Sinema Günleri 6.hafta anketi =Magiclowe=

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

6.hafta filmimiz hangisi olsun?

• Jeux D'enfants

OY: 12 60,0%
  • 21

OY: 3 15,0%
  • Shutter

OY: 3 15,0%
  • Death Race

OY: 2 10,0%

• Ankete Katılan
    20
film bitti şimdi. salıda oldu sayılır yarım olmuş saat...hemen yorumumu yapayım dedim sıcağı sıcağına...
ben kararsız kaldım en son geçenlerdede bir film konusunda kararsız kalmıştım hangiisydi unuttum.
film sıkmadı bu bakımdan beğendim .başlarda çocukların olduğu bölümlerde çokcana eğlendim.şu aralar çocuklar konusunda hiç yorum yapmıyorum ne yorum yapsam aynısı oğlumda oluyor aman aman evlere şenlikti iki velette...konu güzel başladı güzel ilerledi sonlara doğru tıkandı açıldı çokcana saçmaladılar vs vs. senaryoyu beğendim velhasıl.yok artık dediğimiz bölümlerde bolcaydı:)))olurmu olur valla... oluyo yani gördük.
sonra kızcağız çok güzel rol yapıyordu oğlancıkta çok güzeldi.babaya çok üzüldüm (
aşk varmıydı??? işte bu noktada beğenmedim varsada ben göremedim yada benim aşk beklentilerimi teğet geçti şaldur şuldur ağlamak değilde böyleside değil bendeki aşk hali...
sonlardaki düşme sahnesini çok beğendim öpüşme sahnelerini yaşlıları birde beton sahneside çok etkileyici olmuş ...
beğendiklerim daha çok gibi şöle baktımda özgün bir senaryo en azından en azından fransız yahu...
iyi seyirler hepinize...

bayılıorum böle yorumlara ya kaydirigubbakcemile5

evet cnm haklısın, senaryoda özellikle sonlara doğru zaman zaman soru işaretleriyle karşılaşıoruz, ama dediğin gibi özgün bi senaryo..

herkeste farklı tad bırakan bi film, yoruma açık sahnelerle sıkça karşılaşıoruz, ben bunu seyirciyide filme dahil etmek için yapıldığını düşünorum, seyircide kendinden bişeler katsın istenmiş belkide..

aşk olarakta katılıorum, bi kore filmleri gibi salya sümük ağlatır bi tarzı yok, zaten açıklanamayan ve gelgitlerle dolu bi aşk var, ve hırçınlığın inadın ağır bastığı..kaydirigubbakcemile3

ben de yorumumu yapayım o zaman :1rolleyes: filmi izleyeli neredeyse bir yıl olacaktı pek fazla şey hatırlamadığımı farkettim aslında bu sinema günleri olmasa bir kez daha izler miydim bilmiyorum neyse sonuçta izledim tekrar kaydirigubbakcemile2 ilk izlediğimde de günlerce la vie en rose dilime dolanmıştı şimdi de öyle oldu ama bu filmden ziyade şarkıyı çok sevdiğim için sanırım :kedi: ben bu filmi izlerken eski türk filmlerindeki kavuşamama sahnelerinde yaşadığım iç daralmalarını yaşıyorum.. hani kızla oğlan çok aşıktır ama kız ölümcül hastalığa yakalınır oğlandan sebepsiz yere ayrılır araya kin girer nefret girer kavuşamazlar, tam oğlan gerçeği öğrenir bişeyler olur yine vs.. onun gibi bi darlalttı bi rahatsız etti bu film beni. bazı sahneleri çok güzeldi, julien'in anasının cenazesinde sophinin şarkı mırıldanması, restorandaki nikah şahidi muhabbeti, otobüsün arkasından koşma vs.. film beni sıkmadı evet ama sanki hep yarımdı bişeyler, hani kalbimize bişey batar gibi olur da kesik kesik nefes alırız ya onun gibi işte. filme dair beni en çok düşündüren şeylerden biri ise bu iki insanın gerçekten gururlu olup olmadıkları, ya ikisi de kaya kadar sert ve gururlu, ya da ikisi de gururun g'sini bilmiyor. ya ikisi de sonsuza kadar mutlu olup amaçlarına ulaştılar, ya da ikisi de sonsuza kadar kaybetti ve kavuşamadılar. aşk için bilerek beraber ölüme gitme düşüncesi beni pek heycanladırmıyo açıkçası, onların üstüne beton dökülürken içimde en ufak bir romantizm dürtüsü uyanmadı, o sırada burun deliklerinden betonun girerken bıraktığı hissi merak etmek bana daha yakın geldi. genelde filmlerdeki intahar sahneleri beni çok etkiler yalan değil, ama bu filmde olamadı nedense.. sanırım içten içe ikisine de gıcık olduğum için olmuş olablir.. "ya böyle bir aşkı bulmuşsunuz gençsiniz güzelsiniz önünüzde uzun bi hayat var birbiriniz için yaratılmışsınız "o"sunuz, e ne demeye o zaman? diye soruyor insan ister istemez.. çoğumuz gerçek hayatta aşkı bulup coğrafya farkı, din farkı, aile uyuşmazlığı, yaşam tarzı farklılığı gibi etten kemikten ve b.ktan sebeplerden dolayı kaybederken bunlar dalga geçiyor resmen, nimetle şaka olmaz :mymeka: çok uzattım bitiriyorum, cesaretin var mı aşka? hee var..

