• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

Yorumlarin hiçbirini okumadim ancak ayni evde yasayan insanlar olarak herkesin birbirne saygı gostermesi gerekir. Mesela anneniz evin icinde sigara iciyorsa bu bir sizin hurriyetinize ve sagliginiza zarar vermedir ancak sadece balkonda içiyorsa kendi bedenine zarar verme hurriyetidir.

İçeride de içiyor. O balkonda diye ben içeri gidiyorum, 10 dk sonra içeri geliyor orada içmeye başlıyor. Yani onun yüzünden devamlı yer değiştiriyorum. Eskiden pek takmazdım ama şimdilerde çok rahatsız olmaya başladım. Tıkanıyorum resmen. Söylediğim zaman hiç umurunda olmuyor

Kapiya cikip icse disariya yada esiyle birlikte ciksa yada esi yoksa baska kardesle .Yada senle cikip bayagi uzakta:)Ama dusuncesiz bir kadin belliki.Cok zor icmeyen icin surekli yaninda genzini yakan bir duman.Pasif icici yapmaya ne haklari var.Iyiki kapali ortamlarda yasaklandi.Ama evler iste.

Mumkun oldigunca uzak oturuyorsundur zaten.Ama iyi bir mevki bulman lazim ruzgar getirmemesi icin.Onun mevkisini de ayarla bence.

vantilatörüm var.
ona da anneannem karışıyor. elektrik faturası çok gelirmiş.
Allahım o da ayrı bir dert. biraz önce görmedi, haldur huldur içeri daldı, telefonum yere düştü, dikkat et diye bağırdım, ekranı kırıldı sandım telefonun. kalkmış bana saygısız, bana bağırma diyor. ekranı kırsaydı "ne yapayım kaza oldu" der geçerdi.

her şeyden bıktım, her şeyden.
Akdenizde degilsin umarim.Buralarda klimasiz durulmuyor.Diger sehirler bukadar degil.Bizim evde hergun iki klima calisir.Diger yegenim pc basindan kalkmaz onun icin ayri calisir.Kapatin bunu bari derim ablama kiyamaz cocuguna.Sonra para yetismiyor diye bana kaymalar of of herkesin derdi bir ayri.
Bu arada mitsubuti inverter marka az yakiyor.

İstemeyen anne olmaz bu kadar basit. Anne olan insan şikayet etmemeli çünkü beni dünyaya getirirken bana sormadı. Mutlu edemeyeceksen doğurmayacaksın bazı kafalara girmiyor bu. Ben mi dedim doğur diye? Kafana göre çocuk yap sonra senin istediğin gibi olmadı diye şikayet et, oh valla dünya ne güzel.

Bende hata sizin gibilere laf anlatmakla uğraşıyorum he bacım deyip geçmek varken. Hayat gereksiz insan dolu bi de burada uğaraşamam, göz ardı edip geliyorum.
Doğururken bana mı sordunuz argümanının maksimum 17 yaşında bittiğini sanıyordum. Siz içinizdeki ergeni öldürmemişsiniz ne hoş. Ailenize sabırlar diliyorum

Ayrı eve çık kendi hayatını kur. Aile evinde şöyle yapmayın böyle yapmayın demek olmaz bu yaşta. Okudun, meslek sahibi oldun bundan sonrası sana kalıyor artık. Rahatsız oluyorsan kanatlanıp uçma zamanın geldi demektir.

Konuyla capraz yerde ama ben de icimi dokeyim benim ablam da cok rahatina duskun cocuklarini oyle yetistirdi dogal olarak anneden ne gorurse onu benimsiyor cocuklar.Daha az once kapiyi kapattim.Uyuyordu.Uyandi kapatma aralik kalsin diyor uyanmamak icin.Klima var yani.Fazla para vermeye meraklisin herhalde dedim de takmadi.Yegenim de bunu duyduya cikti aralik dondu aralik
Herseferinde ben kapattim.Ya su ihtiyac bu ihtiyac diye bana kaymasa nehalleri varsa gorsun de.Bu rahatlarina duskun halleri sinir ediyor beni.

valla bana bu gidişle hükümet bütün açık alanlarda yasaklayabilir gibi geliyor ya da bunun için hamle yapabilir ama ülke karışır herhalde :) eğer öyle bir durum olursa uzaktan izlerim hiç keyfimi bozmam. benim işime gelir çünkü.

