• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Ben de hep düşünürüm acaba bir insan beyninin yüzde yüzünü kullanabilse neler olur diye. :D
Bunu izlemek şart oldu yani. :))

evet izlemelisin güzeldi.Yine bayağı film izlemişsin hızına yetişmek çok zor:)

The Mechanic (2011)
The Mechanic (2011) - IMDb
Basit bir senaryosu var filmde öyle enterasan farklı bir şey yok. Bol aksiyonlu ananemin deyişiyle vurdulu kırdılı bir film. Boş anınızda izleyebilirsiniz sürükleyici.

eylul.yn :7

Son düzenleme:
Limitless.2011
Limitless (2011) - IMDb

Sürükleyici sıkılmadan izleyebileceğiniz film. Etkisini uzun süre devam ettirebilen kurgusu bana göre tekdüze olmayan güzel bir filmdi. Beyninizin tamamını kullanıp sahip olacağınız güçlü zekayla yaşamak istermisiniz.Ben isterdim :)

eylul.yn: 6

bende listeme aldım çok merak ettim bu filmi.
ayrıca bende 3D filmlere sinir oluyorum hele son zamanda iyice cılkını çıkardılar. birde sevmemen gözlüklerimle bağlantılı. gözlüklerim olmazsa okuyamıyorum ışık kırılması sorunum var mecbur çift gözlük takıyorum o zamanda ağırlaşan yükü burnum taşıyamıyo hem acı hem ağrı yapıyo :50:

I Killed My Mother (2009) - IMDb

Genç ve başarılı yönetmen Xavier Dolan'ın bol ödüllü filmi.
Farklı , incelikli ve ayrıntılı bir anne oğul ilişkisi.
Bir çok kişinin aynı benim annem diyebileceği bir anne profili aynı ölçüde filmin gerçekliği.
Oldukça düz ilerliyor , genelde çok çok iyi yorumlar almış . Ben yönetmenin ikinci filmini izleyip sonra ilk filmi izlediğimden midir nedir bilinmez yer yer hayalkırıklığına uğradım. Özellikle Xavier Dolan'ın aslında iyi oynamadığını bizzat kendisini yansıttığını görmek belkide böyle düşündürdü . Bu filmde de yine eş cinsel bir ilişki var ve evet yönetmen eşcinsel (hayır bu kadar yakışıklı birinin olmamasını dilerdim :p )
En can alıcı ve gerçekten müthiş olmuş dediğim sahnede fonda Noir Desir dinlemek ayrı bir hazdı. Sinema severlerin es geçmemesi , mutlaka izlemesi gerektiğini düşünüyorum.

prensesin uykusuyum : 16

İndirebileceğimiz kadar film indirmek lazım , yoksa buralar boş kalır. 22 ağustosla birlikte internet sansürleri arasında torrent siteleri , paylaşım forumlarıda kapanacak maalesef.

Limit Yok nihayet biraz önce bitirdim gerçekten çok hoş bir filmmiş.Eylülcüm çok teşekkürler tanımın sayesinde bu filmi izleme şansım oldu.

İndirebileceğimiz kadar film indirmek lazım , yoksa buralar boş kalır. 22 ağustosla birlikte internet sansürleri arasında torrent siteleri , paylaşım forumlarıda kapanacak maalesef.

22 ağustosa kadar tüm interneti indirsek ne yazar, bu yasakçı politikalar değişmedikten sonra. her şeyimiz elimizden alınmaya devam ediyor malesef.

Oasis

Aileleri tarafından dışlanmış özürlü bir kızla çeşitli suçlardan sabıkası olan bir adamın ilişkilerine toplumun önyargılı bakış açısıyla ilgili bir film. Senaryosu çok orijinal. Uzun zamandır böyle bir film izlememiştim. Film, rahatsız bir film olunca, tavsiye etmek de bir o kadar güçleşiyor. Ama izleyin bence.

Şimdi ben izlediğim film sayısına kaldığım yerden devam mı edicem, yoksa yeni aya geçtik diye 1 film olarak mı sayıcam? Müdüüüür nerdesin kafamız karıştııı :84:

firfor : ?????

Son düzenleme:
guvastanema kapsama alanı dışında. 25 Mayıs son gün olduğu için sıfırlıyoruz sayıyı.

26 Mayıs - 25 Haziran arası olacak yeni liste. Ben ekleyeyim bari. :|

26 MAYIS 2011 - 25 HAZİRAN 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................
4.prensesin.uykusuyum .............. 1
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 1
13.eylül.yn...............................

Son düzenleme:
guvastanema kapsama alanı dışında. 25 Mayıs son gün olduğu için sıfırlıyoruz sayıyı.

26 Mayıs - 25 Haziran arası olacak yeni liste. Ben ekleyeyim bari. :|

26 MAYIS 2011 - 25 HAZİRAN 2011

1.Dulcinea................................
2.Pinaranip................................
3.orchidea ...............................
4.prensesin.uykusuyum .............. 1
5.guvastanema ........................
6.atlantis ................................
7.Tryamor ...............................
8.Revolucion ............................
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin .................................
11.Duygu.C ..............................
12.Nihil....................................
12.firfor .................................. 1
13.eylül.yn...............................

