• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

Bu arada Wurstria hanım, sizin konunuzu es geçmiş ve karıştırmış gibi oldum sigara bıraktırmaya cevap vereceğim diye kusura bakmayın. Bence siz bir an evvel ayrı eve çıkmaya bakın, eski konunuzu hatırlıyorum. Ailenizden çok çok ayrısınız kafa yapısı olarak, o evde geçirdiğiniz her gün işkence gibi size.
önemli değil, ne demek :)
evet çıkacağım ama şimdilik daha zamanı var. ya iyiyken çok iyiyiz de kötüyken kötüyüz işte. biz evde 5 kişiyiz yani 3 kişi falan olsak bu sorunlar yaşanmazdı. bi temizlik yapıyoruz 2 gün dayanmıyor. banyoyu temizliyoruz, herkesi de uyarıyoruz mümkün olduğunca temiz kullanın, yerleri ıslak bırakmayın kayıp düşme ihtimali var diye. yer kayıyor çünkü. herkes tamam diyor, ertesi gün bi bakıyorum banyo leş gibi yapılmış. yerler ıslak bırakılmış, bi kaydım kafamı vurdum duvara. yazık yani hala acıyor. millet içtiği suyun bardağını kaldırmaz, annem sigara külünü yanında kültablası olmasına rağmen balkona, yere atar. valla geçen gün reglim, manyak bir biçimde de belim ağrıyor kolumu oynatacak halim yok. sıcak basıyor, terliyorum falan, sancım var. anneannem dedi temizlik yapıcaz, tamam dedim yine de. hallederim diye düşündüm ama 2 kat daha yorucu oldu. canım çıktı o gün ya... birileri tepsi kullanır, kirli bırakır. bunu kim kirli bıraktı derim anneannem oradan der "sen yıka, temizle ne olacak, eline mi yapışır" vs. e devamlı birileri kirletsin ben pisliğini temizleyeyim, benimkini kim temizleyecek? daha bu ve buna benzer bir sürü şey işte.

önemli değil, ne demek :)
evet çıkacağım ama şimdilik daha zamanı var. ya iyiyken çok iyiyiz de kötüyken kötüyüz işte. biz evde 5 kişiyiz yani 3 kişi falan olsak bu sorunlar yaşanmazdı. bi temizlik yapıyoruz 2 gün dayanmıyor. banyoyu temizliyoruz, herkesi de uyarıyoruz mümkün olduğunca temiz kullanın, yerleri ıslak bırakmayın kayıp düşme ihtimali var diye. yer kayıyor çünkü. herkes tamam diyor, ertesi gün bi bakıyorum banyo leş gibi yapılmış. yerler ıslak bırakılmış, bi kaydım kafamı vurdum duvara. yazık yani hala acıyor. millet içtiği suyun bardağını kaldırmaz, annem sigara külünü yanında kültablası olmasına rağmen balkona, yere atar. valla geçen gün reglim, manyak bir biçimde de belim ağrıyor kolumu oynatacak halim yok. sıcak basıyor, terliyorum falan, sancım var. anneannem dedi temizlik yapıcaz, tamam dedim yine de. hallederim diye düşündüm ama 2 kat daha yorucu oldu. canım çıktı o gün ya... birileri tepsi kullanır, kirli bırakır. bunu kim kirli bıraktı derim anneannem oradan der "sen yıka, temizle ne olacak, eline mi yapışır" vs. e devamlı birileri kirletsin ben pisliğini temizleyeyim, benimkini kim temizleyecek? daha bu ve buna benzer bir sürü şey işte.

İşte siz de artık yetişkin bir kadınsınız. Kendi paranızı kendiniz kazanıyorsanız bence hiç durmanıza gerek yok. Ben öğrenciyken ayrı eve çıktım, hala o evdeyim. Ailem başka bir ilde, ben yaşadığım ilde kalmaya devam etmek istiyorum bunun da etkisi var ama cidden yalnız yaşamak daha güzel. Çok uçuk kirası olmayan çok kaliteli evler bulabilirsiniz. Benim oturduğum evi satın almaya kalksam alamam çok pahalı ama kirası aşırı uygun. Ev sahibim de dünya tatlısı biri hiç sorunumuz olmadı bu zamana dek. Böyle dedim diye olurmuş şimdi ehehe.

