Sinema Günlüğümüz

1- Masa 21
2- Lorenzo'nun Yağı
3- The Royal Tenenbaums
4- Annie Hall
5- Kahire'nin Mor Gülü

yabanmersini__ : 5

Kahire'nin Mor Gülü : Yine bir Woody Allen filmi. Fantastik komedi türünde. Kahkahalar attırmıyor ama izlerken sürekli tebessüm ettiren ponçik bir film : )

El cuerpo 2012 imdb:7,3
Çok güzel bir filmdi. Puanım 8/10

Trade 2007 imdb: 7,5
Pedofiliyi ve insan ticaretini anlatan çok güzel bir film.
Puanım 9/10
Jooker____ 20

AĞUSTOS
1- Masa 21
2- Yaratılış Destanı
3- Zaman Makinesi
3- Uyumsuz
4- X-Men 1
5- X-Men 2
6- X-Men 3
7- X-Men 4
8- X-Men 5
9- X-Men 6
10- Kuyunu Kazacağım
11- Merhaba Dünya
12- Franskenstein: Ölümsüzlerin Savaşı
13- Genç Yetişkin

Filmin Konusu:
2011 yapımlı Gençlik filmi olan bu filmde başarılı bir romanın yazarı olan Mavis Gary eşinden boşanmasından sonra liseli aşkı ile yeniden birlikte olabilme hayali ile Minnesota’daki evine döner.Fakat dönüş hazırlıkları pek de istediği hayal ettiği gibi gitmez.Eski sevgilisi evlenmiş ve çocukları vardır. hdfullfilmizlesene.com iyi seyirler diler.

kedi83…..13

Size göre çok geriden gidiyorum ama olsun
Su ve Ateş'i izledim. Özcan Deniz-Yasemin Allen. Tipik bir Özcan Deniz aşk-draması. Oyunculuk işini bayağı kıvırdı ama nedenn her filmi hüsranla bitiyor? Vasattı diyebilirim. Yorumlarda çok ağladıklarını söyleyenler vardı ama beni etkilemedi. Puanım 10 üzerinden 6

bu konunun ilk müdavimlerindenim, konuyu yeniden canlandırmak güzel. yalnız şunu da yazmak istedim, biz ilk başladığımızda çok güzel bir ortam oluşturmuştuk, herkes izlediği hakkında güzel güzel yorumlar yapıyordu, bi zaman sonra yeni katılanlar yalnızca izlediğini yazıp kaçıyordu, sanki kim daha çok film izliyo şeklinde pek hoş olmayan bi yarışa dönmüştü, konu da o yüzden güzelliğini yitirdi. bakalım bu kez öyle olmaz umarım.
Ağustos ayında izlediklerimi hatırladığım kadarıyla yazmaya çalışıcam

Veronika'nın ikili yaşamı, Kieslowski'yi bilenlerin mutlaka izlemesi gereken bir filmi. 91 yapımı, paralel hayatları konu almış, müzikleri ve özellikle kukla sahnesi çok başarılıydı. 10/9

Stalker, Tarkovski'nin yine en bilinen eserlerinden. Bugüne kadar neden izlememişim dediğim, ve mutlaka anlamadığım onca şey vardır diyerek üzerinde uzun uzun okumaları inceledikten sonra tekrar izlemem gereken bir film 10/9 Sanat filmi sevmeyenlere tavsiye etmem.

Amator, Kieslowski'nin ilk filmlerinden. Üçlemelerin, dekologların ya da Veronika'nın tadını alamasam da keyifliydi yönetmeni ince mizahı da harika 10/7,5

Le gamin au vélo, (Bisikletli Çocuk) Dardanne kardeşlerin 2001 yapımı filmi. 400 darbe'den sonra izlediğim çocuk pskilojisini anlatan en iyi filmlerden biriydi diyebilirim. 10/7,5

La Promesse, (Söz) Yine Dardanne kardaşler, göçmen sorunları üzerine etkileyici bir film. 10/7,5

Elena, Andrei Zvyagintsev
ismi okunması zor bu yönetmeni Dönüş filminden hatırlayabilirsiniz. Dönüş efsane bir film olduğu için o tadı bırakmasa da etkileyici bir filmdi yine de. 10/7
Şimdilik hatırladığım bunlar

macellan 6

sinema severler, eylüle kadar tatildeyim.
gideceğim yerde internet olmadığı için her gün giremeyeceğim
lütfen siz izlediklerinizi paylaşmaya devam edin

