• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinema Günlüğümüz

ahaha deli misiniz kızlar, hoşgeldin asmin, ama bir süreliğine ekleme işlemlerini bıraktığım için sanırım atlantis listeye katar seni..

prensesim, tek mekanlı filmlerden önerebileceğim Interview var, Sienna Miller oynuyo, güzel diyalogları olan akıcı bir filmdi, tavsiye ederim.

Asmin hoşgeldin, ekledim listeye =))

1.orchidea ............................19
2.prensesin.uykusuyum ...........15
3.guvastanema .....................2
4.atlantis .............................9
5.Tryamor ...........................13
6.Maip .................................1
7.katrem ..............................2
8.Revolucion ........................5
9.PrensesPeri ........................6
10.Liza ..................................7
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................7
13. asmin ................................

Ansiktet

Ingmar Bergman'ın sihirbaz bir grubun resmi görevliler tarafından alıkoyulması ve onlar için yaptığı özel gösterileri anlatan filmi.

Diyalogları, ışık kullanımı ve karakterleri ile tipik bir Bergman filmiydi, sadece sonuna dair tereddütte kaldım;ucu daha açık bırakılabilirdi.

Atlantis: 9

the straight story:1999 yapımı David Lynch filmi.Klasik tarzından biraz daha farklılaşmış olmasına rağmen film boyunca varlığı yine de yanınızda. geçmiş ve gelecek,farklı insan hayatları ve yaşlılık üstüne güzel bir yol filmi.

Orchidea:20

sympathy for mr vengeance: old boy un yönetmeninden yine bir intikam filmi. bu yönetmen garip bir biçimde bazı filmleri star yaparken bazı filimleri de berbat yapıyor. bu filim de onlardan biri.. iki sefer açtım izledim ikisinde de uyuyakaldım. malesef ki bir güney kore filmini ciddi anlamda beğenmedim. imdb notu 7.1 olmasına rağmen benden 5 bile zor alır bu haliyle filim.
konusuna gelince, ablasına böbrek bulmak için organ mafyasından böbrek alan ve karşılığında ameliyat paraso olan 10.000 won veren adamın aynı zamanda böbreğini ve işini kaybetmsini konu alıyor. para bulmak için patronunun kızını kaçıran ve sağır olduğu için malesef bazı kazaların başına gelmesini konu alıyor. intikam bunun neresinde demeyin bir yerlerden bağlamışlar işte. işkence görüntüleri malesef mide kaldıracak cinsten.
kısacası tavsiye etmiyorum.

asmin: 1

Touching The Void:Tbz'nin sinema günleri anketinde gördüm ve indirip izlemek istedim. i,zlediğime de değdi. filmin çekimleri,manzara sahneleri ve belgesel tadındaki havası çok hoşuma gitti. gerçekçi oyunculuklar için de ayrıca zevk aldım. bol beyazlı bir film,karanlıkta izleyince gerçekten daha yoğun bir duygu bıraktığını düşünüyorum.

Orchidea:21

byôsoku 5 senchimêtoru: 3 ayrı bölümden oluşan çizimi renkleri müzikleri ve hikayesi ile insanı sarhoş eden japon animasyonu.. imdb notu zaten yüksekti benden de rahat 9 alır. tavsiye ederim.
filmdeki mekanlar japonyadaki gerçek mekanların animasyon haline geitirşmiş şeklidir..

inanmayanlara bir de link verelim incelesinler:

http://www.moeside.net/weblog/2007/09/30/byousoku-5cm-real-life-pictures/

tek kelime ile insanlar uğraşmış helal olsun dedirtiyor.

asmin: 2

Son düzenleme:
byôsoku 5 senchimêtoru: 3 ayrı bölümden oluşan çizimi renkleri müzikleri ve hikayesi ile insanı sarhoş eden japon animasyonu.. imdb notu zaten yüksekti benden de rahat 9 alır. tavsiye ederim.
filmdeki mekanlar japonyadaki gerçek mekanların animasyon haline geitirşmiş şeklidir..

inanmayanlara bir de link verelim incelesinler:

望み – What is that you desire? – Byousoku 5cm Real Life Pictures

tek kelime ile insanlar uğraşmış helal olsun dedirtiyor.

asmin: 2

Waking Life da gerçek görüntülerin bilgisayar ortamında animasyon haline getirilmesiyle oluşturulmuş bir animasyon. Anladığım kadarıyla aynı teknik kullanılmış.

ahaha deli misiniz kızlar, hoşgeldin asmin, ama bir süreliğine ekleme işlemlerini bıraktığım için sanırım atlantis listeye katar seni..

prensesim, tek mekanlı filmlerden önerebileceğim Interview var, Sienna Miller oynuyo, güzel diyalogları olan akıcı bir filmdi, tavsiye ederim.

hemen izleme listeme aldımm :61:

Noviembre (2003)

Bir grup tiyatro okulu öğrencisinin ,derslerin sanat için yetersiz olduğunu düşünüp okulu bırakması ve sokakları sahne olarak kullanıp kendi manifestolarını yaratmalarını konu alan film oldukça sert eleştiriler barındırıyor. Gelecekten gelen konuşmalar filme ilgiyi açık tutuyor. Sokaklarda sergilenen gösteriler bana sanattan ziyade bir grup enteresan giyimli gencin insanları rahatsız ederek , kargaşa yaratarak taşkınlık çıkarması gibi geldiğnden karakterlere sempati besleyemedim ki nitekim etraftan algılananda bu oldu ve belkide bu yüzden epey sarsıcı olan finali beni pek etkilemedi.