hımm yorumlar başlamış...
ilk başlarda çocuk sahnelerinde resmen gözüm korktu allah korusun bu ne dedim..o beni film bitiminde farklı şeylere itti..çocuğun annesi hasta olmasa babasıyla arası iyi olsa,kızın ailesi yok bi ablası var anladığım kadarıyla onlarda çok ilgisiz bi aile..çocuklar bu yüzden aşırı başına buyruk yaşamışlar..birde bu huysuzluklarını oyunlarına alet ettiler tam oldu..hep aksiyon hep heyecan hep oyun...birlikte oldukları her an çılgınlıktan ibaret..oturup ciddi birşey hiç konuşmuyorlar hep oyun...tabi buda içten içe büyüttükleri aşkın kurbanı oluyor...yazık oluyor..ama işte aileleri çok ilgili olsalardı birbirlerine ihtiyaçları olup kenetlernir ve bu aşk doğarmıydı..hayır tabiki..yuh dediğim yerler çok elbette..ya seven insan bu kadar inat bu kadar gurur yaparmı ya..10 yıl hele hayatta dayanamam ben..
filmi ilk izlediğimde beton sahnesinde kafam karışmıştı şimdi oturdu..
bu bize ait son hayaldi diyor o sahnelerde..öpüştükleri anlarda hep dönüm noktaları..onların herhangi birinde gururlarından vazgeçip itiraf etselerdi bu aşk hikayesinin sonu mutlu yaşlı bir çift olarak bitecekti..
beton içinde kalmak ne kadar romantik orası tartışılır..
ben sıkılmadım hiç izlerken..bol bol konuşmaya açık bi film..
magicim saolasın canım

malice aynı anda yazdık herhal:)))
evet yaptıkları aşırı çocukçaydı.ama hayatlarının bir parçası olmuş..julienin polisten kaçarkenki halini düşünsene zevkten mutluluktan 4 köşe olmuş herif...aslında yaptıkları hep saçmalık..çok saçma şeyleri kanıtlamaya çalışıyor..boş hayatlarını böyle dolduruyorlar..nitekim betonda öyle..

ay evet aynı anda yazmışız saçım senden güzel olsun saçım senden uzun olsun ohcanımadeysin :1shok: çok boşlarmış hakkaten, hatta o kadar boşlar ki insan izlerken dünyaya bir kez daha geleceklerine inanıyor kaydirigubbakcemile3 herşeye rağmen helal olsun da dedirtebilir aslında, bütün bunların hepsini bilinçli yaptıklarını ve aptal olmadıklarını düşünecek olursak peygamber sabrı dediğimiz sabır çeşidine nail olmuş bu iki genç.. valla ne diyelim, onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine akannehir

