• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Bu filmi yaklaşık 6-7 aydır izlemek istiyorum. Hatta bi keresinde açıp kısa süre sora kapadım :18: Şu spiritüel muhabbetler beni hep korkutur :18:
Öyle tırsınç bi film değil, değil mi?

hayır hayır kesinlikle korku filmi değil, aslında drama girer. çok etkileyici. hayaletler hortlaklar gibi değil, öldükten sonra kızın ruhu bedeninden çıkıyor, bunu çoğumuz kabul ediyoruz zaten, ama gideceği yere gidemiyor, hani bir insanın mezarı olmazsa, bedeni toprağa karışmazsa ruhu dünyada süzülür derler ya, onun gibi :14::14::14::14:

Bence Hanna muhtesem bir filmdi.. :31: Hatta bir daha izlemeye karar verdim simdi burada okuyunca aklima geldi de :)

bu filmi başroldeki kızdan daha iyi kimse oynayamazdı, diğer filmlerini de izlemeye başaladım çok kıpır kıpır cimcime birine benziyor :10: hatta şu anda City of Amber'ı izliyorum, orada da başrolde, kız iki saniye durmuyor, çırpı bacaklarıyla ordan oraya koşuyor da koşuyor :9::9:

bu filmi başroldeki kızdan daha iyi kimse oynayamazdı, diğer filmlerini de izlemeye başaladım çok kıpır kıpır cimcime birine benziyor :10: hatta şu anda City of Amber'ı izliyorum, orada da başrolde, kız iki saniye durmuyor, çırpı bacaklarıyla ordan oraya koşuyor da koşuyor :9::9:

Bu filmi daha once duymamistim ama basrol oyuncusundan oturu simdi ben de izlemeye karar verdim :10:

tamam canim notumu aldim... esim fifa oynamayi bitirsin indiriyorum. lag oluyor diye birsey indirmeme izin vermiyor oyun oynarken :1: hey allahim..

o fifa beni de bitirirdi, ağbim devamlı oynardı, hatta oyun sırasında spikerin söyledikleri bile ezberimde :9:
hele her sene yenisini çıkarmazlarmı :41: fifa 1998 yılından beri oynuyor :1:

City of Ember (2008)

City of Ember (2008) - IMDb

200 yıllığına yeraltında inşa edilen bir şehire yerleştirilir çocuklar, sanırım dünya o sıralar zor zamanlar geçirmektedir. tüm insanlığın iyiliği için bu izole toplum 200 yıl sonra yeryüzüne çıkmalı ve insan ırkını devam ettirmelidir.

pinaran: 39

Eki Görüntüle 279528

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1. pinaran................................39
2. firfor .................................. 25
3. Revolucion ............................14
4. orchidea ...............................12
5. nilayu...................................6
6. electra_................................5
7. PrensesPeri ........................... 2
8. aswang................................2
9. Asmin .................................2
10. minikbarni ...........................2
11. prensesin.uykusuyum ..............
12. Duygu.C ..............................
13. Nihil....................................
14. Pinaranip................................
15. eylül.yn...............................
16. alewuska.............................
17. ThirtyFour............................
18. theuglygoddess.....................
19. Tryamor ...............................
20. Dulcinea................................
21. elmayrahh..............................
22. atlantis ................................
23. wilmaa..................................
24. guvastanema ........................

3

http://www.imdb.com/title/tt1517177/

pınaran sağolsun, sayesinde kimbilir ne zaman keşfedeceğim çok çılgın bir film izledim. senaryo çok özgün, duygular çok sıradışı -aslıda sıradışı değil, sora gelicem oraya :) -betimlemeler çok iyi, müzikler güzel. filmin başındaki elektrik telleriyle yapılan benzetmelere hasta oldum. fillm daha başından sevdirdi yani kendini bana. hayal gücü sahneleri de çok sevimliydi. bundan sonra yazacaklarımı izlemeyenler okumasa iyi olur. pınaran da bahsetmişti film birbirine aşık olan 3 kişiyle ilgili, yani hassas bi konu :) aşk bir şekilde herkesin hayatına girer, hatta farklı zamanlarda birden fazla kişiye aşık oluruz. hatta hatta bazılarımız aynı anda birden fazla kişiye aşık olur (sıradaşı değil derken bunu kastettim. bu bizim seçimimiz değildir, kendiliğinden oluverir, engel olamazsın bazen). ama toplumsal kurallar ve aşık olduğumuz kişiye saygımızdan ötürü bir seçim yapmak zorunda kalırız. terazide ağır basan kazanır. bu filmde ise herkesin terazisi dengede duruyor ve bu nedenle de herkes birbirinin aşkına saygı duyuyor. kıskançlık krizleri ya da ego zedelenmesi olmuyor. gerçekten kimin aklına geldi böyle bir film çekmek ve bunu bu kadar yumuşak bir şekilde anlatmak. evet ortada bi aldatma var, en azından başlarda vardı ama bu sonunda kimsenin canını yakmadı, çok enteresan. aslında bir film de bundan sonrası için çekilir :)

