıklar.
Seni anliyorum. Ama kendine edersin. Birak esin kendi adina ne yapmak isterse yapsin. Sen yapma. Hic ilgilenme. Cok dusunmek de iyi degil valla. Sal gitsin 😊

sürekli aynı şeyi yaziyorsunuz
Hediye aldım hediye getirdim şunu yaptım şunu aldım onlar boş geldi
Herkes kendine yakışanı yapar
Birşeyi yapınca car car anlatınca kıymetide kalmiyor bilesiniz
Alma, verme nedir yani
Kimsenin aldiğiniz hediyeye ihtiyacı yoktur
Sanki evler villalar bağışladınız gibi iki şeyin lafını ede ede ne hale geldiniz
Siz görüşmeyebilirsiniz, eşiniz kardeşinle görüşür, yeğeninede hediye alabilir. Sizin onayınız gerekmez.
Bunun için evliliğinde sorun çıkaracak olanın aklına şaşarım

Bu konuya yorum yazma gibi bir zorunluluğunuz yok.
Sizin hiç canınızı sıkan olay olup yüreğinize oturmadı mı?
Ben söyledim zaten bu konunun bu noktasına takıldım diye, takıldım o yüzden aynı şeyleri yazıyorum.
Verdiğim değerin karşılığını alamamak üzüyor beni.
Kimseden villa beklentim yok, bir hoş sohbet, iki güler yüzdü beklediğim ama ona bile çok şey bekliyorsunuz dediniz.
Pes diyorum artık.

Yapmayın, gitmeyin, zoraki misafir geldiklerinde önlerine bir tas çorba koyun, aldıklarınıza ağız burun eğdiklerinde, bu kadar görgüsüz olduğunuzu bildiğim halde ısrarla bir şey aldığım için ben suçluyum deyin. Yani hala aynı düzende devam edip, şikayet etmek hiçbir işe yaramaz. Size kimse bir şey almak zorunda değil, siz de değilsiniz. Belli ki zaten formaliteden alıyorsunuz, zira aranızda bir sevgi, samimiyet olmadığının farkındasınız. O zaman kendinizi geri çekeceksiniz, eşinize de sen ne istiyorsan onu yap, beni bu insanlarla muhatap etme diyeceksiniz, bitti gitti. Aynı şeyleri kaç defa yapmışlar, hala beklentiniz var. Olmamalı işte, karşınızdaki insanlara göre tavır almayı bilmelisiniz.

Ya kendi yeğenine almak isteyebilir bu konuda haksız degil. O çocugun ne suçu var ki. Bnm dayımın karısı da iyi biri değil ama annem hep eli kolu dolu gider çocuklarına çünkü yegenlerine kıyamaz

Aldı zaten bana soran yok :)

Seni anliyorum. Ama kendine edersin. Birak esin kendi adina ne yapmak isterse yapsin. Sen yapma. Hic ilgilenme. Cok dusunmek de iyi degil valla. Sal gitsin 😊

Evet boş vermek en mantıklısı.
İnsanlara kendileri gibi davranacağım bundan sonra bakalım ne olacak.

Yapmayın, gitmeyin, zoraki misafir geldiklerinde önlerine bir tas çorba koyun, aldıklarınıza ağız burun eğdiklerinde, bu kadar görgüsüz olduğunuzu bildiğim halde ısrarla bir şey aldığım için ben suçluyum deyin. Yani hala aynı düzende devam edip, şikayet etmek hiçbir işe yaramaz. Size kimse bir şey almak zorunda değil, siz de değilsiniz. Belli ki zaten formaliteden alıyorsunuz, zira aranızda bir sevgi, samimiyet olmadığının farkındasınız. O zaman kendinizi geri çekeceksiniz, eşinize de sen ne istiyorsan onu yap, beni bu insanlarla muhatap etme diyeceksiniz, bitti gitti. Aynı şeyleri kaç defa yapmışlar, hala beklentiniz var. Olmamalı işte, karşınızdaki insanlara göre tavır almayı bilmelisiniz.

Aramızda sevgi olmadığının kanısına nereden vardınız?

Aramızda sevgi olmadığının kanısına nereden vardınız?
Yani görümceleri seviyor musunuz? Niye öyle bir kanıya vardım; sevgi ilişkilerinde bu kadar hesap kitap olmaz diye düşünüyorum çünkü. Bizimle dalga geçiyorlar, sömürüyorlar, kullanıyorlar dediğiniz insanların sizi sevdiğini düşünüyorsanız ve siz de böyle insanları sevebiliyorsanız, ben bir şey diyemem tabi. Ortada saygı dolu bir ilişki yok. Eee saygısızlık, sevgiyi de törpüler, benim inancım bu. Sevgi anlayışlarımız farklı olabilir tabi.

Back