Ben de izleyip geldim, sıcak sıcak yapıyım yorumumu unutuyorum sonra detayları.
Çocuklukları çok güzeldi. Çocuğun da kızın da rollerine bayıldım. Aslında parçalara baktığın zaman güzeldi. Düğün sahnesi, tren yolu, hastane, evlilik teklifi gibi algılanan sahne, yaşlıkları hepsi ayrı ayrı güzel ama ben bağlantı kuramıyorum bunların arasında. Fransız filmlerini hiç bi zaman anlayamadım zaten ben, bana hitap etmiyolar çok üzgünüm. Bi yerden sonra direk Amelie ile bağlantı kurdum zaten, ikisini kıyasladım falan. Fransızlar aşkı oyun mu sanıyo anlamadım ki akannehir Masalsı anlatım, oyunlar ve filmin sonunu mutlu bitirme çabası mıydı o sondaki onu da anlamadım. İzlerken sıkılmadım ama bütünlüğü de yakayamadım sonuç olarak,
aşk filmleri beni tatmin etmiyo bi de sanırım artık :umursamaz:

ay evet aynı anda yazmışız saçım senden güzel olsun saçım senden uzun olsun ohcanımadeysin :1shok:

:roflol::roflol: canım yaa...ilk defa duydum bu lafı..
merak etme zaten öyledir emin ol..şöyle parıl parıl parlayan yumuşacık saçlara hiç kavuşamıyorum zatenkaydirigubbakcemile3

detay yorumuma geçeyim ben de o zaman
öncelikle la vie en rose şarkısını çok severdim zaten tekrar hayran oldum :asigim: hemen filmin tüm müziklerini indirdim
çocukluk sahneleri beni çok güldürdü ama kıza tokat atılan sahne hiç hoşuma gitmedi kızdım
yaşları 35e gelse bile hala büyüyememiş insanlar gördük ayrıca hayatları oyundan ibaret olmuş
bu bazen çok tehlikeli olsa da bu durum onlara çok sıradan geliyor
örneğin kızın gözlerini kapayıp tren rayında bekletmesi çok çılgınca bir hareketti mesela kız son anda gözünü açmasa ölecekti
oğlan da bunun farkındaydı ama kabulleniyordu
normal hayatta ne kadar kırıcı gelir di mi bu olay kızın çocuğun yüzüne bir daha asla bakmaması gerekir hatta filmde de öyle olacak sandım ama 10 yıl sonra buluştular yine
sonra evlilik teklifi sahnesi çok güzeldi kızın yerinde olmak istemezdim acayip bozulurdum ya
birbirlerinden intikamlarını fena halde aldılar
sonra hastane önündeki sahne çok duygusaldı
bi de aşk anlayışları çok farklı birbirlerini seviyorlar ama yıllarca ayrı kalmaya katlanıyorlar birbirlerine en olmadık şeyleri yapıyorlar falan
değişik bir filmdi gerçekten çoğu zaman böyle akannehir kaldım

Son düzenleme:
ben ızleyemedım kızlar dun ,cok hastaydım hastane de gectı gunum,bugun ızleyecegım ınsallah ,aksama yorum yaparım .

:roflol::roflol: canım yaa...ilk defa duydum bu lafı..
merak etme zaten öyledir emin ol..şöyle parıl parıl parlayan yumuşacık saçlara hiç kavuşamıyorum zatenkaydirigubbakcemile3

biz küçükken aynı anda bişey söyleyince "saçım senden güzel olsun saçım senden uzun olsun kilit!" derdik çabuk çabuk, hatta abartıp "sevgilim seninkinden yakışıklı olsun" diyenler de oluyodu.. ayh yok canım ben şaka didim onu, yoksa ben de kestirdim kuş kadar kaldı gamyoncuiremsu

allegria saçım senden güzel olsun saçım senden uzun olsun kilit delikafadulden

yaaaaa akannehir
o zaman şöyle bi anlaşma yapalım ben senin uzun kızıl saçlı resmine hayran kalmıştım benim öyle olsun senin de ondan daha güzel olsun kaydirigubbakcemile3

olsun allegriam daha güzelleri senin olsun inşallah çok zor bişey değil bi kaç sene kestirmezsen oluyo :1shok:

eskiden öyleydi canım benim de lisedeyken aşk aleviydi bi de uzundu ahh ahh özledim valla
şimdi de çok kısa değil ama senin o resmini görünce eski halim geldi aklıma hüzünlendim mafoldumben

neyse topiği bozmayalım ne diyoduk kız güzel çocuk yakışıklı film de fena değil kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…