- 7 Ocak 2016
- 10.292
- 49.603
Ya uğraşmak istemiyorum. Önce polis sonra savcı sonra mahkeme günü verilecek.
normalin üstü kira değil gayet makul.
Kira sozlesmenizde kira ne yaziyorsa odur. Bir sene dolmadan zam yapamaz. Sene dolunca da yüzde yirmi beş üstünde zam yapamaz. Siz sözleşmedeki kiranız neyse onu ödeyin. Yanlış bilmiyorsam beş seneden önce de sizi çıkaramıyor, yanlış biliyorsam da bilen arkadaşlar düzeltsin.
Bence huyuna gidin 1000 anlasin makul yani siz bilirsiniz
Makul olup olmadığına halk değil yasalar karar verir. Hukuk devleti olduğumuz için yasa ne diyorsa o. Yasa da bu konuda ev sahibinden yana değil dolayısıyla konu kapanmıştır.memurmuşsunuz yanlış anlamayında 750 çok düşük kira için... hani deseniz kiram 3 bin adam 6 ay olmadan 4 yaptı.. yok artık deriz.
yine de mahkemeye başvurun diyebilirsiniz.
Makul olup olmadığına halk değil yasalar karar verir. Hukuk devleti olduğumuz için yasa ne diyorsa o. Yasa da bu konuda ev sahibinden yana değil dolayısıyla konu kapanmıştır.
Soru sahibi sana gelince Kira sözleşmesinin yılı dolunca yüzde 25 zam yapıp o tutarı yatırmaya devam et. Kira sözleşmesini imzalayan taraf ve mülk sahibi farklı kişilermiş. Nasıl böyle bir hata yaptın anlayamıyorum ama buradan da bir şey çıkmaz. Şayet bunu iddia ederek seni zorlayacak olurlarsa özel belgede sahtecilikten suç duyurusunda bulunmakla tehdit et derim. İlk sayfada bir arkadaş 5 yıl dolmadan sizi çıkaramazlar yanlış biliyorsam düzeltin demiş. Yanlış biliyor düzeltelim. Şöyleki ;
5 yıl dolduktan sonra emsal kira oranında artış isteyebilir sadece. 10 yıl dolmadan sizi çıkaramaz.
Ya buraların normali bu bende anlayamadımMakul olup olmadığına halk değil yasalar karar verir. Hukuk devleti olduğumuz için yasa ne diyorsa o. Yasa da bu konuda ev sahibinden yana değil dolayısıyla konu kapanmıştır.
Soru sahibi sana gelince Kira sözleşmesinin yılı dolunca yüzde 25 zam yapıp o tutarı yatırmaya devam et. Kira sözleşmesini imzalayan taraf ve mülk sahibi farklı kişilermiş. Nasıl böyle bir hata yaptın anlayamıyorum ama buradan da bir şey çıkmaz. Şayet bunu iddia ederek seni zorlayacak olurlarsa özel belgede sahtecilikten suç duyurusunda bulunmakla tehdit et derim. İlk sayfada bir arkadaş 5 yıl dolmadan sizi çıkaramazlar yanlış biliyorsam düzeltin demiş. Yanlış biliyor düzeltelim. Şöyleki ;
5 yıl dolduktan sonra emsal kira oranında artış isteyebilir sadece. 10 yıl dolmadan sizi çıkaramaz.
Dişinden tırnağından arttırdığı evin değeri de aynı oranda artıyor. Bu neden hesaba katılmıyor. Hem evinin değeri artsın hem kira geliri yasanın belirlediğinin üzerinde artsın oldu başka ?maaşınız oradanda arttı. ama kira artışınız aynı oranda değil. haa adamın yaptığı hak değil ama gerçekten çok düşük kalmış ya...
millet dişinden tırnağından artırıyor az katkı sağlasın diye apart alıyor. 1 yıl geçmeden aldığı kira pul oluyor... o aldığı kira çocuğunun kırtasiyesi bile etmiyor yazık...
Ben hukukçuyum. Güvenip güvenmemek size kalmış :) . Ama tavsiyem bulunduğunuz yerde bir avukata gidip yüz yüze bu soruyu sorun eminim hepsi cevap verecektir ayrıntılı olarak. Tavsiyem genç bir arkadaşımıza gidin danışma ücreti olarak da bir miktar para verin ki onlar da teşvik olsunlar.Ya buraların normali bu bende anlayamadımyasaya yasaya öğreniyoruz işte bazı şeyleri.
