• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sinir ediyolar beni yaa

TesterTester

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2006
228
30
643
44
sütüm azaldığı için mama veriyorum bi iki öğün kaynanam milletin yanında elaleme neyse sanki çocuk aç kalıyo bişey yemiyonki sütün olsun mamaya başladın konuşuyo önce sesimi çıkarmadım eşim kızdı sonra ben diğer odaya geçtim komşuya dedikodumu yapıyo çayını bile yarım bırakmış yede sütün olsun çocukda aç kalmasın falan açtım kapıyı ben çocuğumu sizden daha çok düşünüyorum dedim sen 3 ay emzirmişin azmı yiyodun dedim çocuğuda aldım çıktım odadan delirtecekler beni elimden gelenide yapıyorum ama benimki sitresten gidiyo okadar sinir olacağım şeyler oluyoki

cnm bende öyleydim ilk 50 gün sütüm azdı evde kaynanam ve annem vardı bana ve bebeğe bakıyorlardı..ne zaman yolladım bunları (zar zor) evlerine o zaman maşallah sütümde arttı aynı anda oğlumun uykusuda gaz problemide düzene girdi..stres büyük etken ben azıcık üzldüm geçen ay hepten gitti sütüm mama verdim 2 gün boyunca..ne zaman neşeliyim sütüm coşuyor..etrafında sana rahatsızlık veren kim olursa olsun ki bu kendi anne bile olabilir uzak dur ve uzak tut..eşinede söyle oda engel olsun bu tür durumlara..banada yemiyosun içmiyosun sütün az muamelesi yapmıştı..sinirden iştah bile kalmıyordu bende..çok şükür şimdi herşey yolunda..

benm senn gibi bi şansım yok canım kaynanamla aynı evde oturuyorum gitme yada gönderme fırsatım yok ben zaten bebeğimi doyuramıyorum diye üzülüyorum benm acizliğimi başkalarına anlatmanın ne lüzumu var dün inadına yapar gibi ağzına yoğurt verdi azıcık ağlasa doymuyo demekki çocuk aç diyo delirmemek imkansız

canım allah kolaylık versin benim kayınvalidem uzak ama annem kaldı yanımda bir hafta ona bile tahammül edememiştim.aynı dairedemi yosa altlı üstlümü oturuyorsunuz.en azından dairen ayrıysa al bebeğini geç evine yemek saatlerinde gelirsin sadece.yok aynı dairede iseniz geç yatak odana mümkn olduğunca daha az muhatap ol.müdahale ettirme sonuçta bebeği en iyi sen tanırsn.ben annem gittikten sonra tanıdım kızımı.şimdi daha ik sesinden açmı gazımı var anlıyorum.sana kolay gelsin canım gerçektewn çok üzüldüm mümkün olduğunca kafana takmamaya çalış

ya bu anneler babanneler neden çocuk doymuyo sütün yetmiyo çocuk zayıf gelişmiyo gibi laflarla anneleri depresyona sokarlarki..güzelim her ay kilosunu normal alıyorsa tıka kulaklarını gir odana gir çık ye yat valla bide tv al odana belki yanlız kalırsa sen ondan uzaklaşırsan anlar hatasını..ha doymuyosada mama takviyesi yaparsın kötü bişi değilki hem emzirip hem mamaveren o kadar çok annevarki ben bile akşamları sütüm az olduğunda yapıp veriyorum aç kalmasından iyidir..

Son düzenleme:
aynı dairedeyiz bende bir iki öğün mama veriyoırum dünden beri 5850 gram dün tartıldı 2 ay 5 günlük normal gibi tıkamak istiyorum ama bazende çok bunalıyorumn

asicim cnm maşallah kilosuna kaç kilo doğmuştu oğlun..ayına göre gayet güzel kilosu bence..

canım benim kyamam sana.. çok üzücü ne diyeyim. Allah razı olsun benim öyle bir sorunum yok ama olsaydı en az senin kadar üzülürdüm. takma kafana canım benim. anlamıyorum bir bebeeği annesinden daha iyi kim düşünebilir ki.. Allah sabır versin canım benim

3640 gr doğmuştu ilk ay güzel aldı ama 24 günde 400 gram almış tabi doğru tarttıysa sağlık ocağında biz evde digital baskülde tartıyoduk 6200 geliyodu

çok zor bir durum emziren bi anne için kendimi zaten köyü hissediyorum bide böyle duyunca acizmişim bebeğime iyi bakamıyomuşum gibi hissettiriyolar

ah canım aynı şeylerden bende dertliyim sütün azmı cocuk aç ondan böyle bak tam emziremiyon cocuk gaz yutuyor delirttiler beni gecenlerde de benden yaşca küçük benden daha küçük bebeği olan biri kalkmış bana akıl veriyo ama nasıl tutuyorum kendimi sonra dayanamadım açtım ağzımı yumdum gözümü nebuya dedim ben bilmiyormuyum ne yemeliyim nasıl bakmalıyım herşeyi ögreniyorum herşeyinle ilğileniyorum senden mi akıl alcam diye karışmayın bana dedim yorum bile yapmayın sizden yardım istemiyorum ben kendi cocugumu kendim bakarım bir sorun olursa açar dr sorarım dedim şimdi kimse bişey diyemiyor arkamdan laf etmişlerdir ama olsun artık tak dedirttiler banada

