Sınıf öğretmeni olanlar bakabilir mi?

Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar:KK43:
Daha ilk sayfayı okurken yorumlara ağzım açık bakakaldım. Pes yaaaa, bu mudur yani? Linçleyecek adam bulamamışsınız sanırım son zamanlarda.

Hocam diğer sayfalarda yazan olmuştur inşallah ama ben de yazayım, harfler azken çocuklar ezber yapar bu normaldir. Sayı arttıkça ezberleme şansları kalmayacağından bağlamaya mecbur kalacaklar. O süreç biraz sancılı geçecek, hatta hece tablosu vermeniz gerekecek o dönemde ama endişe etmeyin. Sınıfçıların mısır patlağı diye nitelendirdiği bir dönem var, bocalama dönemi geçince hızla bağlamaya başlıyorlar. 2. Harf grubunu yarıladıktan sonra ezber işi yavaş yavaş sonlanmaya başlar. 3. Grup bitmeden de bağlamayı öğrenmiş olurlar.

Şuan var ya gereksiz yorumlara çıldırıyorum bunlar anca burada ona buna klavye delikanlılığı yapsın konuyla ilgili bir tane yorum yok
Tıpla mühendislikle ilgili bir şey sorulmuş olsaydı burada iki sayfa ancak yazışılırdı, böyle linç de olmazdı. Ama konuyu öğretmen açtıysa vay haline. Çocuğu okula yollayan kendini öğretmen oldum sanıyor

Valla yeğenim B ile başlayan okulda inanın gülden daha güzel durumu. Lego tasarım kodlama İngilizce münazarasından su topuna kadar . Matematiği bizi ailece şaşırtıyor çünkü herkes çok zayıf 😂 kitap okuma alışkanlığı bile edindirdiler küçükken kitap görünce ağlardı
anne baba kendi instagramda dolaşıp akşama kadar tv başındayken çocuğa kitap yalatmaya çalışırsa ağlar tabi. 3.5 yaşındaki kızımın 100 e yakın kitabı var ve her gece kendi istiyor kitap okumayı. çünkü 3 aylıkken kelime kartlarıyla başladım bi özel okula vereyim de kitap okumayı sevdirsinler diye düşünmedim. ha bütün öğretmenler mükemmel değil bütün doktorların mühendislerin vs mesleklerdeki kişilerin olmadığı gibi ancak çok iyi öğretmenler de var diğer bütün meslek gruplarında olduğu gibi. bununla birlikte ruhsal ve akademik anlamada sağlıklı ve başarılı çocukların temel koşulu 3 lü saç ayağının tam olmasıdır. veli öğretmen öğrenci birtek öğretmenle olmaz o iş. bilin de ilerde yıllık yüzbinlerce lira verip yine de sıkıntı yaşayınca afallamayın

İlk defa 1. Sınıf okutuyorum
Her veliiye sesler için yaratıcı bütün öğrencilerin katılabileceği çalışmalar verebilirsiniz.

Sizin anlattığınızın üzerine Veli de bu katılımı yapsın. Mesela A sesi için A sesi kurabiyeleri hazırlayıp sınıfa getirebilir. A sesli hayvanların olduğu bir hikayeyi anlatıp çocuklarla canladırma yapabilir. Böyle böyle çocukların aklında kalır unutmazlar.

Her ses için acik ve kapalı heceleri yazarak okutmak ilk işiniz olsun. Siz yine de heceleri vurgulayarak okutun. İlk kelimeler ezberleniyor ne yaparsanız yapın. İleriki süreçte farklı kelimeler olunca ve kelime sayısı artınca mecburen heceleyerek okumaya başlıyorlar.

Gider özelde sorarsın durumunu bunlar hem burunlarından kıl aldırmıyorlar hem şu dediklerine bak yazdım bakana umarım sürgün yersin
Bu nasıl bir nefret üstelik hiç tanimadiginiz biri ile ilgili. Sırf bir soru sordu diye üstelik. Belki arkadaş çok özverili,çok şefkatli, çok ilgili bir öğretmen.
Üstelik bu işin içinde olan arkadaşlar sorunun normal olduğunu söylemiş.
Neler yaşadınız da bu kadar kötü kalpli oldunuz