Evden çıkasım vardı zaten ama Seneye tayin dinemine kadar para biriktirip sıfır eşya alır devren uygun fiyatlı bir de ev bulurum diyordum. Bu hiç olmadı şu an. Bu arada cikartamaz derseniz cikmiycam evden size gubeneyim mii
Eğer 1 yılınız dolmadıysa sözleşme de 1 yıllıksa sizi cıkarabilir evet , hatta yeni sözlesme ile yeni kira bedeli de belirleyebilir ister yeniler istemezseniz cıkarsınızAaa bunu bilmiyordum. Biz 1 yıllık yaptık. Sözleşme bitince yenilemek istememe hakkı var zannediyordum.
Öğrenmiş oldunuz ne güzel işteHalk değil yasalar karar verir,oldu bilmiyordum Evin tapusu başkasına ait kontratta başkasının imzası var,durum her yonden cetrefilli Ortayı bulmak mantıklı benim görüşüm bu
Yanlış bilgi. Sözleşmelerde 1 yıllık süre kiracıyı korumak için konulmuştur. Sadece kiracı isterse 1 yıllık süreyi göstererek evi boşaltabilir. Ev sahibi 10 yıl geçmeden sözleşme süresini göstererek tahliye isteyemez. Kira sözleşmeleri 1 senelik de yapılmış olsa ev sahipleri için en az 10 senelik hükmü doğururEğer 1 yılınız dolmadıysa sözleşme de 1 yıllıksa sizi cıkarabilir evet , hatta yeni sözlesme ile yeni kira bedeli de belirleyebilir ister yeniler istemezseniz cıkarsınız
Keşke her meslektaş böyle olsa...Ben hukukçuyum. Güvenip güvenmemek size kalmış :) . Ama tavsiyem bulunduğunuz yerde bir avukata gidip yüz yüze bu soruyu sorun eminim hepsi cevap verecektir ayrıntılı olarak. Tavsiyem genç bir arkadaşımıza gidin danışma ücreti olarak da bir miktar para verin ki onlar da teşvik olsunlar.
Aaaa totomdan uydurmusum öyleyse ben cıkarabilir sanıyordumYanlış bilgi. Sözleşmelerde 1 yıllık süre kiracıyı korumak için konulmuştur. Sadece kiracı isterse 1 yıllık süreyi göstererek evi boşaltabilir. Ev sahibi 10 yıl geçmeden sözleşme süresini göstererek tahliye isteyemez. Kira sözleşmeleri 1 senelik de yapılmış olsa ev sahipleri için en az 10 senelik hükmü doğurur
Ay nasıl rahatladım teşekkür ederimYanlış bilgi. Sözleşmelerde 1 yıllık süre kiracıyı korumak için konulmuştur. Sadece kiracı isterse 1 yıllık süreyi göstererek evi boşaltabilir. Ev sahibi 10 yıl geçmeden sözleşme süresini göstererek tahliye isteyemez. Kira sözleşmeleri 1 senelik de yapılmış olsa ev sahipleri için en az 10 senelik hükmü doğurur
Ana zaten ben bir kere huzurum bozulmasın diye zami kabul ettim niye 2.ye de kabul edeyim ki ? Üstelik yüzde yirmi beşten bile fazlaSanırım öğretmendiniz. Yerinizde olsam 1000 TL üzerinde anlaşmaya varır, seneye çıkacağımı söylerdim. Haziranda evi boşaltır, yaz döneminde içime sinen bir eve geçerdim. Huzur herşeydir. 250 TL için huzurumdan olmazdım. Böyle ne zaman zam yapacağı belli olmayan bir ev sahibinden de kurtulmuş olurdum.
Daha iyi sozlu kira sozlesmesi var demektir bu, ugrassin dursun ispat icin.İşte imza kendisinin imzası değil kuzeni vardı o sıra kira sözleşmesi için o imza attı kaldı ki tapu ev sahibimin ismine değil arkadaşının ismine mutlak butlan deniyordu galiba.
O zaman kabul etmeyin:) Hakkınız var. Çeşitli yorumlar yapılmış sizin de izleyebileceğiniz yollar var, ev sahibinin de yanlış da olsa yapabilecekleri var. 250 TL ye huzur satın almış olurdum. Elbette haklısınız ben de doğru açıkladım diye düşünüyorum. Herkesin kendi tercihi.Ana zaten ben bir kere huzurum bozulmasın diye zami kabul ettim niye 2.ye de kabul edeyim ki ? Üstelik yüzde yirmi beşten bile fazla
Eklemek isterim. Ben yorumumda zaten size ne zaman zam yapacağı belli olmayan ev sahibinden seneye kurtulmanızı önerdim. İlk zammı yaptığında kendini belli etmiş zaten. Belli ki değişik bir insan. Bu yılı kurtarın önerdiğinden daha düşük bir zamla. Seneye ayrılın bence.Ana zaten ben bir kere huzurum bozulmasın diye zami kabul ettim niye 2.ye de kabul edeyim ki ? Üstelik yüzde yirmi beşten bile fazla