Şimdi bu kadın ne yapmaya alışıyor?Ben mi çok kötü niyetliyim?Nasıl davranacağım konusunda lütfen yardımcı olun ?

cekmeyenwifi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
82
24
3
29
Konuya nasıl giriş yapsam nasıl özet geçsem bilemeden başlıyorum. Örnek vererek anlatmak daha doğru olacak sanırım: Bir yerde işe başladığınızı düşünün. Bir müdürünüz var. Ve sizi çalışacağınız birime verdi. Bu birimdeki kadın ile siz iki kişi çalışıyorsunuz. Ve siz işe yeni başladığınız için kadın size iş öğretmeli ancak 2 ay olmuş sadece size bazı işleri gösteriyor ve bazen sizi baskılıyor. Örneğin dosyaları takacaksınız size 'Lütfen kendi masanızda takar mısınız oradaki sayfalarla karışabilir diyor ya da size gösterdiğim şeyleri göremiyorsunuz bazen gözleriniz görme sorununuz ciddi mi diyor, kısacası işyerinizde bütün gün iş gelsin diye bekliyorsunuz ve gelen bir işlemi yapıyor sonra bütün gün işsiz gibi saatler geçmiyor. İzinde olacağı zaman çok acil değilse beni aramayın diyor, bir işi göstereceğini söylüyor ancak aylardır o işi kendi yoğunluğundan gösteremiyor. Bilmediğinizi sorun diyor ama siz sorunca bir saniye birazdan döneceğim diyor. Dönüyor ayrıntılı anlatıyor ancak bu nereye kadar böyle gidecek. Sonra sizi birgün yöneticiniz çağırıyor ve sizi çok isteksiz görüyorum,çekingen duruyorsunuz,memnun değil misiniz? İşi öğrenebiliyor musunuz diye soruyor. Eğer memnun değilseniz söyleyelim öğrenmeye istekli olmanız için iş öğrenin demek istiyor. Yani o kişiye söyleyelim anlamında. Gerçekten cevaplarınıza çok ihtiyacım var. Böyle bir durumda Yöneticime ne demeliydim. Şimdi o kişiye umarım bir şey demez. Desede gelir bana çatar mı? Benim şikayet ettiğimi düşünür mü? Peki benim yöneticim yanına çağırıpta neden beni isteksiz,çekingen,işi öğrenme isteği olmayan biri gibi gördüğünü söyledi. Bende en son odasından ayrılırken Sizin olduğunuz yerde mümkün değil böyle düşünmek dedim. Biraz yağcılık yaptım ama . Gerçekten çok iyi birisi. Sizce ne düşünmeliyim bu konu hakkında. zamanla öğrenir miyim zamanla gösterirmi elbette gösterir ama bu stres altında ben nasıl düşüneneceğimi şaşırdım. Bir konu daha bağımsız olacak ama bu olayı erkek arkadaşıma anlatıyorum beni dinliyor evet ama bir tane bile yorum yapmadı. O yüzden buraya yazdım. Ne kadar yanlız olduğumu bir kez daha anlaldım. Takıldığı yer sadece neden o son cümlemi söylemişim. Yorumlarınız benim için çok değerli. Hepinize teşekkür ederim.

Iki tip var bu durumda:
-gercekten yogun oldugu icin öğretmeye zamani yok
- ögretmek istemiyor cünkü kendisi vazgecilmez olmak istiyor
Patronunuza söyleyin durumu, ama pozitif bir sekilde. Diger bayanin hep cok yogun calistigini onu icin ögretmeye yeterli kadar zaman bulamsdigini ama ögrenmek istediginizi

kadin mudurlerle calistigimda hep ayni neticeye vardim; isi ogretmek istemiyorlar. tam tersi insanlar vardir ama ben denk gelmedim oylelerine.

diger mudur size gelip de isteksizsin, isi ogrenmiyorsun vs dedigi zaman daha ne yapacaktiniz? tabiki kendinizi savunup, kadinin ogretmedigini soyleyeceksiniz.

