• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirden evde terör estirdim!

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
yazacak en güzel başlık bu!şaşırdım ;ne yapacağımı şaşırdım...şeytan diyo çek git ;işten eve gelince bulamasın kimseyi!! ya kızlar borcuna sadık diye biliyorum eşimi maaaşı alıp gelidiği akşam hemen ev sahibine kirasını verir eve girmeden ya da bana ver diye diretir...mum tutturur verdin mi kirayı diye arar gün içinde..böyle yapan birisi "borcuna sadıktır" değilmi?çok hoşuma giderdi bu hali ne güzel ne insanlar var borcu harc umrunda değil derdim ta ki bi kaç ay öncesine kadar...eşimle flört ederek evlendik tanıştığımız zamanlar eşimin akrabasıyla işlettiği bir kuruyemiş-bakkal dükkanı vardı okuduğum lisenin karşısında..o zamanlar bu akrabası yeğenini ve çevre esnafını dolandırıp (dükkanda kontörlü telefonlar vardı) dükkanda dünya kadar telefon borcu ve artı borçlar bırakıp yeğenine yıkıp başkasının karısını da alıp kaçtı.bu olay 9 sene önce oldu..o zamanlar dolandırıldığı için iflas eden eşimin borcunu harcını babası gelip kapatıp memlekete döndüler..sonra biz evlendik....gelelim bi kaç ay öncesine; bir konuşmamızda bana eşim o bakkal zamanında birinden toptan sigara aldığını ancak borcunu veremediğini söyledi...şok oldum ne kadardı 1000 tl varmıydı dedim hatırlamıyorum ona yakındı dedi sonra konuyu açıtığımda 350/400 tl var dedi...ya adamı bulup ödeyelim neden ödemedin dediğimde hep;"dur şimdi bir başımı yeme yok yorgunum "vs diyerek sinirlendiriyor beni..güzelce de konuştum o adamın ahı tutar bak çocuğumuz var diye...yokk..bu akşam kontörlü hattın bize pahalıya geldiğini faturalı kampanyalı hattan alalım dediğimde "ben üstüme hat alamam vermiyorlar demez mi..."neden "diye üsteleyince askerdeyken hat almış ama borcunu ödememiş kalmış öle sonra kapanmış mı nolmuş...ay çııldırdımm birden zaten şu bakkaldan kalma o borç beni sıkıyor moralimi bozuyordu..."neden böyle yapıyorsun o borcu ödeyelim "dedim "borç benim borcum "diyor ya....sana ne diyor yani..."ne demek senin dedim beni de kızımızı da ilgilendirir adam çoluğundan çocuğundan çıksın dese yeter o ah kimsenin ahını istemem nasıl bir vicdanın var " deyince yok sbahın 6 sından beri dışardaymış yorulmuş geç saate kadar çalışmış...tamam dedim son kalan bir altın kolyem var elimde hani kötü gün için bozdurmayalım kalsın dedik..600 tl falan eder ne gelirse dedim o zaman bozdurup o borçlu olduğu insanın hayrına öedeyelim madem adamı bulamayız...gidelim bulalım diyorum yok yanaşmıyor hayrına verelim borcu karşılığı diyorum yanaşmıyor...."kızdım geçmişten başka ne borçların çıkacak akrabana benziceksin diye korkuyorum "dedim ...10 dk sonra şaka yapıyor yumuşatmaya çalışıyor inanın yumuşamaya nniyetim yok şeytan diyor habersizce çek git memleketime ;ara tara o yıllarda sigara satanı...bana ödemeye tamam diyene kadar konuşmaya niyetimyok ..ne yapsam kızlar bir akıl verin ?maddiyattan bayramda gitmeyecektim memlekete ama bi yanım 1-git adamı araştır kolyeyi bozdur öde diyor.bi tarafım da 2-hiç gitmeden borç ne kadar öğrenmeden kolyeyi bozdur bir camiye vs yere o admın hayrına borç karşılığı bağışla diyor..bi de üzülüyorum o kolyeye dokunmayacaktık diye..ama başkasının ahını borcunu kaldıramam ben..ayrıca konuşmucam da hatasını kabul edene kadar!:43:

