• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

Dead Man

1995, Jim Jarmush Dead Man (1995) - IMDb

Durağan, hiçbir şey anlatmıyormuş gibi akıp da çok şey anlatan enteresan bir film, garip bir büyüsü var ve izletiyor kendini. Tek kelimelik bir özetle, bir şairin katile dönüşme öyküsü denilebilir belki. Filmin müzikleri ve Johnny Deep harikaydı her zamanki gibi:)

guvastanema 10

Son düzenleme:
Sophie Scholl - Die letzten Tage (2005)

Yönetmen Marc Rothemund, oyuncular Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Gerald Alexander Held, Nazi polislerinin sorgu odasında bu sefer de Almanları görüyoruz, savaşın bitmesini istiyorlar, üniversitede bildiri dağıtırken yakalanmaları, sorgulanmaları, konusu klasik bildik durağan ama işte oyuncusu iyi, seviyorum bu kadını, Julia yı, The Edukators filminde de harikaydı.

Con Air (1997)

Yönetmen Simon West, oyuncular Nicolas Cage, John Cusack ve hayranı olduğum John Malkovich, filmde John ağbinin öyle sahneleri vardı ki tam fotoğraflık, durdurup belgelemek istedim, iyi bi aksiyon çıkarmışlar da bazı sahneler her zamanki gibi abartıydı rahatsız etti, Nicholas ı zaten hiç sevmem, John agbiyi görmek için değer.

Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Mark Waters, oyuncular Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Emma Stone, Noel hayaletleri klasik bir Charles Dickens' ın A Christmas Carol yinelemesi.

pinaranip: 16

Kaybedenler Kulübü (2011) - IMDb

Meğerse ne zamandır sinemalarda bir hazine dönüyormuşta haberim yok .O kadar sıkılmıştım ki sinemaya gidip hayalkırıklıklarıyla dönmekten , bu keşif güzel oldu.
Kaybedenler Kulübü tarzı olan bir film , eksikleri olsada kesinlikle boş bir film değil, güzel replikleri ve müzikleriyle yer yer güldüren yer yer duygulandıran, her şey tam kararında olan. Nejat İşler iyi ama Yigit Özsener mükemmel bir iş çıkarmış. Alternatif Türk filmlerine güzel bir örnek , sanıyorum bir kaç kez daha izlenir.

prensesin uykusuyum : 8

Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 4
2.Pinaranip................................ 16
3.orchidea ................................ 15
4.prensesin.uykusuyum ............. 8
5.guvastanema ......................... 10
6.atlantis ................................. 1
7.Tryamor ............................... 2
8.Revolucion ............................ 2
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin ................................. 1
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................

Unknown code:Haneke filmlerinden biri daha. kesit kesit ilerleyen filmin ilk kesiti ile son kesiti çok manidar ve en etkileyici olanlarıydı. güzel bir deneyimdi benim için.

Orchidea:16

Den brysomme mannen (2006)

Yönetmen Jens Lien, oyuncular Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning. Norveç filmidir. Esas adamımız kendini bir arabada bulur. Hiç bir şey hatırlamıyordur. Onu güzel bir daireye yerleştirirler. Mükemmel bir iş verirler. Hatta bir eşi bile olur. Bu şehir çok ilginçtir. Herkes mutludur, sorun yoktur, ama bizim adamımız bi terslik olduğunu düşünür. hiç renk tat tuz yoktur. aslında insanlar burada robot gibidir.

pinaranip: 17

Den brysomme mannen (2006)

Yönetmen Jens Lien, oyuncular Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning. Norveç filmidir. Esas adamımız kendini bir arabada bulur. Hiç bir şey hatırlamıyordur. Onu güzel bir daireye yerleştirirler. Mükemmel bir iş verirler. Hatta bir eşi bile olur. Bu şehir çok ilginçtir. Herkes mutludur, sorun yoktur, ama bizim adamımız bi terslik olduğunu düşünür. hiç renk tat tuz yoktur. aslında insanlar burada robot gibidir.

pinaranip: 17

Hikaye çok tanıdık, bir o kadar da ilgi çekici :86: En kısa zamanda izlerim umarım :)

Den bothersome mannen çok başarılı bir filmdi...

