• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

ben zaten dışarıdayken, mesela bir kafedeyken falan mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum sigara içenlerden, zaten masaları dip dibe olan mekanlara da gitmiyorum. kişisel alanın önemini çok iyi kavramış biri olarak masaları dip dibe olan yerleri tercih etmiyorum, mecbur kaldıysam da o anlık tahammül ediyorum. açık hava onun hakkıysa benim de hakkım. yani bunu kimse "kendi sigarasız alanına otur" demekle gasp edemez. yanıma sigara içen biri sonradan gelmişse ve dumanı beni rahatsız etmişse kalkıp da o kişiyi uyarmam, muhatap dahi olmam. çünkü bencil oldukları için alacağım cevabı biliyorum, muhatap olma gereği duymam. o insanın benim lafımdan anlayabileceğini pek sanmıyorum çünkü :)

peki ben neden sigara içen birini anlayayım? anlamam mı lazım? ne gerek var ki? onların bin tane bahanesi var, keyif derler, bağımlılık derler, sürekli birşeyler derler ama hepsi boş laftır bana göre. onlar kendilerini zehirler ki kendilerini zehirlemeleri gerçekten umurumda değil, çevreyi de böyle zehirlerler ne yazık ki. ben onların nesini anlayayım? nesini haklı bulayım? komiksiniz. :)

bu meret bırakılır ayrıca, kimse bana bağımlıyım bilmem ne demesin. benim anneannem 50 sene içti, o da bağımlıydı, onun da bin tane bahanesi vardı. 50 sene sonra bıraktı ve hiç aramadı. birden bire bıraktı. bırakacağım dedi ve bıraktı gerçekten. 50 yıl diyorum, 50 yıl içmiş. 50 yıl içmiş bir insan bırakabiliyorsa demek ki kararlı olmanın elinden hiçbir şey kurtulamaz. o yüzden 5-10-15 senedir içen tipler gelip de "çok istiyorum ama bırakamıyorum, ne yapayım, bağımlıyım, şöyle böyle..." dediği zaman ben gülüyorum. tek örnek bu değil, çevremde 30 sene ve üzeri sigara içmiş ve bırakmış başka başka insanlar da var, anneannem en yakın örneğim ama, kendi gözümle gördüm, yaşadım, şahit oldum.

siz farkında mısınız bilmiyoum ama siz devamlı "sigara içene yaklaşmayın, içmeyenler uzaklaşsın, yanına yaklaşmasın" falan kafasındasınız. size göre hep fedakarlık yapması gereken taraf sigara içmeyen taraf. hep biz uzaklaşalım, kapalı alana biz tıkılalım, evimizdeki balkona bile biz çıkmayalım, açık havaya biz oturmayalım, mekanda masa değiştirmek zorunda kalan taraf yine biz oturalım, oldu. sigara içenler kılını kımıldatmadan keyif yapmaya devam etsinler, biz onlara göre yaşayalım.

başka br arzunuz?

Peki sigara içen biri neden sigara içmeyen birini düşünsün-anlasın? :)
Size göre de fedakarlık yapması gereken taraf, sigara içen taraf, neden yapsın bu fedakarlığı?

Bakın bir üstte cevabı var, buraya da alıntılayayım:
Ben de kalkarım masadan sigara içmeyen biri varken; sormam bile "Rahatsız olmazsan, sigara yaksam?" diye, bilirim ki nezaketen "Sorun olmaz yak yak" derler ve rahatsız oldukları halde ses etmezler, ben de kullanmadığımda böyleydim; ondan kalkarım masadan direkt.
En basitinden deniz kenarı örneği var; banka oturmuşum iskelede, eh içiyorum; karşı banka sonradan iki teyze oturuyor ve "Kızım, içmesen, biz rahatsız oluyoruz" diyor. O noktada ben de "Rahatsızsan gelmeyeceksin dibime kadar"a bağlıyorum.

Aslında bu çok basit bir benzetme ile izah edilebilecek bir durum; trafik gibi.
Açık hava dediğimiz alan, sigara içenler ile içmeyenlerin kesiştiği yer, bir kesişim kümesi.

Bunu araba kullanan biri ile yaya birinin trafikteki hali gibi düşünün.
Fosil yakıt kullanan her araç sahibi, havayı kirletiyor.
Yayan giden biri, havayı kirletmiyor.
Trafik içinde hepsi bir arada.