Son düzenleme:
eğer o kişiyi bulabilme imkanınız varsa ona götürüp vermeniz daha doğru olur.ama arayıp bulamadım derseniz hayrınıza camiye verbilirsiniz.....tabi düşünceleriniz doğru.adam ah edebilir.verip birde helallik istemelisiniz...

eşinin bir geçmişini kurcala bakalım ..
pek hayrlı şeyler cıkmayacak gb gorunuyor aama ..

yerden goğe kadar haklısın...adamı bulabılırsen bul borcunu öde ve helalleş.ha bulamadınsa ihtıyac sahıbı bır suru ögrencı var onlara verebılırsın yada şehit ailelerıne...

eğer o kişiyi bulabilme imkanınız varsa ona götürüp vermeniz daha doğru olur.ama arayıp bulamadım derseniz hayrınıza camiye verbilirsiniz.....tabi düşünceleriniz doğru.adam ah edebilir.verip birde helallik istemelisiniz...

çooook haklısınız okişiye verip parayı helallik istemek elbette en doğrusu ama nasıl yapacağım tek başıma bunları da düşünüyorum ordaki esnafa sormayi istemiyorum bir yandan da o dönem konuşurken eşimle onun dükkanında oturur sohbet ederdik o bakkalı bırakıp gidemiyeceği için.tabi cahillik şimdiki aklım olsa gitmezdim..çevre esnafından bi kaç kişi sanki onunla ben dükkanda ahlaksız bir haldeymişim gibi sık sık kontrole gelir kuruyemişlere bakar ...1 tane sakız alıp yan gözle süzüp giderdi..aşıkın gözü kör sonradan çaktım davayı ne bilim onların ahlak kontrollüğü yapmaya geldiğini...sonra bi dersanede çalışırken çalıştığım yer ile bu esnafların sıkı fıkı olduğunu farkedince ki ozaman nişanlıydım iğrenerek baktım bu esnaftan insanlara işyerime her gelişlerinde..hatta bi konu yüzünden tartıştık bile...şimdi o yere gitmek ne bileyim zor geliyor utanılacak bişi yapmadığım halde öyleymişim gibi bakışlarını unutamıyorum ....!sırf bu sebepten oraya gitmeyi de istemiyorum..ya bi de oraya gidince başka borçlar da çıkarsa aklıma şimdi bu geldi bir de Allah korusun...bilmiyorum şaşırdım kaldım..

Son düzenleme:
eşimden allah razı olsun bin kere hiç beni üzmedi
allah sizin eşinizede doğru yolu göstersin dua edin

eşinin bir geçmişini kurcala bakalım ..
pek hayrlı şeyler cıkmayacak gb gorunuyor aama ..

eşim öz dayısının oyununa geldi çok fena battı hala da acısı vardır ucu dokunur...ama sanmıyorum öle büyük şeyler çıkacağını askerden geldikten 1 sene sonra tanıştık sonra uzun bir dönem ve nişanlılık..anne babası o tarz insanlar diildir namazında niyazında kardeşleri de diil çok şkür hani vurguncu dolandırıcı falan...işte geçmişteki bu borç meselelri canımı sıktı hem de çokkkk

eşimden allah razı olsun bin kere hiç beni üzmedi
allah sizin eşinizede doğru yolu göstersin dua edin

aminnnnnnnnnnnnnn amin inşallah Allah razı olsun şu mübarek günlerde dua ettiğiniz için zira buna çook ihtiyacımz var..

yerden goğe kadar haklısın...adamı bulabılırsen bul borcunu öde ve helalleş.ha bulamadınsa ihtıyac sahıbı bır suru ögrencı var onlara verebılırsın yada şehit ailelerıne...

haklıyım da adam kabullense haklılığımı cesaret mi edemiyor acaba kötü günler yaşadığı o yere gitmeye...dur bakalım konuşmayacağım bana çözüme dair bişiler diyene kadar...bakalım ne olacak...güzellikle deim olmadı kavgayla dedim olmadı bi de susayım bakalım protesto....ki asıl ciddiyetimi ancak böyle anlar ! olmazsa bir hocaya danışıp nereye vereceğimize dair altından kalkarız inşallah ..