İyi tatiller Sonnenschein, Allah içine sindirsin

Su ve Ateş'in ardından sinemanın en önemli iki isminden, hatta dinozorlarından diyebilirim, Sylvester-Schwarzenegger ikilisinden mükemmel bir aksiyon filmi izledim. Escape Plan (Kaçış Planı). Film 2013 yapımı. Sly son derece zeki, eski avukat ve savcıdır. Ancak mesleğini yapmak yerine hapishane güvenlik uzmanı olarak çalışmaya başlar. Ekibiyle birlikte yaptığı çalışmalarda, girip de çıkamadığı hapishane yoktur. Ta ki bir müşterisinin teklifiyle, girdiği olağanüstü güvenlik önlemli hapishaneye girene kadar...Tabi burdan gerisi anlatmayayım, izleyin görün.

Puanım 10/10. Bu tarzı sevenlere kesinlikle tavsiye ederim

Şu sıralar Under The Done, dizisini izliyorum. Film izleyemem herhalde bir süre.

Yeni bir yapım daha. 2013 tarihli. Yine iki dinozor Stallone-De Niro. Komik, dramatik ve harika bir film: Grudge Match (Hesaplaşma Zamanı) İki eski ağır siklet boks şampiyonu, amansız rakip, yıllar sonra ringe çıkmaya karar veriyorlar. Aralarına girense yıllar önce ikisinin de aşık olduğu yine ünlü bir aktrist, Kim Basinger

Puanım 10/9

Kanal D de peşpeşe iki film vardı.
Kendime iyi bak (2014)
Bir hastalık ve aşk hikayesi. Oldukça duygusaldı. Yoğun duygulu eğlenceli bir filmdi.
Puanım7/10

Sağ salim(2012)
Izlediğim en iyi yerli komedi filmi. Sevmediğim ve oyunculuklarını beğenmediğim üç oyuncu başroldeydi. Ama üçü de beni şaşırttı, oyunculukları güzeldi.
9/10

Jooker__22

The unknown woman 2006

Bir suç filmi. Ama olaylara duygusal ve spikolojik açıdan yaklaşılıyor. Imdb puanı 7,6. Benim puanımsa 7/10.

Bu işte bir yalnızlık var

Yine tv de verilen bir film. Sevmediğim iki oyuncu başrolde. Konu etik değil. Benim için tamamen bir aldatma hikayesi. Sonuç mutlu son, evli kadın ve bekar adam. Açıp da izlemeyeceğim bir filmdi. : ) puanım 4/10

Jooker__24

Bu konuyu özledim. Bir ara sıkı müdavimiydim. İzlediğim filmler hakkında görüş paylaşmayı da seviyordum.
Bir senedir doğru düzgün film izlemedim. Zaten sevdiğim türden de az film çıktı. Bende kendimi dizilere vurmuştum.
Ama şimdi yine film izleme maratonuna geri döndüm.
Bu ay içinde izlediğim tüm filmleri akşama yazacağım. Ağustos ayına yetişmiş olurum böylece

1- Captain America: The Winter Soldier
http://www.imdb.com/title/tt1843866/?ref_=nv_sr_1

2- Need for Speed
http://www.imdb.com/title/tt2369135/?ref_=nv_sr_1

Oyununu çokça oynadığım için izlemek istedim. Tabi bir de Aaron'un payı büyük

3- Oculus
http://www.imdb.com/title/tt2388715/?ref_=nv_sr_1

Korku filmi gibi ama garipte bir filmdi. İkincisi gelecekmiş gibi bitti. Havada kalan çok soru işareti vardı.

4- Black Swan
http://www.imdb.com/title/tt0947798/?ref_=nv_sr_1

Bu filmi uzun süre beklettim. Bir ara elimde çok fazla film vardı bu arada kaynadı gitti. Sevdiğim film türünden olduğu için en sıkıldığım anda pat diye açtım. Oyunculuğu gerçekten beni çok şaşırttı. İyi anlamda tabi. Filmin her detayı çok güzeldi. Puanı gerçekten hak etmiş. Benim gibi uzun süre izlemeden duran varsa bir an önce filmi açmalarını tavsiye ederim.