Ama lafım size değildi valla :KK70:
Ben de arkadaşlardan dem vurdum sizin vasıtanızla :KK70:
İki karşıt görüş olayı,konuyu ben açmış olsaydım aynen bunları yazardım
Hakkınızı helal edin lütfen

Ben de şuralarda dem vurayım dur :KK53:

Karantinaya alın bizi:KK14:::KK45:

He ya, açık havada da içmeyecekmişiz, bize ayrı gaz odaları olmalıymış :KK45:

Oturduğum açık hava bi kafede bile, dikkat ederim yan masamda bebek-çocuk olmamasına. Dumanı mümkün olduğunca yukarı ya da insanların üstüne gelmeyecek şekilde üflerim, biri ile karşılıklı oturacaksam, üzerine duman gitmemesi için rüzgarı hesaplar otururum. Evimde sadece balkon ve mutfakta içer, sürekli hava sirkülasyonu sağlarım, aracımızda sigara içtiğimiz halde, içmeyen biri ya da çocuk yanımızda olursa kesinlikle sigara içmem, annemlerde, balkonun köşesine siner orada dışarı üfleyerek içerim ve daha fazlası... Kdendimi düşünmediğim kadar içmeyeni düşünürüm. Bu benim zevkim, benim kendimi zehirlemem. Kimseyi buna maruz bırakamam.

Ama inatla dibime kadar içmeyenler sokulur gariptir ki. Sigara içtiğim yere sonradan gelip, "Duman buraya geliyor" diyen tipler olmuştu birinde. E gelir tabi o masa boş ve sigara içilen açık hava diye rüzgarı hesaplayıp oturdum. İçmiyorsan sen git.
Aslında içmeyenleri kapasam bir odaya, mis gibi otursalar, ohh klimalar eşliğinde püfür püfür, yayla gibi. Biz de bize kalan tek yer olan açık havada zıkkımlansak bi karisilmadan da rahatlasak.

Kışın kıçımız donar soğuktan dışarıda, yazın alnımızdan ter akar dışarıda... Yok karşı bankta sigara dumanı geliyormuş da rahatsız olmuş, rahatsızsan git yani bu kadar.

Ha konu için ne denebilir, kadınin da sigara içtiği bir yeri balkonu yani, kendi evinde, balkonunda içiyor kadın. Kendi ciğeri umuru değil, yanına gelip maruz kalanı mı görür gözü? Yine de anne olarak evladına karşı daha hassas olması beklenir, o da yok demek ki... Eh şu halde ayrı eve çıkana kadar, huzur yok konu sahibine.

Son düzenleme:
Acikcasi 5 senedir benimde sorunum.bu sigaranin kokusunu hic kaldiramam yan masa da bile icilse ben basda hic icmiyorum diyen sonra 1 tane iciyorum sonra hic icmiyorum diyip paket tasiyan ve simdi de artik tüm iplerini kopartmis bir insanla evliyim. Ten kokusu dolabinin icindeli koku bile degisti. Agiz kokusu disleri vs. Herseyini etkiliyor ve ben artik uzaklasmak zorunda kaldim. Nereye kadar gidecek bakalim sonumuz olmazsa iyi.

malesef bende içiyorum gerçi şuan gebelikten dolayı kullanmıyorum ara verdim ama içenlerinde içmeyenlere saygı göstermesi lazım yani en azından evde az içsin yani siz balkonda olmayınca. konuşun derdim ama anneniz bu saatten sonra sigarayı bırakmaz

:sinirli:
Kokan insanların her türlüsünden nefret ederim,sigara içerim ama koku konusunda ciddi hassasım.
Köy kahvesi gibi kokmayı istemem.