Böyle borcuna titiz olmanız ne güzel takdir edilesi bir davranış.Günümüzde malesef alıyorlarda uğramıyorlar.Ama yazdıklarınızda haklısınız.Eğer peşine düşmezseniz bir yerden çıkacakdır.

hatayı farkedip düzeltmeye niyet ettiğiniz için Allah yardımcı olacaktır inş.kul hakkı sonuçta umarım o kişiyi bulup eşinizin borcunu ödeyebilirsiniz.eşiniz de farkedecektir hatasını.insanların hakka hukuka hiç riayet etmediği şu zamanda az da olsa bunu önemseyenlerin olduğunu bilmek beni çok sevindiriyor.

bence borçlu oldugu kişiyi bulun ve ona verin hatta adını sanını bilmeseniz bile azçok çalıştığı yerin adresi ya da sadece adı gibi bilgilerden bile ulaşılabilir ben de size bu konuda destek olabilirim

bile bile takmayın o kolyeyi :( ortada borçlu olma durumu var belki o adam şu an mağdur ve ihtiyacı var çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkmasın Allah korusun

hatayı farkedip düzeltmeye niyet ettiğiniz için Allah yardımcı olacaktır inş.kul hakkı sonuçta umarım o kişiyi bulup eşinizin borcunu ödeyebilirsiniz.eşiniz de farkedecektir hatasını.insanların hakka hukuka hiç riayet etmediği şu zamanda az da olsa bunu önemseyenlerin olduğunu bilmek beni çok sevindiriyor.

inşallahh kul hakkıyla varmayız ahirete..böyle şeyler tek kişilik borç olmaz tüm aileyi etkiler Allah korusun..adam ah etmemiştir inşallah çünkü haklının ahı tutar..içim acıyor bu borçtan ve diğerlerinden kurtarsın bizi Allah ım.amin.

Böyle borcuna titiz olmanız ne güzel takdir edilesi bir davranış.Günümüzde malesef alıyorlarda uğramıyorlar.Ama yazdıklarınızda haklısınız.Eğer peşine düşmezseniz bir yerden çıkacakdır.

Allah razı olsun babam öğretti bunu bana en güzel hediyesi bu huyu..babam genç ve cahil ben de 3/4 yaşlarındayım çok güzel ev görünümünde bir gece lambamız vardı ve durumumuz o zaman çook kötüydü..o gece lambasına şu ufak mercimek gibi lambalar var ya onu bile alamadı..sonra işyerinde kullanılmayan lambalar varmış bilmem biri mi kanına girdi şeytan mı nasılsa kullanılmıyor diye 1 tane o küçüçük mercimek gibi lambayı getirdi taktı hatırlıyorum nasıl sevindim..aynı odada biz abimle yer yatağında uyuyoruz başımın ucunda eski büfeler var ya kocaman camlı..sabah neşeyle kalkıp koşayım dedim kafamı kaldırdığım gibi küttt o boyunman büyük koca cama vurunca başımı kırıldı kafamda cam...babam anında demiş ki o lamba!ah o lamba neye patladı ..bugünün 0,50 kuruşu o lambalar!işte babam o günden sonra asla demiş asla bir tele bile bırakmasın Allah.bunu hep aklımda tutmak isterim ki eşim de istesin..dua edin ki inşallah borçlardan arınırız..

Son düzenleme:
bence borçlu oldugu kişiyi bulun ve ona verin hatta adını sanını bilmeseniz bile azçok çalıştığı yerin adresi ya da sadece adı gibi bilgilerden bile ulaşılabilir ben de size bu konuda destek olabilirim

inanın eşim hatırlayamaz çünkü o konuda çok unutkandır üstünden 9 sene geçmiş..sadece o snelerde oraya kim sigara dağıtımı yapardı ancak böyle genel şeylerden araştırma olablir ki onu da ben tek başıma nasıl yapacağım bilemiyorum..hangi firma ...şimdi o firma var mı adam kim...belirsiz ama en azından girişse arasa yorulsa diyelim ki gönül rahatlığıyla aradım Allah ım ama yok bulamadık ona borcum karşılığı onun adına hayır vereyim" diyebilelim...kolyeyi takmıyorum köşede bekliyor kötü gün için..yardımcı olabileceğinizden destekten bahsetmişsiniz?????

