• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstemediğim bir evlilik yapmaya zorlanıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayatım sen 60 lardan mi baglaniyorsun foruma? Hissi kalben vuku derken neyi kastettigini bari biraz aç? Adam kısa mı? Dişleri yeşil mi? Çok mu sıska ? Çok mu şişman? Bakışlari mı değişik? Shining deki Jack Nicholson gibi deli deli mi bakıyor mesela ? Sana zorla yamıyorlar gibi ağzını büke büke mi konuşuyor? Sen neler bekliyorsun ? Belki çevren daha iyisini bulamazsın diye düşünüyor, belki haklılar belki haksizlar çünkü biz seni de hic tanımıyoruz ki?
Kalbi hisler oluşmadı diyince siz anlamıyorsanız ne diyebilirim ki yabancı bir kelime mi kullandım sizin yazdığınız gibi Osmanlıca kelimeler kullanmadım üslubunuzdan dolayı size artık cevap vermicem

Ayrıntı vermeme gerek yok herkesin bir standardı vardır kendine göre ben buraya şimdi A yazarım B’yi standart edilen aman sen de bir şey değilmişsin der
Ay niye diyelim öyle bişey? Biz burda yol göstererek dağ başından 6 çocuklu ilkokul mezunu hasta kadın kurtardık el birliğiyle, burda her yaştan her meslekten her seviyeden her kültürden kadin var. Aslında deneyimli üyeler senin simdiye kadar yazdıklarından, yazım biçiminden, sakladığın bilgilerden bile sosyo-ekonomik-kulturel - psikolojik haritanı çoktan çıkardılar da üslubundan korkularına bişey yazmiyolar 😂 iddiaya girerim 😎

Ah şu aileler... Henüz 29 yaşındasınız daha çok gençsiniz. Eğer acele ederseniz çok pişman olursunuz. "Yaşım geçiyor" diye sakın içinize sinmeyen bir evlilik yapmayın. Sevmediğiniz biriyle evlenince yaşınız sabitlenmeyecek sonuçta. Ben de içime sinmeyen birilerini zamanında istemedim, iyi ki de istememişim. Tam da tahmin ettiğim gibi çıktı her şey. Üniversite mezunu musunuz? Çalışıyor musunuz?

Sirket evliligi mi cemaat evliligi mi neden boyle baski yapiliyor? Zenginse sizin durumunuzda kotu değilmis ki?

Anlamadim yani, dunyayi kurtaracak o sahane bebegi doguracak cift siz miymissiniz? Neden bu israr?
Genelde böyle aşırı ısrarcı olanların bir kusuru oluyor. Ondan dolayı kendilerini birine yamamak için acele ediyorlar 😂

Biraz islami usullere göre olsun isteyen biri bu yüzden bu şekilde aradığını düşünüyorum bunu sordum görüştüğü kişilerle anlaşamadığı ona uymayan yönleri saydı beni hem fiziki olarak hem de aile olarak beğendiğini söyledi
Sizde biraz istemem yan cebime koy misali net bir tavır koymadınız demekki yoksa bu kadar ısrarcı olmaz kimse.Yas 17 olsa anlarım toy aileye söz geçiremez derim ama nerdeyse 30 yaşında genç bir kadın olarak neyi isteyip istemediğini kararlı olarak belirt. Yani kimse kimseye istemedikten sonra zorla birşey yaptıramaz. Ailede bir yere kadar sonuçta bu bizim hayatımız gerekirse işe gir ayrı eve çık kurtul bu baskıcı aileden kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz görücü usulü zorla evlilik mi kaldı Allah aşkına.

