sıkıntı mı?bana göre evet :(

orange_61

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
13
0
16
Samsun
mrb arkadaşlar..bu da dert midir bilmem ama herkesin kendisine göre sıkıntısı var işte..benim sizinle paylaşma isteğimin sebebi fikirlerinize önem vermem.şöyle başlayalım..22 yaşındayım evliyim senelerdir görüştüğüm ve çok sevdiğim insanla evlendim sağolsunlar aileside çok iyi evlenirken eşim henüz iş sahibi değildi ailesinin durumu iyi oldugu için sorun etmediler meslegini eline alana kadar yardımcı oluruz diye anlaşıldı ailelerimize göre nişanı uzun tutmakta hoş gözükmeyince evlendik..mutluyduk eksiğimiz yoktu ama ben mi çok alınganım yoksa insanlar mı salak sanıyor anlamıyorum laf sokulmaya başlandı kv olsun görümce olsun bunlar oluyordu yani özellikle eşim yokken özellikle bana deniyordu örn : artık evlendi az ders çalışsın şu sınavları geçsinde mesleğini alsın eline çocugunada mı biz bakıcaz, yok efendim burası abd mi hortumla para mı yollıcaz oraya gibi gibi...ayrıca çalışan görümcenin çocuklarına bakma işi de yeni evli BANA kalıyordu arada sırada..eşimde istemiyordu ama ellerine bakınca insan ağzını açamıyo biz kavga ediyorduk hemde nasıl kavgalar!!!!

herneyse Rabbime çok yalvardım muhtaç eyleme diye bi kapı açtı sözleşmeli olarak başka bi şehre görev çıktı 3 saat arası var memleketle..neyse şükrettim zor bi yer oldu köy,ıssız,soğuk ama şükrettim şükrettim dedim sessiz sakin yer kimseler yok en azından sözleşme bitene kadar önümüzdeki bütün sınavları verir kadrolu oluruz..huzurum vardı..

gelelim dert dediğime;arkadaşlar eşim çok rahat yaa dayanamıyorum ders mers hak getire ve görev bitiyo 2 ay kaldı tıpış tıpış oraya geri dönüp ellerine mi bakıcam.yine o laflarımı çekicem istemiyorum dönmek inanın evim orda eşyam o güzelim sıfır ev sıfır eşyalar çeyizim falan fasa fiso geliyo bırakıp geldim ikinci el eşyayla oturuom burda mal ile huzur olmuyo genç yaşta öğrendim bunu.tamam benmde çalışmam gerek en azından ben elime alayım diyorum ama onun rahatlıgı ve dışarılara çıkması boş işlerle uğraşması beni sıkıyo düşüncelerre boğuyo ve kafa kalmıyo bende çalışamıyorum sinirden.bugün tartıştık kız kardeşimde benimleydi oda eniştesiyle aynı fikirde diyorlarki herşey olacagına varır.sen acayip takıyosun huzur bozuyosun dediler. ben her işi yaparım mesleğim olmazsa diyo ama ben istemiyorum o zaman ben buraya niye geldim bunları niye çektim sen memursun ve gidip ne olacaksın başka!!çocuk istiyo ne çocuğu yaa onada mı baban bakıcak evet bakar ama gördük bize baktıkları zamanı... verdiklerini burnumdan getirdiler lafları ile (herşeyi ben duyuyorum zaten o takmıyo..ona demiyolar çogunlukla zaten..deselerde eline veriolar parayı istediğini alıyolar yaa yapmayın diyorum siz böyle yaptıkça bu sorumluluk almaz size güvenir diyorum yok arkadaş yine veriyolar yine veriyolar...bunu sebebinide ben şöyle değerlendiriyorum onlardan kopuk hiç bişey yaşamamızı istemiyolar ve para ile çocuklarını kendilerine borçlu hissettiriyorlar oda bana en ufak bişeyde 'ama canım onların eline bakıyoz sabret' diyip geçiyo..(örneğin eşimin birikmiş parası vardı yeni evlendik balayına gidelim dedik yer ayırttık demedikleri kalmadı.suratlar 5 karış inanın bu en basiti)neden alamıyo sorumluluk ne yapayım ben ne akıl verin nolur

çok uzun oldu ama hala ne diyorum anlatamadım değilmi..ben garip mi düşünüyorum herşey normalmi???

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşin rahatına çok düşkün, işin zor. Sen de madem o kadar hırslıymışsın malını bilip ona göre hareket edecektin :) Ne diye gittin milletin eline bakıyorsun. En başta hoşuna gitti tabii, sonra işler istediğin gibi gitmeyip annesi oğlunun onun eline bakmasını koz olarak kullanınca dert oldu :) Yapacak bişi yok bence.

