• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

1 EKİM - 31 EKİM 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................4
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.Asmin .................................1
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 3
13.eylül.yn...............................
14.alewuska.............................
15.ThirtyFour............................
16.theuglygoddess.....................
17.aswang................................2
18.pinaran................................4
19. elmayrahh..............................
20.electra_................................
21. wilmaa..................................

İNDİANA JONES 1-2-3-4-

1 KAYIP HAZİNE AVCILARI (1981)
serinin ilk filmi ileriki bölümlerle birleşip sürpriz yapıyor ;) detayların kaçırılmaması gereken bir film. ayrıca yapım tarihine bakarak beklentisiz izlemeye başladık filmi ama o yıllara rağmen gerçekten başyapıt olmaya adaymış. ayrıca çok güzel bir detay tüm seride gerçek mabetler, mağaralar kullanılmış. o yıllara göreyse dehşet bir mebla harcanmış çekimlerinde.

2 KAMÇILI ADAM ( 1984 )
ilkine göre çok çok daha iyi.ama mideniz bulanırsa karışmam :))

3 SON MACERA ( 1989 )
biraz daha derine iniyor hikayeyi baştan alıyor adeta. indiana kimdir hikaye nasıl başladı. ve çok güleceğiniz sahneler mevcut :)

4 KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI ( 2008 )
sürpriz üzerine sürpriz geliyor bu filmde. sahneler efektler büyüleyici.

seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. hele birde okumayıda seviyorsanız önce On Emir isimli kitabı alıp ondan sonra filmleri izlerseniz hiç almadığınız bir haz veriyor bu seriyi. çünkü baştada dediğim gibi mekanlar gerçek yerler ve hangi filmde hangi mekan kullanılmış gerçeği neymiş bilmek daha bir mutlu ediyor insanı.

Revolucin : 4

KÖSEM SULTAN ( MAHPEYKER )

film tek kelimeyle rezalet. mekanları saymazsak onda bile o kadar çok eksik varki. ne yapımcısından kostüm tasarımcısına ancak bu kadar kötü olabilirdi bir film. ellerinde onca kaynak varken hikaye yanlış (istisnaları saymazsak ) adetler yerle bir, kostümler komedi. tarihi deseniz alakası yok, belgesel zaten değil, hadi bari mekan tanıtmış deseniz tam anlamıyla oda yok. vakit kaybı bir film.

Revolucion : 5

X-Men: First Class (2011) - IMDb

biz fantastiksever olarak serinin dier filmlerini atlayarak buna yöneldim.

iyi ki de öyle yapmışım, galiba hikayenin başlangıcını anlatıyordu.

beğenerek ve hiç sıkıldan bir seferde izledim.

serinin diğer filmlerini de izlemeyi düşünüyorum.

Orchidea:5

The Tree of Life (2011)

The Tree of Life (2011) - IMDb

filmin berbat olduğunu söyleyen sayısız yorumdan ve sinemalara getirmemelerinden duyduğum üzüntüyü öncelikle belirtmek isterim. Terrence Malick'in her sahnesi muhteşem birer fotoğraf karesi gibi, uzun süredir bu kadar beni alıp götüren soluksuz izlediğim bir filme rastlamamıştım, neden her filmi bu özenle yapmıyorlar diyip duruyorum, film bittiğinden beri.. ve neden 2 saat sürdü, keşke hiç bitmeseydi.. dvd si gelir gelmez alıp baş köşeye koymalı, tekrar tekrar izlemeli..

Batman (1989)

Batman (1989) - IMDb

istediğiniz kadar The Dark Knight en iyisi, Heath Ledger Jack Nickolson'ın yerini doldurdu deyin, Batman'dan daha iyi bir batman filmi ve Jack Nickolson'dan daha çılgın bir Joker henüz gelmedi ;)

Apocalypse Now (1979)

Apocalypse Now (1979) - IMDb

askerlik olayları, silahlar, ölümler, savaş, şiddet hoşuma gitmez, Coppola'ya saygımdan izledim, bu adam yaptıysa izlenir mantığıyla, önceliklerim arasında giremez, tekrar tekrar izleyeceğim filmlerden olamayacak.. ama tabi seven sever..

pinaran: 7

Son düzenleme:
birazdan Harry Potter'ın 5. ve 6. filmine bakacağım..

ilk dördünü izlemiştim, benlik fantastik dünyalar, hep sevmişimdir :16:

7. ve 8. si de çıkmış, artık bir şekilde bir yerlerden bulup izlemek lazım, bende yoklar :50:

1 EKİM - 31 EKİM 2011

3.orchidea ...............................5
8.Revolucion ............................5
12.firfor .................................. 4
18.pinaran................................7

nilayu belirtilen tarihler içinde izlediğin filmleri yazıp yorumla. Listeye ekleyelim hemen. ;)

Tamam o zaman hemen başlıyorum, yorumlamaya :61:

Kasımda Aşk Başkadır (2001)
Filmin adını çok duydum fakat izlemek kısmet olmamıştı.Pazar günü izledim, ama beklentilerimi karşılamadı.Aşk'ın yoğun yaşandığı, dolu dolu bir hikaye beklemiştim, olaylar basit geldi.Etkileyici olan bi kaç sahnesi yok değildi.Belki ben yorumlara fazla takılıp, beklentileri yüksek tuttum.İzlenebilir, ama ısrarla tavsiye edeceğim bi film değildi.