kesinlikle unutulacağından eminim. ama anneannem resmen kontrol delisi ya, her şeyi kendine göre yapmamızı istiyor. odama geçerim kapımı kapatırım, kapıyı niye kapatıyorsun der. gece uyuyacağım gelir der ki kapını kapatma. her şeye mi laf eder bir insan?

evlilik nasip kısmet işi, ben de bilmediğim bir olay için bekleyemem belki de hiç evlenmeyeceğim? o yüzden ilk fırsatta ayrı ev. ama bazen korkmuyor da değilim kimseye söylemesem de. yani yalnız yaşamak iyi hoş da bazen korkar mıyım acaba? ben mesela deprem falan olunca korkuyorum yalnız olmaktan. ev arkadaşı deseniz, bilmiyorum o da çekilir dert mi? sıkıntı. :)

ona sorsanız ben evimde içiyorum kime ne der :)

bence de nezaketen de olsa sormalılar.

hayatta geçmez piyasadaki en rezil, en leş sigarayı içiyor sanırım.
zamanında sigarayı ben de denedim arkadaşımla, hatta annemin içtiği markadan almıştık, ben ona demiştim annem afedersiniz ama b.k içiyor resmen, ne tadı var acaba demiştim ondan almıştı :KK70: o kadar mı iğrenç olur ya... ne ki yani dumanı çek üfle, çek üfle, ne anlamı var? 1-2 tane içtik sonra attık çöpe.

her yerde içiyor umurunda değil ama sıcak olduğu için balkonda içiyor bu aralar.

e o sigara birinin üstüne değse, gelse ne olacak?
hiç unutmam, zamanında akrabamızla geziyorduk ben de çocuğum, yaşım ya 6 ya 7. akrabamın elindeki sigara gözümün kenarına geldi biliyor musunuz? boyum da kısa tabi o zamanlar, ufak birşeyim. yanında yürüyordum o da maşallah elinde sigara, eli kolu sallana sallana yürüyor. gözüm çıkıyordu valla.
Annem de buyuk degil de ufak tefek herseye karisir ama saf bir kadin kotu niyet yok ondan.Banyo yapmama bile karisir pamugum:)Bazen daraltsa da sabirli ilmaya calisiyorum cunku senin anneannen yasindadir ihtimalle cunku benim koca koca yegenlerim var.Senin anneanne de belki oyle ama bazi yaslilar annemden huysuz biliyorum.Annem cok uyumlu bir kadin.Ufak tefek seyleri takmasi disinda sesi cikmaz.Ayri evde yasamayi hem onun icin istemiyorum.Hem de yalnizlik benim sikintilarimi arttiriyor ruhen iyi gelmiyor.Aileni degistiremiyorsun sonucta ailen.Zor duruma dussen yine onlar var.Iyi kotu orta yolu bulmak lazim.Sen de anneni surekli uyar.Nelere sabretmiyoruzki isyerinde.Neden ailemizi yikip gecelim kimleri idare ettik...

Son düzenleme:
ben ne dedim ki? annem düşüncesiz bir insandır. önce kendi faydasını düşünür, kendi ailesi için bile. annem olması karakter yapısını değiştirmiyor ki.
Ablam gibi..Kendi ve cocuklari birdir o farkla..Onun disindakilere bencildir.

Ya aslinda farkindaysaniz sigarayla ilgili birsey yazmadim belki alakasiz sey yazdi tulipa gene diyeceksinuz ama bencillik uzerine yazdim.Klima da bir ornek oldu.
Etrafimda Allahtan sigara icen yakin vs yok.Olan da uzakta iciyor.Bazen dusuncesiz olanlar oluyor ozaman rahatsiz oluyorum

Bu konunun kalbi de bencillik ve adap uzerinde.Dusunceli ve adapli olan icmeyenleri dusunur.Uzak mesafe ayarlar.Ama Ganstayi anladim ben.O da dusunceli ,adapli biri.Ama uzak mesafede durma zorunlulugu germis onu" amaaan biraz da siz uzak durun "Icmeyenlerin yanina gidip icmem kimse de ben icerken yaninma gelmesin biz de insaniz "diyor.

Ama bazilari cok dusuncesiz gercekten.wusturia nin annesi gibi.Niye kizinin burnuna dayiyor mesela dusunmeden.Ona gore bir strateji gelistirmesi lazimdi.

Ohoooo bir annenin sigara içmesi kalplere, düşüncesizliklere, tartışmalara gelip dayanmış, sakin olun hanımlar boş yere kavga etmeye gerek yok.