çok zor bir durum emziren bi anne için kendimi zaten köyü hissediyorum bide böyle duyunca acizmişim bebeğime iyi bakamıyomuşum gibi hissettiriyolar

hıçkıra hıçkıra bana sütün yetmiyo bu bebek aç diyerek oğluma karşı yetersiz hissettirmeyi bırakın artık bana bunu yapmayın dediğimi hatırlıyorum gecenin bir yarısında senağlama..okadar iyi anlıyorumki seni canım ya kulaklarını tıkayacaksın..yada benim gibi gecenin bir yarısında buhran geçirerek herkesin ağzını kapatacaksın..inşallah böyle bir sinir patlaması yaşamazsın.:1no2:.insan herşeyi kaldırabiliyor ama bebeğine iyi bir anne olamadığını yetersiz geldiği düşüncesini asla kaldıramıyor

takmamaktan başaka çare yok gibi duruyor bu ortamda...
benim kayınvalide etliye sütlüye karışmaz ama bebeği sürekli kucağında tutması beni delirtiyor..ağlasada kucakta ağlamasada..alıştırdı gitti ceremesini ben çekiyorum..
iznim bitti..işe başlıycam..rapor almayı düşünüyorum sırf gelmesi biraz daha ertelensin diye..
garip bir duygu bu..kimsenin karışmasını istemiyorum..evde bebeğimle beraber daha rahat daha mutluyum..yorucu ama kendi kafana göresin en azından...
bi de aynı şehirde olsakta sabah işe giderken bırakıp akşam alsam idare ederim ama 24 saat aynı evde beraberken kendi anneme bile zaman zaman tahammül edemiyorum..

Canım allah kolaylık versin ancak sabır diliyorum sana aynı evde oturmak zorunda kalınca ne kadar takmayacaksınki yüz ifadelerinden bile aklından gecenleri okuyorsundur ve buda seni sinirlendirmeye yetiyordur:bence elinden geldiği kadar kendine karıştırtmaya calış şu mama işine gelince bende günde üç dört öğün mama veriyorum diğer zamanlardada beni emiyor önceleri mama vermeyi bende istemiyordum ama baktım doymuyor mama yiyince daha huzurlu oluyor ki (banada biraz ev işleriyle falan ilgilenme fırsatı kalıyo)bende mama takviyeli besliyorum sen dert etme bence mama yiyor diye hiç anne sütü alamayan bebeklerde var seni emdiğine şükret allah kolaylık ve sağlık versin canım

ya ben anlamıyorum bu insanları hepimize etraftakiler benzer şeyler yaşatıolar demekki valla umrumda bile değil insanın sütü gelmiyosa zorla hortummu sokup akıtacaklar :( valla mamalar var artık yetmiyosa takviye yapılır anne sütü almadan büyüyen bebekler var saçmalıolar işte ama çok şükür çok fazla böyle kişilerle karşılasmadım ama bende eşimden çok çekiyorum sütüm gayet iyi olmasına rağmen sürekli su iç yemek ye diye ısrarları beni delirtiyo :( takmamaya kırmamaya çalısın kızlar herkes başına gelince anlıycak

yinede çok şükür şuanda günde bir iki öğün veriyorum ama kabahat bende niye söylüyosunki anne sütüm azaldı mama aldım diye sonra aciz durumuna düşürür seni böyle şimdi konuşmuyo benle hem suçlu hem güçlü sen 3 ay emzirmişin oğlunu azmı yiyodun dedim ona bozuldu heralde

salla kardeş konusmazsa konusmasın sende sağda solda sütüm bi arttı bi arttı maşallah de gitsin kulağına ver mamayı gitsin :) napalım öyle doyuyolar böylede :)

canımcım hiç canını sıkma çünkü bunların içi iyi değil sütün olsa bu seferde bizimkiler gibi çocuğu çok emziriyon saat koy iyi yetiştiremiyon diye kızarlar
cuma dr gittik dr amcası çok beğendi çok sağlıklı dedi onları dinleyip çocuğu aç bıraksam ağlayan huzursuz bi çocuk olacaktı sen bildiğin gibi takıl çocuğun öyle mutluysa mama ver bazen her ağladığında gitme ciğerleri açılsın diyolar şunun şurasında bi kaç ay yanındayım bu sürede en iyi şekilde bakmak istiyorum

unutmmadan humananın çayını mutlaka dene faydasını görürsün ama en iyi süt getiren şey mutluluk

canımcım hiç canını sıkma çünkü bunların içi iyi değil sütün olsa bu seferde bizimkiler gibi çocuğu çok emziriyon saat koy iyi yetiştiremiyon diye kızarlar
cuma dr gittik dr amcası çok beğendi çok sağlıklı dedi onları dinleyip çocuğu aç bıraksam ağlayan huzursuz bi çocuk olacaktı sen bildiğin gibi takıl çocuğun öyle mutluysa mama ver bazen her ağladığında gitme ciğerleri açılsın diyolar şunun şurasında bi kaç ay yanındayım bu sürede en iyi şekilde bakmak istiyorum

unutmmadan humananın çayını mutlaka dene faydasını görürsün ama en iyi süt getiren şey mutluluk

zaten dr larda bebek her istediğinde anne sütü verin diyorlar.ne yani mini minnacık bebeğe rejimmi yaptıralım kaç yaşında insanlarız biz bile yapamıyoruz.
siz eğitimciyken size bile iyi yetiştiremiyorsunuz diyorlarsa biz napalım bu insanları anlamak mümkün değil yaaa

Canım stresten azalmıştır sütün bence de.Yani eğer hergün böyle karışıp duran varsa insan stres olur tabii ki.Bebeğin için sakin olmaya çalış diyeceğim ama ben de karıştılar mı çileden çıkıyorum.İyi demişsin bence.Sustukça tepene binerler çünkü.
Kendini sakın suçlayayım deme.Sen elinden geleni yapıyorsun.Emziriyorsun sonuçta.Deforme olmamak için emzirmeyen annelere ne demeli?Sen onlardan daha bilinçlisin.
Bu arada senin tarttığınla sağlık ocağı arasında baya bi fark var.Gerçekten de yanlış tartmış olmasınlar canım?

Back