İzinliyken aramayın demek tam benlik bir tavır burada kadına hak verdim. Ancak bunun dışında madem size işi öğretmek gibi bir görevi var o halde çok talepkâr olun. Ben ilk işe girdiğimde işveren bana senden önceki arkadaş bir kaç ay daha burada sana iş gösterecek demişti, sonra o arkadaş böyle bir görevinin olmadığını bir haftaya ayrılacağını bana söylemişti. Buna rağmen sıkıştırdım, bilmediğim ve temel olan ne varsa sordum, ister kötü düşünsün ister mırın kırın etsin ne yapayım bana işveren bu kişiden öğreneceksin demiş başka çarem mi var... Siz de öyle, öğrenmek istediğiniz ne varsa iyice düşünün ve talepkâr olun şu nasıl bu nasıl her şeyi sorun ve öğrenmeye çalışın yani sıkboğaz etmek için değil hakikaten öğrenmek için sorun. Kendiniz normalde bir çalışacaksanız iki çalışın öğrenmek için. Önceki işlemlere bakıp anlamaya çalışın nasıl yapılmış nelere dikkat edilmiş diye. Siz talep ettikçe bir noktadan sonra o da bu duruma alışıp işi öğretmeye başlayacaktır. Çekinirseniz bunun sonu gelmez.

Konuya nasıl giriş yapsam nasıl özet geçsem bilemeden başlıyorum. Örnek vererek anlatmak daha doğru olacak sanırım: Bir yerde işe başladığınızı düşünün. Bir müdürünüz var. Ve sizi çalışacağınız birime verdi. Bu birimdeki kadın ile siz iki kişi çalışıyorsunuz. Ve siz işe yeni başladığınız için kadın size iş öğretmeli ancak 2 ay olmuş sadece size bazı işleri gösteriyor ve bazen sizi baskılıyor. Örneğin dosyaları takacaksınız size 'Lütfen kendi masanızda takar mısınız oradaki sayfalarla karışabilir diyor ya da size gösterdiğim şeyleri göremiyorsunuz bazen gözleriniz görme sorununuz ciddi mi diyor, kısacası işyerinizde bütün gün iş gelsin diye bekliyorsunuz ve gelen bir işlemi yapıyor sonra bütün gün işsiz gibi saatler geçmiyor. İzinde olacağı zaman çok acil değilse beni aramayın diyor, bir işi göstereceğini söylüyor ancak aylardır o işi kendi yoğunluğundan gösteremiyor. Bilmediğinizi sorun diyor ama siz sorunca bir saniye birazdan döneceğim diyor. Dönüyor ayrıntılı anlatıyor ancak bu nereye kadar böyle gidecek. Sonra sizi birgün yöneticiniz çağırıyor ve sizi çok isteksiz görüyorum,çekingen duruyorsunuz,memnun değil misiniz? İşi öğrenebiliyor musunuz diye soruyor. Eğer memnun değilseniz söyleyelim öğrenmeye istekli olmanız için iş öğrenin demek istiyor. Yani o kişiye söyleyelim anlamında. Gerçekten cevaplarınıza çok ihtiyacım var. Böyle bir durumda Yöneticime ne demeliydim. Şimdi o kişiye umarım bir şey demez. Desede gelir bana çatar mı? Benim şikayet ettiğimi düşünür mü? Peki benim yöneticim yanına çağırıpta neden beni isteksiz,çekingen,işi öğrenme isteği olmayan biri gibi gördüğünü söyledi. Bende en son odasından ayrılırken Sizin olduğunuz yerde mümkün değil böyle düşünmek dedim. Biraz yağcılık yaptım ama . Gerçekten çok iyi birisi. Sizce ne düşünmeliyim bu konu hakkında. zamanla öğrenir miyim zamanla gösterirmi elbette gösterir ama bu stres altında ben nasıl düşüneneceğimi şaşırdım. Bir konu daha bağımsız olacak ama bu olayı erkek arkadaşıma anlatıyorum beni dinliyor evet ama bir tane bile yorum yapmadı. O yüzden buraya yazdım. Ne kadar yanlız olduğumu bir kez daha anlaldım. Takıldığı yer sadece neden o son cümlemi söylemişim. Yorumlarınız benim için çok değerli. Hepinize teşekkür ederim.
Bir arkadaşım var aynı sorunu o da yaşıyor ya ego ya gerçektwn sana önerim ılımlı gitmen

