- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.962
- 748
Kendi adıma ben kızımın bulunduğu ortamı geç(dışarıdan bahsediyorum) onun göreceği yerde bile içmem. Kötü örnek oluyorum sonuçta.Valla sigara içenler kendilerine hiçbir şekilde destek beklemesin, daha rahat edebilmek için, kendi tabirinizle daha özgür olabilmek için. Çünkü her şeyden önce zararlı ve bu kadar zararlı bir
Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.
ama şöyle bir şey de var fast food yiyen kişiye zararlıdır,alkol de içene. sigara içildiği yerdeki herkese zarar veriyor. içmeyi tercih etmeyene de. üzgünüm ama kimse sigara içen birinin tercihlerinin bedelini ödemek zorunda değil. içen kişi kimseyi zehirlemesin uzak bir yere gitsin kendini zehirlesin sadece.Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.
ama şöyle bir şey de var fast food yiyen kişiye zararlıdır,alkol de içene. sigara içildiği yerdeki herkese zarar veriyor. içmeyi tercih etmeyene de. üzgünüm ama kimse sigara içen birinin tercihlerinin bedelini ödemek zorunda değil. içen kişi kimseyi zehirlemesin uzak bir yere gitsin kendini zehirlesin sadece.
Canımcım evet senin içmeme ve solumama hakkın olduğu kadyapıyorlar b içme hakkı var. Caydırma politikası izleyebilirsin evet ama Hitlermişçesine yasaklayamazsın içmesini ya da izole edemezsin anlatabildim mi demek istediğimi? Ben şu an hükümetin uyguladığı sigara politikasını uygun buluyorum mesela.
Mihrisaah .!.:Ya ben alarmı 4 kere erteleyen insan evde biri sigara içerse anında uyanıyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Babamda aynı şekilde sigara tiryakisi çok kavga ettik artık sadece balkonda içiyor ama yine de koku siniyor üstüne ben o yüzden elimden geldiği kadar balkona çıkmam.
Hitler olmayı bir kenara bırakalım, havayı kirletmeye kimin hakkı var? Sigara içenler genelde bencillik yapıyorlar bizim gerçek anlamda rahatsız olduğumuz şey zaten bu. Mesela açık havada oturuyorum, yanımda sigara içen vs yok. Sonra biri geliyor elinde sigarayla yanıma oturuyor, yakınıma oturuyor. Sigara içmeyenler devamlı sigara içenlerin yanından kaça kaça hep kendinden fedakarlık yapmış oluyor. Bu haksızlık değil mi? Diyorlar ki git başka banka otur. Ama dur ben sigara içiyorum başka yere oturayım diyen insan sayısı az. O bank onun hakkıysa benim de hakkım. O açık hava onun olduğu kadar benim de hakkım. Sigara içenlerde devamlı "rahatsız oluyorsan git uzağa otur" kafası var biz asıl bundan rahatsız oluyoruz. Bu düşüncesizlik.
O konuda haklısınız elbette kesinlikle lafım yok. Ben de yeni bıraktım sigarayı, o duman beni eskisine kıyasla daha çok rahatsız ediyor. Hani siz öfff diye uzaklaşıyorsunuz en fazla, bende öğürme hissi yaratıyor. Ben sigara içtiğim dönemlerde yanımda şu küçük seyahat boyları ağız gargaralarından taşırdım, içmeyen arkadaşlarımın olduğu bir ortamda kalkıp ondan uzak bir ortamda içerdim. Ama iki taraf da birbirinin hakkını ihlal etmesin, adam bağımlı ve içiyor işte. Saygısız insanlar ayrı ama toplumdan izole etmek de çözüm değil.
Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.
Valla sigara içenler kendilerine hiçbir şekilde destek beklemesin, daha rahat edebilmek için, kendi tabirinizle daha özgür olabilmek için. Çünkü her şeyden önce zararlı ve bu kadar zararlı bir
Evet kesinlikle gaz odaları olmalı ki hem sizin totonuz donmayıp teriniz akmasın, hem astımı alerjisi olan yahut ölesiye nefret eden kişiler maruz kalmasın. Temiz hava temiz kalsın, kimse zehrinizi paylaşmasın.
Sizin tabirinizle zıkkımlanmak için çocuk parkını seçen biri rahat etsin diye anne ve çocuklar mekandan uzaklaşmalı evet doğru olan budur nasıl düşünemedik o anda ...
Kıçınızın donması da alnınızdan ter damlaması da sizin tercihiniz vatana millete hayırlı bir iş mi yapıyorsunuz da manevi destek bekliyorsunuz anlamadım ki yani ... Kişisel konuşmuyorum düşünce şeklini eleştiriyorum.
