- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.456
bu sekilde devam edersen onlaribhakli cikaracaksin hepsi bu. Ona gors dusun ve oyle hareket et.Kulaklarimi kapatmayi nasil ogrenecegim.. Elbette hayallerim var ozellikle yazarlik yapmak, seminerler verecek duzeye gelmek gibi ama bu hayali dahi soyledigimde once iyi bir bolumu iyi bir unide okuyup iyi kazanip rahat yasaman lazim oguutlerini aliyorum. :)
Onlar konuşurken onları dinliyormuş gibi yaparak ama dinlemeyip gerçekleşmesini istediğin hayalini kurarak başlayabilirsin mesela kulaklarını kapatmaya... Çok ünlü bi yazar olduğunu düşün mesela bi üniversitenin bi kongre salonunun kürsüsünde kendini hayal etKulaklarimi kapatmayi nasil ogrenecegim.. Elbette hayallerim var ozellikle yazarlik yapmak, seminerler verecek duzeye gelmek gibi ama bu hayali dahi soyledigimde once iyi bir bolumu iyi bir unide okuyup iyi kazanip rahat yasaman lazim oguutlerini aliyorum. :)
Degil mi.. Surekli ama diyorum once bunu biraksam iyi olacak :) tesekkur ederimbu sekilde devam edersen onlaribhakli cikaracaksin hepsi bu. Ona gors dusun ve oyle hareket et.
Hayir sevmedigim bir meslek istemiyorum gercekten insanlara aktarabilecegim seyler olsun istiyorum. O hayali gozumde hic canlandirmamistim simdi bir dusununce daha da sevdim tesekkur ederim :)Onlar konuşurken onları dinliyormuş gibi yaparak ama dinlemeyip gerçekleşmesini istediğin hayalini kurarak başlayabilirsin mesela kulaklarını kapatmaya... Çok ünlü bi yazar olduğunu düşün mesela bi üniversitenin bi kongre salonunun kürsüsünde kendini hayal ettabii ki de iyi bi ünide okumak bi artıdır senin için ama her şey demek değil iyi ünide okuyan herkes iyi yerlerde mi sence ? iyi bi ünide okumak yeterli mi yoksa önemli olan senin kendini de geliştirecek çabalarda bulunman mı? sevmediğin istemediğin iyi bi bölümü okurken gerçekten o bölümle ilgili kendini daha fazla geliştirmek gelir mi içinden sevmediğin bişeye yoğunlaşabilir misin?
Ayrıca sevdiğin işi yapmak sana hiç bi zaman iş gibi gelmicek ilgilendiğin şeyle keyifle mutlulukla ilgileniceksin bu da çok güzel bişey değil mi bencee harikaa çoğu insan bu fırsatı kaçırdı ama senin çok güzel bi fırsatın şansın var inşallaah dilediğin gibi olur her şey bizde seni keyifle okuruzHayir sevmedigim bir meslek istemiyorum gercekten insanlara aktarabilecegim seyler olsun istiyorum. O hayali gozumde hic canlandirmamistim simdi bir dusununce daha da sevdim tesekkur ederim :)
Senin bi alt sürümün gibiyim.O insanların dilini koparıp ellerine veresim geliyor.Böyle ağzını yüzünü parçalayacaksın.Yahu sanane! SANANE! Ama torba değil ki büzesin ağızlarını.Tek çaren odana kapanıp sürekli çalışmak ve kulağını tıkayıp başardığında o zaferin tadını çıkarmak.Onların tek amacı seni dibe çekip hayatını bitirmek.Lütfen bunu kendine yapma.Hatta ara sıra iletişime geçsek ya?Ben seninle konuşmayı çok isterim.Merhabalar. Bu benim ilk konum. Yakında 19 yaşıma gireceğim. İki senedir üniversite sınavına hazırlanıyorum ve bu süreç beni çok yıprattı. Bu dönemlerden geçmiş ablalarımdan yardım almak için buraya açıyorum konuyu. Sınavıma çok az kaldı ve gerçekten yoruldum. Sürekli geçen yıl mezuna kaldığımda insanların annemin babamın bana söyledikleri şeyler aklıma geliyor. O bakışları hiç aklımdan çıkmıyor. Akrabaların beni her gördükleri yerde "zaten tembel bu ***** ( soyadımızı söylüyorlar ) " Çok tembel olduğumu düşünmüyorum. Çabalıyorum gerçekten ve bu yıl kendi bölümümden 40-50 bin gibi bir hedefim var ve hedefime yakınım. Ama sürekli beni böyle ezmeleri imalı imalı laf sokmaları üzüyor. Eski sevgilim iyi bir bölüm okuyor şuan ve benimle her iletişime geçtiğinde egosundan yıkılıyor buralar. Sen ev hanımı ol falan diyor bana. En çok onun böyle yapması koyuyor. Beni insanların içinde rezil ettiği zamanlar bile oldu bu konu üzerinden. Bana " bi 10 bine girde sevgilim 10 binde diye hava atayım herkese" diyordu önceden. Çok bunaldım. Şehir dışında üniversite okursam aileme yük olacağım gibi hissediyorum. Sürekli kendimi sıkıyorum. Bu