Sanırım ilk iş tecrübeniz.
Aksi halde 2 ayda sadece gözlem yaparak işlerin nasıl yapıldığını öğrenirdiniz. İşiniz aşırı teknik ve yaratıcılık istemiyorsa o yerde zaten bir düzen vardır ve sürekli tekrarlanır. Geçmiş işlere bir bakın.
Biraz araştırma ve çaba gerek.
Her şeyi a'dan z'ye ilk okul çocuğuna anlatır gibi anlatmasını beklemeyin.
Zira o kadar vakti olsa size gerek kalmaz.
Bence patrona yaptığınız yağcılık kadar o kadına yapsanız belki daha iyi olurdu.
Kadın vazgeçilmez olmak için göstermiyorsa kendi kendinize öğreneceksiniz ipin ucunu bir yerden tutacaksınız.
Basit şeyleri ve kritik konularda danışın ve aldığınız yanıtı sorgulayıp işinize bakın.
Biraz daha kendinize güvenin, talep edin elinizi taşın altına koyun.

Iki tip var bu durumda:
-gercekten yogun oldugu icin öğretmeye zamani yok
- ögretmek istemiyor cünkü kendisi vazgecilmez olmak istiyor
Patronunuza söyleyin durumu, ama pozitif bir sekilde. Diger bayanin hep cok yogun calistigini onu icin ögretmeye yeterli kadar zaman bulamsdigini ama ögrenmek istediginizi
Kesinlikle çok doğru bende aynisini düşündüm.
Ama her iki maddeye istinaden biraz akıllı olup tam da dediğiniz gibi sikayetlenmek yerine x hanım çok yoğun oluyor bende tam da işi bilmediğinden iş yükünü alamıyorum kendisine yardımcı olamıyorum.
Ben zaten çoğu şeyi gozlemledim ama eğer x hanım içinde uygun olursa mesai saati dışında bir gün ayarlayıp işin püf noktalarını bana öğrenebilir mı diyebilir.
Bu onu hem istekli hem yapıcı gösterir.
Ayrıca insan 2 ayda yüzde 70 öğrenir ya. Sanırım konu sahibi ya çekingen yada birisi gelsin bana öğretsin diye bekliyor.
Ama özel sektör de çanavar gibi olmazsan işler zor yürür.

Önce size işi öğreten hanımla konuşup işi daha hızlı ve ayrıntılarıyla öğrenmek istediğinizi. İşi öğrendikçe zaten kendisinin de iş yükünü hafifleteceğinizi, zaten kendisinin iyi bir öğretici olduğunu, bu konuda kendisine teşekkür ettiğinizi (onun da bu konuda motivasyonla ihtiyacı olabilir, size iş öğretmeyi külfet olarak görüyor olabilir) önemle belirterek işi öğrenme sürecinizi birlikte hızlandırmak için özel bir ricada bulunduğunuzu belirtin. Hatta her şeyi öğrensem de hem sizin iş yükünüz azalsa, rahat etseniz hem de ben size bir teşekkür hediyesi alsam diye hayaller kuruyorum inanın diye gülümseyin Eğer bir şey değişmiyorsa patrona gidip konuşun. İşin öğretilmediğini, kişiyi şikayet eder pozisyona girmek istemediğiniz için kendi çabanızla bu kadar olabildiğini, iş gerçekten öğretilirse çok verimli olacağınıza inandığınızı, bu konuda kendisinden yardım rica ettiğinizi belirtin. Bir de iş hayatınızın ayrıntılarını erkek arkadaşınızla sürekli paylaşmamanızı öneririm. Erkekler hemen her konuda kendilerini en iyisini yapar sanıklarından. Sürekli işiniz hakkında size ders verir, sizi suçlar, her fırsatta eleştirir hale geliyorlar. Öyle bir hale geliyor ki anlatsanız müdahale ediyor anlatmasanız buna mecburmuşsunuz gibi davranıyorlar. Gözünde de beceriksiz bir kadın oluveriyorsunuz ve "ben olsam o işi şöyle başarırdım, böyle harika yapardım" mobinglerine dönüşüyor olay. İş hayatınızda başarılar dilerim. Zamanında hepimiz acemilik çektik üzülmeyin. Pratik az olduğu için unutuyorsanız not alın her şeyi.