firfor: 26

3

http://www.imdb.com/title/tt1517177/

pınaran sağolsun, sayesinde kimbilir ne zaman keşfedeceğim çok çılgın bir film izledim. senaryo çok özgün, duygular çok sıradışı -aslıda sıradışı değil, sora gelicem oraya :) -betimlemeler çok iyi, müzikler güzel. filmin başındaki elektrik telleriyle yapılan benzetmelere hasta oldum. fillm daha başından sevdirdi yani kendini bana. hayal gücü sahneleri de çok sevimliydi. bundan sonra yazacaklarımı izlemeyenler okumasa iyi olur. pınaran da bahsetmişti film birbirine aşık olan 3 kişiyle ilgili, yani hassas bi konu :) aşk bir şekilde herkesin hayatına girer, hatta farklı zamanlarda birden fazla kişiye aşık oluruz. hatta hatta bazılarımız aynı anda birden fazla kişiye aşık olur (sıradaşı değil derken bunu kastettim. bu bizim seçimimiz değildir, kendiliğinden oluverir, engel olamazsın bazen). ama toplumsal kurallar ve aşık olduğumuz kişiye saygımızdan ötürü bir seçim yapmak zorunda kalırız. terazide ağır basan kazanır. bu filmde ise herkesin terazisi dengede duruyor ve bu nedenle de herkes birbirinin aşkına saygı duyuyor. kıskançlık krizleri ya da ego zedelenmesi olmuyor. gerçekten kimin aklına geldi böyle bir film çekmek ve bunu bu kadar yumuşak bir şekilde anlatmak. evet ortada bi aldatma var, en azından başlarda vardı ama bu sonunda kimsenin canını yakmadı, çok enteresan. aslında bir film de bundan sonrası için çekilir :)

firfor: 26

beğenmene çok sevindim, yönetmen zaten "Paris, je t'aime", "Perfume" , "Run Lola Run" ın yönetmeni. o elektrik tellerinde hani o ses tonuyla "pa-ral-la-li-tät" diyor ya, bitiriyor beni :16:

o zaman hem City of Ember'i hem de The Lovely Bones'u izlemelisin :40:
ikisinde de başrolde

city of ember'i indirdim canim ama saat 2:30u gecmis artik yarina kaldi heralde o. iyice gecem gunduzume girdi zaten :25: ama yarin aksam kesinnnn izliyorum..
the lovely bones'a imdb'den baktim ama sanirim onu izleyemem zira oldukca ruhculuk temasi iceriyor inanclarimiza ters dusuyor o konular :26:

Son düzenleme:
city of ember'i indirdim canim ama saat 2:30u gecmis artik yarina kaldi heralde o. iyice gecem gunduzume girdi zaten :25: ama yarin aksam kesinnnn izliyorum..
the lovely bones'a imdb'den baktim ama sanirim onu izleyemem zira oldukca ruhculuk temasi iceriyor inanclarimiza ters dusuyor o konular :26:

evet geç saat hala uyku gelmedi :)
diğer filmi sen bilirsin artık ;)

spoiler

.

cennete gitme ilahi dinlerde var, tabi son sahnelerde Hristiyanlığa gönderme mevcut, haçlı küpeli ruhlar onu cennete karşılıyor falan.

evet geç saat hala uyku gelmedi :)
diğer filmi sen bilirsin artık ;)

spoiler

.

cennete gitme ilahi dinlerde var, tabi son sahnelerde Hristiyanlığa gönderme mevcut, haçlı küpeli ruhlar onu cennete karşılıyor falan.