yaşta beni isteyen biri var annem sürekli reddediyor. Ama herkes duydu onun beni istediğini. O yüzden sürekli yakın akrabalarım " bu sene kazandın kazandın kazanmadın kocaya veririz." diyorlar. Canımı çok sıkıyor onların öyle şeyler demesi. Hele bir kadın var, kendi evladı iyi bir bölüm okuyor, geçen yıl ben sınavı kazanamadığımda benimle alay edercesine konuştu. Onun dediklerini unutamıyorum. Onlara inat yapmak istiyorum. Ama aklıma geldikçe moralim bozuluyor. İlerideki yaşamımın kötü olmasından korkuyorum. İyi bir bölüm okumazsan kimse seni almak istemez diyenler bile var artık psikolojimin bozulmasından korkuyorum lütfen bana yardımcı olun
Bende severim kisisel gelisimiAyrıca sevdiğin işi yapmak sana hiç bi zaman iş gibi gelmicek ilgilendiğin şeyle keyifle mutlulukla ilgileniceksin bu da çok güzel bişey değil mi bencee harikaa çoğu insan bu fırsatı kaçırdı ama senin çok güzel bi fırsatın şansın var inşallaah dilediğin gibi olur her şey bizde seni keyifle okuruzhayal kurmak istediğin bişeyi imgelemek kişisel gelişimde o istediğin şeye ulaşma yollarında çok güzel bi adım olarak ifade ediliyor bu ara kişisel gelişime merak sardım da
3-4 yilimi verdigim bir insan dogal olarak o hakki kendinde buluyordu, ben onu engelledikten sonra hicbir yerden iletisime gecmeye de calismadi belkide vazgecti bilemiyorum ama onun yaptiklarini seven bir insan yapmaz zaten asla sevdigini dusunmuyorum artik. O yuzden bundan sonra bana karisma cesareti bulamayacaktir :)Elaleme göre mi yasiyorsun, onlar kim ki? Gerektiğinde ağzının paylarını ver. Bu kadar evlenme meraklıysanız siz evlenin de.
Kimsenin lafına bakma. Aptal eski sevgilini de engelle. Neden hala sana laf söylüyor ki bu hakkı ona neden veriyorsunuz?
Elbette :) sende mi sinava hazirlaniyorsun?Senin bi alt sürümün gibiyim.O insanların dilini koparıp ellerine veresim geliyor.Böyle ağzını yüzünü parçalayacaksın.Yahu sanane! SANANE! Ama torba değil ki büzesin ağızlarını.Tek çaren odana kapanıp sürekli çalışmak ve kulağını tıkayıp başardığında o zaferin tadını çıkarmak.Onların tek amacı seni dibe çekip hayatını bitirmek.Lütfen bunu kendine yapma.Hatta ara sıra iletişime geçsek ya?Ben seninle konuşmayı çok isterim.
şu cümleni okumasam daha farklı şeyler yazabilirdim..teşekkür ederim aslına bakarsan, zaman benim için önemli değil ama ailemin " bir daha şansın yok hep sana mı hizmet edeceğiz biz " demesi sorun oluyor yani o yüzden daha fazla zamanım yok diye düşünüyorum
Benim iki sene kaldi cok bi sey değil.Zaman su gibi akiyor ama ben de cok sey yasadim hala yaşıyorum.Elbette :) sende mi sinava hazirlaniyorsun?
İnşallah kazanırım bende istiyorum. Ama kazansam bile annemin susmayacağını biliyorum " geçen sene çalışsaydın da bunu yapabilirdin boşa bir sene kaybettin ama olsun.. " diyecek en azından herkesi kulak ardı etsen aynı evde olduğun anneni nasıl edeceksin :) Annem eleştirel bir insan bana karşı. Önce " bu kız hiçbir şey yapamaz siz görürsünüz " diyip beni ağlattıktan sonra " benim kızım kazanacak göreceksiniz " diyen bir insan. Onun bu tutarsızlığı bana samimiyetsiz geliyor insan annesi hakkında samimiyetsiz hareketleri var diye düşünür mü ama işte sonrasında kazanacak benim kızım demesi bana samimiyetsiz geliyor. Asla inanmıyor kazanacağıma ama ağlamayayım diye kazanacak diyor işte.şu cümleni okumasam daha farklı şeyler yazabilirdim..
ailen dahil herkesin söylediklerini kulak ardı et ve sadece dersini çalış..
iyi bir ünv kazan ve söyledikleri cümleleri ağzına tık
ayrıca seni eleştirenler,beğenmeyenler nerden mezunmuş?oxford mu,harvard mı?
ailen dahil insanların söylediği negatif şeyleri pozitife çevir..yani sana çalışma hırsı olarak geri dönmesini sağla..
eğer kazanamazsan ailen dahil seninle alay edebilirler maalesef..
bunlara o fırsatu vermemen gerek
İnan sınav senesi yaşayacakların onların 5 katı :) Ama sen öğrenirsen kulaklarını kapatmayı belki benim gibi mezuna kalmazsın :)Benim iki sene kaldi cok bi sey değil.Zaman su gibi akiyor ama ben de cok sey yasadim hala yaşıyorum.