Olay şöyle aslında. Parayı verdiği zaman öğretmeni satın alacağını düşünüyor. Çünkü ben özel kurumda görüyorum bunları. Nasılsa paranı verdim, maaşını ben ödüyorum kafası yaşıyorlar
Arttırıyorum baya bi zengin anaokulunda öğretmenlik yaptım. Veliler bize trip atıp azarlıyodu bir veli bir öğretmene kafayı takmıştı müdüre gidip hoca hanım benim çocuğuna zarar verebiliyo olabilir mi diyodu. Veliler çocuklarını almaya geldiklerinde bizlere dik dik bakıp ağız burun eğiyodu durduk yerde (adam ol paranı ben veriyorum anlamında) sonra arkama bakmadan kaçtım öğretmenlikten

Bursa’da mısınız diye soranlara hayır Bursa’ da değilim, şartları daha düşük bi şehirde köyde görev yapıyorum, ilk defa 1. Sınıf okuttuğumdan çeşitli öğretmen gruplarına da sordum ve soruyorum, buraya da danışmak istedim farklı görüşler ve fikir alışverişi çıkabilir diye..benim sorduğum soru ilk zamanlar ezberleme olmadan bunu öğretmenin farklı bir yöntemi var mı diye sadece sınıf öğretmeni olanlara sormak istemiştim, yine öğretmen olmayan herkes yorum yapmış, faydalı yorum yapanlara teşekkür ediyorum. İlk defa 1 okuttuğum için ben de en az veliler ve öğrenciler kadar heyecanlıyım fakat burada yanlış anlaşılmış Hayatında hiç 1. Sınıf okutmayanlar lütfen yorum yapmasın.Linçleyenlere zaten bi sözüm yok.

Ayy cahillik pek kötü şey! Kimlerle uğraştığımızı, şu konuya beğenmedim atan, bunu nasıl bilmezsiniz biz mi öğretcez size işinizi diyen kitleye bakınca "yazık bize la" diyorum.
Allah'ım yardımcımız ol.

Konu sahibi arkadaşım.
Sevgili meslektaşım,
Sen bu işi zaten biliyorsun ve dogru yoldasın. Sadece üzerinde bir ilki tecrübe ediyor olmanın tedirginliği var.

İşin eğitimini almak başka, tecrübe etmek bambaşka.

1. Sınıf ilk iki ay kriz dönemidir.
1. Grup ses dönemi ezbere okuma mücadelesi veren çocuklara birleştirme mantığını kavratma ile geçer.
Elakin bence işkence kısmı bu yüzden.
Kelime sayısı sınırlı. Ezberleyebilen ezberlemeyi tercih edecek. N sesi ile birlikte anlayacaklar ki bu işin içinden böyle çıkılmaz. Bocalayan çocuk mantığı kavramaya yönelecek hocam.
Panik yapmayın. O harfinden sonra küçük küçük rahatlayacagiz.
Her ses mantığı çözmek icin bir umut.
Mısırlar ayni anda değil ama peşi sıra patlayacak. Şimdilik kafadan atmaya çalışıyor pek çoğu hepsi normal.
Olacak öğretmenim. Merak etme. 💜

Sizi biliyorum ve bu konularda yorumlarınızı çok önemsiyorum. Benim kızdığım nokta bu platformada sorulması. Bilmiyor olabilir ama burada sorması doğru gelmedi. Güvensiz hissettirdi bana. Ben de 1. sınıf annesiyim ve öğretmenlerin nelerle uğraştığını çok yakından görebiliyorum. O çocuklarla uğraşmak yeterince zorken bir de eğitim kısmında bunu sorması... bilemedim.

Niye burda sorması tuhaf?
Sınıf öğretmenlerine diye konu başlığı zaten.
Sevdiği, takıldığı bir forumda meslektaşları ile toplanıp fikir alışverişi yapmak istemesi neden anormal?
Çokça da sınıfçı bulabilir. Ben bile kac yorum okudum.
Ama fırsat verilmemiş maalesef.

Bankacı, avukat, saglikci yeri geliyor hepsinden fikir istiyoruz. Bir, iki sesten bile fayda görebiliriz.
Yumurtlama gününden, gebeliğe kadar faydalanılan forum burası. Konu sınırlaması da yok.