5- Scoop
http://www.imdb.com/title/tt0457513/?ref_=nv_sr_1

Ah Woody Allen... Bu adamın filmleri beni benden alır. Masalsı şekilde işleyişi çok hoşuma gider. Aynı zamanda zeka ürünü yapıtlar olur. Bu dünyadan biraz uzaklaşmak istesem kesinlikle Woody Allen filmi açarım. Sanırım yine öyle zamanımdaydım. Hugh ayrı bir karizma bu filmde çok çekici geldi gözüme.

6- Divergent
http://www.imdb.com/title/tt1840309/?ref_=nv_sr_1

Seri olduğunu öğrenince açıp izleyesim geldi ve serinin ilk filmi. Açıkçası beklentim daha fazlaydı. Bana direkt Açlık Oyunlarını anımsattı. Aslında Açlık oyunlarından önce sinemaya çıksa çok daha ilgi çekebilirdi bu film. aynı zamanda seri.

7- Kate & Leopold
http://www.imdb.com/title/tt0035423/?ref_=fn_al_tt_1

Hugh filmi izleyesim geldi dün gece ve bunu açtım tesadüfen. Eski bir film o kadar yeni değil. Zaman geçirmek için izlenebilir. Aslında konu hoş daha güzel detaylar eklenebilirdi.

8- Girl Interrupted
http://www.imdb.com/title/tt0172493/?ref_=nv_sr_1

Yine bir eski film. Angelina ve Winona oynuyor. Bi çok kişi izlemiş olabilir. Benim yeniden aklıma geldi ve izledim. Deliliğimi yatıştıyor bu film

Black book 2006
Imdb puanı 7,9
Çok uzun ama güzel bir filmdi. İkinci dünya savaşı dönem filmi. Kurgu çok güzel. Aşk savaş suç hepsi bir arada. Izlenir bir film. Benim puanım 9/10

Bu arada Eylül ayını açmış olduk.
Jooker____1

Filmler güzele benziyor. : )
Keşke şöyle kalabalık olsak da izlediğimiz filmler birileriyle kesişse, filmlerden konuşabilsek. :)

Filmler güzele benziyor. : )
Keşke şöyle kalabalık olsak da izlediğimiz filmler birileriyle kesişse, filmlerden konuşabilsek. :)

İzlemedikleriniz varsa tavsiye ederim. Önceden burası daha kalabalıktı sonra nedense tenhalaştı.
Filmlerden sohbet etmek hoşuma gidiyor.

The Machinist

Bale in oynadığı hemen her filmi severim. Oynadığı karakterdeki duyguyu seyirciye geçirdiğine inanırım. Bu filmde onlardan biri. Hele ki film için girdiği şekil akıl almaz.
Kardeşim izlememişti onunla birlikte zevkle izledim ve eylül ayına psikolojik bir filmle başlangıç yaptım.

Sedulu: 1

Eylül ayı :

1- Requiem for a dream :
Uyuşturucu konulu fazlasıyla trajik ve güzel kurgulanmış bir film. Hatta bence ergenliğe adım atmış her gence izletilmesi gereken bir film. Verilen mesaj güzel çünkü.

yabanmersini__ : 1

EYLÜL
1- Aşk Sarhoşu

Filmin Konusu:
Özgür ruhlu bir genç kadın olan Maggie, karşı konulmaz bir cazibeye sahip olan Jamie ile karşılaştığında sonucun aşk olacağına başta inanmamıştır. Jamie ilaç endüstrisinin kurtlarından biridir ve kadınlar üzerinde kullandığı çekim gücünü kendi işinde de kullanmaktan çekinmez. Maggie ise bağlanmaktan korkan ve özgürlüğüne düşkün bir kadın olarak Jamie'den çok daha hassas bir konuma sahiptir. Ancak ikisinin ilişkisi ilerledikçe ikisi de gerçek bir ilaçla karşılaşır: Aşk.

kedi83…..1

Hmm yeni bir ay yeni filmler :) Her mesajda o ay izlenen her film yazılacaksa ben de öyle yapayım artık

1.Bu İşte Bir Yalnızlık Var

Vasat bir film. Amerikan romantik komedi tarzı. Onlardan kopyalamışız desem cuk oturur. Engin Altan bir gitarist, dul ve çocuklu. Altan'ın komşusu ve arkadaşı Özgü Namal'ın kocası bir anda ortadan kayboluyor. Onu arama sürecinde Engin Özgü'ye aşık olduğunu anlamaya başlıyor ki...Merak edenler hiç merak etmesin, harcadığımı zamana yazık diyorum

10 üzerinden 5

smeagol..1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…