Ben de okumayı seviyorum, şu uzun süreçli sınavlar olmasa okul sınavlarında başarılı olan bir insadım. Çalıştığım sürece tabi. Bir bitsede şu üni sınavı üniversiteye geçince kendimi geliştirmek istiyorum gerçekten, dil öğrenmek istiyorum, seminerlere katılmak istiyorum araştırmayı seven bir insanım küçüklüğümden beri okumayı severim. İnşallah şu üniversiteye bir gireyim yapacağım. Yazın lise mezunları için olan kpssye de girmek istiyorum kendimi denemek için. Yani açığım böyle şeylere. Siz okudunuz mu?lütfen oku
okumak gibi güzel bir şey yok
İnşallah kazanırım bende istiyorum. Ama kazansam bile annemin susmayacağını biliyorum " geçen sene çalışsaydın da bunu yapabilirdin boşa bir sene kaybettin ama olsun.. " diyecek en azından herkesi kulak ardı etsen aynı evde olduğun anneni nasıl edeceksin :) Annem eleştirel bir insan bana karşı. Önce " bu kız hiçbir şey yapamaz siz görürsünüz " diyip beni ağlattıktan sonra " benim kızım kazanacak göreceksiniz " diyen bir insan. Onun bu tutarsızlığı bana samimiyetsiz geliyor insan annesi hakkında samimiyetsiz hareketleri var diye düşünür mü ama işte sonrasında kazanacak benim kızım demesi bana samimiyetsiz geliyor. Asla inanmıyor kazanacağıma ama ağlamayayım diye kazanacak diyor işte.
Diyorlar ki üniversiteye geç ne istersen yap. O zaman büyüyeceksin kendin karar verebileceksin. Ben 2 senedir akıllı telefon bile kullanmıyorum. Kendi isteğimle bıraktım ama son aylarda artık bunalmıştım kimseyle konuşmuyordum, akıllı telefon olmayınca insanların zoruna gidiyor sms'le mesaj atmak. En yakın arkadaşlarım bile aramaz sormaz oldu önceden wp'den yazarlardı sürekli. Babama baba telefonumu geri ver biraz rahatlayayım dediğim için annem ortalığı yıktı. Babam zar zor bir haftalığına vermek için ikna etti annemi. Bir haftanın sonunda annem sürekli ver şu telefonu yeter artık, bırakacaksın o telefonu diyip durdu. Ben zaten 2 sene o telefon olmadan yaşadım bu neyin afrası tafrasıydı bilmiyorum. Gerçekten annem kuzenlerime bile bana olduğundan daha anlayışlı. Bana sürekli sert konuşur. Niye diyorum anne niye böylesin yani? Her seferinde " Benim onlarla bir alışverişim yok sizinle işim var onlar geçici " diyor. Tamam diyorum madem öyle bana daha düşünceli davranmak gerekmez mi niye tam tersi oluyor? Konuşma fazla git odana diyor. Şehir dışı olayı onlara masraf olacak diye istemiyorlar. Tamam biliyorum masraf olur illaki ama ben kendimi sadece bir şehirde olan 5-6 tane üniyle sınırlayınca bunaldım. Hepsinin puanları yüksek gerçekten türkiyenin en iyi üniversiteleri. Nasıl kazanacağım? Çalışacağım inşallah olur son 1,5 ay gibi bir zamanım var. Eksiklerimi kapatacağım bakalım.o zaman siz şehir dışında okuyun..
rahat bırakmazlar gibi sizi çeneleriyle..
yük olurum fln diye de düşünmeyin..
onlar size daha büyük yük şuan emin olun..
Ben de okumayı seviyorum, şu uzun süreçli sınavlar olmasa okul sınavlarında başarılı olan bir insadım. Çalıştığım sürece tabi. Bir bitsede şu üni sınavı üniversiteye geçince kendimi geliştirmek istiyorum gerçekten, dil öğrenmek istiyorum, seminerlere katılmak istiyorum araştırmayı seven bir insanım küçüklüğümden beri okumayı severim. İnşallah şu üniversiteye bir gireyim yapacağım. Yazın lise mezunları için olan kpssye de girmek istiyorum kendimi denemek için. Yani açığım böyle şeylere. Siz okudunuz mu?