Ayy cahillik pek kötü şey! Kimlerle uğraştığımızı, şu konuya beğenmedim atan, bunu nasıl bilmezsiniz biz mi öğretcez size işinizi diyen kitleye bakınca "yazık bize la" diyorum.
Allah'ım yardımcımız ol.

Konu sahibi arkadaşım.
Sevgili meslektaşım,
Sen bu işi zaten biliyorsun ve dogru yoldasın. Sadece üzerinde bir ilki tecrübe ediyor olmanın tedirginliği var.

İşin eğitimini almak başka, tecrübe etmek bambaşka.
++++100000….

Son düzenleme:
İlk başta ezber yapacaklar,sonra bir sabah aydinlanma gelecek ve okumayı öğrenecekler.o süreç çok tuhaf bi bakiyosun aniden öğrenmişler😂

Peki nasıl temel bilgileri bilmiyorsunuz? Çocuklara vereceğiniz eğitimi burada nasıl sorabiliyorsunuz?

Siz de sınıf öğretmeni değilseniz Sınıf öğretmenliği yapmaya kalkmayın. Çocukları emanet ettiğimiz kişilere bak
Neden bu kadar tepki gösterdiniz anlamadim.kac yıllık öğretmenler bile birbirlerine biseyler soruyor.hangi meslekte mezun olur olmaz süper donanimli olunuyor.bence meslektaşımin yaptığı çok güzel bisey illa herşeyi biliyorum kafasında değil öğrenmeye açık.

Önceki sayfalara baktım delirdim,valla isterseniz banlayin.biz gecemizi gunduzumuze katalım çocuklarıniza daha nasıl faydalı olabiliriz diye düşünelim sonra siz bize bu sözleri reva görün.kusura bakmayın ama soru sormayan öğrenmeye biri öğretmen olmasın,ben olsam sevinirim öğrenmeye açık biri derim ama siz anca laf atin

Bursa’da mısınız diye soranlara hayır Bursa’ da değilim, şartları daha düşük bi şehirde köyde görev yapıyorum, ilk defa 1. Sınıf okuttuğumdan çeşitli öğretmen gruplarına da sordum ve soruyorum, buraya da danışmak istedim farklı görüşler ve fikir alışverişi çıkabilir diye..benim sorduğum soru ilk zamanlar ezberleme olmadan bunu öğretmenin farklı bir yöntemi var mı diye sadece sınıf öğretmeni olanlara sormak istemiştim, yine öğretmen olmayan herkes yorum yapmış, faydalı yorum yapanlara teşekkür ediyorum. İlk defa 1 okuttuğum için ben de en az veliler ve öğrenciler kadar heyecanlıyım fakat burada yanlış anlaşılmış Hayatında hiç 1. Sınıf okutmayanlar lütfen yorum yapmasın.Linçleyenlere zaten bi sözüm yok.
Hocam sakın kimse için üzmeyin kendinizi öğretmen olanlar bu şekil yorum yapmaz zaten.

Yahu keşke ezberleseler
Neden ezberlemeleri sorun oluyormuş bir öğretmen bana aciklayiversin
Her akşam sinir krizi geçiriyorum ela lale bütün mahalle, ezberlese ne kolay olacak

Ezberleyenler mantığı da hızla çözüyor zaten.
Hic ezberleme zahmetine bile girmeyenlerle uzuyor süreç.
Ben her büyük E ile başlayana Ela, her büyük L ile başlayana Lale demelerine bir sey demiyorum kabullendim de.
Kelek sözcüğüne ala diyen var. Onu kabullenmek mesele :KK70:

Ezberleyenler mantığı da hızla çözüyor zaten.
Hic ezberleme zahmetine bile girmeyenlerle uzuyor süreç.
Ben her büyük E ile başlayana Ela, her büyük L ile başlayana Lale demelerine bir sey demiyorum kabullendim de.
Kelek sözcüğüne ala diyen var. Onu kabullenmek mesele :KK70:

Valla ben bu kelekli elekli okuma işini icat edene her akşam küfrediyorum, lanet ediyorum, eminim benim gibi milyonlarca ana baba vardır, yattıkları yerde huzur içinde uyuyamadiklarina adım gibi eminim , sanki bu ülkede milyonlarca insan kelekten önce okuyup yazamiyordu, iyice tımarhaneye çevirdiler ülkeyi, çocuklar da eli kolu bağlı deliler

X