Ego savaşı görüyorum, yağcılık görüyorum, kin görüyorum, kan görüyorum 😂😂😂😂

Gerçekten atılgan olmayabilir misin hiç bişey yapamıyorsan çek sandalyeni işi bilenin yanına zaten işte olmuyormuş neler yapıyor bütün gün izle..

Ben olsam kadinin basindan 1 sn ayrilmaz surekli onu izlerdim
İs yerleri bu konuda boyle asla is gostermezler sizin didik didik sacma sapan kafaniza takilan ne varsa sormaniz oda olmadi o isi yapacagi zaman basinda durup izlemeniz gerekir
Benim bi calisma hayatim cok olmadi ama staj yaptigim yerlerde beni tersleyenlerin basindan 1 sn ayrilmadim sakayla karisik karsilikta vermisimdir
Karsinizdaki boylece sizi ezemeyecegini anladiginda daha cok yardimci olma yoluna giriyor
Bunu sizin saglamaniz lazim o calisirken sizin ayri bir yerde gunu oldurmeniz anlamsiz

İki ayda gözle takip ederek bile işler öğrenilir ama ya 🙄

kadının eğitmen gb gel sana şunu öğreteyim demesini bekliyorsunuz sanırım ama öğrenmek isteyen bir şekilde alttan girer üstten çıkar öğrenir. Bence biraz daha atılgan olun

Önce size işi öğreten hanımla konuşup işi daha hızlı ve ayrıntılarıyla öğrenmek istediğinizi. İşi öğrendikçe zaten kendisinin de iş yükünü hafifleteceğinizi, zaten kendisinin iyi bir öğretici olduğunu, bu konuda kendisine teşekkür ettiğinizi (onun da bu konuda motivasyonla ihtiyacı olabilir, size iş öğretmeyi külfet olarak görüyor olabilir) önemle belirterek işi öğrenme sürecinizi birlikte hızlandırmak için özel bir ricada bulunduğunuzu belirtin. Hatta her şeyi öğrensem de hem sizin iş yükünüz azalsa, rahat etseniz hem de ben size bir teşekkür hediyesi alsam diye hayaller kuruyorum inanın diye gülümseyin Eğer bir şey değişmiyorsa patrona gidip konuşun. İşin öğretilmediğini, kişiyi şikayet eder pozisyona girmek istemediğiniz için kendi çabanızla bu kadar olabildiğini, iş gerçekten öğretilirse çok verimli olacağınıza inandığınızı, bu konuda kendisinden yardım rica ettiğinizi belirtin. Bir de iş hayatınızın ayrıntılarını erkek arkadaşınızla sürekli paylaşmamanızı öneririm. Erkekler hemen her konuda kendilerini en iyisini yapar sanıklarından. Sürekli işiniz hakkında size ders verir, sizi suçlar, her fırsatta eleştirir hale geliyorlar. Öyle bir hale geliyor ki anlatsanız müdahale ediyor anlatmasanız buna mecburmuşsunuz gibi davranıyorlar. Gözünde de beceriksiz bir kadın oluveriyorsunuz ve "ben olsam o işi şöyle başarırdım, böyle harika yapardım" mobinglerine dönüşüyor olay. İş hayatınızda başarılar dilerim. Zamanında hepimiz acemilik çektik üzülmeyin. Pratik az olduğu için unutuyorsanız not alın her şeyi.
Çok teşekkür ederim kesinlikle anlatmamaıyım . Notlarımı almalıyım iş ile ilgili :) Ne güzel yazmışsınız çok teşekkürler :)

Back