Sizde biraz istemem yan cebime koy misali net bir tavır koymadınız demekki yoksa bu kadar ısrarcı olmaz kimse.Yas 17 olsa anlarım toy aileye söz geçiremez derim ama nerdeyse 30 yaşında genç bir kadın olarak neyi isteyip istemediğini kararlı olarak belirt. Yani kimse kimseye istemedikten sonra zorla birşey yaptıramaz. Ailede bir yere kadar sonuçta bu bizim hayatımız gerekirse işe gir ayrı eve çık kurtul bu baskıcı aileden kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz görücü usulü zorla evlilik mi kaldı Allah aşkına.
En başındandan beri açık kapı bırakmayacak şekilde net olarak söyledim istemediğimi hem kendisine hem aileme

Yazdıklarımdan bunları çıkarmanız 👏 evlilik üzerine konu açtım çünkü bu konuda sıkıntı çekiyorum
E üye haklı çünkü kendin hakkında da başka hiç birşey anlatmamişsın...

Bı adam geldi , beni çok beğendi , herkes de (kim bu herkes? Kaç kişi? ) adamı çok beğendi çok övdü, çunku çok acayip şöyle böyle (o bilgi de yok aslında bilmiyoruz yani neyi övülüyor) süpersonik bı adam allah sizi inandirsin ailesi de bir düşmüyor yakamdan, ay ev verdiler araba verdiler cık didim olmaz didim yine de ısrar kıyamet beni istiyorlar, çok bunaldım bu tezahurattan ama ben bilemiyorum çünkü kalbim şeyolmadı?

Eeeee? Ne diyelim?

Son düzenleme:
Madem o kadar zenginde evlenecek kizmi bulamamış öylelerinin peşinde sürüyle kız olur o kız peşinde koşmaz kızlar onun peşinde koşardı. Aileler arası zorla birinin peşine düşmez bunda var bir bit yeniği.
Konuyu okuyunca aklıma geldi. Bana da 2 yıl önce görücü geldi. Oğlan hem zengin hem de yakışıklı (Bana göre değil ama 😁). Annem ısrar etti hiç içime sinmedi. Sonra öğrendim ki oğlan uzun boylu kız istiyormuş. Annesinin bulduğu kızları begenmiyormus. Neyse aradan bir yıl geçti bu sefer de akrabalar ısrar ettiler. Ben " Bu oğlanla evlenip memlekette yaşarsam eğer okuduğum bölümle alakali iş bulamam" deyince akrabanın birisi "Onun babasının tanıdığı cok memlekette" dedi. Millet zengin diye ısrar edip duruyordu. Geçen ay öğrendim ki oğlan sosyal medya profiline tarih yazmis. Hem de taaa 2013'ün tarihi. Galiba sevgilisi var :D Uzun lafın kısası insan hissediyor bazı şeyleri.

Söylediğiniz gibi biri değilim çeşitli topluluklarda yer alıyorum vizyonum geniş arkadaşlarım da öyle ama aile her şeydir ailem ve ailemin çevresi böyle olunca böyle şeyler yaşamam kaçınılmaz oluyor ben eğlenceli bir karakterim evlenmek istedğim kişinin de eğlenceli olmasını isterim yeni şeylere açık olmasını isterim sıkıcı bir memur hayatı yaşamak istemem karşı tarafın babasının imkanları geniş kendisi de iyi bir mesleği var gelişime açık ama bu kişi bu imkanları bırakıp kendini devlete atıp 8-5 çalışıp geri kalan vaktini evde geçiren arkadaş çevresi olmayan biri izlenimlerime göre paraları makul derecede var vizyon sıfır bu meslekte olan insanlar cin gibi yurtdışı imkanları araştırıp projeler mrojelerle uğraşırken kendisi azıcık aşım ağrısız başım modunda bu yazdıklarım azıcık da olsa karakterimi anlamanıza yardımcı olmuştur
Sizin hiç çalışma hayatınız oldu mu ?

