Sinirden elim ayağım tutmuyor,kira meselesi

normalin üstü kira değil gayet makul.

Bence huyuna gidin 1000 anlasin makul yani siz bilirsiniz

memurmuşsunuz yanlış anlamayında 750 çok düşük kira için... hani deseniz kiram 3 bin adam 6 ay olmadan 4 yaptı.. yok artık deriz.

yine de mahkemeye başvurun diyebilirsiniz.
Makul olup olmadığına halk değil yasalar karar verir. Hukuk devleti olduğumuz için yasa ne diyorsa o. Yasa da bu konuda ev sahibinden yana değil dolayısıyla konu kapanmıştır.
Soru sahibi sana gelince Kira sözleşmesinin yılı dolunca yüzde 25 zam yapıp o tutarı yatırmaya devam et. Kira sözleşmesini imzalayan taraf ve mülk sahibi farklı kişilermiş. Nasıl böyle bir hata yaptın anlayamıyorum ama buradan da bir şey çıkmaz. Şayet bunu iddia ederek seni zorlayacak olurlarsa özel belgede sahtecilikten suç duyurusunda bulunmakla tehdit et derim. İlk sayfada bir arkadaş 5 yıl dolmadan sizi çıkaramazlar yanlış biliyorsam düzeltin demiş. Yanlış biliyor düzeltelim. Şöyleki ;
5 yıl dolduktan sonra emsal kira oranında artış isteyebilir sadece. 10 yıl dolmadan sizi çıkaramaz.

Halk değil yasalar karar verir,oldu bilmiyordum Evin tapusu başkasına ait kontratta başkasının imzası var,durum her yonden cetrefilli Ortayı bulmak mantıklı benim görüşüm bu

Ben ya verir ya cıkarım. Yasal hak veya degil eve rahatlamaya geliyorum. Bir de evimin icinde huzursuzluk olması bana göre değil. Şikayet, dava vs yoluna giremem hic haklı ya da haksız olması fark etmez. Siz ben ugrasırım diyorsanız cıkmayın ugrasamam diyorsanız çıkın ya da kabul edin

Ya buraların normali bu bende anlayamadım yasaya yasaya öğreniyoruz işte bazı şeyleri.
Evden çıkasım vardı zaten ama Seneye tayin dinemine kadar para biriktirip sıfır eşya alır devren uygun fiyatlı bir de ev bulurum diyordum. Bu hiç olmadı şu an . Bu arada cikartamaz derseniz cikmiycam evden size gubeneyim mii

Dişinden tırnağından arttırdığı evin değeri de aynı oranda artıyor. Bu neden hesaba katılmıyor. Hem evinin değeri artsın hem kira geliri yasanın belirlediğinin üzerinde artsın oldu başka ?
Ev sahibi evi satarken de kiracının gösterdiği inceliği gösterecek mi evi almak isteyenlere ? Evin değeri aslında bu değil o sebeple ben ederinin altında satacağım diyecek mi ?
Gayrimenkul kiralamak yatırım aracı değildir.
Oturduğum evi 9 ay önce 6 bin TL’ye kiraladım şu an 10 bin civarında kiralar.
Benim gelirim de bu 9 ay içinde arttı. Ev sahibine acıyıp %25 yerine 4 bin TL mi zam yapayım kendi kirama? Üstelik aradaki 4 bin TL benim için hiçbir şey. Ev sahibinin evinin değeri arttı bunu niye kimse konuşmuyor.
Kiraya ne kadar zam yapılacağı kanunla belirlenmiş. Evini kiraya veren de bu kanunu bilerek kiraya veriyor. Türkiye ekonomisi 1 sene içinde kötüleşmedi. Bile bile evini kiraladıysa, evinin değeri de arttıysa durduğu yerde hiç öyle uyanıklık yapıp bir de kiraya zam istemeyecek.

Ben hukukçuyum. Güvenip güvenmemek size kalmış :) . Ama tavsiyem bulunduğunuz yerde bir avukata gidip yüz yüze bu soruyu sorun eminim hepsi cevap verecektir ayrıntılı olarak. Tavsiyem genç bir arkadaşımıza gidin danışma ücreti olarak da bir miktar para verin ki onlar da teşvik olsunlar.