anladim canim, ben Yehova'nin Sahidiyim bir nevi mezhepsiz hristiyanlik bizim inanclara gore ruhun bedenden ayri yasamasi oldukca ters dusuyor ve biz de boyle konulu film kitap vs kaciniyoruz. ondan film izlemeden genelde boyle okuyorum. merak etmedim de degil acikcasi ama icim rahat etmez simdi.. zaten esim bu konularda benden daha katidir ondan direk bu secenegi elimine etmek durumundayim. ama city of ember konu olarak cok hosuma gitti acikcasi izlemek icin sabirsizlaniyorum, su an yorgunluk bastirmaya baslamis olmasa ben sabaha kadar oturup izlerim :)

anladim canim, ben Yehova'nin Sahidiyim bir nevi mezhepsiz hristiyanlik bizim inanclara gore ruhun bedenden ayri yasamasi oldukca ters dusuyor ve biz de boyle konulu film kitap vs kaciniyoruz. ondan film izlemeden genelde boyle okuyorum. merak etmedim de degil acikcasi ama icim rahat etmez simdi.. zaten esim bu konularda benden daha katidir ondan direk bu secenegi elimine etmek durumundayim. ama city of ember konu olarak cok hosuma gitti acikcasi izlemek icin sabirsizlaniyorum, su an yorgunluk bastirmaya baslamis olmasa ben sabaha kadar oturup izlerim :)

o zaman sakın izleme, dinine tamamen ters :34: filmde baştan sona kızın ruhu dünyada dolaşıyor ayrıca dünyadaki ailesiyle de temas kurabiliyor, onlara sesini duyurabiliyor, ruhunu gösterebiliyor, boşver sen bu filmi :34:

beğenmene çok sevindim, yönetmen zaten "Paris, je t'aime", "Perfume" , "Run Lola Run" ın yönetmeni. o elektrik tellerinde hani o ses tonuyla "pa-ral-la-li-tät" diyor ya, bitiriyor beni :16:

bahsettiğin o 3 filmi de beğenerek izlemiştim, ama bu 3 başka :)

Son düzenleme:
Barney's Version (2010)

Barney's Version (2010) - IMDb

başka bi filme niyetlenmiştim ama kazara bunu açmışım. izlemek istediğim film daha eğlenceli bir filmdi, modum bu filme pek uygun olmadığı için izledikten sonra çok yorum yapasım gelmedi. o yüzden filmin güzel olduğunu belirtip dandik bir cümleyle konuyu özetliyorum. 3 evlilik geçirip tek aşk yaşayan, yaklaşık 30 yıl boyunca da arkadaşının ölümünden ötürü zan altında bırakılan barney'nin öyküsü.

firfor: 27

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter and the Goblet of Fire (2005) - IMDb

sonunda bitirdim, 4.sü en kötüsü dediler ama ben çok zevk aldım, işin kötüsü ben bu seriyi 5'e kadar önceden izlemiştim ama sanki hiç izlememişim gibi, unutmuşum tamamen, zaten 5.6.7 ve 8. filmleri izlerken kopuk oluşmuştu, neyse artık .
5-6-7-8-1-2-3-4 şeklinde gittim, ama ben ne yaparım :)) 5-6-7-8 bir daha izlemez miyim :)) izlerim :)):9::9::9::9:

hemmen 5 den devam ediyorum :16::16::16::16:

bayılırım böyle avada kedavralı filmlere :))

hele o kuzeyden misafirlerimiz geldi diyor da, 10 kadar yağız güçlü geniş omuzlu bulgar içeri dalıyor ya, vaayyy....:1::1:

pinaran: 40

$movie_tape.gif

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1. pinaran................................40
2. firfor .................................. 27
3. Revolucion ............................14
4. orchidea ...............................12
5. nilayu...................................6
6. electra_................................6
7. PrensesPeri ........................... 2
8. aswang................................2
9. Asmin .................................2
10. minikbarni ...........................2
11. prensesin.uykusuyum ..............
12. Duygu.C ..............................
13. Nihil....................................
14. Pinaranip................................
15. eylül.yn...............................
16. alewuska.............................
17. ThirtyFour............................
18. theuglygoddess.....................
19. Tryamor ...............................
20. Dulcinea................................
21. elmayrahh..............................
22. atlantis ................................
23. wilmaa..................................
24. guvastanema ........................

Back