• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

BEN X

Ben X (2007) - IMDb

filmi dün izledim.başroldeki oyuncunun performansı mükemmel.bölesine gerçekçi oynanamaz.sadece film boyunca ona bakıyorsunuz.mimiklerini izliyorsunuz.gerçekten oyunculuğuna hayran kaldım.film müzikleri de şahane. otizimi konu alan bir film ayrıca.asperger sendromu(otizmin bir çeşidiymiş)olan bir gencim dramı.etkileyiciydi...aklımda kalan bir repliği'iyi hissetmek istiyorsan hissetmeyi öğrenmelisin'

alewuska:2

Shine (1996) - IMDb

bu gece izledim bu filmi.taze taze yorumumuda yapiim.biyografilerden pek hoşlanmam ben ama bundan keyif aldım.Oyuncular:Geoffrey Rush ......yani adam döktürmüş filmd.zaten bu filmden ödüllü.haketmiş cidden.David Helfgott'ın gerçek hayat hikayesi.baskıcı bir babaın çocuuğuna neler yapabileceğinin göstergesi.film sonlara doğru açılıyo.
bi kaç tıkanıklık war filmde.çok yetenekli bir adamın yeteneği çok iyi yansıtılmamış bence.dahi bi adam filmde mıymıy bi adam gibi gösterilmiş.

alewuska:3

26 HAZİRAN 2011 - 25 TEMMUZ 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................
4.prensesin.uykusuyum ..............
5.guvastanema ........................ 1
6.atlantis ................................
7.Tryamor ............................... 1
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ........................... 1
10.asmin .................................
11.Duygu.C .............................. 1
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 1
13.eylül.yn...............................
14.alewuska............................. 3
15.saciuzunaklikisa.....................

Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003) - IMDb

İnsanın doğayla kusursuz uyumu ve özüne dönüşle ilgili derin bir film.
muhteşem doğa manzaraları içinde öze yolculuk.
huzur bulduğum bir film oldu.

Incir Reçeli (2011) - IMDb
genel olarak beğeni almış bir film.
klasik türk filmi tadında.
pekçoklarına göre repliklerle zenginleşen filmde benim için o replikler biraz fazlalıktı.
daha çok derin sessizlikler olmalıydı
ama tartışmasız biz nokta var ki o da halil sezai paracıkoğlu'nun sesi ve o sahnedir.

Orchidea:2

3.orchidea ............................... 2
5.guvastanema ........................ 2
7.Tryamor ............................... 1
9.PrensesPeri ........................... 2

The Man From Earth
The Man from Earth (2007) - IMDb

İsa figürünü kullanarak dini sorgulayan iki farklı türde filmi ard arda izlemiş oldum çok keyifli oldu valla anlatamam. Bu filme direk bir din sorgulaması olarak bakmak doğru olmaz tabi. 14.000 yıl yaşadığını iddia eden John'un akademisyen dost erbabıyla yaptığı sohbet etkileyici gerçekten, tek mekan sayılabilecek filmlerden ki o da ayrı bi tat katıyo filme. Hem İsa Hem de Musa hakkında anlattıklarına rağmen Müslümanlık üzerine uzaktan yakından bir değiniş olmaması da düşündürücü tabi.

guvastanema 2

99 francs
99 francs (2007) - IMDb

Bir arkadaş şiddetle önerdiği için uzun zamandır izleme listemdeydi. Reklam dünyasının yalanları üzerine eğlenceli bir bakış. Bolca mesaj kaygısı içeriyor aslında ama işleniş ve içerik olarak 'eğlenceli' demek daha münasip kaçtı sanki:) Filmin etkileyici anlatıları vardı ama genel olarak ortalama buldum. Konu klişe denebilir, işleniş albenili hatta bu noktada eleştirdiği noktanın içinde boğulmuş gibi geldi bana.

guvastanema 4

Adventureland
http://www.imdb.com/title/tt1091722/

Amerikan filmlerini izlerken bir samimiyetsizlik hissi gelir oldu bana artık. Filmin ilk dakikalarında bunu çok şiddetli yaşadım. Hep bildik tavırlar, hareketler, konular, diyaloglar... Saçma sapan ilişkilerini anlamıyorum ben bu milletin. Çok basit ve aşağılık buluyorum.