1 sene dolmadan ne zammı yaaa saçmalıyorlar yani

Bende kiracıyım
Kirada evimde var

Aynı ay zam oranımız belli olur bakalım benim ev sahibim hangi oranda zam yaparsa bence kirqcıma aynı oranda yapacam artık

Aaa bunu bilmiyordum. Biz 1 yıllık yaptık. Sözleşme bitince yenilemek istememe hakkı var zannediyordum.
Eğer 1 yılınız dolmadıysa sözleşme de 1 yıllıksa sizi cıkarabilir evet , hatta yeni sözlesme ile yeni kira bedeli de belirleyebilir ister yeniler istemezseniz cıkarsınız

Halk değil yasalar karar verir,oldu bilmiyordum Evin tapusu başkasına ait kontratta başkasının imzası var,durum her yonden cetrefilli Ortayı bulmak mantıklı benim görüşüm bu
Öğrenmiş oldunuz ne güzel işte Ne hikmetse hiçbir ev sahibi “ya benim evimin değeri aslında 700 bin anca ama enflasyon var malum emlak fiyatları patladı o yüzden 1.000.000 oldu ortayı bulalım ben size 800.000 e satayım “ demiyor. Benim 3 sene önce aldığım araba şu an nereden baksanız 150-200 bin daha pahalıya geliyor.

Eğer 1 yılınız dolmadıysa sözleşme de 1 yıllıksa sizi cıkarabilir evet , hatta yeni sözlesme ile yeni kira bedeli de belirleyebilir ister yeniler istemezseniz cıkarsınız
Yanlış bilgi. Sözleşmelerde 1 yıllık süre kiracıyı korumak için konulmuştur. Sadece kiracı isterse 1 yıllık süreyi göstererek evi boşaltabilir. Ev sahibi 10 yıl geçmeden sözleşme süresini göstererek tahliye isteyemez. Kira sözleşmeleri 1 senelik de yapılmış olsa ev sahipleri için en az 10 senelik hükmü doğurur

Keşke her meslektaş böyle olsa...

Aaaa totomdan uydurmusum öyleyse ben cıkarabilir sanıyordum

Ay nasıl rahatladım teşekkür ederim ben ne çok stres yapmışım. Güzel aklıma yatan bir daire olursa çıkayım olmazsa devam edeyim ben burada o zaman.

Sanırım öğretmendiniz. Yerinizde olsam 1000 TL üzerinde anlaşmaya varır, seneye çıkacağımı söylerdim. Haziranda evi boşaltır, yaz döneminde içime sinen bir eve geçerdim. Huzur herşeydir. 250 TL için huzurumdan olmazdım. Böyle ne zaman zam yapacağı belli olmayan bir ev sahibinden de kurtulmuş olurdum.

Ana zaten ben bir kere huzurum bozulmasın diye zami kabul ettim niye 2.ye de kabul edeyim ki ? Üstelik yüzde yirmi beşten bile fazla

İşte imza kendisinin imzası değil kuzeni vardı o sıra kira sözleşmesi için o imza attı kaldı ki tapu ev sahibimin ismine değil arkadaşının ismine mutlak butlan deniyordu galiba.
Daha iyi sozlu kira sozlesmesi var demektir bu, ugrassin dursun ispat icin.

Ana zaten ben bir kere huzurum bozulmasın diye zami kabul ettim niye 2.ye de kabul edeyim ki ? Üstelik yüzde yirmi beşten bile fazla
O zaman kabul etmeyin:) Hakkınız var. Çeşitli yorumlar yapılmış sizin de izleyebileceğiniz yollar var, ev sahibinin de yanlış da olsa yapabilecekleri var. 250 TL ye huzur satın almış olurdum. Elbette haklısınız ben de doğru açıkladım diye düşünüyorum. Herkesin kendi tercihi.

Eklemek isterim. Ben yorumumda zaten size ne zaman zam yapacağı belli olmayan ev sahibinden seneye kurtulmanızı önerdim. İlk zammı yaptığında kendini belli etmiş zaten. Belli ki değişik bir insan. Bu yılı kurtarın önerdiğinden daha düşük bir zamla. Seneye ayrılın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…