Sınıf Öğretmenleri bir Bakabilir misiniz?

Ögretmenlerin verdigi ödevlere de karisilmaya başlandi. Sizin cocugunuzun keyfine göre mi ödev verecek ki?
Hayyrettttlercceeee
Aaa bu ne ki, bu ne ki
Ben bir kaç kişisel gelişim kitabı okudum hocam, alana hakim oldum. Siz bence şöyle yaklaşın çocuklara diyene denk geldim ben

Okuma yazma için öğretilen ses temelli sistem zaten anlama konusunda çocukların sorun yaşamasına neden oluyor. Yani ben de ödev olarak 2 yaprak bazen 1 yaprak veriyorum. Bana da fazla ödev verin diye talep geliyor bazen. E kalan zamanda kitap okusun, evde bir sorumluluğu olsun, çantasını kendi kontrol edip hazırlasın, alışkanlık edinene kadar rehber olun dedim velilerime , sonuçta çocuklar ve nerdeyse her şeyleri onlar adına düşünüp yapıyoruz ama yavaş yavaş birey olmaları için yardım edin dedim.
Kitap da okuyor ama fazla soru çözsün, yahu oyun oynasın ekran dışında ama. Çünkü bir kez çocuk olacaklar ve büyüdükçe sorumlulukları artacak...
Umarım veliler anlar bir gün öğretmenleri..

Okuması gerek ki hem dili gelişsin, hem de disiplinli olmayı öğrensin. Hoşuna gitmeyen çoooook şeyler yapması gerekecek büyüyünce. Ekran süresini de kısıtlayın

Sözüm meclisten dışarı çoğu instagram sosyal medyada, tv üzerinden 15 saniye izlediği yarım yamalak bilgi ile bilinçli ana baba olduğunu zanneden kitleden oluşuyor.

Oğlum 2. Sınıf.
Her gün arkalı önlü bir sayfa Türkçe matematik ödevi gelir. Günlük ince bir kitap okuması ödev olarak zorunlu.
Ben yatmadan önce kitap okurdum eskiden şimdi ona okutuyorum. Kitap kalınsa bir sayfa sen bir sayfa ben diyerek okutuyorum.
Ek olarak İngilizce ödevi de cuma geliyor haftasonu da iki İngilizce kitap okuyor, artı iki sayfa da İngilizceden geliyor yapıyor.
Bazı şeyleri istemeseler de yapmak zorundalar. Sorumluluk bilinci böyle oluşur.

Oğlum 4. Sınıfta şu an her hafta bir kitap okuyup onun üzerine sınav oluyorlar, 1. Sınıftan bu yana böyle. Çocuk tabii ki reddedecek kitap okumayı siz teşvik edeceksiniz (!) çok sıkılıyor sizde de öyle mi diye sormayacaksınız.

İlla ödev vermesine gerek yok şuan hangi konuyu işliyorlar kitaplardan az buçuk bilebilirsiniz kitapları açıp yaptırın olmadı netten bulup yaptırın bizim öğretmenimiz de Türkçe ve kitap okumaya çok önem veriyor tüm derslerden en önemli şuan Türkçe ve okuduklarını anlama diye bas bas bağırıyor kadın okuma kitapları da aldık her ay bir kitap bence bir kitap az bile benim gördüğüm keşke artırsa

Oğlum 3.sınıf..gecen sene haftada 2 idi hikaye okuma bu sene haftada bir o da olmasa vay halimize ben haftada 2 ye çıkarmasını istiyorum,ne güzel işte çocuklar böylece ödev gibi kitap okumuş oluyorlar

Oğlum 3. Sınıf her hafta yaklaşık 70 sayfalık kitap okuyor. 1 haftanın sonunda da kitap sınavı var. Okumayı öğrendiğinden beri haftada 1 kitap. Başta inceydi şimdi kalınlaştı. Yazın 2 set bitirdi...

1 yaşından beri ona kitap okurum. O nedenle yadırgamadı.