Son düzenleme:
esin fazla rahat haklı bir tarafı yok zaten bastan hata olmus isini eline almadan evlenmissiniz ne kadar boyle giderki anne baba parası bekarken yenir o bile bellibir yastan sonra koyar insana evlenmissiniz artık olacgına varır deyip sallamak bekarken olur evlendikten sonra degil sorumluluklar artıyor zor valla ne diyim degisirmi esin bilmem cunku nasıl geldiyse oyle gidiyor insanlar

Son düzenleme:

inan bu konuda eşimi tanıyamıyorum haklı olabilirsin en azından mesleğini almasını beklemem gerekirdi oda hırslıydı sanki bişeler olunca oda rahatladı..

inan bu konuda eşimi tanıyamıyorum haklı olabilirsin en azından mesleğini almasını beklemem gerekirdi oda hırslıydı sanki bişeler olunca oda rahatladı..

Senin onu biraz baskılaman lazım diyeceğim de zaten yapıyorsundur. Baksana sana çok dert ediyorsun falan demişler. Valla sen ne yap et durumun ciddiyetini belirt ona, tavırların net olsun bu konudaki. Tabii üz, kır demiyorum yanlış olmasın. Net ol ama, al karşına konuş. Yapmalısın değil de şöyle yapmazsan böyle olacak vs gibi, aklı başına gelsin.

aynen yapacağım umarım artık işe yarar ya

eşin başka iş yapmak istiyorsa bırak onu yapsın yeterki yapsın.....
çok baskı kuruyorsun anladığım kadarıyla ama yanlış baskı memur ol diye baskı mı olur ya Allah aşkına herkes ister memur olmayı ne iş olursa yapsın bırak uğraşsın.....

Esin once bir karar versin ne olmak, ne yapmak istiyor.
Memur olmayacaksa olmasin, ama ne yapacagini soyleyip onin icin ugrassin en azindan.
Ekmegini eline almamis adamla evlenmek ancak seni uzer yipratir.
Ama madem evlendin geriye donup bakma bundan sonra ne yapacagina bak.
Derhal is bul calis.
En azindan kv ve gorumcenin sana soyliyecek lafi olmaz.
Yuzleride olmaz.
Esinde utanir gaza gelir belki.
Bazen harseyi tartisip dyrmak yerine harekete gecmek gerekir.
Ilk adimin is bulmak olsun.
Sakin cocuk olayina girme.
Kendi elinle pranga takma.
Baskalarinin bakacagi cocuk dogurmama de gec.
Kimse size bakmak zorunda degil ayrica.
Onlarda esinin rahatligina kiziyorlardir ama sana soyleniyorlardir.

Eşin için sorun yok , çünkü o ana babası para yiyor. ana babası içinde sorun yok çünkü oğulları bakacaklar.

Esas sorun ailesinin parasına güvenip senin işsiz güçsüz, okulunu bitirmemiş biriyle evlenmen. Şöyle bir düşün, ailesinin durumu iyi olmasaydı senin ailenen işsiz güçsüz adama kız verir miydi ?

Kendi ayakları üzerinde durmak yerine birilerine sırt dayanırsa olacağı bu oluyor. Alınganlık mı, bence etmeye hakkın yok çünkü kendi seçimini yaşıyorsun.

Ailesi başta söz verdi, şimdi sözünden vazgeçmedi para veriyor ama laf ediyor, yapacak birşey var mı yok.

Sonuçta sen gençtin heyecanlıydın, ailenin onay vermemesi lazımdı.

Son düzenleme:
bence sorun buyuk arkadaşım. oncelıkle işsiz bır ınsanla nasıl evlendın. ailesi istedığı kadar zengın olsun başa kakacaklarını akıl edemediğine uzuldum doğrusu
eşinde rahat alışmış oh ekmek elden su gölden. bence bı erkek ıçın çok ayıp,utandırıcı. ne olursa olsun kendı ekmeğini kazansın dönmeyın muhtaç olmayın kımseye

hiç de haksız değilsin eşin çok rahat davranıyor düzenli bir iş sahibi olmak için çalışması çabalaması şart ne zamana kadar ailesinin eline bakabilirsiniz ki
memurluk olmasa bile düzgün bir iş sahibi olmalı bu konuda diretmekte haklısın
ayrıca sen de işe gir sınavlara gir sinirlenip moralini bozma ikiniz beraber çaba gösterin

eşinizin ailesine gereksiz alınganlık yapıosunuz bence.bide görümcenin çocuklarına arada sırada ''yeni evli ben'' bakıorum demişsiniz.ne olmuş yani.yeni evli olunca.arada sırada baksanız evliliğiniz zararamı uğruyor onlarda mecbur olmada size bırakmazlar zaten.size onlar bakıyor durumları iii die evlenmişsiniz işsiz adamla,bunlarada katlanın artık.(zaten ortada katlanacak bi durumda yok siz büyütüyorsunuz) çok şikayetçiyseniz iş bulun.kendinize kendiniz bakın.