E üye haklı çünkü kendin hakkında da başka hiç birşey anlatmamişsın...Bı adam geldi , beni çok beğendi , herkes de adamı çok beğendi çok övdü, çunku çok acayip şöyle böyle bı adam allah sizi inandirsin ev verdiler araba verdiler cık didim olmaz didim yine de ısrar kıyamet beni istiyorlar, çok bunaldım bu tezahurattan ama ben bilemiyorum çünkü kalbim şeyolmadı? Eeeee? Ne diyelim?
ben dağ başında kurtarılmayı bekleyen 6 çocuklu kadın değilim siz beni ısrarla yanlış anlıyorsunuz verdiğim cevaplarla dedektiflik oynuyorsunuz ben kararımda netim çevremden kimsenin anlamadığı bir noktada olduğum için içimi rahatlatacak destek mesajları almak istedim sağolun aldım da

Israr ediyorlar diye evlenilir mi ya. Bunlar nasıl insanlar hayırı cevap olarak kabul etmiyor. Net bir şekilde istemiyorum, isterseniz dünyayı verin cevabım hayır deyin.
Ayrıca yaş 29 olunca ne oluyor? İnsanlar o yaşlarda yeni yeni evlilik düşünüyor gencecik mis gibi yaş.

ben dağ başında kurtarılmayı bekleyen 6 çocuklu kadın değilim siz beni ısrarla yanlış anlıyorsunuz verdiğim cevaplarla dedektiflik oynuyorsunuz ben kararımda netim çevremden kimsenin anlamadığı bir noktada olduğum için içimi rahatlatacak destek mesajları almak istedim sağolun aldım da
Valla tatlım senin küçük gördüğün o kadının tertemiz bır vizyonu, geleceğe dair çocukları için hedefleri, hayata , onurlu yaşamaya dair bir davası vardı , hickimsenin ağzına eline bakmadan evlatlariyla tek başına aslanlar gibi savaşıyordu...Söz meclisten dışarı...bil diye söyledim...

Son düzenleme:
Hepinize merhaba konuya nasıl giriş yapacağımı nereden başlayacağımı bilemiyorum 29 yaşında ve henüz evlilik nasip olmamış bir genç kızım başlıktan anlayacağınız üzere. Geçmişte görüştüklerim tabiki oldu benim istediklerim bir şeylerin ters gitmesiyle sonuca bağlanmadı istemediklerim de fazlasıyla ısrarcı olup beni zor durumlara düşürdü. Şimdi yakın zamanda da aynı durumu yaşıyorum ailem çok ısrarcı karşı taraf çok ısrarcı ne istersem yapacaklarını bütün imkanları sunacaklarını söyleyip ikna etmeye çalışıyorlar ama benim hiç bir şekilde içime sinmedi.Bu kadar bekleyip türlü imtihanlardan geçip sonunda karşıma istemeyeceğim insanların çıkması beni de hayal kırıklığına umutsuzluğa düşürdü. Bir çıkmaza girdim imkanlar cezbedici olsa da yaşım malumunuz kritik olsa da bir türlü kalbim ısınmıyor ikna olamıyorum ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim zamanla kalbimin ısınacağını hiç sanmıyorum. Kafa yapısı olarak uyuşmadığım biri. Fikir uyuşmazlığı, hayattan beklentiler kısacası evliliğin temelini oluşturan hiç biri uyumlu değil ve bu kadar ısrarcı olunması beni daha da soğutuyor kişinin kendisine istemediğimi söylediğim halde aileleri dahil edip aracı edip ikna edici konuşmalar yapılması beni zora sokuyor. Kalkıp da koca insanlara evlilik programlarındaki gibi elektrik alamadım diyemiyorum. Desem de anlayacak kapasitede değiller onlar imkanların genişliğine ve ailenin uyumlu olmasına daha çok odaklı istemediğim için herkes bana sırtını döndü yapayalnız kaldım kimsenin beni anlamadığı umutsuzluk çukuruna düşmüş bir haldeyim
Yazınızdan aklı başında bir genç kız olduğunuz belli. Varsın sırt dönsünler. Onlar sizi mutlu sanarken zorla evlendiğiniz dört duvar içinde mutsuzluğunuzu bilmeyecekler görmeyecekler. Sitem etseniz sizin yüzünüzden diye evlenmeseydin diyecekler
Fakat red konusunda iyi ölç biç ön yargılı da olmamaya çalış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back