• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınır Koyma ve Fedekarlık

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.353
523
73
34
Kızlar merhaba iyi akşamlar, ben insanlarla ilişkimde sınır koyma problemi yaşıyorum. Yani bunu aşmaya çalışıyorum, probleminin farkındayım. Kendime sürekli söz veriyorum insanlara sana verilen değer kadar ver, ilk önceliğin kendini olsun diye ama malesef hemen olmuyor. Video ve kitap okuyorum bununla ilgili . İnsanlara çok fazla değer atfedip hep bir şeyler yapmaya çalışıyorum, aslında hayatımdaki yanlış giden bazı şeylerin nedeni de bu olduğunu düşündüm. Önerilerinize açığım, öncelikle aileme karşı hiç sınır koyamıyorum tatillerde kendime zaman ayırayım diyorum ama vicdan azabı vs hep burda vakit geçiriyorum mesela.

Bir sonraki tatiliniz için güzel bir yerde rezervasyon yaparak işe başlayabilirsiniz mesela :)
Vicdan yapacak bir durum da yok, bu zamana kadar onlarla vakit geçirmişsiniz zaten.

Ne gibi sınır mesela? Ailenin senden istekleri mi oluyor? Ne istiyorlar ki vicdan yapıyorsun?
Mesela ara tatilde vs evde kalıp memlekete gitmeyeyim diyorum hem ailem gel kal işte ne yapacaksın diyor hem de çevremdeki herkes memleketine gidiyor. Ama ben kendim vakit geçirmek istiyorum sonra yine aynı döngü.

Mesela ara tatilde vs evde kalıp memlekete gitmeyeyim diyorum hem ailem gel kal işte ne yapacaksın diyor hem de çevremdeki herkes memleketine gidiyor. Ama ben kendim vakit geçirmek istiyorum sonra yine aynı döngü.
Vicdanlık bir durum yok ki. Bu sefer gelmeyeceğim dersin. Neden diyecekler tabi. Çok yoruldum kafamı dinlemem lazım nolur ısrar etmeyin öbür tatilde gelirim desen ne olur mesela

Vicdanlık bir durum yok ki. Bu sefer gelmeyeceğim dersin. Neden diyecekler tabi. Çok yoruldum kafamı dinlemem lazım nolur ısrar etmeyin öbür tatilde gelirim desen ne olur mesela
Çevremdeki herkes gidince kendi kendime bir şeyleri bahane edip gidiyorum yani. Bu sefer kendime vakit ayıracağım ama.

Ya da insanlar özel hayatımla ilgili bir şey sorunca vs birazcık anlatıyorum. Ya da insanlara çok koşuyorum biraz . Birisi bana bir adım atıyorsa ben ona 100 adım atıyorum

Back