prensesin uykusuyum : 16

De helaasheid der dingen (2009)

Tadı damakta kalan ,leziz bir bağımsız avrupa sineması örneği. 13 yaşında Gunther Strobbe , içki , küfür dolu bir evde 3 amca , babaanne ve babasıyla uygunsuz bir aile ortamında büyümektedir . Karakterlerin tüm serseriliğine rağmen sempati duyulabilen , müthiş komik, doğal ve hayatın içinden bir film. Müzikleri ayrı bir haz , aslında aile yapısı olarak epey farklı olsada bana c.r.a.z.y. filminden aldığım tadı yaşattı. Bence kaçırılmaması gereken bir hikaye...

prensesin uykusuyum : 16

Merhaba kızlar :3:

Sinemasever olarak ben de katılabilir miyim aranıza? (Kabul ederseniz, şu andan itibaren izlediğim filmleri yazabilir miyim? )

Şimdiye kadar izlediğim filmleri imdb ye puan vererek listeliyordum. Sizlerle paylaşmak ayrı zevk olacak kanısındayım :86:

Saat daha geç olmadan film seçip, izlemeye başlayayım :80:

Dulcinea tabi ki katılabilirsin aramıza, hoş geldin:)

İlk izlediğin filmle birlikte seni de listeye ekleyeceğim.=)

Teşekkürler atlantis, hoş buldum :16:

Sıcağı sıcağına az evvel izlediğim filmi yazayım öyleyse:

Red Velvet (2009) - IMDb

Eminim aklınıza Blue Velvet geldi, alakası yok :) Bu B türü korku filmi...
Türünde sadece korku yazdığına aldanmayın, korku hiç yoktu malesef. Daha çok hikaye anlatımına yoğunlaşılmıştı. Film içinde film tarzı... İçindeki hikayeye emek verilseydi çok güzel bir düşük bütçeli film diyebilirdim, çıkış noktası ve ana karakter iyiydi çünkü. Ama senarist yer yer efor harcayıp gerisini koyvermiş, yazık olmuş :84:

Rusalka:Rus filmleriyle ilgili pek bir geçmişim yoktur. ama bu film benim için neredeyse kusursuzdu. Karakter oyunculuklarının dans ettiği bir film resmen. izlemesi ayrı keyif, bıraktığı tatlar ayrı keyif verdi. ayrıca 'en son izlediğiniz,beğendiğiniz filmler' başlığında bu filmi paylaşıp,ilgimi çeken AlleGRia'ya da teşekkürler.

Not:Bana Amelie'yi anımsattığını söyleyebilirim. hayata farklı bakış açıları üzerine yapılan filmleri seviyorum.

Orchidea:22

Ninja Assassin Uzak Doğulu adamlar dövüşsün ben izlerim seve seve. Bu filmi Bi Rain için izledim. Ama film Amerikan filmi onu da belirteyim. Şimdiii keşke Uzakdoğulu aktörler ve aktristimiz kendi dillerinde konuşsaydı, neden İngilizce konuşturmuşlar anlamadım. Başkarakter Raizo Amerikalılarlayken İngilizce konuşabilirdi ama bir ninja olarak yetiştirildiği yerde kendi dilini konuşmalıydı. Bu durum saçma geldi bana. Senaryo genel olarak kötüydü. Hikayenin başlangıç, devam ve gelişim süreci çok klişeydi. Bunları geçtim de görüntünün karanlık oluşuydu asıl zevk almayı engelleyen unsur. Eğer ki kırmızılı, siyahlı renkler kullanmak yerine rahat rahat görebileceğimiz şekilde aydınlık bir alanda yansıtılmış olsaydı o kanlı sahneler, büyük bir heyecan ve zevk duyardım izlerken. İşin içinde Rain ve harika karizması olunca yine zevk aldım elbette ama çok şey eksik bu filmde. Batırmışlar bence, iyi olmamış.

Tryamor : 14

Son düzenleme:
Chin-jeong-eom-ma Kızına çok bağlı bir anne ve onun kaç yaşına gelirse gelsin anne kuzusu olan biricik kızının ilişkisi üstüne kurulu bir hikayesi var filmin. Çok akıcı, hiç sıkmıyor ama sonrasında batırdı. Sevmedim. Aynı tür konuları izlemekten bıktığım için sevmedim.

Tryamor : 15

Nietzsche Ağladığında

Zayıf bir uyarlamaydı.

1.orchidea ...........................22
2.prensesin.uykusuyum ...........16
3.guvastanema .....................2
4.atlantis .............................10
5.Tryamor ...........................15
6.Maip .................................1
7.katrem ..............................2
8.Revolucion ........................5
9.PrensesPeri ........................6
10.Liza ..................................7
11.sunsea ..............................
12.pupillist .............................7
13. asmin ................................2
14.dulcinea..........................1

Dulcinea; izlediğin filmleri yorumunundan sonra adını ve kaçıncı filmde olduğunu da yazarsan takip etmemiz daha kolay olur:)

Dulcinea:1 şeklinde...

Anlaştık atlantis. Yazdıktan sonra farkettim sizin bu sistemi, ama sayı daha 1 diye düzeltmeye gerek duymamıştım :))

Apartment 1303 (2007) - IMDb

Pek yeni bir şey üretmemiş, orta halli, yer yer geren, az da olsa sıçratmayı başaran, sonu güzel, izlenebilir bir japon korku filmi...

Dulcinea : 2

Back