Bir kaldırımda denk gele sigara yakıp izmariti sokağa firlatmaktan bahsetmiyorum, ya da göz göre göre sigara içilmeyen bir kalabalığın ortasına girerek sigarasını yakan birini tarif etmiyorum. Sigara içme konusunda dışarıda dahi dikkat eden birinin, dibine kadar sokulup bundan şikayet edenleri anlatıyorum yani evet. Sigara içenler değil, inanın bu konuda içmeyenler daha faşizan dediğin gibi. En fazla "Rahatsızsan git o zaman yanıma gelme" diyebildiğim bir şeye, içmeyen tepkisi genelde "Zıkkım için, size kapalı bir oda olsun orada için havamda dokunmayın!" oluyor. Bu daha Führer bir istem. "E hava açık yani, o kadar düşünüyorsan kendini, bu tarafta sigara içen var" de ve yaklaşma. Bu.
Bunu yaşadım, şaka değil yani Astoria. Burada espri olarak dillendirilen şeyler, insanların aklından geçen gerçek duygular.
Ben arkadaşlarımın yanından kalkıp içmeme rağmen "Üüff Astoria, herkesi zehirledin yaaa" yapan oluyordu cidden, inanırım yani doğrudur.
ben zaten dışarıdayken, mesela bir kafedeyken falan mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum sigara içenlerden, zaten masaları dip dibe olan mekanlara da gitmiyorum. kişisel alanın önemini çok iyi kavramış biri olarak masaları dip dibe olan yerleri tercih etmiyorum, mecbur kaldıysam da o anlık tahammül ediyorum. açık hava onun hakkıysa benim de hakkım. yani bunu kimse "kendi sigarasız alanına otur" demekle gasp edemez. yanıma sigara içen biri sonradan gelmişse ve dumanı beni rahatsız etmişse kalkıp da o kişiyi uyarmam, muhatap dahi olmam. çünkü bencil oldukları için alacağım cevabı biliyorum, muhatap olma gereği duymam. o insanın benim lafımdan anlayabileceğini pek sanmıyorum çünkü :)Sigarayı 2 sene bırakmış ve ardından tekrar başlamış biri olarak söyleyebilirim ki hiç sigara kullanmamış birine nazaran, sigara kullananlara daha çok tepkili olduğum bir süreç de yaşadım. Yani sizi anlayabildiğim gibi, üzerine şunu da dedim "Böyle bir bağımlılıktan kurtulmak isteyene dahi her yerde bu eski alışkanlığını hatırlatan insan dolu ve umursamıyorlar bile. Bu nasıl bir bencilliktir"... Özetle içmeyen birinin o kokudan nasıl rahatsız olduğunu da anlıyorum, bırakmış birinin iki yıl boyunca kendini nasıl uzak tutmaya çalıştığını da anlıyorum ve içen birinin kafasini da anlıyorum. Bu yüzden dediğim gibi, oturduğum yerin rüzgarını bile hesaplıyorum.
Ancak siz, aynı şekilde içen birini ne derece anlıyorsunuz merak ediyorum? Hiç içmeyin, hiç yaklaşmayın umarım, berbat bir şey hele ki "Keyif alıyorum, seviyorum" deyip perdelenen bir bağımlılık altında insanın dişini, cildini, ciğerini öldüren bir şeye sıkı sıkı sarılması, uzun vadeli bir intihar. Ancak bunu anlayabiliyor musunuz? Ne kadar zor olduğunu, bir insanın bunu niçin kendine yaptığını, kanser riskine, kolunun bacağının kesilme riskine rağmen neden buna devam edebildiğini?
Parmak sallamak ve birine "Zarar veriyorsunuz demek" ile bir sigara içenin "Bana ne?" deyip sigara içmeyen birinin yanında ona "Rahatsız olur musun bir sigara yaksam?" diye sormadan ya da o kişinin yanından uzaklasmadan sigara yakması aynı kabalıkta.
Sigara içen birinin yanına sonradan gelip, ona "İğrenç" demek yerine, kendi sigarasız alanınıza oturun ve sigara içen biri gelince "Rahatsız oluyorum" diyebilin. Açık hava için bu böyle.
Aynı ev içinde anneniz zaten size hamileyken bile içmiş bir kadın. Aşkı, biriciği, evladı sigara olmuş ileri bağimli bir kadın. Sizi görmemesi normal, siz görüyorsunuz, o halde mümkün olduğunca yaklaşmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?