Adam araç kullanmayı tercih ediyor. Aracının vergisini veriyor, trafikte sadece kendine ayrılan yolları kullanıyor, kaldırımlara çıkmıyor. Yayan biri, trafikte kendine ayrılan kaldırımları kullanıyor, bazen araçlara da ayrılan yolları kullanmak durumunda kalıyor, ayağının bastığı her yer onun.
Kaldırım ile yol yan yana ve kaldırımdaki adam “Arabanın egzoz dumanı beni rahatsız ediyor! Git başka yerde sür şu aracını” diyor.
Yoldaki adam da diyor ki “Arkadaşım, araç kullanmak yasak değil, ben kendime ayrılan yolda gidiyorum, kaldırım ile yol yan yana ise ben ne yapayım?”
Özetle trafikte hepsinin hakkı var.

Tıpkı sigara içenin sigara içme hakkı gibi, içmeyenin de içmeme hakkı var.
Sigara içmeyenin ciğerini koruma hakkı olduğu gibi, sigara içenin de ciğerini zehirleme hakkı var. Neticede herkesin ciğeri kendine.

Bu noktada iki farklı bilinç var:
Sigara içene “Burada sigara içmeyen var! Beni pasif içici yapamazsın!” diyen tarafın bilinci,
Sigara içenin de “Burada sigara içen var! Yasak da yok! Görüyorsun!” diyen tarafın bilinci.

İki taraf da bencil bakarsanız, siz ciğerinizi korumak istiyorsunuz diye başkasının aynı özveriyi sizin için göstermesini bekleyemezsiniz olayı basitçe. Herkes kendini korumakla yükümlü, herkes kendinden mesul. Sigara içenlerin yanında bulunmama gibi bir seçeneği var sigara içmeyenlerin, ama davranışları, tüm sigara içenleri bir yere kapatma ve geri kalan tüm havayı kendilerine ayırma hakkına sahipmişçesine.

Bu noktada “Ben zehirlenmemek isterken bencil oluyorum da beni zehirlemeyi umursamayan biri benden daha mı az bencil?” denilebilir. Öyle; zehirlenmek istemiyorsanız, zehre yaklaşmazsınız. Zehrin yanına kadar gidip “Beni zehirleme!” derseniz komik olur. Sigara içenlerin de ancak içilmesinde yasaklama olmayan yerlerde içmeye hakkı var ve bedelini maddi manevi ödüyorlar. Gerisi boş lakırdı.

Anlatmak istediğim bu; dediğim gibi, oturduğum yerde bile rüzgarı hesaplayan biriyim (3. Tekrarım sanırım :) ) , şu yaşıma kadar ne asansör ne merdiven asla sigaramı yakıp inmedim apartmandan ve buna karşın dibime kadar sokulup benden rahatsız olduğunu söyleyenlere lafım, buna karşın apartmanın dışında bir sigara yakıp köşede içtiğimde “Burada içme” diyebilecek kadar ülkenin muhtarı, tüm yollar babasının malı olanlara lafım. Böyle yani aslında durumun özü :))

Çocuk parkı ne alaka? Ben deniz kenarında oturduğum an yanıma gelenlerden bahsediyorum, Cafe köşeyi seçip oturduğumda yanima sokulup "Duman geliyor" diyenleri anlatıyorum.

Çocuk parkı nereden çıktı ki? Orada sigara içmek yasak zaten tatlım.
Gidin orada sigara içenlere hesap sorun, düşüncem sizin elestireceginiz türden bir bencillik içermiyor, çoluk çocuk vurgusu ile boşa kasmayın bence.

Ayrıca kendim için kullandığım kelimeleri, gelip de bana vurgu yapmayın. Kendimi tiye alıyorum, ama sizinki hakaret oluyor orada bir çizgi var, durun yani.
köşedeki masa sizin hakkınızsa yandaki masa da o insanın hakkı ama biz bunu anlatamıyoruz. siz o masayı beğendiyseniz başkası da yan masayı beğendi. ucundan duman ve koku yayılan şey sizin elinizde duruyor, onun elinde değil. siz bencil olmadığınızı düşünseniz de düşünceleriniz yine de bencil. fedakarlık yapan taraf hep biz olalım istiyorsunuz, yanıma oturmasın, o masaya geçmesin, kapalı alana otursun, az öteye gitsin vs vs. bunları diyorsunuz ama kaç kere "açık havadayım ama şu taraftaki insanlar sigara içmiyor. ben diğer tarafa geçeyim" dediniz? rüzgarı hesaplayarak oturmak değil fedakarlık yani, rüzgarı hesapladınız diye rahatınız bozulmuyor. sigara içen insanların çoğu ne yazık ki bencil davranıyor ve fedakarlığı karşı taraftan bekliyor. bu yüzden zaten onlara yani aslında size laf anlatabileceğimi sanmıyorum.