Wurstria,
yazacaklarım sizi kırmaz umarım konu yine anneniz olduğu için kendimce bir çıkarımda bulunacağım, maksadım haddi aşmakta değil, konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim, konu annenizin sigara içmesi değil bana kalırsa, eskiden beri içiyormuş, sizde bugüne kadar o kadar üstünde durmuyormuşsunuz meselenin, sizin artık annenize tahammülünüz kalmamış, ayrı eve çıkma düşünceniz vardı zaten, bence siz bu düşüncenizi hayata geçirin derim, şunu da eklemeden geçemeyeceğim, biz annenizi konularınızda anlattığınız kadar biliyoruz ama bugüne kadar yazdıklarınızdaki satır aralarından çıkardığım nokta annenizin yaşamının da hiç kolay olmadığı, bunu sizle paylaşmıyor olabilir ama senelerdir zor bir hayatı göğüslemiş bir kadın olduğunu düşünüyorum.

Yazdıklarınızdan bunu görebiliyorum, annesinin evinde yaşamak zorunda kalan bir kadın anneniz, babanızdan ayrılınca sizleri bırakmayan bir kadın, siz lisede üniversite de okurken kardeşiniz keza öyle, babanızın size maddi yardım yapması gerekirdi ama hep anneniz dönüyor konularda, babanız yardım ediyorsa özür dilerim sözlerimi yazılmamış sayın ama siz baba evine gitmek yerine kendi imkanlarınızla ayrı eve çıkmayı düşündüğünüz için öyle düşündüm.
Sigara kötü bir alışkanlık kabul ediyorum ama bence herşeyi bir kenara bırakıp biraz da annenizi anlamaya çalışın lütfen, isyanınız annenize değil de yaşamın size tanımadığı imkanlara, içinde bulunduğunuz umutsuzluklara gibi geliyor bana.

Ohoooo bir annenin sigara içmesi kalplere, düşüncesizliklere, tartışmalara gelip dayanmış, sakin olun hanımlar boş yere kavga etmeye gerek yok.

Wurstria,
yazacaklarım sizi kırmaz umarım konu yine anneniz olduğu için kendimce bir çıkarımda bulunacağım, maksadım haddi aşmakta değil, konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için yazmak istedim, konu annenizin sigara içmesi değil bana kalırsa, eskiden beri içiyormuş, sizde bugüne kadar o kadar üstünde durmuyormuşsunuz meselenin, sizin artık annenize tahammülünüz kalmamış, ayrı eve çıkma düşünceniz vardı zaten, bence siz bu düşüncenizi hayata geçirin derim, şunu da eklemeden geçemeyeceğim, biz annenizi konularınızda anlattığınız kadar biliyoruz ama bugüne kadar yazdıklarınızdaki satır aralarından çıkardığım nokta annenizin yaşamının da hiç kolay olmadığı, bunu sizle paylaşmıyor olabilir ama senelerdir zor bir hayatı göğüslemiş bir kadın olduğunu düşünüyorum.

Yazdıklarınızdan bunu görebiliyorum, annesinin evinde yaşamak zorunda kalan bir kadın anneniz, babanızdan ayrılınca sizleri bırakmayan bir kadın, siz lisede üniversite de okurken kardeşiniz keza öyle, babanızın size maddi yardım yapması gerekirdi ama hep anneniz dönüyor konularda, babanız yardım ediyorsa özür dilerim sözlerimi yazılmamış sayın ama siz baba evine gitmek yerine kendi imkanlarınızla ayrı eve çıkmayı düşündüğünüz için öyle düşündüm.
Sigara kötü bir alışkanlık kabul ediyorum ama bence herşeyi bir kenara bırakıp biraz da annenizi anlamaya çalışın lütfen, isyanınız annenize değil de yaşamın size tanımadığı imkanlara, içinde bulunduğunuz umutsuzluklara gibi geliyor bana.
teşekkür ederim, evet satır aralarından çıkardıklarınızın hepsi doğru. fakat son zamanlarda annemle fazlasıyla çatışmaya başladık, burada anlatsam çok gereksiz bulursunuz muhtemelen ama nedense hep lafı döndürüp dolaştırıp benim için harcadığı paraları benim başıma kakmaya getirir oldu. ben ona zaten borcumu ödeyeceğimi defalarca söyledim, söylüyorum da, birlikte yemeğe çıkarız kendi yediğim şeyi ödemek isterim hesabım annem bile olsa üzerine kalmasın diye. sok onu cebine, istemiyorum falan der, evet bu hoş bir tavır. ama akşam eve gidince saçma sapan bir nedenden neden başa kakar ki insan? annemin bana ekstra olarak yaptığı 2 tane büyük şey var onlardan biri eğitim (lisede dershane) diğeri de ehliyet. ehliyeti ödeyeceğim zaten, kendisine de söyledim. beni sürekli başkaları ile kıyaslar mesela, ben onu kıyaslamaya kalksam neler olur bilemiyorum ya da kendi olumlu özelliklerimi başkalarıyla kıyaslayıp onun gözüne sokabileceğim çok fazla örneğim var. :) bu aralar anneme sinir olmamın nedeni tuhaflaştı, saçma sapan şeyleri başıma kakmaya falan başladı, böyle değildi. belki de onu birileri dolduruyor? kaldı ki ben onun hiçbir şeyine karışmam, özel hayatına falan, ben bugün evlenip gidiyorum dese mutluluklar dilerim hepsi o kadar.

hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı, yok yaşıtlarım nişanlanıyormuş ama ben hala bekarmışım, benden bi halt olmazmış falan sizce bu ne demek? bana örnek gösterdiği kızların hepsinin ailesinin en az 1 evi 1 arabası var, bir şekilde malı mülkü, parası olan insanlar. o bahsettikleri benimle aynı imkanlarda değil, aynı gelecek kaygılarını taşımıyoruz, o bahsettiği kızlar evlendiği zaman yarın öbür gün boşanmak isteseler arkaları sağlam, kira vermeden yaşayabilecekleri ev, binebilecekler araba var ellerinin altında. benimse hiçbir şeyim yok, ben işe girdiğim zaman her şeyi sıfırdan yapacağım, benim öğrenim kredisi borcum var üstelik malı mülkü geçtim :) ben işe girdikten sonra düzenimin oturması bile zaman alacak, ben nereye evleneyim yahu? neyime güveneyim? elin adamına borcumu mu ödeteceğim? benim henüz sağlam hiçbir şeyim yok ki ben gelecek planlarıma başkalarını da dahil edeyim?

ayrıca hayatımda birisi de yok, ben severek, gerçekten aşık olarak ve her anlamda arzulayarak evlenmek isterim, kendimi dünyanın en müthiş insanıyla evleniyormuş gibi hissetmek isterim, annem ise bunların hiçbirini anlamıyor. ben kendimi yalnız hissetmiyorum ki. herkesin sevgilisi var benim yok kafasında da değilim. ben takmam öyle şeyleri, benim takmadığım şeylere o takıyor. o kadar dengesiz ki, bir gün önce ben evladımın yaşamına seçimlerine karışmayacağım diyor, bir gün sonra bana bunları yapıyor. ironik, anlamadım yani. ben neden diğerleri nişanlanmış diye nişanlanayım ki? ben neden hayatımı başkalarına göre ya da başkaları ile aynı yaşayayım? onlar yaptı diye ya da onlar şu zamanda yaptı diye ben de o zamanda yapmak zorunda mıyım? bunu anlamıyor, eskiden anlardı artık anlamıyor. nedir yani, evlenmeyen insandan bi halt olmuyor mu? kendisine şu an evli olmadığını hatırlattığım zaman konuyu değiştiriyor ama.

sigaradan da eskiden pek rahatsız olmazdım, bu kadar fazla umursamazdım, şu an neden umursadığımı bilmiyorum belki bir sağlık problemim baş gösteriyordur.

Ayrı eve çık kendi hayatını kur. Aile evinde şöyle yapmayın böyle yapmayın demek olmaz bu yaşta. Okudun, meslek sahibi oldun bundan sonrası sana kalıyor artık. Rahatsız oluyorsan kanatlanıp uçma zamanın geldi demektir.
yakında inşallah.

Akdenizde degilsin umarim.Buralarda klimasiz durulmuyor.Diger sehirler bukadar degil.Bizim evde hergun iki klima calisir.Diger yegenim pc basindan kalkmaz onun icin ayri calisir.Kapatin bunu bari derim ablama kiyamaz cocuguna.Sonra para yetismiyor diye bana kaymalar of of herkesin derdi bir ayri.
Bu arada mitsubuti inverter marka az yakiyor.
yok ben ege'deyim ama ev o kadar sıcak olmuyor. bizde klima yok Allah'tan bir kişi dışında gerek duyan da yok. o bir kişi de işsiz güçsüz bi halta yaramayan ama kimsenin gözüne nedense batmayan dayım. daha ben mezun olmadan anneannemi doldurmuş herhalde, anneannem geldi bana dedi ki sen işe girince klima mı alsak, beraber öderiz falan. dedim anneanne önce mezun olsaydım :) ayrıca biz kalabalığız, odanın kapısı devamlı açılıp kapanır. ben dışarıda, belki de sıcakta eşek gibi çalışacağım ama herif evde serin serin poposunu sersin diye klima borcu mu ödeyeceğim? kusura bakmasın kimse.

