Siz Çalışıyor musunuz ?Sabah görev dağılımı yapalım dedim zaten. Haftada en azından 2 gün bulaşığı sen yıka dedim. Ama dedi ki o zaman sen de benim işlerimi yap. Yazılım kodlama işi yapıyor kendisi. Yani benimle alay ediyor resmen.
Benim aralıksız çalışmam gerekiyor işleri yetiştirmem gerekiyor bulaşık yıkayacaksam o zaman sen de kodlama yap diyor. Uyku bile uyumuyorum sizin için çalışıyorum sen bana bulaşık yıka diyorsun diyor. Ben de sustum birşey diyemedim o da haklı kendince.
Ama şaşırttı beni bugün. Yemekten sonra lunaparka götürdü bizi uzun zamandır eğlenmedim bu kadar. İşlerinden dolayı her zaman çıkamıyoruz. Zaten bu işe başlamadan önce böyle değildik yine ufak tefek sorunlar oluyordu ama gezip tozardık böyle eve tıkılmazdık. Ne zaman bu kodlama işine başladı o zamandan beri düzenimiz de kaçtı. Patronu (abisi) da çok anlayışsız yani abisi ama resmen patronluk yapıyor. Özel gün, bayram mayram umursamıyor veriyor işi. Biraz aksatsa direk çene yapıyor eşim de sırf çenesini duymamak için böyle sabahlara kadar gece gündüz çalışıyor. Çok mutsuzum bu işten dolayı ama 3.500 maaşla bile kıt kanaat geçiniyoruz asgari ücretle başka yerde çalışsa hiç geçinemeyiz.Mahkum olduk bu işe.
İş arıyorum ama bulamıyorum.Siz Çalışıyor musunuz ?
Çalışmıyorsanız bile evin işi de bitmiyor ki
Bebek kac yasında ?
Onu annane baksa sizde bir iş bulsanız eşinizde başka bir iş bulsa bir de yardımcı çağırırsınız haftada bir en azından temizlik ütü vs o yapar.
Gece gündüz çalışıyorsa o da haklı şimdi sizin için Çalışıyor o da doğru
Abisi de çok insafsızmış o kadar çalıştırılıp en az 5 vermesi gerek.
Biraz işi öğrensin olmazsa rest çeker n
Ne okursunuz ?İş arıyorum ama bulamıyorum.Mesleğim de yok. Ki zaten zor okulum vardı çocuğa bakacak kimse yok diye dondurdum geçen sene. Annem çalıştığı için bakamaz. Kayınvalidemle aynı mahalledeyiz ama o da eve götürüp bakmak durumunda. Kayınbabam da çok sorunlu epilepsi hastası ve şizofreni teşhisi kondu. Kayın babamı bırakamıyor yalnız başına. Malum ben de oraya göndermek istemiyorum çocuğu çünkü adamın sağı solu hiç belli olmuyor geçen yıl çok sudan sebepten mahalleyi birbirine katıp polis bıçakladı. Yani kayınvalidemin bakması bir seçenek değil şuan. Aah ah çok istiyorum okula devam etmeyi de, çocuğu emanet edebileceğim kimse yok anca seneye. Bezi bıraktırdıktan sonra eşim ilgilenir çocukla ben okuldayken. Mesele çocuğun altının değiştirilmesi. Kızım 2.5 yaşında olacak yakında. Tuvalet eğitimi için geç kalmışsınız diyeceksiniz ama denedim bu yaz alıştıramadım. Altına yapmamak için kakasını tutup kabız oluyordu ve resmen bez bağlanmasını istiyor ifade ediyor kendini. Üstüne gidip işleri zorlaştırmak istemedim.
Bilgisayar programcılığı. Benim de ilgim var çünkü bilgisayara. Eşimle beraber çalışırız diye istemiştim bu bölümü hem eşim de okumamda yardımcı olur diye. Okula devam edebilene kadar kpss mantıklı. Kpss, evet aslında neden olmasın. Evet ya niye bu seçeneği düşünmedim ki hiç.Ne okursunuz ?
Açıktan devam edebilirsiniz.
Ya da bu sene KPSS ye hazırlanabilirsiniz evde.
Kv ye zaten bırakmayın kızınızı da kreşe başladığında çalışırsınız o zaman hatta belki KPSS yi kazanır atanırsanız kreşe de baslar kızınız hem maddi hem manevi rahatlamış olursunuz.
Rica ederim ne demek :)@
Bilgisayar programcılığı. Benim de ilgim var çünkü bilgisayara. Eşimle beraber çalışırız diye istemiştim bu bölümü hem eşim de okumamda yardımcı olur diye. Okula devam edebilene kadar kpss mantıklı. Kpss, evet aslında neden olmasın. Evet ya niye bu seçeneği düşünmedim ki hiç.yapabilirim hiç değilse ev işi haricinde bir meşgalem olur. Kah ingilizce çalışıyorum zevkine kah yazılıma ön hazırlık yapıyorum ara sıra. Yani sırf sıkıntıdan meşgul olmak için. Bir de okul yıllarımı özlemeye başladığım için. Bunları düşünmekten kpss aklıma gelmemişti.
Bana yeni bir amaç verdiniz teşekkür ederim.
