Sınıf Öğretmenleri bir Bakabilir misiniz?

Çocuğunuzun okumayı unutmaması, okuduğunu doğru anlayıp doğru yorumlayabilmesi ve kelime dağarcığının gelişmesi için kitap okuması lazım.
Evet yaşı itibariyle sıkıcı gelebilir ama okuma saatlerini eğlenceli hale getirerek kitap okumaya teşvik etmek, kitap okumayı sevdirmek sizin elinizde.

Doğruya doğru ben de kitap okumaktan sıkılıyorum ama benim gibi sıkılan bir kadın bile çocuğuna kitap okuma alışkanlığı edindirip kitap kurdu çocuk yetiştirdiyse siz de başarırsınız bence.

Okuması tavsiye edilen kitaplar yaşına uygun kitaplar zaten, canlandırmalı kitap okuma saatleri yapabilirsiniz, bir arkadaş güzel bir örnek vermiş bir sayfasını ben bir sayfasını çocuğum okuyor demiş, bir sayfayı siz okuyun hikayedeki karakterleri anlatırken tonlamalar canlandırmalar yapın, o okurken ondan da aynısını isteyin, dümdüz okumak sıkıcı gelebiliyor ama tonlamalı ve canlandırmalı hikaye okumak çocuklara eğlenceli geliyor hem de okudukları hikayeler akıllarında kalıyor.

Öğretmenim ve bu okuma konusu herkeste yara.okuma yapmayan okuduğunu anlamayan ne Türkçe yapabilir ne matematik.artik üniversite sınavında ezber yapan değil okuduğunu anlayan kazanıyor.lutfen karışmayin öğretmenin işine.eskide kaldı öyle sayfalarca ödev vermek.mesela ben her gün bı hikaye kitabı okuyun ve işlediğimiz konuları tekrar edin diyorum.en fazla iki sayfa ödev veriyorum onun disinda hep okumanın üstünde duruyorum.

Benim oğlum ilkokula girerken, 81 il Türkiye haritası boyuyorlardi birde özet defterleri vardi . Kitabin kısaca özetini çıkarıp kitapta en beğendikleri yeri resim ciziyorlardi. Artı 10 kitaplık set almislardi haftalık kitap sınavı oluyorlardı. Hayir anlamadığım siz öyle bir yazmışsınız ki öğretmene diyelim yapmasın gibisinden saçma birşey ne güzel okumaya ve yazmaya yönlendiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…