W Wurstria ,
aslında anneniz size laf söylemiyor, çok yorulmuş ve bunalmış, sizin yaşınızı biliyorum oradan tahminle annenizin ben yaşlarında olduğunu düşünüyorum, yaptığı evlilik, evliliğin kötü gitmesi sonrası boşanma, evlenerek çıktığı eve boşanma sonrası 2 evladıyla geri dönme, üstüne maddi imkanların zorlayıcı olması sonucu manevi bir çöküş içerisinde olduğunu düşünüyorum, hayatınız zor geçmişse yıllarında birikimiyle belli bir yaşa gelince artık gücünüzün kalmadığını düşünmeye başlıyorsunuz, anneniz beyin yorgunluğu yaşıyor, siz nasıl ki aslında direkt annenize değil hayata isyanınızı anneniz üzerinden yaşıyorsanız o da aynısını yapıyor.

Adım kadar eminim ki anneniz ve siz kendinize ait bir evde çok daha iyi imkanlarda yaşıyor olsanız bu sorunların hiçbiri kalmayacak zira siz kızsanız da annenizi seven bir evlatsınız, ev açma konusunda yaptığınız teklifte hissettirdiniz bunu, ondan ayrı bir yaşam düşünmüyorsunuz aslında ve annenizde sizi seven bir anne ama işte diyorum ya hayat öyle bir yormuş ki onu duygularını gösteremez hale gelmiş.

Sizlerle ilgili kaygıları var, annenizi biraz anlamayı başarabildiysem eğer sizin o evde onla yaşamak zorunda olmanıza üzülüyor, aynı kaderi yaşamaya devam etmenizden korkuyor, evlenme örneğini bundan veriyor bence, evlenirseniz rahat edeceğinizi düşünüyor.

Hem sizin hem annenizin cephesinden baktığımda sizinde haklı olduğunuz yerler var annenizin de.
Siz gençsiniz, yaşıtlarınız bambaşka şeyleri dert ederken hayatın sırtınıza bu kadar çok yük yüklemesine isyan etmekte haklısınız, haklısınız bu yaşta bir sürü şeyi düşünmek zorunda kalıyor, gelecek kaygısı yaşıyorsunuz ama akıllı bir kızsınız, bu böyle gitmeyecek ve mutlaka size bir kapı açılacaktır diye düşünüyorum ve diliyorum.

Anneniz de haklı 2 evladına maddi manevi yetememenin üzüntüsü içinde, size daha iyi imkanlar sunamadığı için anneanne evinde zor bir aile ilişkisi ve sınırlı imkanlarla yaşamak zorunda kalışınıza üzülüyor, elinden daha fazlasının gelmeyişine üzülüyor, belki zaman zaman babanıza kızıyor içinden, belki kendine kızıyor ki kendine kızıyordur, kadınlar evlatlarına veremedikleri şeyler için zaman zaman bunu yapar, daha geride hala okuyan bir kardeşiniz var, onun üniversitesi, ihtiyaçları derken bir sürü şey geçiyordur annenizin kafasından, lafı çok uzattım ama konularınızı alt alta koyduğumda haksız taraf bulamadım.

Bu işin çözümü sizin iyi bir iş bulup ki dilerim öyle bir şans çıkar karşınıza, kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız, bu vesileyle anneniz sizin geleceğinizden kaygılanmakta vazgeçecektir, sizde maddi manevi rahatlayacak birbirinizin penceresinden bakıp anne kız ilişkinizi iyileştireceksiniz diye düşünüyorum.