Bugün festivalde üç film birden yapmak istedik ama yer kalmadığı için iki filmle yetindik:(

Sound of Noise
http://www.imdb.com/title/tt1278449/
Altı anarşist ruhlu müzisyenin, 'bu şehri kötü müzik sarmalamış, insanlara gerçek müziği dinletmenin vakti geldi' diyerek şehir içinde doğal seslerden müzik yaratarak yaptığı eylemleri anlatan bir film. Çok keyif alarak izledim. Fragmanını paylaşmak istedim
[video=youtube;au7GM4EkLIE]http://www.youtube.com/watch?v=au7GM4EkLIE[/video]

Mothers
Mothers (2010) - IMDb
Before The Rain filminin yönetmeninden. Üç ayrı öyküyü anlatıyor, ana eksende anneler var. Öyküler birbiriyle ilişkili değil hatta alakasız duruyo bile denilebilir bir iki temanın dışında. Ortalama bir filmdi bence.

guvastanema 12

Son düzenleme:
Selam sinemacı arkadaşlarım :)
Kadro aynen devam ediyor ne güzel hepini izliyorsunuz
ama bende sıkı bir önüş yapıcam haziranda inşallah aranıza
finalleri de atlatayım geliyorum hemmen geliyorum :)

Film dolu günler dilerim :)

Sinema Günlüğümüz
26 Mart 2011 - 25 Nisan 2011

1.Dulcinea.................................. 4
2.Pinaranip................................ 17
3.orchidea ................................ 17
4.prensesin.uykusuyum ............. 8
5.guvastanema ......................... 14
6.atlantis ................................. 1
7.Tryamor ............................... 2
8.Revolucion ............................ 2
9.PrensesPeri ...........................
10.asmin ................................. 1
11.katrem ...............................
12.Nihil....................................
12.İlkbaharsu............................. 1

Rio:Bugün sinemaya gidelim dedik ama gönlümüze göre bir film bulamayınca tercihimiz animasyon oldu. severek izledim,oldukça eğlenceli olmuş. iyi vakit geçirmek için ideal.

Orchidea:18

Tangled (2010) - IMDb

Küçük kuzenimle bugün sanıyorum bir 3 defa izledik :) Hem konu , hem işleniş bakımında büyüklerden çok küçüklere hitap eden animasyon ,ama sanırım benim gibi çocuk ruhu korunuyorsa yinede keyifle izlenecektir :)

Perrier's Bounty (2009) - IMDb

İrlanda yapımı kara komedi.
Suçun trajikomik hali .
Eğlencesi ve heyecanı yüksek , üstelik komikte.
In Bruges tadı alsamda eklemeliyim ki bu film onun yanında epey zayıf kalacaktır.

Ben X ile birlikte,

prensesin uykusuyum : 11

Ateşle Oynayan

filmidaha biraz önce bitirdim. Ejderha Dövmeli Kız serisinin ikinci filmi ancak birle pekte bağlantılı değil. yani direk ikide izlenebilir. tavsiye edermiyim eh işte vasatın üstü.

Revolucion : 3

Baekmanjangja-ui cheot-sarang : Dokunaklı bir aşk hikayesi aslında ama bu aşkın kahramanları 18 yaşındaki 2 genç olunca yadırgadım. :s Ve çok hızlı başlayıp hemen ardından tempoyu tahmin edemeyeceğim kadar düşürdü. Görsellik şahaneydi, müzikler de çok güzeldi. Hoş bir aşk filmi olmuş her şeye rağmen.

Tryamor : 3

Son düzenleme:
Baekmanjangja-ui cheot-sarang : Dokunaklı bir aşk hikayesi aslında ama bu aşkın kahramanları 18 yaşındaki 2 genç olunca yadırgadım. :s Ve çok hızlı başlayıp hemen ardından tempoyu tahmin edemeyeceğim kadar düşürdü. Görsellik şahaneydi, müzikler de çok güzeldi. Hoş bir aşk filmi olmuş her şeye rağmen.

Tryamor : 3

Çılgınsın, uzun zamandır Uzak Doğu'dan filmler izliyorsun. Uzakdoğu sinemasına giriş yaptığımda senden bir liste ederim:)

Back