Son düzenleme:
yazacak en güzel başlık bu!şaşırdım ;ne yapacağımı şaşırdım...şeytan diyo çek git ;işten eve gelince bulamasın kimseyi!! ya kızlar borcuna sadık diye biliyorum eşimi maaaşı alıp gelidiği akşam hemen ev sahibine kirasını verir eve girmeden ya da bana ver diye diretir...mum tutturur verdin mi kirayı diye arar gün içinde..böyle yapan birisi "borcuna sadıktır" değilmi?çok hoşuma giderdi bu hali ne güzel ne insanlar var borcu harc umrunda değil derdim ta ki bi kaç ay öncesine kadar...eşimle flört ederek evlendik tanıştığımız zamanlar eşimin akrabasıyla işlettiği bir kuruyemiş-bakkal dükkanı vardı okuduğum lisenin karşısında..o zamanlar bu akrabası yeğenini ve çevre esnafını dolandırıp (dükkanda kontörlü telefonlar vardı) dükkanda dünya kadar telefon borcu ve artı borçlar bırakıp yeğenine yıkıp başkasının karısını da alıp kaçtı.bu olay 9 sene önce oldu..o zamanlar dolandırıldığı için iflas eden eşimin borcunu harcını babası gelip kapatıp memlekete döndüler..sonra biz evlendik....gelelim bi kaç ay öncesine; bir konuşmamızda bana eşim o bakkal zamanında birinden toptan sigara aldığını ancak borcunu veremediğini söyledi...şok oldum ne kadardı 1000 tl varmıydı dedim hatırlamıyorum ona yakındı dedi sonra konuyu açıtığımda 350/400 tl var dedi...ya adamı bulup ödeyelim neden ödemedin dediğimde hep;"dur şimdi bir başımı yeme yok yorgunum "vs diyerek sinirlendiriyor beni..güzelce de konuştum o adamın ahı tutar bak çocuğumuz var diye...yokk..bu akşam kontörlü hattın bize pahalıya geldiğini faturalı kampanyalı hattan alalım dediğimde "ben üstüme hat alamam vermiyorlar demez mi..."neden "diye üsteleyince askerdeyken hat almış ama borcunu ödememiş kalmış öle sonra kapanmış mı nolmuş...ay çııldırdımm birden zaten şu bakkaldan kalma o borç beni sıkıyor moralimi bozuyordu..."neden böyle yapıyorsun o borcu ödeyelim "dedim "borç benim borcum "diyor ya....sana ne diyor yani..."ne demek senin dedim beni de kızımızı da ilgilendirir adam çoluğundan çocuğundan çıksın dese yeter o ah kimsenin ahını istemem nasıl bir vicdanın var " deyince yok sbahın 6 sından beri dışardaymış yorulmuş geç saate kadar çalışmış...tamam dedim son kalan bir altın kolyem var elimde hani kötü gün için bozdurmayalım kalsın dedik..600 tl falan eder ne gelirse dedim o zaman bozdurup o borçlu olduğu insanın hayrına öedeyelim madem adamı bulamayız...gidelim bulalım diyorum yok yanaşmıyor hayrına verelim borcu karşılığı diyorum yanaşmıyor...."kızdım geçmişten başka ne borçların çıkacak akrabana benziceksin diye korkuyorum "dedim ...10 dk sonra şaka yapıyor yumuşatmaya çalışıyor inanın yumuşamaya nniyetim yok şeytan diyor habersizce çek git memleketime ;ara tara o yıllarda sigara satanı...bana ödemeye tamam diyene kadar konuşmaya niyetimyok ..ne yapsam kızlar bir akıl verin ?maddiyattan bayramda gitmeyecektim memlekete ama bi yanım 1-git adamı araştır kolyeyi bozdur öde diyor.bi tarafım da 2-hiç gitmeden borç ne kadar öğrenmeden kolyeyi bozdur bir camiye vs yere o admın hayrına borç karşılığı bağışla diyor..bi de üzülüyorum o kolyeye dokunmayacaktık diye..ama başkasının ahını borcunu kaldıramam ben..ayrıca konuşmucam da hatasını kabul edene kadar!:43:

Helal olsun.Ne kadar sağlam bir ahlakınız kişiliğiniz var, hayran oldum.Kişiyi bulmak için biraz çabalayın bulamazsanız hayrına verin. Karşılığını kat kat alırsınız inanın.

Back