Dilerim çok güzel bir hayatınız olsun.

teşekkür ederim, evet satır aralarından çıkardıklarınızın hepsi doğru. fakat son zamanlarda annemle fazlasıyla çatışmaya başladık, burada anlatsam çok gereksiz bulursunuz muhtemelen ama nedense hep lafı döndürüp dolaştırıp benim için harcadığı paraları benim başıma kakmaya getirir oldu. ben ona zaten borcumu ödeyeceğimi defalarca söyledim, söylüyorum da, birlikte yemeğe çıkarız kendi yediğim şeyi ödemek isterim hesabım annem bile olsa üzerine kalmasın diye. sok onu cebine, istemiyorum falan der, evet bu hoş bir tavır. ama akşam eve gidince saçma sapan bir nedenden neden başa kakar ki insan? annemin bana ekstra olarak yaptığı 2 tane büyük şey var onlardan biri eğitim (lisede dershane) diğeri de ehliyet. ehliyeti ödeyeceğim zaten, kendisine de söyledim. beni sürekli başkaları ile kıyaslar mesela, ben onu kıyaslamaya kalksam neler olur bilemiyorum ya da kendi olumlu özelliklerimi başkalarıyla kıyaslayıp onun gözüne sokabileceğim çok fazla örneğim var. :) bu aralar anneme sinir olmamın nedeni tuhaflaştı, saçma sapan şeyleri başıma kakmaya falan başladı, böyle değildi. belki de onu birileri dolduruyor? kaldı ki ben onun hiçbir şeyine karışmam, özel hayatına falan, ben bugün evlenip gidiyorum dese mutluluklar dilerim hepsi o kadar.

hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı, yok yaşıtlarım nişanlanıyormuş ama ben hala bekarmışım, benden bi halt olmazmış falan sizce bu ne demek? bana örnek gösterdiği kızların hepsinin ailesinin en az 1 evi 1 arabası var, bir şekilde malı mülkü, parası olan insanlar. o bahsettikleri benimle aynı imkanlarda değil, aynı gelecek kaygılarını taşımıyoruz, o bahsettiği kızlar evlendiği zaman yarın öbür gün boşanmak isteseler arkaları sağlam, kira vermeden yaşayabilecekleri ev, binebilecekler araba var ellerinin altında. benimse hiçbir şeyim yok, ben işe girdiğim zaman her şeyi sıfırdan yapacağım, benim öğrenim kredisi borcum var üstelik malı mülkü geçtim :) ben işe girdikten sonra düzenimin oturması bile zaman alacak, ben nereye evleneyim yahu? neyime güveneyim? elin adamına borcumu mu ödeteceğim? benim henüz sağlam hiçbir şeyim yok ki ben gelecek planlarıma başkalarını da dahil edeyim?

ayrıca hayatımda birisi de yok, ben severek, gerçekten aşık olarak ve her anlamda arzulayarak evlenmek isterim, kendimi dünyanın en müthiş insanıyla evleniyormuş gibi hissetmek isterim, annem ise bunların hiçbirini anlamıyor. ben kendimi yalnız hissetmiyorum ki. herkesin sevgilisi var benim yok kafasında da değilim. ben takmam öyle şeyleri, benim takmadığım şeylere o takıyor. o kadar dengesiz ki, bir gün önce ben evladımın yaşamına seçimlerine karışmayacağım diyor, bir gün sonra bana bunları yapıyor. ironik, anlamadım yani. ben neden diğerleri nişanlanmış diye nişanlanayım ki? ben neden hayatımı başkalarına göre ya da başkaları ile aynı yaşayayım? onlar yaptı diye ya da onlar şu zamanda yaptı diye ben de o zamanda yapmak zorunda mıyım? bunu anlamıyor, eskiden anlardı artık anlamıyor. nedir yani, evlenmeyen insandan bi halt olmuyor mu? kendisine şu an evli olmadığını hatırlattığım zaman konuyu değiştiriyor ama.

sigaradan da eskiden pek rahatsız olmazdım, bu kadar fazla umursamazdım, şu an neden umursadığımı bilmiyorum belki bir sağlık problemim baş gösteriyordur.
Suan bazen kiz yegenim konusuyor gibi hissettim.:)Sorun benzermis:).Ama benim yegenin de hatali yanlari var tabi .
.Bizimkiler narin alisti biraz.Hazira alistilar.
Annene borcunu odeme fikrin guzel bu arada.Kadin napsin az maasla munenin dedigi gibi.

Suan bazen kiz yegenim konusuyor gibi hissettim.:)Sorun benzermis:).Ama benim yegenin de hatali yanlari var tabi .
.Bizimkiler narin alisti biraz.Hazira alistilar.
Annene borcunu odeme fikrin guzel bu arada.Kadin napsin az maasla munenin dedigi gibi.
çenesinden başka türlü kurtulmak imkansız zaten, aç bile olsam ödemem lazım.

Back