- 3 Haziran 2015
- 2.653
- 4.146
- 83
- Konu Sahibi goldenheart
-
- #2.361
Geçen hafta : 56.3 ( diyetisyen tartisi)
Bu hafta: 57.3
Kızlar bugün damacanayı tarttım evdeki tartıyla 19.9 çıktı hakikaten fazla tartıyor galiba. Yani ben çıkan sonuçtan memnumum. Aşağı yukarı bu kiloda kalsam yeter bana.
Tekrar selamlar...35 yaşındayım, 1 evladım var, hayatım boyunca liseden beri diyim hep kilo sorunum oldu, ailede de var, şeker de var ailedr. Hp kendi kendimle cebelleştim, bazen saldım, bazen topladım. 1-2 kere 1 er seans filan diyetisyene gittim senelerce ama ayak uyduramadım, diyetisyen bile beni motive edemedi bazen. Kendi kendime 18, 23 kg filan verdiğim zamanlar oldu. Ama evlilik sonrası bir düşütüm, bir çıktım derken, sigarayı bırakıp hamile kalınca olanlar oldu. Doğum kilolarımı veremedim, evde bebek bakıyorum. Çok hareketli bir yaşamım yok, kışın oturdum tabi sürekli. Tiroidle ilgili doktora gittim, takip edecek, bu arada insülin direncin var, hap kullan, kilo ver, mayısta gel dedi...
Benim durumum bu işte...
Biliyorum bayaa bir kilo vermem gerekiyor ama hergün perhize başlayıp bırakmak başlayıp bırakmak...böyşe ömrüm geçti kaç aydır...
Bu sefer inşallah güzel başladım, motivasyonum iyi. Sizlerle birlikte de tabi daha iyiyim...
Sağolun
Geçen hafta 2.1 kg vermiştim. Çok şişman olunca daha çabuk veriliyor sanırım, sonra ideal kiloya yaklaştıkça vermek zorlaşıyormuş...
Gönül ister ki ayda 10 kilo 10 kilo verelim bi bakalım 3 ayda bitmiş..
Desteğiniz için hepinize teşekkür ederim...
Listeni kendin oluşturuyorsun sanırım neden bu kadar az ki acaba öğle yok aralar yok. Doyuyorsan halsiz kalmıyorsan çok güzel sadece peynir tercihini degistirmeni tavsiye ederim diyetisyenim bana kasar ve ezine peynir en yağlı olanı bunun dışındaki peynirleri tüketebilirsin demişti.Selamlaar kızlar
Bugünkü menüm şöyle;
Kahvaltı : 1 kk ezine peyniri, 1 dlm ekmek, 1 haşlanmış yumurta
Öğlen : 1kk köy peyniri, şekersiz çay
Akşam : Ekmeksiz servis döner, yanında salata
2 litre su ve 5 km yürüyüş yaptım...
İnşallah bu hafta daha iyi geçecek benim için
Sabah ki kaçamağı telafi etmişsin bence zaten erken saatte olunca sıkıntı olmuyor. Spora da başlamışsın canım ben görmeyeli tebrikler Allah kolaylık versin doktoruna danıştın dimi zayıflayacağız diye sağlığından olma....... MENUM......
SABAH (09.30)
1 katmer
10 y. Sarma
1kurabiye
(velim yapmis kutlu dogum haftasi icin)
ÖĞLE (16.30)
2dlm ananas
4 yk yogurt
AKSAM (20.00)
2kepce fasulye yemegi
3yk pilav
Salata
SU 2.6
10. 000 adim hizli tempo yuruyus
20 dk aletlerle hareket
Sagol canim. Yarin diyetisyene de sorayim pazartesi spor salonuna yazilicam fatmacim menunu okudum ama yanitlayamadim oglani yeni uyuttumSabah ki kaçamağı telafi etmişsin bence zaten erken saatte olunca sıkıntı olmuyor. Spora da başlamışsın canım ben görmeyeli tebrikler Allah kolaylık versin doktoruna danıştın dimi zayıflayacağız diye sağlığından olma.
İnşallah canım ya 2 haftadır hep + benim moralim çok bozuldu. Daha sıkı tutmam gerekiyor geçen ay da zaten sadece 1 kilo vermiştim. Üzülmenin faydası yok deyip kolları sıvadımSagol canim. Yarin diyetisyene de sorayim pazartesi spor salonuna yazilicam fatmacim menunu okudum ama yanitlayamadim oglani yeni uyuttum
Sen de cok iyi topladim cumaya kadar eksiye mutlaka duseceksin.
Evet diyetisyene gitmiyorum, diyet yapmakla ilgili çok bilgi sahibi oldum yıllardır ama gel gör ki iş pratiğe gelince iradeye hakim olmak çok zor oluyor tabiiListeni kendin oluşturuyorsun sanırım neden bu kadar az ki acaba öğle yok aralar yok. Doyuyorsan halsiz kalmıyorsan çok güzel sadece peynir tercihini degistirmeni tavsiye ederim diyetisyenim bana kasar ve ezine peynir en yağlı olanı bunun dışındaki peynirleri tüketebilirsin demişti.