ne desem ne örnek versem anlayabileceğinizi düşünmüyorum.

köşedeki masa sizin hakkınızsa yandaki masa da o insanın hakkı ama biz bunu anlatamıyoruz. siz o masayı beğendiyseniz başkası da yan masayı beğendi. ucundan duman ve koku yayılan şey sizin elinizde duruyor, onun elinde değil. siz bencil olmadığınızı düşünseniz de düşünceleriniz yine de bencil. fedakarlık yapan taraf hep biz olalım istiyorsunuz, yanıma oturmasın, o masaya geçmesin, kapalı alana otursun, az öteye gitsin vs vs. bunları diyorsunuz ama kaç kere "açık havadayım ama şu taraftaki insanlar sigara içmiyor. ben diğer tarafa geçeyim" dediniz? rüzgarı hesaplayarak oturmak değil fedakarlık yani, rüzgarı hesapladınız diye rahatınız bozulmuyor. sigara içen insanların çoğu ne yazık ki bencil davranıyor ve fedakarlığı karşı taraftan bekliyor. bu yüzden zaten onlara yani aslında size laf anlatabileceğimi sanmıyorum.

ne desem ne örnek versem anlayabileceğinizi düşünmüyorum.

Sizin de anladığınızı zannetmiyorum.
Açık hava sahası, herkesin hakkı.
Diyorum ki ben bir köşe seçiyor oturuyorum, sigara içiyorum.
Bunu görerek yanıma gelip bana "Rahatsız ediyorsun, dumanın geliyor" diyemez. Yasak değil
Benim de tıpkı sigara içmeyenleri fark edip "Nasıl olsa masa boş, burayı beğendim arkadaşım otururum" deyip ortaya kurulup sigaramı yakmanın hoş olmayacağı gibi. Rahatsızsan, rahatsız olmayacağın şekilde bir masa seçersin, sonradan geliyorsan. Bu kadar basit. Birisi oturuyor ve yan masaya duman geliyorsa, sen de yandaki boş masaya oturup "Duman geliyor! İçme" diyemezsin, e işte bu noktada "Gelme yanıma kadar o zaman rahatsızsan" der adam ve haklı da. Siz istediğiniz masada hiçbir şekilde dumansız oturmak isterken, yan masanızdaki sigaraya müdahil olursanız, bu da bencillik oluyor. Millet sizin ciğerinizin tasasında olmak zorunda değil.

Size göre de fedakarlık yapması gereken taraf, sigara içen taraf, neden yapsın bu fedakarlığı?

Bakın bir üstte cevabı var, buraya da alıntılayayım:
araba örneğinin sigara ile alakası yok ki :) neyse ki fabrika dumanı örneği vermediniz, düşüp bayılırdım burada.

trafik içerisindeki araçların mecburiyet durumu var. hadi özel araçları çöpe atalım, toplu taşımayı ne yapacaksınız? toplu taşıma da mecburiyet çünkü ulaşım bir mecburiyet ve ulaşım yapacaksak arabaya binmek zorundayız ama sürücü ama yolcu olarak. sigaranın ne mecburiyeti var?

ben bir yerden bir yere gitmek için arabaya binmek zorundayım, bu bir tercih değil ki zorunluluk. avrupa yakasından asya'ya yaya olarak gidebilir misiniz? mecburen ya kendi aracınızla ya da toplu taşıma ile araç kullanmak zorundasınız. bu hayati bir önem taşıyor.

ben araç kullanmazsam işe gidemem, işe gidemezsem para kazanamam, para kazanamayınca aç kalırım ve ölürüm, hayatımı devam ettiremem. sigara kullanmadı diye hayatını devam ettiremeyecek olan insan var mı peki? sigara mecburiyet mi? şimdi bütün duman çıkaran motorlu araçları piyasadan kaldıralım, ne olur biliyor musunuz? hayat durur. peki şimdi bütün sigaraları ortadan kaldırsak ne olur biliyor musunuz? hayat devam eder, kimsenin birşeyi aksamaz.