25. den sayıyorsak bana da 1 eklecen canım :68:
şımarıklığımmı tuttu ne :1:
"22 ağustosa kadar tüm interneti indirsek ne yazar, bu yasakçı politikalar değişmedikten sonra. her şeyimiz elimizden alınmaya devam ediyor malesef." firror çok haklısın canım. artık özgürlük sadece kağıtlarda eski şarkılarda kaldı :50:

Being There (1979) - IMDb

dünyayı bir bahçeden ibaret gören, hayat karmaşası içinde aybolup giden insanların arasına düşen bir adam ve neyle tatmin olacağını bilemeyen insanların bu adama hayranlığı... içinde ince kinayeler barındıran, hoş bir film...

The Hangover (2009) - IMDb
yoğun bir haftanın son günü için mükemmel bir terih oldu. pek komedi filmleri ile arası olmayan ben,bayıldım bu filme. merak unsurunun da ustaca kullanılmasının tabii ki etkisi oldu.''How i met your mother' da da benzer bir mevzu vardı,orda da yine çok beğenmiştim.

orchidea:2

Son düzenleme:
Irreversible (2002) - IMDb

Tryamor'un yorumundan sonra merak edip izledim. filmin ilk yarısı oldukça karmaşık ve kameranın dönen açıları da bu durumu daha da zorlaştırdı. kamera açıları bazı yerlerde beni rahatsız etmiş olsa da daha çok hoşuma gittiğini söyleyebilirim. monica belluci'yi hiç sevmeme,oyunculuğunu da beğenmememe rağmen bu filmden çook beğendim.homoseksüel cinselliği ve genel olarak cinsel şiddet içeren film yer yer kanımı dondurdu. çok etkilendim galiba,daha fazla yorum yapıp sizleri de etkilemeyeyim.

Orchidea:3

of kızlar şu irreversible'ı nasıl izliyosunuz? arkadaşlarımın (aralarında erkekler de var) bu filmi izlerken sinemayı terk ettiğini bilirim. filmin çok iyi olduğu, fakat o sahnenin çok kötü olduğuyla ilgli o kadar çok yorum aldım ki, bu filmi izlemeyi hiç düşünmedim o yüzden. ama şimdi siz patır patır izlemeye başlayınca bana da bi cesaret gelir gibi oldu. napsam yaa? ben biraz duygusalım :25: çok etkileniyorum bööle filmlerden. "barda"yı da sırf bu yüzden izleyemiyorum :18:

Animasyon sevenler için,
"L'illusionniste"
"Mary and Max"

Komedi sevenler için,
"Micmacs a tire-larigot"
"Wild Target"

Fantastik sevenler için,
"Big Fish"
"Stardust"

önerebilirim, maksat çeşit olsun, fikir olsun... :)

Snatch

film çok dinamik bir film, ama ben bunu 3 defada ancak izleyebildim. İlk iki denememin sonunda hep uyuyukaldım (tamamen yorgunluktan). Hakkında çok fazla şey yazmaya gerek yok, zaten çok bilinen bi film. brad pitt'in o saçma aksanı harikaydı. hele bi yerde konuşması hiç anlaşılmıyor, işte o kısmı soundtrack'e de koymuşlar, parçanın ismi de "kuasehfgaiurgh". çok hoşuma gitti :) Bu arada soundtracki de çok iyi.

Welcome to Dongmakgol

bu filmle ilgili ne kadar güzel şey söylesem az. savaşın gereksizliğini anlatan süper bir film. kendi köyleri dışındaki her şeyden izole olmuş, savaşın varlığından bile habersiz, tek dertleri tarlalarındaki ürünlerini yabani hayvanlardan nasıl koruyacakları olan saf, temiz köylülerin savaş gerçeğiyle yüzleşmesini konu ediniyor. komediyle dram çok iyi harmanlanmış. favorilerim arasına girdi bile.

firfor : 3

of kızlar şu irreversible'ı nasıl izliyosunuz? arkadaşlarımın (aralarında erkekler de var) bu filmi izlerken sinemayı terk ettiğini bilirim. filmin çok iyi olduğu, fakat o sahnenin çok kötü olduğuyla ilgli o kadar çok yorum aldım ki, bu filmi izlemeyi hiç düşünmedim o yüzden. ama şimdi siz patır patır izlemeye başlayınca bana da bi cesaret gelir gibi oldu. napsam yaa? ben biraz duygusalım :25: çok etkileniyorum bööle filmlerden. "barda"yı da sırf bu yüzden izleyemiyorum :18:

barda'yı da ben yarm bırakmıştım. bundaki benzer sahne çok daha kısa ancak vurucu. böyle vahşet içerikli film izleyemem aslında,kanda tutuyor beni,hemencecik midem bulanır. ancak film izlemeden önce hemen hemen hiç yorum okumadığım için içeriğindeki sahneyi bilmiyordum.+18 olduğuna da dikkat etmemişim.etkisini uzun zaman hissedeceğe benziyorum.

Back