• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir ediyolar beni yaa

sabah sabah yine moralimi bozdu komşu geldi bende eşimi uğurlamak için çıktım kapıya kadına diyoki çocuk bozuldu iyice biberonla mama veriyo sütü kesildi bende girdim dedmki anne benm sütüm gelemye başladı günde bir öğün veriyorum mama geceleri falan hep emziriyorum başkalarının yanında diyipde kendimi aciz hissettiriyosun moralim bozuluyo bide pişkin pişkin ben kötülüğüne demiyorumki diyo yaa deli etcek beni bu kadın

mihenkcim diyorum dr öyle diyo diye dr kaç tane çocuk yetiştirmiş diyolar benimde kayınvalidem değil daha çok kaynatam karışıyo eşimlede konuştuk o huy artık değiştiremeyeceğimize karar verdik konu açılınca laf değiştiriyom artık ama bizimkilerin en güzel huyu bana derler ama başkalarına kesinlikle ezdirmezler öyle anlatırlar ki vay be ben neymişim derim Allah razı olsunburdanda bana takmadıklarını sadece güvenmediklerini öğretmeye çaliştıklarını düşünüyorum ama asinin işi çok zor gerçekten

mihenkcim diyorum dr öyle diyo diye dr kaç tane çocuk yetiştirmiş diyolar benimde kayınvalidem değil daha çok kaynatam karışıyo eşimlede konuştuk o huy artık değiştiremeyeceğimize karar verdik konu açılınca laf değiştiriyom artık ama bizimkilerin en güzel huyu bana derler ama başkalarına kesinlikle ezdirmezler öyle anlatırlar ki vay be ben neymişim derim Allah razı olsunburdanda bana takmadıklarını sadece güvenmediklerini öğretmeye çaliştıklarını düşünüyorum ama asinin işi çok zor gerçekten

haklısın canım ya herzaman kötülüklerinden değil aslında onlarda iyiliklerinden söylüyorlar ama biz alışmışız bize karışılmamasına.benim kayınvalidemler uzakda gelemedi doğumda annem vardı.ona bile tahammül edemedim.en sonunda eşim uyarmak zorunda kaldı annene birazdaha dikkatli davran diye.ki bu kişi kayınvalide olsa hem onunla hem de eşimle kavaga kapıda bekliyor olacaktı.biraz da cahilliklerine vermek lazım.

asicim Allah yardımcın olsun işin zor ..benim kayınvalidem gün aşırı geliyor ve yok şapka takma yok kulağı şapkadan kırıldı bırak ağlasın ciğerleri açılır lafalrını söylüyor ona bile sinir oluyorum....senin işin zor...bende ilk 2 gün yaşadım...sütüm çok az geldi...damla damla....yok bebek açllıktan ölürmüş mama ver dedi yopk dedim direndim...sonra eşimle bir olup mmama verdiler...ve benim bebeğe mama ağır geldi...bir gaz oldu..acile taşındık o gece...6 saat boyunca sırtını sıvazladım gazı çıksın diye...sonra eşim bin pişman oldu bneri dinlemediği için....o gün gaz sancısı çekerken bebğim nasıl hırs yapmışsam sütüm aniden döküldü....işte psilkoloji dedikleri bu heralde...ben çok tınlamıyorum....bildiğimi okuyorum....mesela bir kere de göbeği iltihaplandı düşmeden öönce...ben bun gördüm ve doktora gittim...gitmeden önce yok o normal dediler...ve gittik çok şükür gittik....ve onları dinlesem...birde anlayamadığım çocuk büyüten insanlar.....ve gerçekten bizleride çok güsel büyütmüşler.....rahatladıklarından mı yoksa davulun sesi uzaktan hoş gelir muhabbetinden mi anlamadım artık büyükler anlamıyor.....

canım böylesi hassas bir dönemde bebeğinin sana ihtiyacı varken bu tür şeyleri mümkünse takıp kafana stres yapma kendine..maalesef ilk bebekte büyükler yapıyor bu tür şeyleri..ama kendinden de fazla ödün vermemeni tavsiye ederim,üzüldüm ama bunlarda geçecek birgün sabırlı ol..