araba ihtiyaç, sigara ihtiyaç mı? siz mecburiyet ile keyif durumunu ayırt edemiyor musunuz? ikisi birbirinden çok farklı.
sigara içen biri zaten içmeyenleri düşünmüyor ve anlamıyor, neden anlasını ya da anlamasını yok. zaten anlamıyorsunuz, anlasaydınız arabanın egzoz dumanı ile sigara dumanını aynı şey gibi anlatmazsınız. şaka gibi ya, gerçekten boş yere zamanımı harcıyorum ve boş yere kendimi yoruyorum buraya bunları yazarak.

araba örneğinin sigara ile alakası yok ki :) neyse ki fabrika dumanı örneği vermediniz, düşüp bayılırdım burada.

trafik içerisindeki araçların mecburiyet durumu var. hadi özel araçları çöpe atalım, toplu taşımayı ne yapacaksınız? toplu taşıma da mecburiyet çünkü ulaşım bir mecburiyet ve ulaşım yapacaksak arabaya binmek zorundayız ama sürücü ama yolcu olarak. sigaranın ne mecburiyeti var?

ben bir yerden bir yere gitmek için arabaya binmek zorundayım, bu bir tercih değil ki zorunluluk. avrupa yakasından asya'ya yaya olarak gidebilir misiniz? mecburen ya kendi aracınızla ya da toplu taşıma ile araç kullanmak zorundasınız. bu hayati bir önem taşıyor.

ben araç kullanmazsam işe gidemem, işe gidemezsem para kazanamam, para kazanamayınca aç kalırım ve ölürüm, hayatımı devam ettiremem. sigara kullanmadı diye hayatını devam ettiremeyecek olan insan var mı peki? sigara mecburiyet mi? şimdi bütün duman çıkaran motorlu araçları piyasadan kaldıralım, ne olur biliyor musunuz? hayat durur. peki şimdi bütün sigaraları ortadan kaldırsak ne olur biliyor musunuz? hayat devam eder, kimsenin birşeyi aksamaz.

araba ihtiyaç, sigara ihtiyaç mı? siz mecburiyet ile keyif durumunu ayırt edemiyor musunuz? ikisi birbirinden çok farklı.
sigara içen biri zaten içmeyenleri düşünmüyor ve anlamıyor, neden anlasını ya da anlamasını yok. zaten anlamıyorsunuz, anlasaydınız arabanın egzoz dumanı ile sigara dumanını aynı şey gibi anlatmazsınız. şaka gibi ya, gerçekten boş yere zamanımı harcıyorum ve boş yere kendimi yoruyorum buraya bunları yazarak.

Trafik örneği bir benzetme, bir metafor. Bunu ayırt edemeyip "Biri keyfi, biri zorunlu" demeniz ve direkt aynı anlamda almanız da benzer hissi bende uyandırdı: Boşa zaman harcıyorum.
Bilmukabele, toplu taşımaya kadar irdelemişsiniz bir de, şaka gibi.

Trafik örneği bir benzetme, bir metafor. Bunu ayırt edemeyip "Biri keyfi, biri zorunlu" demeniz ve direkt aynı anlamda almanız da benzer hissi bende uyandırdı: Boşa zaman harcıyorum.
Bilmukabele, şaka gibi.
öyle bir benzetme yapamazsınız işte, çok saçma çünkü. "benzetme" yapıyorsanız biraz benzemeli, birbirine yakın olmalı.

sizin yorumlarınızdan sonra iyice emin oldum sigaranın içerin kişinin bünyesine zararlı etkisinden :) kaç mesaj oldu ama hala daha anlatmak istediklerim gereken yere ulaşamadı. bu durumda daha fazla kendimi yormayacağım, zaten bırakıp da tekrar başlayan birinden ne bekliyorsam artık. çevrenizi mümkün mertebe daha az rahatsız edersiniz umarım, rüzgarı hesaplayarak oturduğunuzu defalarca söylemişsiniz, hakikaten çok büyük fedakarlık, ne büyük uğraş, bravo, çok emek harcıyorsunuz Allah razı olsun ya.
iyi geceler.

