Sigarayı bırakanlar nasıl bıraktınız acaba?

abim sigarayı asla bırakamaz diyordum sigara bıraktırma merkezine gitti kafasına kablolar bagladılar vs bıraktı. ama iş arkadaşım günde 3 paket içiyordu 5 gün üstüste hipnoza gitti ve 4 yıldır içmiyor şaka gibi

Ben aşırı sigara içen bir insandım biri bitmeden diğerini yakıyordum. Bir bardak kahveyle 3-4 tane sigara içiyordum. Paketi akşam 10 da açardım gece 1 de 2 de 5-6 dal sigara olurdu. Eşim hep sigara içmek için uyumuyorsun derdi hatta, sigarayı bıraktığımdan beri kahve de içmiyorum, aklıma bile gelmiyor. Ha bende hala zorlanıyorum, aniden ah şimdi kahve sigara bide 90'lar açıp keyif yapmak vardı diye aklımdan geçince moralim bozuluyor.

Babam 65 yaşında 1 yıldır sigara içmiyor, kendi kendine bıraktı şuan çok rahat aklıma gelmiyor diyor.. Şuan benim günde 2 kez mutlaka geliyor, açıkçası bu durumda beni zorluyor, yoruyor ama psikolojik etkilerinden kurtulmak 6 ay sürüyormuş. Özellikle stres altında ya da üzüldüğümde hemen aklıma sigara geliyor ama bugüne kadar içtin ne değişti? diyorum. Neden bırakmak istediğinizi, sebeplerinizi hatırlatın kendinize, ben sigarayı bıraktıktan sonra uykuda dinlendiğimi anladım, içerken çok yorgun ve zor uyanıyordum. Ayrıca günlük aktivitelerde çok zorlanırdım, hep halsiz yorgundum. Henüz 2 ay olmasına rağmen bariz farklar yaşıyorum..

Son düzenleme:
Ben de bırakamıyorum önümüzdeki ay terapi ile bırakabilirsem terapiye gideceğiz hem ben hem eşim. Sonuçları yazarım.

Sağlıklı beslenmeye çok dikkat ediyorum, ekmek bile çok nadir tüketirim, düzenli spor yapıyorum ama gel gelelim bende de var bu illet ya. 10 yıldır kurtaramadım kendimi, her şeye bu kadar dikkat ederken bu dumanla kendimi boğduğum için çok kızıyorum kendime, ama olmayınca olmuyor

Basliga cevaben hamile kaldim. Hamile kalip sigaraya devam edenler var tabi ki ama ben de öyle olmadi ögrendigim gûn sigarayi biraktim ani bir sekilde oldu. Eşim hatta bu kadar kolay biraktigina göre bagimli degilmissin demisti bana oysa kolay degildi çok zorlandim ne zaman sigara içmek istesem bebegimin ne kadar kücük ve savunmasiz oldugunu bana ihtiyaci oldugunu ve bu savunmasiz varligi kendi elimle zehirleyemeyecegimi dusundum.

Hamile kalıp da bile bile içenleri hiç anlamıyorum zaten insan bile isteye nasıl içer aklım almıyor. Tebrik ederim sizi inşallah doğduktan sonra da içmezsiniz

İnan ben öyle elimden geldiği kadar sağlığıma dikkat ediyorum ama bu sigara olayı çok farklı Bi şey bağımlılık resmen bende çok kızıyorum kendime

Merak ettim sonuçları paylaşırsınız inşallah olumlu olur
Tabi terapiye gitmek için bir firsat arıyorum gittiğimde yazarım.
Kendim ne zaman bırakmak istesem o zaman daha çok içer oldum. Zaten tam aksini yaparım hep. Diyette de böyledir ne zaman diyete başlasam diyetisyene gitsem daha fazla yerim. Bir şeyleri bırakmak istemek daha çok bağlanmama sebep olur .

Bende öyle diyete karar vereyim +2 resmen

Normalde bağımlışıklara karşı iradesizimdir. Hamıle oldugumu öğrendince içmedim. Bir bebeğe iradesi dısında zorla zehir vermek bana göre değil.bu fikir bağımlılığımdan baskın çıktı. Emziriyorum o yuzden yine içmiyorum.bu sğrede sigaradan sogumadım ama artık içemem.nefesim kesiyor, zaten taşasemi var.artık başlamam da..gerek yok. Bişe bile enayilik

2 hamilelik ve emzirme sırasında içmedim 11 yıllık tiryaki olmama rağmen,çocuklar memeden kesilince tekrar başladım fakat sadece 1 gecede ani bir kararla sigarayı bıraktım. Azaltmadım, ilaç, sakız veya bant gibi şeyler de kullanmadım sadece kafamda bitirdim. Başlarda çok zor oldu fakat sabahları kalktığımda ciğerlerimdeki o ağırlıktan, ağzımın içine, parmaklarıma, saçlarıma sinen kokudan kurtulmanın ne kadar harika olacağını düşünerek bastırmaya çalıştım. Sağlam irade şart herşeyden önce.

Bir sabah kalktım ,canım çok sıkkındı. Aç karnına 3-5 sigara içtim. Mide felaket, kustum ettim falan. Bu ne ya dedim rezillik,ben napıyorum kendime bu nasıl bir saçmalık dedim ve o sabah son oldu. Önümüzdeki ay 10 yıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…