Tabiki sıkıntı bu yaşadıklarınız.
En tahammul edilemez durumlardan biridir sorumluluğunu bilmeyen rahat erkekler.
İşi olmadığı halde evlenmeniz büyük hata olmuş fakat bu demek değildir ki bunun hep böyle gideceğini kabul ediyorsunuz.

''Şuana kadar ailenin eline mi balacağız '' diye direndiniz, bundan sonra da kendi duygularınızı katarakta konuşun.
Önce eşinizi onure edin; onun bunu başarabileceğini, gerekli zekasının olduğunu ve ona güvendiğinizi anlatın tatlılıkla.
Sonra hayatınızı bu şekilde devam etmek istemediğinizi, evin reisi olarak buna acilen bir çözüm bulması gerektiğini yoksa tükenebileceğinizi anlatın.

Elinizden gelen her türlü tedbiri alın çocuk olmaması için. Çok zorluk çekersiniz sonra.
Normal bir aile olmak istiyorsa devamli olarak ekmeğini eline alsın.

Aileside bundan sonra birşey söylerse, '' bunlar beni değil X'i ilgilendiriyor.Lütfen onunla konuşun.'' diye cevap verin sadece.

memurluktan kastım normal masa başı memuru değil cnm açık açıkta sölememe gerek yok burada ne iş yaptıgını ama şöyle diyeyim bütün eğitimini bunun üzerine almış birisi yani şuan yaptıgı işi..peki başka ne bekleyeyim bu insandan ben ayrıca şöyle de bi durum var eşimi biliyorum ASLA birinin ağız kokusunu çekemez canım eğer bilsemki taşı sıkar suyunu çıkarır tamam diyeceğim ama haklısın başka bişe istersede artık diyecek bişeyim yok ben hasta olacam yoksa git istediğin yerde çalış derim

kusura bakmayın kimse kimseye güvenip çocuk doğurmasın yada madem işin var git bakıcı tut ben onun için mi evlendim kv ve kp' e ztn elimden gelenin fazlasıyla saygılıyım ama kimse görümcesinin bırak görümceyi kimsenin çocuguna bakmak zorunda değildir...yani ben şimdi işi olmadan evlendim diye sülalesinin altında ezilmeyi hak mı ediyorum bunu mu diyorsunuz..

görümcenizin çocuğuna bakmak zorunda değilsiniz tabi ki... Eşinizin ailesi yardım ettiği için , sizi biraz küçük görmüş, karşılığını böyle ödetmek istemiş olabilirler.

keşke işsiz biriyle evlenmeseymişsiniz. yakın çevrem de oldu böyle bir evlilik. 3 ay sonra boşandılar.

eşinize de diyecek laf bulamıyorum maalesef. rahatlığa alışmış. ekmek elden su gölden. dünya öyle güzel tabi.

bence burda iş size düşüyor. çalışıp kadrolu bir işe girin yada özel de başlayın. belki eşiniz sizdeki azimi görünce kendini toplar biraz..

yeni evliliğin ne demek olduğunu sanırım idrak edememişsin. yeni evli olan insan başkasınn çocuğuyla ilgilenmek yerine evinin eşinin tadını çıkarmak ister. zaten evliliğin ileriki sürecinde yıpranmalar olabilir. bu karşı tarfın rahatlığıyla erken başlamış bir süreç olacaktır. sanırım siz de mecburiyetten gelininize bırakıyorsunuz anladığım kadarı ile.. ki bir çocuğun bakımından çok onun sorumluluğuda önemlidir. bu bayanın tek hatası iş sahibi olmaması. veya eşinin..

Eşinize ömür boyu babasını size bakamayacağını anlatın. Daha yeni evlisiniz kayınpederiniz bile birsüre sonra hadi artık oğlum yeter diyecek. Başımdan geçti aynısı bizde eşimin babasına güvendik kendi işlerini yapıyorlardı ve eşime git iş bul kendine dedi sepetledi eşimi başından. Ha çok şükür eşim ekmeğini taştan çıkaran bi adam. Şansımız açıldı güzel bir işi var artık. Eşinede anlat bunları. Rabbim kolaylık versin.biliyorum zor ama sabret . herşey yoluna girecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…