• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemediğim bir evlilik yapmaya zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tabi ki. soylemek istedigim, iyi birisi olursa tabi ki aileler israr edebilir, dogal bence. sonucta kizi tehdit etmiyorlar bir sey yapmiyorlar.
Ya zaten bence hiç kimsenin konu sahibini zorladığı filan yok, yüzyüze görüşmelerde adamdan aşırı negatif geribildirim alıp beklediği tezahüratı görmeyince çok bozulmus sadece... (Çünkü belli ki adam da eli yüzü düzgün ama herhangi biriyle evlenip ailesinin çenesini kapatma derdinde olan biri çok da bayılmamış yani konu sahibine) Konu sahibi mecburen "beğenmedim istemem" demek zorunda kalmış. (Çunku adam bana soğuk yaptı i. gibi davrandı, aramadı sormadı diyemez) Çevresine bunu anlatamayinca ve adamda da aklı kalınca bari biraz da burda nazlanayim , gazlanayim demiş. Hepsi bu...

Yok kız... beni kimler kimler istedi ama ben varmadim demek için konu açmış😂kimler istedi bilgisini vermiyor ama olsun, çevresindeki herkes mutmainmiş elemandan...
Bence az gönlü alınsın istiyor. Böyle robotik bir süreç sıkmış canını.

Teşekkür ederim açıklama için hayaldunya çıktım konudan
Defalarca söyledim kesin ve net olarak kararlı olduğumu asla mümkün olmadığını söyledim bir türlü konu kapanmıyor ve ısrarların ardı arkası kesilmiyor

Benim evlenmemiş olmamın onların bütün hepsinin hayatını etkilediğini söylüyorlar çevrelerindeki insanlar cahil insanlar evliliği başarı olarak gören insanlar ailemi de buradan vuruyorlar bu yüzden de kötü bir evlilik yapıp boşanmış olmak onlar için hiç evlenmemiş olmaktan daha kabul edilir görülüyor

Siz çalışıyormusunuz ? Hangi bölgede oturuyorsunuz?

İstanbuldayım çalışmıyorum şu an

Karşı tarafla görüştükten sonra tek iletişimim istemediğimi söylemek oldu maalesef karşı taraf kabullenip hayırlısını dilemek yerine beğendiğini söyleyip ısrarcı oldu ben kesin net bir şekilde olmayacağını söyledim yine de konu kapanmadı

Ben nasibe çok inanıyorum nasibim olsa benim beklentilerim karşılanmasa bile içim ısınır kabul ederdim demek nasibim değil bu zorlamalar dayatmalar acıtasyonlar beni sadece daha çok yıpratıp umutsuzluğa düşürüyor bu zamana kadar hep bir umudum vardı eninde sonunda karşıma çıkacak kabul edeceğim biri diye bu olaydan sonra umudum tükendi

Yani yük olma konusu falan mı var acaba diye düşündüm bu kadar ısrara dirence , yada aileniz çok gelenekçi ataerkil toplumdan mı ? Eğerki istemediğiniz birşeye sürekli maruz kalıyorsanız kendinize yeni bir hayat kurma vakti gelmiş demektir 29 yaşındaki bir kadına bu kadar ısrar normal değil İstanbul’da bir sürü iş seçenekleri ve ev seçenekleri vardır eşyalı , apart tarzı birşey kendinizi biraz topladıktan sonra tabi bu dediklerim ailenizin baskısı hala devam ediyorsa aylarca . Yanlış bir evlilik ya ömür götürüyor ya da sağlığınızı ruh sağlığınızı kayıplar çok oluyor o yüzden kararınızı iyi verin

İstemediğini söyleyeceksin bu kadar basit umutsuzluk çukuruna düşecek ne var? Kararlı durup tersleyeceksin gerekirse

E çünkü yağlı kapı. Sizin içinize sinmiş sinmemiş önemi yok. Siz de kimseyi düşünmeyin çünkü sizi düşünen yok. Aileniz millete atacağı forsun hayaliyle yanıyor sizi gözlerinin gördüğü yok.

Demekki kararlılığını ailene yansıtamıyorsun. Kırmak her zaman kötü bir şey değildir. Böyle ciddi meselelerde kırmak gerekiyorsa kırılacak olanlar kırılacak yolu yok. Defalarca hayır demektense konusunu bile açtırmaman gerek. Kararlı durmak çok önemli ufacık boşluk böyle ısrarlar doğurur. Ayrıca birilerinin seni anlamasının önemi yok. Sen kendini iyi anlayıp ona göre davranabiliyor musun? Bu önemli.

Sağolun bu tarz durumlara gerek kalmaz ailem de imkanları çok kısıtlı değil öyle görmüş geçirmiş insanlar onların ısrarının tek sebebi mahalle baskısı cahil insanların bakışı

Karsi taraf parasi var diye istedigi her seyi elde edebilecegini saniyor sanirim, buyuk terbiyesizlik. Kararinizda cok hakli oldugunuz burdan bile belli. Ali Riza bey gibi ayip olmasin diye evlenilmez.
Ben sizin calismiyor olmaniza takildim, ne yapmayi planliyorsunuz geleceginizi garanti altina almak icin? Yazim uslubunuzdan beyaz atli prensinizi bekliyor gibi bir haliniz var. O prensin hicbir zaman gelmeme ihtimalini unutmayin, gelse bile bir hayat baskasina emanet edilemez. Kendinizden sadece siz sorumlusunuz. Ekonomik ozgurlugunuzu elinize almaya odaklanin bence.

