- 9 Şubat 2010
- 17.835
- 39.769
- Konu Sahibi dertsahibi
Daha ilk sayfayı okurken yorumlara ağzım açık bakakaldım. Pes yaaaa, bu mudur yani? Linçleyecek adam bulamamışsınız sanırım son zamanlarda.Herkese merhaba, bu sene 1. Sınıf okutuyorum. Öğrencilerim öğrendiği her kelimeyi ezberliyorlar. Mesela şu an K sesindeyiz, harfi nasıl birleştireceklerini anlatıyorum mantığını kavramaları için , ilk zamanlar bu normal mi harf sayısı arttıkça kelime sayısı da artacak, sizce ezber yapmamaları için nasıl bir yol izlemeliyim? Ezberlediklerini unutmuyorlar, unutsalar okumaya çalışacaklar, her şeyi ezberleyip okumaya geçemeyecekler diye tedirginim. Evde de velilerle beraber okuyunca ezberleyip gelmiş oluyorlar
Hocam diğer sayfalarda yazan olmuştur inşallah ama ben de yazayım, harfler azken çocuklar ezber yapar bu normaldir. Sayı arttıkça ezberleme şansları kalmayacağından bağlamaya mecbur kalacaklar. O süreç biraz sancılı geçecek, hatta hece tablosu vermeniz gerekecek o dönemde ama endişe etmeyin. Sınıfçıların mısır patlağı diye nitelendirdiği bir dönem var, bocalama dönemi geçince hızla bağlamaya başlıyorlar. 2. Harf grubunu yarıladıktan sonra ezber işi yavaş yavaş sonlanmaya başlar. 3. Grup bitmeden de bağlamayı öğrenmiş olurlar.