Sil Baştan Başlamak İsteyenler

Aşağı yukarı bu kiloya gelsem mutluluktan havaya uçarım bana da yeter!

Tatlım..
Bence 10 kilodan fazla hele hele 20 kilo şişip sönmek ne demek! Sakın yanlış anlama, ben de farklı değilim. Ben de az değilim. Ben de bir seferde 1 tane ile başlayıp 7-8-10 şekerpare yiyebilirim! Sözüm asla tek kişiye olamaz, kendim de aynısı olduğumdan izin verirsen açıkça düşüncelerimi yazacağım.
Ben 20 kilo kadar olmasa da 7 kilo alıp verdiğim oldu.. 68'den 75'e fırladım. Tekrar 68'e düşüp tekrar 75 oldum. Ama bu iniş çıkışların vücudumuzu sarsaladığına, dengesini iyice bozduğuna inanıyorum.

Bazen çaresizliğe kapılıyorum.
Sağlıklı beslenmeye çalışmak, günlük haftalık sportif faaliyetlerde bulunmak bir görev gibi değil de hayatın bir parçası olmalı! olmak zorunda!

Bu günlükte,, bu defa sizlerle, özellikle s i d e l y a EMELinEMELi Muttapa7555 arkadaşlarımızın (Allah razı olsun) diyetisyen listelerini paylaşmaları, spor ve aktivite paylaşımlarımız bana hep örnek oldu, o örneklerle kendi menülerimi şekillendirmeye başladım. İnstagramda takipte olduğum bir kaç hesap da bana acaip destek verdi. Sporu hayatıma soktum.
Amacımız kilo vermek değil bu defa, hedeflediğimiz kiloya inip onu korumak.

Menüm
Sabah 9.30
Yeşillik 1 dilim ekmek ve peynir cay 1 yumurta 2 ceviz
Öğle 13.00
2 yk kuru fasulye
3 köfte 1 kase salata
Ara 16.30
1 galeta 1 üçgen peynir 1yk un helvası
Aksam 18.30
5yk köz patlıcan 1 bardak ayran 1 kase salata 1 yk makarna
Su 2.5 olur
Spor yapamadim ev berbat haldeydi temizlik yaptım ama spor yapmayı planlıyorum gece
Kacamaklarim var malesef

Selamlaar kızlar
Bugünkü menüm şöyle;
Kahvaltı : 1 kk ezine peyniri, 1 dlm ekmek, 1 haşlanmış yumurta
Öğlen : 1kk köy peyniri, şekersiz çay
Akşam : Ekmeksiz servis döner, yanında salata
2 litre su ve 5 km yürüyüş yaptım...
İnşallah bu hafta daha iyi geçecek benim için

Listeni kendin oluşturuyorsun sanırım neden bu kadar az ki acaba öğle yok aralar yok. Doyuyorsan halsiz kalmıyorsan çok güzel sadece peynir tercihini degistirmeni tavsiye ederim diyetisyenim bana kasar ve ezine peynir en yağlı olanı bunun dışındaki peynirleri tüketebilirsin demişti.

Sabah ki kaçamağı telafi etmişsin bence zaten erken saatte olunca sıkıntı olmuyor. Spora da başlamışsın canım ben görmeyeli tebrikler Allah kolaylık versin doktoruna danıştın dimi zayıflayacağız diye sağlığından olma.

Sagol canim. Yarin diyetisyene de sorayim pazartesi spor salonuna yazilicam fatmacim menunu okudum ama yanitlayamadim oglani yeni uyuttum

Sen de cok iyi topladim cumaya kadar eksiye mutlaka duseceksin.

Sagol canim. Yarin diyetisyene de sorayim pazartesi spor salonuna yazilicam fatmacim menunu okudum ama yanitlayamadim oglani yeni uyuttum

Sen de cok iyi topladim cumaya kadar eksiye mutlaka duseceksin.
İnşallah canım ya 2 haftadır hep + benim moralim çok bozuldu. Daha sıkı tutmam gerekiyor geçen ay da zaten sadece 1 kilo vermiştim. Üzülmenin faydası yok deyip kolları sıvadım

Evet diyetisyene gitmiyorum, diyet yapmakla ilgili çok bilgi sahibi oldum yıllardır ama gel gör ki iş pratiğe gelince iradeye hakim olmak çok zor oluyor tabii
Ezine çok yağlı ve tuzlu bir peynir, normalde normal bir beyaz peynir veya lor yiyorum, bugün kaçamak yaptım ezine yiyip.
Ara öğün yapmıyorum ben, yapamıyorum, pek bünyeme uygun düşmedi. En fazla 3 öğün yiyerek midem daha rahat ediyor.

Dediklerine kırılmak üzülmek ne kelime, kesinlikle haklısın ve teşekkür ederim. Gayet beni düşünerek ve yardımcı olmaya çalışarak kibar bir dille yazmışsın, hiç rencide olacağım bir şey yazmamışsın.
Bence de kesinlikle doğru düzgün beslenme denilen o dengeli beslenme işini hepimiz teorikte süper biliyoruz ama ii gerçek hayata geçince olmuyor, bunu hayatımıza oturtmamız şart. Ayrıca sporu da yaşam biçimi haline getirmek denilen o lafı da hayata uygulamak şart. Bunları yapabilsem böyle balon gibi şişip şişip inmezdim tabi ama beceremedim. Kah hayatın gidişatı kah benim tembelliğimden belki de...
Bu sefer halledip geri dönmemek istiyorum inşallah...

Merhaba kızlar
Menüm
Sabah
4 yk yumurta salatası,1 minik yufkalı börek,1 yeşil zeytin, salatalık, domates, 1 tk kavurma
Ara
2 dilim elma
Öğle
4 yk türlü, 2 yk bulgur pilavı, salata
Ara
3 çilek, yarım kömbe
Akşam
6 yk bezelye yemeği, 1 dilim tb ekmeği
Ara
Beyaz çay, 1 çatal pasta , 2 dilim portakal

2,2 lt su.

Kaçamak da olsun arada boşver bakma diyetisyenlerin kaçamak istememesine onların işi bu tabi istemeyecekler ama bence kacamaklar da bı kendine getiriyor vücudu. :)
Diyetisyenden önce ben de kendimce diyet yaptım ve çok az yiyordum. 2 öğün besleniyordum. İlk iki haftada 5 kilo gitti sonra durdu ne yapsam zayıflayamiyorum öyle öyle derken 4 haftads anca 1 kilo verebildim. Umarım sende duraklama yaşamazsın.
Kacamaga rağmen günü güzel kapatmışsın emelcim :))

s i d e l y a ay canım valla ihtiyaçtan mi pis boğazlık mi bilmiyorum kaçamak yaptım ama az yemeye çalışıyorum tadımlık aklım kalıp da saldırmayayım diye. Aslında ekmek kadayıfı dışında tatlı sevmem un helvasını esim istedi ilk defa yaptım ve ilk defa yedim hayatımda. Nedense hic yememişim ilginç. Öyle oldu yani yoksa tatlı sevdiğimden değil

Un helvası zayıf noktam!
Ya bunca teknolojik ilerleme var şu tatlıdan tiksindirici ilacı üretemediler. :)))
Menün gayet güzel Fatmacım.

Sabaha da yeşillik katmaya çalış Tezbitsinciğim. Listene öğlen salata veya sebze de koyarsan daha dengeli ve güzel olur. Tebrik ederim. Su ve spor da harika!

Öğlen ve akşam su ve spor o kadar muhteşem ki.. katmer ile kurabiye çoktaaaaan...
Bravo Emelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…