Aaa bu ne ki, bu ne kiÖgretmenlerin verdigi ödevlere de karisilmaya başlandi. Sizin cocugunuzun keyfine göre mi ödev verecek ki?
Hayyrettttlercceeee
Okuma yazma için öğretilen ses temelli sistem zaten anlama konusunda çocukların sorun yaşamasına neden oluyor. Yani ben de ödev olarak 2 yaprak bazen 1 yaprak veriyorum. Bana da fazla ödev verin diye talep geliyor bazen. E kalan zamanda kitap okusun, evde bir sorumluluğu olsun, çantasını kendi kontrol edip hazırlasın, alışkanlık edinene kadar rehber olun dedim velilerime , sonuçta çocuklar ve nerdeyse her şeyleri onlar adına düşünüp yapıyoruz ama yavaş yavaş birey olmaları için yardım edin dedim.Çocuk ana dilinde kaliteli cümle kuramıyor, basit ders kitabındaki yönergeyi de anlamıyor okuyunca. Veliye bunu izah edemiyoruz. Bende de bir tanesi vardı. "Oğluşum bunu okumak istemiyor ben başka bişi okutsam? Ya da ben okuyup anlatsam olur mu??" Tövbe ya Rabbim demiştim
Sözüm meclisten dışarı çoğu instagram sosyal medyada, tv üzerinden 15 saniye izlediği yarım yamalak bilgi ile bilinçli ana baba olduğunu zanneden kitleden oluşuyor.Okuma yazma için öğretilen ses temelli sistem zaten anlama konusunda çocukların sorun yaşamasına neden oluyor. Yani ben de ödev olarak 2 yaprak bazen 1 yaprak veriyorum. Bana da fazla ödev verin diye talep geliyor bazen. E kalan zamanda kitap okusun, evde bir sorumluluğu olsun, çantasını kendi kontrol edip hazırlasın, alışkanlık edinene kadar rehber olun dedim velilerime , sonuçta çocuklar ve nerdeyse her şeyleri onlar adına düşünüp yapıyoruz ama yavaş yavaş birey olmaları için yardım edin dedim.
Kitap da okuyor ama fazla soru çözsün, yahu oyun oynasın ekran dışında ama. Çünkü bir kez çocuk olacaklar ve büyüdükçe sorumlulukları artacak...
Umarım veliler anlar bir gün öğretmenleri..
Oğlum 4. Sınıfta şu an her hafta bir kitap okuyup onun üzerine sınav oluyorlar, 1. Sınıftan bu yana böyle. Çocuk tabii ki reddedecek kitap okumayı siz teşvik edeceksiniz (!) çok sıkılıyor sizde de öyle mi diye sormayacaksınız.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Oğlum 3.sınıf..gecen sene haftada 2 idi hikaye okuma bu sene haftada bir o da olmasa vay halimize ben haftada 2 ye çıkarmasını istiyorum,ne güzel işte çocuklar böylece ödev gibi kitap okumuş oluyorlarMerhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Öğretmenin işine karışmaktan vazgeçtiği zaman veliler herşey güzel olacaktır. Kitap okumak çocuklara hep sıkıcı gelmiştir, amaç onlara sevdirebilmektir sizinde öğretmeninde görevi, amacı, hedefi bu şu aşamada.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
Cocugunuzun gelişimi için mecburi.Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?