Her şeye rağmen otur izle dedim kendime ve devamını getirdim. İzlediğim gibi pcden sildiğim bir film oldu. Çok gereksiz bir yapım; çok çok çok. Bin tane vardır böylesi ve bundan kat kat daha iyisi, derli toplusu...

Yazın bir lunaparkta çalışmaya başlayan bir avuç gencin etrafında dönüyor hikaye. Sorunlu ergen tipler vs.

Tryamor : 2

Son düzenleme:
selam kızlar :16:

filmin ismi ölümüne.sevmedim başladıgımı bitimek adına sürdürdüm.basit bir konusu vardı.

ölüm yarışı 2: bunuda sevemedim.bol kanlı bir filmdi.eşimin hatırına bunuda bitrdim.

PrensesPeri:4

Ratatouille
http://www.imdb.com/title/tt0382932/

Animasyonları aslında severim ama adapte olmam daha zor oluyo nedense o yüzden film tercih ederken hep geri plana atıyorum farketmeden. Yaz sıcağında ağır filmler izlemek yorucu olunca Ratatouill'yu izlemeye karar verdim. İlk dakikasından itibaren kitlendim, çok eğlenceli, harika mesajları olan müthiş bi animasyon çok övdüm evet ama kesinlikle hakediyo:)

guvastanema 5

3.orchidea ............................... 2
5.guvastanema ........................ 5
7.Tryamor ............................... 3
9.PrensesPeri ........................... 4

Lars and the Real Girl (2007) - IMDb

işte böyle filmleri seviyorum. tam anlamıyla karakterle bütünleştim. o kadar etkisi oldu ki yeni bir film izleyip etkisini bozmamak için 3 gündür film bile izlemedim.
ayrıca filmde bazı psikanalitik tekniklerin ve sembollerin oluşu çok hoştu.
Lars'ı herkes keşfetmeli bence.

Orchidea:3

Notre Jour Viendra
http://www.imdb.com/title/tt1651328/

Bu film olmamış.
Dışlanmışlık ve dışlanan insanın çevresine karşı tutumu anlatılıyor.
Ama iş yok. Görüntüler güzeldi yalnız, onun hakkını vermek lazım. İyi kareler var içinde. Ve bir de iyi olarak Vincent Cassel...

Bangkok Love Story
Bangkok Love Story (2007) - IMDb

Bunun ise eksiklerini yazsam roman olur, o derece yani. :s

Elde süper bir malzeme var oysa. Şöyle ki; gay olduğunu kendisine bile itiraf edemeyen bir erkek... -bu erkek aynı zamanda bir katil-
başka bir gay erkek... -bunun da kız arkadaşı var, evlilik hazırlığı yapıyor onunla-
ve bu ikisinin birbirlerine aşık olma mevzusu...
küçükken üvey babanın tecavüzüne uğrayıp aids kapan bir anne ve oğul - katil gayin annesi ve kardeşi oluyor bu ikisi-.

Oldukça etkileyici bir hikaye yaratacak kahramanlar bunlar. Lakin ele yüze bulaştırılmış... Ne aşkı adam gibi anladım, ne dramı, ne aidsli oldukları için dışlanan anne - oğulun acısını, ne de katillik meselesini... Biraz ondan biraz bundan katıp çorba yapmışlar. Hepsi yarım kalmış. Çok yazık olmuş. Sevişmemsi sahneleri de akıllara zarar, tam komedi. :27:
"Sözde" dram sahnelerinde ise adamlar ağlarken ben gülüyordum, o kadar feci ve duygudan yoksundu.:27:
Ama 1 saat 40dkyı aşan süresi çok çabuk geçip gitti, nasıl oldu anlamadım.

Tryamor : 5

Son düzenleme:
Back