Son düzenleme:
öyle bir benzetme yapamazsınız işte, çok saçma çünkü. "benzetme" yapıyorsanız biraz benzemeli, birbirine yakın olmalı.

sizin yorumlarınızdan sonra iyice emin oldum sigaranın içerin kişinin bünyesine zararlı etkisinden :) kaç mesaj oldu ama hala daha anlatmak istediklerim gereken yere ulaşamadı. bu durumda daha fazla kendimi yormayacağım, zaten bırakıp da tekrar başlayan birinden ne bekliyorsam artık. çevrenizi mümkün mertebe daha az rahatsız edersiniz umarım, iyi geceler.

Size göre saçmadır, aradaki benzerliği idrak edememişsinizdir, bir bağ kuracak algıda değilsinizdir. Olabilir.

Şu cümleler dahi küçümser nitelikte ve ilk yorumumda değindiğim faşizan tavrı net görebiliyorum. Yanılmadığımın ispatı oldunuz bu konuda. Annenize öfkenizi, annenizden çıkarın tavsiyem; tüm sigara içenlere karşı tiksintinizin kaynağı o. Umarım probleminizi aşar, açık havanın herkesin hakkı olduğunu idrak edecek bir hoşgörüye erişirsiniz.
Ve iyi ki sigara içmiyorsunuz, görüyorum ki mevcut halinizin üzerine sigara da içseymişsiniz, sizin bünye kaldıramazmış :)
İyi geceler.

bizim üniversitede sigara içen tipler dumanla zarar verdikleri yetmezmiş gibi bir de o izmaritleri yere atarlardı, diplerinde çöp olmasına rağmen. zekayı siz düşünün.

Hanımlar sakin olur musunuz rica ediyorum, konu sigara içen herkes değil, anneyle alakalı konu değil mi bu? Neden genele yayıldı acaba ve neden herkes bir diğerinin düşünceli tavrını küçümsüyor?

Size göre saçmadır, aradaki benzerliği idrak edememişsinizdir, bir bağ kuracak algıda değilsinizdir. Olabilir.

Şu cümleler dahi küçümser nitelikte ve ilk yorumumda değindiğim faşizan tavrı net görebiliyorum. Yanılmadığımın ispatı oldunuz bu konuda. Annenize öfkenizi, annenizden çıkarın tavsiyem; tüm sigara içenlere karşı tiksintinizin kaynağı o. Umarım probleminizi aşar, açık havanın herkesin hakkı olduğunu idrak edecek bir hoşgörüye erişirsiniz.
Ve iyi ki sigara içmiyorsunuz, görüyorum ki mevcut halinizin üzerine sigara da içseymişsiniz, sizin bünye kaldıramazmış :)
İyi geceler.
sigara içmiyorum, içmeyi tercih etmiyorum çünkü elalemin ciğerlerini olumsuz etkileyecek, kendi keyfim için insanları rahatsız edecek, birilerinin hakkına girip de bunu savunacak, kendimi haklı göstermek için yapmadığı şey bırakmayacak kadar kalbi kötü biri değilim.

sizinle anlaşamıyor olmamızın sebebi bu.

Hanımlar sakin olur musunuz rica ediyorum, konu sigara içen herkes değil, anneyle alakalı konu değil mi bu? Neden genele yayıldı acaba ve neden herkes bir diğerinin düşünceli tavrını küçümsüyor?
genele yayan kendisi, yazdığı ilk mesajdan bunu görmek mümkün. her neyse ben söyleyeceğimi söyledim ve göz ardı ettim, kimin neyi ne kadar anladığı da kendisine kalmış.

sigara içmiyorum, içmeyi tercih etmiyorum çünkü elalemin ciğerlerini olumsuz etkileyecek, kendi keyfim için insanları rahatsız edecek, birilerinin hakkına girip de bunu savunacak, kendimi haklı göstermek için yapmadığı şey bırakmayacak kadar kalbi kötü biri değilim.

sizinle anlaşamıyor olmamızın sebebi bu.

Hah, ben de ne zaman muhabbet buraya gelecek diye merak ediyordum. Niyetiniz kötü, kalbiniz kötü, siz kötüsünüz bla bla :)
Bir insana salt sigara kullanıyor diye kalbinin kötü olduğunu söyleyen birisi kesinlikle iyi kalplidir eminim.
Genel olarak yazdım ve ardından sizin annenizle olan durumunuzu da yorumladım.
Siz ise annenizle olan kısmı değil, benim sigara konusuna nasıl baktığım kısmı ile ilgilendiniz.