Ben bunu yapacak karakterde biri değilim kimseyi incitmek istemiyorum kararlı bir şekilde istemediğimi söylemekten başka bir şey yapamam çilekeş mooduma gelirsek de evet önceden böyle biri değildim bu tarz şeylere maruz kala kala istemeden bu hale geldim olayları abartmak hiç huyum değildir

Mahalle baskısı ve cahil insanların yüzünden evladının hayatını mı yakacak ? Görmüş geçirmiş insanlarla bu dedikleriniz uyuşmuyor maalesef :KK43:

Sirket evliligi mi cemaat evliligi mi neden boyle baski yapiliyor? Zenginse sizin durumunuzda kotu değilmis ki?

Anlamadim yani, dunyayi kurtaracak o sahane bebegi doguracak cift siz miymissiniz? Neden bu israr?

Çevrenizdeki insanlar ne olursa zamanla siz de ona dönersiniz 🙂defalarca yaşadığımız yeri değiştirmeyi teklif ettim bu sebeplerden uzun yıllardır aynı yerde oturup başka yere taşınmak onlara zor geldi

kendilerinin öldükten sonra benim ortada kalacağımı anne babasız kalınca değersiz olacağımı düşünüp endişeleniyorlar bir an önce armudun sapı üzümün çöpü demeden kendi ailemi kurmamı istiyorlar benim kınamak istemediğim için yorum yapmadığım konular 🙂

Evlenince bütün dertlerin biteceğini sanıyorlar katlanarak gelme olasılığını hesaba katmıyorlar

Bu yanlış anlaşılmasın asgari düzeyde bir ev arabadan bahsetmiyorum ailem zaten hatrı sayılır şeylere sahip

Kısaca diğer üyelere verdiğiniz cevaplara baktığımda bütün çözümleri reddediyorsunuz , onları ikna etmek yerine kendiniz taşının madem :olamaz:

Aynen görmüş geçirmiş insanlar görücüye kız vermek istemez. Üstüne ısrar ediyorlar. Çok ilginç.

29 yaşın geç olduğunu size düsündüren nedir ? Artik herkes 30 sonrasi evleniyor bu düşünceden çıkıp kesin bi dille reddedin. Ablam 37 yasında aşık olup evlendi ve çocuklariyla mutlu mutlu yaşıyorlar. Hiçbir sey sizin mutluluğunuzdan önemli degil

Hangi çözüm reddettim benim buraya yazma sebebim çözüm aramak değil destek görmekti ki gördüm de zaten yazan herkese teşekkür ederim

Ben maddi acidan soylemistim. Bunun yaninda kendi kendine yetebiliyor olmak bir insanin kendini gerceklestirmesinin yolunu acar. Bos zamanlarinizda ne yaptiginizi bilmiyorum 29 yasinda bir birey olarak. Uretken bir insan misiniz ya da kendinizi gelistirmek icin bir seyler yapiyor musunuz vb. Bilmeden de bir yargilama yapmak istemiyorum bu konuya dair, ancak evde koca bekleyerek hayat gecmez eger yaptiginiz bu ise.
Ozguven ve sosyallik acisindan da zayifsaniz hayal ettiginiz gibi bir es yine evde otururken sizi bulmayacaktir buna emin olabilirsiniz.

Akşam ailenizi karşınıza alın onlara çok ciddi şekilde net tavrınızı belirtin biraz yıkıcı konuşun varsa çevrenizde örnekler gösterin ailenize..Bu ısrarın sonu yok sanki şirket evliliği gibi diretiyorlar.

Söylediğiniz gibi biri değilim çeşitli topluluklarda yer alıyorum vizyonum geniş arkadaşlarım da öyle ama aile her şeydir ailem ve ailemin çevresi böyle olunca böyle şeyler yaşamam kaçınılmaz oluyor ben eğlenceli bir karakterim evlenmek istedğim kişinin de eğlenceli olmasını isterim yeni şeylere açık olmasını isterim sıkıcı bir memur hayatı yaşamak istemem karşı tarafın babasının imkanları geniş kendisi de iyi bir mesleği var gelişime açık ama bu kişi bu imkanları bırakıp kendini devlete atıp 8-5 çalışıp geri kalan vaktini evde geçiren arkadaş çevresi olmayan biri izlenimlerime göre paraları makul derecede var vizyon sıfır bu meslekte olan insanlar cin gibi yurtdışı imkanları araştırıp projeler mrojelerle uğraşırken kendisi azıcık aşım ağrısız başım modunda bu yazdıklarım azıcık da olsa karakterimi anlamanıza yardımcı olmuştur

Bı ev bı arabaya değmez be gülüm 😂 imkanları yüzünden diyince ben de Arkaslar falan geldi istemeye zannettim 😅 Bak öyle bı aileyse ok , işin gücün yok, yaşın gelmiş, mantıklı düşün geleceğini kurtar derim valla hiç utanmam 😎 ama ailen kıçıkırık bı daire bı araba için hayatını yakmani istiyorsa önce kendi ailenden kurtul bence.

Düzelttim asgari düzeyde bir ev bir arabadan bahsetmiyorum diye tam ifade edemedim günümüz malum insanların en önce söylediği bunlar oluyor mesela sizi ne ikna ederdi (not: bunlar beni ikna etmedi zaten)

Ben de öyle düşünüp kararımda kesin ve netim ama tr şartlarında ve evliliğin zorlaştığı böyle bir zamanda büyüklerle aynı pencereden bakamıyoruz hayata pişman olacağımı da düşünmüyorum
Nokta .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back