Dediklerine kırılmak üzülmek ne kelime, kesinlikle haklısın ve teşekkür ederim. Gayet beni düşünerek ve yardımcı olmaya çalışarak kibar bir dille yazmışsın, hiç rencide olacağım bir şey yazmamışsın.Tatlım..
Bence 10 kilodan fazla hele hele 20 kilo şişip sönmek ne demek! Sakın yanlış anlama, ben de farklı değilim. Ben de az değilim. Ben de bir seferde 1 tane ile başlayıp 7-8-10 şekerpare yiyebilirim! Sözüm asla tek kişiye olamaz, kendim de aynısı olduğumdan izin verirsen açıkça düşüncelerimi yazacağım.
Ben 20 kilo kadar olmasa da 7 kilo alıp verdiğim oldu.. 68'den 75'e fırladım. Tekrar 68'e düşüp tekrar 75 oldum. Ama bu iniş çıkışların vücudumuzu sarsaladığına, dengesini iyice bozduğuna inanıyorum.
Bazen çaresizliğe kapılıyorum.
Sağlıklı beslenmeye çalışmak, günlük haftalık sportif faaliyetlerde bulunmak bir görev gibi değil de hayatın bir parçası olmalı! olmak zorunda!
Bu günlükte,, bu defa sizlerle, özellikles i d e l y a EMELinEMELi Muttapa7555 arkadaşlarımızın (Allah razı olsun) diyetisyen listelerini paylaşmaları, spor ve aktivite paylaşımlarımız bana hep örnek oldu, o örneklerle kendi menülerimi şekillendirmeye başladım. İnstagramda takipte olduğum bir kaç hesap da bana acaip destek verdi. Sporu hayatıma soktum.
Amacımız kilo vermek değil bu defa, hedeflediğimiz kiloya inip onu korumak.
Kaçamak da olsun arada boşver bakma diyetisyenlerin kaçamak istememesine onların işi bu tabi istemeyecekler ama bence kacamaklar da bı kendine getiriyor vücudu. :)Menüm
Sabah 9.30
Yeşillik 1 dilim ekmek ve peynir cay 1 yumurta 2 ceviz
Öğle 13.00
2 yk kuru fasulye
3 köfte 1 kase salata
Ara 16.30
1 galeta 1 üçgen peynir 1yk un helvası
Aksam 18.30
5yk köz patlıcan 1 bardak ayran 1 kase salata 1 yk makarna
Su 2.5 olur
Spor yapamadim ev berbat haldeydi temizlik yaptım ama spor yapmayı planlıyorum gece
Kacamaklarim var malesef
Diyetisyenden önce ben de kendimce diyet yaptım ve çok az yiyordum. 2 öğün besleniyordum. İlk iki haftada 5 kilo gitti sonra durdu ne yapsam zayıflayamiyorum öyle öyle derken 4 haftads anca 1 kilo verebildim. Umarım sende duraklama yaşamazsın.Selamlaar kızlar
Bugünkü menüm şöyle;
Kacamaga rağmen günü güzel kapatmışsın emelcim :))...... MENUM......
SABAH (09.30)
1 katmer
10 y. Sarma
1kurabiye
ÖĞLE (16.30)
2dlm ananas
4 yk yogurt
AKSAM (20.00)
2kepce fasulye yemegi
3yk pilav
Salata
SU 2.6
20 dk aletlerle hareket
Un helvası zayıf noktam!Menüm
Sabah 9.30
Yeşillik 1 dilim ekmek ve peynir cay 1 yumurta 2 ceviz
Öğle 13.00
2 yk kuru fasulye
3 köfte 1 kase salata
Ara 16.30
1 galeta 1 üçgen peynir 1yk un helvası
Aksam 18.30
5yk köz patlıcan 1 bardak ayran 1 kase salata 1 yk makarna
Su 2.5 olur
Spor yapamadim ev berbat haldeydi temizlik yaptım ama spor yapmayı planlıyorum gece
Kacamaklarim var malesef
Sabaha da yeşillik katmaya çalış Tezbitsinciğim. Listene öğlen salata veya sebze de koyarsan daha dengeli ve güzel olur. Tebrik ederim. Su ve spor da harika!Selamlaar kızlar
Bugünkü menüm şöyle;
Öğlen ve akşam su ve spor o kadar muhteşem ki.. katmer ile kurabiye çoktaaaaan......... MENUM......
SABAH (09.30)
1 katmer
10 y. Sarma
1kurabiye
ÖĞLE (16.30)
2dlm ananas
4 yk yogurt
AKSAM (20.00)
2kepce fasulye yemegi
3yk pilav
Salata
SU 2.6
20 dk aletlerle hareket
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?