İsabet olur, göz ardı edin.
Ve açık havada da göz ardı edin. En güzeli.

Kaç yaşında insansın çık kendine ait bir eve sigarasız sigarasız yaşa. Annen de kendi evinde istediği kadar keyif yapsın. Doğru büyüt uğraş hem yakandan düşmesin hem de seni beğenmesin çok zor bu annelik

Sayfaları okudukça sinir bastı. Biz kapalı alanda oturmaya mahkum muyuz rörörö. ormanın ortasında yaşıyoruz ya zaten hava temiz ne araba dumanı ne birşey sadece sigara di mi. Hayır bi de babamı balkonda sigara içmeye gönderdik ay şimdi oradan da geliyo dumanı orayı da yasaklıycaz diyenler bile var şaka gibi. Lan orası anne babanızın evi onların kuralları geçerli beğenmiyorsan gider kendine ev tutarsın. Anne baba evi döndürsün bunların yemeklerini yapsın çamaşırını yıkasın bi de balkona ittirilsin oh ne ala memleket. Lahanayı yerken kırt kırt maşallah sapına gelince auuuuuv.

merhaba hanımlar, iyi akşamlar. aranızda eminim ki bir sürü sigara içen insan var, bu konuda alınmayın diye söylüyorum sizin sigaranızdan bana ne sonuç olarak. sorun tam olarak ben miyim yoksa annem mi, emin olamıyorum bu konuda.

annem deliler gibi sigara içer, senelerdir bir türlü bırakmadı, bırakmaya da niyeti yok. her zaman içmiş, hamileyken bile. annemin sigarası yüzünden yaz akşamlarım zehir oluyor yahu. balkonda oturuyoruz, malum havalar sıcak bizde de klima falan yok, faydalanabileceğim tek yer balkon, doğal serinlik yani. ama akşam eve geldiğinde balkon benim için kabus olmaya başladı. çünkü sigarasından artık gerçekten boğuluyorum, uzağına oturuyorum yine rüzgar o pis dumanı bana getiriyor. bunu kendisine söyledim de, boğuluyorum dedim, ben içmiyorum ama senin yüzünden ben de zehirleniyorum, her tarafıma siniyor dedim. ne yapayım deyip kestirip atıyor. yaz akşamlarından nefret ettim onun yüzünden. ya evde sigara içen tek insan o. acaba bu yüzden mi bana batıyor? içtiği sigaranın dumanı, kokusu falan çok ağır.

sigaradan bu kadar fazla rahatsız olmazdım eskiden. öyle ara sıra dışarı çıkınca sigara içen arkadaşlarımdan da rahatsız olmuyorum, idare ediyorum ama her gece her gece yaşadığım yerde artık sinirlenmeye başlıyorum yani. leş gibi ya. bu işin çözümü de yok, içeride duramıyorum çünkü çok sıcak. dışarıda annem fosur fosur içiyor, bi temiz hava alamıyorum. annemin zaten dünya bile umurunda değil çocuğu umurunda olsun. içimi dökmüş oldum işte bi çözümü yok bu konunun.
Haklısınız can sıkıcı bir durum. Tam çözüm değil ama sigara kaliteli ise çok kokmuyor.
Açık havada yanımda iki bayan sürekli sigara içti kokusu gelmedi. Daha sonra az daha uzakta bir adam sigara yaktı boğdu bizi, mahvetti yani duman altı. Anneniz hafif ve kaliteli sigaraya geçsin ya da elektronik sigara kullansın,tabi en güzeli bırakması sağlığı için.

Sayfaları okudukça sinir bastı. Biz kapalı alanda oturmaya mahkum muyuz rörörö. ormanın ortasında yaşıyoruz ya zaten hava temiz ne araba dumanı ne birşey sadece sigara di mi. Hayır bi de babamı balkonda sigara içmeye gönderdik ay şimdi oradan da geliyo dumanı orayı da yasaklıycaz diyenler bile var şaka gibi. Lan orası anne babanızın evi onların kuralları geçerli beğenmiyorsan gider kendine ev tutarsın. Anne baba evi döndürsün bunların yemeklerini yapsın çamaşırını yıkasın bi de balkona ittirilsin oh ne ala memleket. Lahanayı yerken kırt kırt maşallah sapına gelince auuuuuv.