Büyük Hata (2005)
Dvd de konuyla alakalı bi yazı yoktu, lmış,izledik.Hiç, beğenmedim.Kırklı yaşlarda bir kadının, eşinin onu aldattığından şüphelenmesiyle başlıyor; bunu test etmek için, bir fa...e tutmasıyla devam ediyor.Daha sonrası çarpık ve anlamsız ilişkiler, belirsiz bi son.Tavisye etmiyorum.

Av Mevsimi (2010)
Çok beğendim.İzlemeden önce tereddütte kalmıştım.Cem Yılmaz'ı hep komedyen olarak düşünmüştüm.Cinayetle bütünleşmesi zor olur, filmin başrollerinde yer aldığı için bütünüyle,filmi etkiler diye düşünmüştüm.Değişik bi konusu vardı, son ana kadar merakla izlettirdi kendini.Finalde bir o kadar şaşırtıcı ve kafada soru işareti bırakmayacak açıklıkta bitti.Kesinlikle tavsiye ediyorum.

1 EKİM - 31 EKİM 2011

3.orchidea ...............................5
8.Revolucion ............................5
12.firfor .................................. 4
18.pinaran................................7
22. nilayu...................................3

nilayu bi de mesjının sonuna isim ve izlediğin film sayısınız yazarsan süper olacak.

nilayu : 3 gibi... ;)

bende size birkaç film önerisinde bulanayım kızlar..
şanslı slevin
esaretin bedeli
dejavu
limitless

aklıma gelenler bunlar..

Tamam tatlım, aslında önceki sayfalara bakıp örnek aldım yazarken ama, film sayısı gözümden kaçmış.Bi dahakine onu da yazarım ;)
Bu arada listede adımı görmek de güzel =) Teşekür ederim.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Bizim Büyük Çaresizligimiz (2011) - IMDb

Keşke önce kitabını okuyup sonra izleseydim bu filmi. Eminim kitapta karakterlerin aşkı ve çaresizliği daha iyi betimlenmiştir. Aşkın olgunlaşma ve çaresizliğe evrilme süreci. Canım yandı biraz izlerken. Belki haleti ruhiyemden kaynaklanıyor. Aşk illa ki beraber olmak değildir. İnsan bencillikten sıyrılarak, aşık olduğu kişinin mutlu olduğunu görerek de sevebilir, hatta sevinebilir. "İyi insan" olmanın yolu buradan geçer, değil mi ama ;)

firfor: 5

Son düzenleme:
13. KAT ( 1999 )

film benim için bir harikaydı. sizler sayesinde tanıdığım Nolan filmlere eşdeğer yapıda. bir nevi başlangıçla, matrix karması denebilir. ancak çok daha garip konuya girmek istiyorum ama filmi anlatmış olcağım çünkü film tam ortada renk değiştiryor resmen. tek bir cümleyleyle anlatmak gerekirse. " hiç bir şey göründüğü gibi değil " :1: buda bi filmin repliğiydi ama hangisinin :1: neyse gevezelik bir yana bir saatinizi ayırıp mutlaka izleyin izleyin kızlar pişman olmayacağınız bir yapım. özellikle Nolan hayranları.

Revolucion : 6

Midnight in Paris (2011)

Midnight in Paris (2011) - IMDb

Woody Allen'ın tüm senaryolarını, kitaplarını, oyunlarını okudum, tüm yönettiği, yazdığı ve oynadığı filmlerini izledim, yaptığı müziği zevkle beğeniyle dinliyorum. Onun büyük hayranıyım. Az önce sinemadan geldik ve Midnight in Paris'in büyüsü hala üzerimizde, uzun süre de gitmez eminim. harikaydı, film tam anlamıyla mükemmeldi, hep olmasını istediğim kurduğum hayal dünyamı yansıtmış, yani muhakkak herkesin böyle hayalleri vardır, hayran olduğu, beğendiği, iç dünyasını yansıtan başka bir devirde yaşamış ruh ikizi olduğunu düşündüğü bir yazar, ressam, müzisyen, şair, yönetmen, oyuncu.... hangi devirde yaşarsa yaşasın bir gün yolda yürürken ona rastlamak, 'keşke şu zamanda yaşasaydım' hayaline kavuşmak, istediği dönemlere akımlara savrulmak..

Woody Allen'ın New York ve Paris takınıtısı bilinir. ona göre Paris öyle bir şehir ki, her sokağında her köşesinde bir devri yaşarsın, hatta öyle bir yaşarsın ki, bir anda kendini tarihini belirleyebileceğin bir zaman makinesinden çıkmış bulursun..

pinaran: 9

Back