Sizin elinizde de kitap olursa sorun alışır. Okusun...

Benim oğlan da 2. Sınıf. Biz haftada 2 kitap bitiriyoruz. Her gün ortalama 20 sayfa kitap okuması gerekiyor. Sevdiği bir kitap olursa tek seferde bitiriyor üstelik.

Öğretmenin verdiği ödeve veli olarak karşı çıkmayı, bunu konuşmayı mı düşünüyorsunuz?
Tabi ki okuyacak. Okuması gelişecek, hızı artacak, okuduğunu anlama kabiliyeti gelişecek, kelime haznesi gelişecek, okuduğu hikayeler hayal gücünü artıracak vs... Şuan yapılan üniversite sınavında Türkçe bölümünde dahi öğrencilerin çoğu kötü sonuçlar çıkarıyor. Ve bunların çoğu paragraf sorusu. Bu da demek oluyor ki öğrenciler okuduğunu anlayıp yorumlayamıyor bile.
Siz şu durumda en fazla öğretmenine farklı kitap serisi sorabilir veya dikkati dağılıyorsa ne yapabileceğiniz konusunda fikir edinmek için konuşabilirsiniz. Ayrıca çocuğunuzun sıkılmaması için bunu bir ödev, görev gibi değil de hayatın içinde olağan şeymiş gibi yaptırırsanız alışkanlık kazanacaktır. Mesela sizde o kitabını okurken anne, baba olarak onunla birlikte kitap okuyun. Ona okuduğu kitap ile ilgili sorular sorun, yorumlasın bakalım okuduğundan ne anlamış, kitap ona ne katmış.
Sizin onu teşvik etmeniz gerekiyor.

Keşke bizim öğretmenimiz de böyle ödev verse.sürekli yazı yazmaktan, soru çozmekten helak oldu çocuklar.

Öğretmenin işine karışmaktan vazgeçtiği zaman veliler herşey güzel olacaktır. Kitap okumak çocuklara hep sıkıcı gelmiştir, amaç onlara sevdirebilmektir sizinde öğretmeninde görevi, amacı, hedefi bu şu aşamada.
Öğretmen yapıyorsa vardır bir bildiği deyin yola devam edin.

60 sayfadayı 7 ye bölün günde 9 sayfa okuyacak tabi ? Okumasa anlaması vs nasıl gelişecek okuması nasıl hızlanacak ? Valla bizim müdürün oğlunun öğretmeni 1. Sınıfa günde 9 sayfa yazma ödevi veriyor onlar ne yapsın?

Ben ilkokuldayken aynı kelimeyi 100 kere yazmaktan da sıkılıyordum. İyi ki annem öğretmenimle konuşup yazdırmayalım çocuk sıkılıyor dememiş, daha Ali Ata Bak aşamasında olacaktım şu yaşında. Tşk anneciiim

Eleştirilecek bir durum yok ki. Çok ödev faydalı diye bir kaide yok. Kitap okutup ozet yaptırmak,ustune tek tek onları kontrol etmek öğretmen için ekstra zaman ve emek istiyor. Kendim de aynı uygulamayı yapıyorum çünkü. Kitapları tek tek özellikle seçtim. Her hafta değişim yapıp özetleri kontrol ediyorum. Cocuklara kitapla ilgili yorum yaptırıyorum. Evet zorla okuyanlar var ama çoğunluktan olumlu dönüş aliyorum. Ogretmeniniz böyle bir uygulama yapıyorsa vardır bir bildiği. Çocuğun yanında da olumsuz konuşup ona destek olmayın.

Cocugunuzun gelişimi için mecburi.

Çocuğunuz ödevden sıkılması sorununu oldu gerçekten? Öğretmen oku diyorsa elbette okunacak. Hayır kitap okumanın zararı ne? Her şey her zaman çocuğunuzun keyfine göre mi olacak? Bunda sorun yaratacak bir durum yok. Allah bu dönem sınıf öğretmeni olanların yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…