- 25 Ocak 2022
- 2.655
- 5.296
Elinizin ayağınızın titreyecegi bir zam yok ortada :)Hayır burası küçük bir il Ocak Şubat ayinda kiralar bu daireye göre fazla bile sayılırdı 500-550 civarıydı genelde. Ben bahar gelince zaten insani olarak kabul ettim. Ama şimdi benim kapı komsum 1+1 eşyalı da 1200 e kaliyor.
Enflasyon yüzde kaç arttı ?
Tayin dinemi şu an ve ben memleketteyim ben dönene kadar evler dolacak,adam da bunu bildiği için beni zor durumda bırakıyor. Bu kadar zenginseniz ev sahibinin size kira artışı yaptığında enflasyondan gecinememekten söz etmeyin.
Yüzde yüz zam geldi.E
Elinizin ayağınızın titreyecegi bir zam yok ortada :)
Öyle değil mesela benim sözleşmem bitti yenilemek istemedi ben ortada kalıcamyasal süreci baz alarak mı baharda tekrar taşınmam gerekir diyorsun?
zaten dava açılsa yine sen haklısın ki, %25 üzerinde zam yapamaz.
Onunkisi eşyalı burada hangi memur arkadaşıma sorsam çok fazla diyorSen de 1200 teklif et komşun gibi bence.
Emsallerden fazlaysa haklisiniz ama 1+1 şuan çıksam 2 bin yazmıştınızOnunkisi eşyalı burada hangi memur arkadaşıma sorsam çok fazla diyor
Onunkisi eşyalı burada hangi memur arkadaşıma sorsam çok fazla diyorSen de 1200 teklif et komşun gibi bence.
Esyalilar için yazdım onu benimkisi eşyasızEmsallerden fazlaysa haklisiniz ama 1+1 şuan çıksam 2 bin yazmıştınız
yenilemek istemedi diye bişey yok, 10 sene boyunca geçerli o sözleşme. bazı özel durumlar haricinde kiranı ödediğin sürece seni çıkaramaz o evden.Yüzde yüz zam geldi.
Öyle değil mesela benim sözleşmem bitti yenilemek istemedi ben ortada kalıcam
Aaa bunu bilmiyordum. Biz 1 yıllık yaptık. Sözleşme bitince yenilemek istememe hakkı var zannediyordum.yenilemek istemedi diye bişey yok, 10 sene boyunca geçerli o sözleşme. bazı özel durumlar haricinde kiranı ödediğin sürece seni çıkaramaz o evden.
Yapamaz. Yüzde 20 oranından daha fazla artırım yapamaz.Benim oturduğum evde ilk başta(1+1 eşyasız) 600 e anlaştık o zamanlar tutabileceğim aynı fiyat aynı emsalde başka evlerde vardı.Ocak ayıydı. Sonra ev sahibi bahar geldi kirayı arttıralım dedi 750 yaptık. Şimdi de diyor ki her şeye 3-4 kat zam geldi kirayı 1200 yapacağım. Yanınıza da birini almışsınız zaten diyor. Kızlar burada 1+1 eşyalı evleri zaten o fiyatlara veriyorlar Afedersiniz ama bu nasıl bir karaktersizlik. Diyorum ki daha evde 1 yılım dolmadı 1 yıl dolsun öyle zam yapin.Bana da 3-4 kat oldu her sey. Yok diyor ya ödeyin ya çıkın. Açıkçası ben burada duzenimi kurdum, komşulardan memnunum. Allah var yukarıda bir günden bir güne ne kirayı geciktirdim ne aidatı. Bir de yanıma birini almadım tek kalıyorum. Muhtemelen evime gelen giden arkadaşlarımdan arkadaşlarımdan dolayı diyor kapıcıya siz mi söylediniz diyorum benim haberim yok diyor ama bence yalan. Neymiş başka kiracılar varmış. O paragöz bir insan değilmiş.Allah korkusu varmış.
GÜNCELLEME:
ARKADAŞLAR MEMURUM DİYE BANA HAVADAN PARA YAĞMIYOR.BENİM MARKET MASRAFİMDA VAR BENDE FATURA ÖDÜYORUM. BENDE VERGİ VERİYORUM.
Aaa bunu bilmiyordum. Biz 1 yıllık yaptık. Sözleşme bitince yenilemek istememe hakkı var zannediyordum.
Her maaş zammında kira artışı mi yapiyorsunuz siz?o süre zarfında maaşınız yüzde kaç arttı
Huzurun kaçmasın bi orta yol bulursunuz konuşup, ben olsam ters düşüp evde oturamam. Huzursuz olurum.Onunkisi eşyalı burada hangi memur arkadaşıma sorsam çok fazla diyor
belirli süreli sözleşme mi o? sözleşmede herhangi bir tarih belirtilmiş mi mesela evi boşaltmanla alakalı?Aaa bunu bilmiyordum. Biz 1 yıllık yaptık. Sözleşme bitince yenilemek istememe hakkı var zannediyordum.
Kafasına göre zam falan yapamaz, sözleşmede ne yazıyorsa o.
Tefe tüfe oranında zam yapabilir, ancak 5 yıl sonra kira tespit davası açabilir.
En fazla yapabileceği şey sizin eve taşınmaya çalışması olur, onun için de birkaç ay öncesinden ihtarname çekmesi lazım. Evi satsa bile yeni ev sahibi ancak 6 ay sonra sizi çıkartabiliyor.
Sizi saf bulmuş zorlamaya çalışıyor, iletişiminizi sadece yazılı olarak (mesaj vb) yapın ve çıkartırım tehditlerini umursamayın. Hiçbirşey yapamaz.
Ay çok teşekkür ederimÖyle birşey yok, bu hak sadece kiracıya aittir.
Sözleşme bitmeden en az 15 gün önce sözleşmeyi devam ettirmek istemediğinize dair yazılı bildirimde bulunmanız gerekir. Yoksa sözleşme otomatik uzar.
Ev sahibinde ise bu hak yoktur.
Tapu sahibinin ismi yazıyor sözleşmede imza onun değil amaSizin şu an asıl probleminiz tapu sahibiyle sözleşmenizin olmaması. Zam konusunda %25 zam yapar geçersiniz. Ama adam bugün istese tapusuyla gidip elektrik, su, doğalgazınızı kestirebilir. Savcılığa da evini işgal ettiğinize dair şikayetçi olabilir. Çünkü ev sahibi resmi olarak evini kiralamamış ve ona kira ödemiyorsunuz. Bence kira zammını yeniden sözleşme yapma şartıyla kabul edin ve kirayı tapu sahibine gönderin mutlaka.