Heyecanlandım bugün direk kpss hazırlanmak için gerekenleri araştırıp yarında kitap vs ne gerekiyorsa almaya çalışacağım.Rica ederim ne demek :)
Bir de bu sene bir fırsat çift sene olduğu için atanma ihtimaliniz daha yüksek
Evet kesinlikle çok güzel olur :)Heyecanlandım bugün direk kpss hazırlanmak için gerekenleri araştırıp yarında kitap vs ne gerekiyorsa almaya çalışacağım.
Yazılımcı eşi olmak zor galiba ya. Aslına bakarsanız eşimin diploması yok. Abisinden öğreniyor abisi bilgisayar mühendisi. Eşim çabuk öğrenen birisi o konuda takdir ediyorum. 1 yıldır hem öğrenip hem çalışıyor ve şu an abisinin bile yazılımda çözemediği problemleri çözebiliyor. Abisi de biraz bundan dolayı fazla çalıştırıp üstüne gidiyor bence. Bazı konularda boynuz kulağı geçer misali hazmedemediği için dayıyor eşime işleri.Okurken,sanki birileri benim hayatımı yazmış gibi hissettimkesin eşi yazılımcı dedim keza öyleymiş. Aynı düzensizlik,aynı vakitsizlik bizde de var. Ama bizde çocuk olmadığı için şimdilik ben onun düzensizliğine ayak uyduruyorum. Sabaha kadar oturup,akşama kadar yatıyoruz. Beni ihmal ettiğini düşündüğü zamanlarda da dizi izleyerek bana zaman ayırıyor
Yazılım günümüzün mesleği. Fedakarlıklar gerektiriyo ama degiyor. Eşim 8 yıldır yapıyo bu işi. Ben de öğrenmeye çalıştım ama yok olmuyorYazılımcı eşi olmak zor galiba ya. Aslına bakarsanız eşimin diploması yok. Abisinden öğreniyor abisi bilgisayar mühendisi. Eşim çabuk öğrenen birisi o konuda takdir ediyorum. 1 yıldır hem öğrenip hem çalışıyor ve şu an abisinin bile yazılımda çözemediği problemleri çözebiliyor. Abisi de biraz bundan dolayı fazla çalıştırıp üstüne gidiyor bence. Bazı konularda boynuz kulağı geçer misali hazmedemediği için dayıyor eşime işleri.
Black mirror izlediniz mi?Yazılım günümüzün mesleği. Fedakarlıklar gerektiriyo ama degiyor. Eşim 8 yıldır yapıyo bu işi. Ben de öğrenmeye çalıştım ama yok olmuyorben ona kahve ,pasta,poğaça felan yapıyorum o da çalışıyo. Mutlu mesut yaşıyoruz Dr. House'un son sezonunu bitiyoruz tavsiye edeceğiniz bı dizi var mı bize
İzlemedik onu,şimdi baktım ekşiden felan herkes cok beğenmiş. Çok teşekkür ederimBlack mirror izlediniz mi?
Tavsiye ederim bana göre tüm bölümleri harika ama ilk bölüm efsane epey bir etkisinde kalmıştım.İzlemedik onu,şimdi baktım ekşiden felan herkes cok beğenmiş. Çok teşekkür ederim
Şimdi düşündüm de. Belki de abartıyorum. Her zaman olmasa da genelde en azından kendi tabağını sudan geçirip makineye koyar mesela. Tezgaha çay, tütün tozu dökülmüşse siler. Ama en ihtiyaç duyduğum zamanda yardım etmiyor genelde ona bozuluyorum. :/Rutin olsa hayatinizda, belki size lazim olan bu.
Esinizin isi kafa yoran bir tip. Belki konusarak is saati koysun kendine. 8-15 mesela? Cok mu sacma bilmiyorum.
Saat 15 den sonra eve gelmis gibi dusunsun.
Siz aksam yemegi yapip sofra kuruyor iseniz, esiniz sofrayi kaldirsin. Boyle yavas yavas alisir belki yardim etmeye. Gerci alistirilacak birsey mi basaran var mi bilmiyorum.
Ben soylemem onu yap bunu yap diye.
Aksam yemegimi bitirince kalkar salona giderim cocuklar ile.
Oda mutfagi kaldirip gelir
Gece elektrik süpürgesi açamam ki ama. Evi süpürmeden de silmemek gibi bir takıntım var. Yatmadan önce mutlaka da toplarım zaten evim dağınık kalmaz sabaha. Sabah sadece yatakları düzlerim. Gece en fazla tuvalet banyo yıkayabilirim ona da üşeniyorum açıkcası gece gece. En sevmediğim iş tuvalet yıkama zaten. Çok üşüyen bir insanım ayaklarım ellerim çok zor ısınır. balkon yıkamayı tuvalet banyo yıkamayı o sebeple hiç sevmem kışın. Hele de havalar iyice serinledi gece ayaklarımı ısıtamaz oldum donuyor resmen.Elinizin ağır olması ev işlerini düzene koymanıza engel değil ki. Mesela sabaha kadar oturduğunu günlerde evi toparlayın yavaş yavaş sabah kalktığınızda eksik yemek olur o da büyümez gözünüzde. Çocuğunuza mızmız değilmiş rahatlıkla uzanabilirsiniz. Benim çocuğum mızmız kendi kendine hayatta 1 buçuk saat oynamaz. Gündüz uykusu desen çıt desen uyanır gecede aynen. Ben o uyuduğunda sessizce ev toplarım. Mutfak dağınık bırakmamaya özen gösteririm çünkü orada mutlaka ses çıkıyor.Mutfak dağınıksa o uyandığında toplarım ya da sabaha bırakırım.