Şu üsluba cevap vermeye değecek tek bir nokta bile yok, yönetim gereğini yapar umarım.

Kaç yaşında insansın çık kendine ait bir eve sigarasız sigarasız yaşa. Annen de kendi evinde istediği kadar keyif yapsın. Doğru büyüt uğraş hem yakandan düşmesin hem de seni beğenmesin çok zor bu annelik

İstemeyen anne olmaz bu kadar basit. Anne olan insan şikayet etmemeli çünkü beni dünyaya getirirken bana sormadı. Mutlu edemeyeceksen doğurmayacaksın bazı kafalara girmiyor bu. Ben mi dedim doğur diye? Kafana göre çocuk yap sonra senin istediğin gibi olmadı diye şikayet et, oh valla dünya ne güzel.

Bende hata sizin gibilere laf anlatmakla uğraşıyorum he bacım deyip geçmek varken. Hayat gereksiz insan dolu bi de burada uğaraşamam, göz ardı edip geliyorum.

Yorumlarin hiçbirini okumadim ancak ayni evde yasayan insanlar olarak herkesin birbirne saygı gostermesi gerekir. Mesela anneniz evin icinde sigara iciyorsa bu bir sizin hurriyetinize ve sagliginiza zarar vermedir ancak sadece balkonda içiyorsa kendi bedenine zarar verme hurriyetidir.

Tabi ki icme gibi bir kabalik yapmiyorum ama gercekten rahatsiz oluyorum Zaten nefes darligi problemim var.

Sigara icmeyi birak otobuste icen biri yanima oturdugunda bile oksurmeye basliyorum. Bazen oksurmuyorum eve geldigimde cikiyor acisi.

Kisiligini begendigim, gorusmek istedigim insanlarla sirf bu yuzden arkadasligimi kesmeli miyim. Butun arkadaslarimi sigara icmeyenlerden mi secmeliyim.

Tabi ki icme gibi bir kabalik yapmiyorum ama gercekten rahatsiz oluyorum Zaten nefes darligi problemim var.

Sigara icmeyi birak otobuste icen biri yanima oturdugunda bile oksurmeye basliyorum. Bazen oksurmuyorum eve geldigimde cikiyor acisi.

Kisiligini begendigim, gorusmek istedigim insanlarla sirf bu yuzden arkadasligimi kesmeli miyim. Butun arkadaslarimi sigara icmeyenlerden mi secmeliyim.

Kiminle arkadaşlık kurmak istiyorsaniz onla arkadaş olursunuz ve iyi, düşünceli bir arkadaş da sizin bu hassasiyetinizi dikkate alarak davranır.

Bilmiyorum sayfalar önceki yorumlarımı okudunuz mu, en başından beri.. Sigara kullanmayan insanın yanında sigara içmem, değil bir kafede oturmak, arabama binse, arabamda sigara içildiği halde içmem onun için. Evimde salonunda içmem, oysa ki kendi evim, içebilirim. Ancak evin salonu, misafir kabul ettiğim bir yer, buna dikkat ederim.

Sigaralı hayatımı, sigara kullanmayan çevrem için minimumda yaşayan biriyim. Bu yüzden bu sorunuz belki de sigara kullanan biri olarak benim irdeleyecegim en son soru. Mesela teyzem alerjik astım hastası, değil sigara evde toz kalksa tıkanır. Defalarca evimizde ağırladık, tek bir rahatsızlık hissetmedi. O evde iken 4 içeceksem 2 içtim balkonun ucunda.

Ve tüm yorumlarım boyunca da bunu savundum, "Sigara içmeyen birini de dikkate alarak sigara içmek"
Ama karşınızdaki size" Bana ne senin bağımlılıgindan, zaten her şeye bahaneniz olur, senin ciğerini zerre düşünmek zorunda değilim, bana ne içiyorsan, düşünmek zorunda mıyım, anlamak zorunda mıyım?" der ve hiçbir şekilde bu bağımlılığı kabul etmezse, eh siz de ona "Ben niçin seni anlamak zorunda olayım ki? Rahatsızsan gelme yanıma" der. O yorum, böyle bir yorumun cevabı olarak verildi.

Sigaranın ssine tahammül edemeyen, sürekli bundan şikayet eden biri, arkadaşı dikkat ettiği halde ona karışacak, onu eleştirecek kişi, eh ona göre arkadaşlık kurmalı en fazla.

Son düzenleme:
Back