sabah sabah yine moralimi bozdu komşu geldi bende eşimi uğurlamak için çıktım kapıya kadına diyoki çocuk bozuldu iyice biberonla mama veriyo sütü kesildi bende girdim dedmki anne benm sütüm gelemye başladı günde bir öğün veriyorum mama geceleri falan hep emziriyorum başkalarının yanında diyipde kendimi aciz hissettiriyosun moralim bozuluyo bide pişkin pişkin ben kötülüğüne demiyorumki diyo yaa deli etcek beni bu kadın

merhaba canım ben eylül annesiyim bebeğine mamyı dr tavsiyesiylemi veriyorsun nerden biliyorsun doymadığını ilk ay çok güzel kilo almış demekki sütün yarıyor 2.ayda stresten az gelmiş sütün bence mamaya alıştırma verme biberonla bende aynı sen gibiydim kaynana herkez aç bu çocuk aç aç aaaaaaaa ben de aldım mama veriyordum ilk zamanlar doymuyoor gibiydi verdikte yiyordu çünkü doyduğunu bilmiyor canım bence verme bol bol emzir süt arttırıcı çaylardan iç ayva ve birde malt içeceği maltana al yeni olunca aç gibi geliyor ebenin ve dr un bana dediği anne sütü en iyisi mamayla çocuğun neden midesini açıyorsun demişlerdi mamayı attım kurtuldum doyuyor yağız aç değil dedim dedim emzirdim şu an tam 5 aylık hiç mama vermeden 9kilo oldu kuzum uzun oldu biraz ama takma kaynananı odana geç yawruna sevgiyle bak emzir onun yanında emzirme sıkılırsın sağ sütünü fazla geldiğinle pompayla 1 saate birde olsa emzir ne kadar emzirirsen o kadar gelir inş yardımcı olabilmişimdirkaydirigubbakcemile5

cadı kaynanadakötükedihüso:oklava:

çok şükür sütüm gelmeye başladı emziriyorum ama bazen göğüslerim yumuşak oluyo çekiyo çekiyo gelmeyince ağlıyo bende ozaman mama yapıyorum bir öğün veriyorum ama öyle bi durumda diğer zamanlarda hep emziriyorum 2.5 aylık 6200 gr

asicim aynen bende senin gibi akşamları sütüm olmadığında oğlan emiyor emiyor boş ağlamaya başlıyor o zaman 30 ml mama yapıp yediriyorum aradan 2 saat geçincede sütüm doluyor emziriyorum..

maşallah asi ve mavi bebeğine daha ne istiyo kaynanan 10 kilomu olsun yavrun :) benimkide 2,5 aylık daha 5,5 kilo gayet sağlıklılar obez olmasındansa zayıf ve sağlıklıolsun daha iyi

çok zor bir durum emziren bi anne için kendimi zaten köyü hissediyorum bide böyle duyunca acizmişim bebeğime iyi bakamıyomuşum gibi hissettiriyolar

canım ben ekim annesiyim bu başlık dikkatimi çekti. şunu söyleyim ki asla kendini aciz hissetme çünkü öyle değilsin. sütünün bol bol olmasını tabiki sende istersin bu durum elinde değil ki. moralini yüksek tut. sütün ancak böyle çoğalır.

kaynananı da boşver duymamaya çalış sen keyfine bak bebeğinle olan güzel günlerin tadını çıkar.kaydirigubbakcemile5

canım öncelikle çok haklısın ama senin de annene olan çıkışın yanlış bence...daha yumuşak üslupla konuşabilirdin bir de bir başkasının yanın da çok yanlış yüz göz olursan arkası gelir...allah yardımcın olsun...

tatlım ynlış anladın galiba ben başkasının yanında bişey demedimki aksine o beni başkalarına anlatıyodu kadın gittikten sonra uyardım ben haketmişti sert bi şekildede söylemedim ayrıca sadece moralimi bozduğunu anlamasını istedim

aynı dairedeyiz bende bir iki öğün mama veriyoırum dünden beri 5850 gram dün tartıldı 2 ay 5 günlük normal gibi tıkamak istiyorum ama bazende çok bunalıyorumn

benim bebeğimde erkek ve c.tesi günü 3 aylık olacak geçen ayki kontrolümüzde 5950gr dı ve doktorum çok iyi kilosu maşallah sütün yarıyor dedi.yani senin bebeğinle arasında 100gr fark var takma kafana.bende doymyo diye mama takviyesi yapmayı düşündüm hatta aldım mama.doktorumuzla görüştükten sonra sakın verme kilosu iyi,zaten zayıf görseydim mama ver derdim dedi. canım sende mama yerine bolbol emzir emzirdikçe sütün çoğalır.yani ben öyle aştım durumu.çünkü bende yetmediğini düşünüyordum ve birkaç akşam yatarken mama verdim. ama daha sonra hiç vermedim.emzirdikçede sütüm çoğaldı.birde bu süt işi tamamen beğinle alakalı biliyorsun dime.sütüm yok diye düşündükçe azalır.ben buna inanıyorum.( ay ne çok yazdım inşallah sıkmamışımdır :utangac:)

Back