Oturduğum açık hava bi kafede bile, dikkat ederim yan masamda bebek-çocuk olmamasına. Dumanı mümkün olduğunca yukarı ya da insanların üstüne gelmeyecek şekilde üflerim, biri ile karşılıklı oturacaksam, üzerine duman gitmemesi için rüzgarı hesaplar otururum. Evimde sadece balkon ve mutfakta içer, sürekli hava sirkülasyonu sağlarım, aracımızda sigara içtiğimiz halde, içmeyen biri ya da çocuk yanımızda olursa kesinlikle sigara içmem, annemlerde, balkonun köşesine siner orada dışarı üfleyerek içerim ve daha fazlası... Kdendimi düşünmediğim kadar içmeyeni düşünürüm. Bu benim zevkim, benim kendimi zehirlemem. Kimseyi buna maruz bırakamam.

Ama inatla dibime kadar içmeyenler sokulur gariptir ki. Sigara içtiğim yere sonradan gelip, "Duman buraya geliyor" diyen tipler olmuştu birinde. E gelir tabi o masa boş ve sigara içilen açık hava diye rüzgarı hesaplayıp oturdum. İçmiyorsan sen git.
Aslında içmeyenleri kapasam bir odaya, mis gibi otursalar, ohh klimalar eşliğinde püfür püfür, yayla gibi. Biz de bize kalan tek yer olan açık havada zıkkımlansak bi karisilmadan da rahatlasak.

Kışın kıçımız donar soğuktan dışarıda, yazın alnımızdan ter akar dışarıda... Yok karşı bankta sigara dumanı geliyormuş da rahatsız olmuş, rahatsızsan git yani bu kadar.

Ha konu için ne denebilir, kadınin da sigara içtiği bir yeri balkonu yani, kendi evinde, balkonunda içiyor kadın. Kendi ciğeri umuru değil, yanına gelip maruz kalanı mı görür gözü? Yine de anne olarak evladına karşı daha hassas olması beklenir, o da yok demek ki... Eh şu halde ayrı eve çıkana kadar, huzur yok konu sahibine.

Sizin tabirinizle zıkkımlanmak için çocuk parkını seçen biri rahat etsin diye anne ve çocuklar mekandan uzaklaşmalı evet doğru olan budur nasıl düşünemedik o anda ...:KK9:

Kıçınızın donması da alnınızdan ter damlaması da sizin tercihiniz vatana millete hayırlı bir iş mi yapıyorsunuz da manevi destek bekliyorsunuz anlamadım ki yani ... Kişisel konuşmuyorum düşünce şeklini eleştiriyorum.

Sizin tabirinizle zıkkımlanmak için çocuk parkını seçen biri rahat etsin diye anne ve çocuklar mekandan uzaklaşmalı evet doğru olan budur nasıl düşünemedik o anda ...:KK9:

Kıçınızın donması da alnınızdan ter damlaması da sizin tercihiniz vatana millete hayırlı bir iş mi yapıyorsunuz da manevi destek bekliyorsunuz anlamadım ki yani ... Kişisel konuşmuyorum düşünce şeklini eleştiriyorum.
Terbiyeni takın.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. @Margarikotin Kazen Kazen

Ben ve kardesim de bu yuzden babamla kavgalar bile ettik.. adam birakmiyor yok.. once evde degil balkonda icmeye basladi,sonra o da bize fazla.geldi... artik diger balkona gidip icip oyle geliyo yanimiza. Ama soyle bi konusmasi bile yetiyo ,cigerlerine depolamis resmen dumanlari etrafa saliveriyo. Baba agzini bikac kere hohla bari.diyoruz .. adam yaranamadi bize bi :O

Zıkkımlanmak kelimesi hoş değil net
Anlamını bilmeden kullanıyorsun sanırım tdk da hakaret anlamında kullanılan bir kelime :KK66:

Kim ne içerse içsin yesin , zıkkımlandın mı denmez.
Okudugunuzu anlamamışsınız. Kendisine o tabiri yakıştıran sigara icen üye. Diger uyede onun dilinden konustugunu belirtmis. Katilmadığı noktaları söylemiş.

Konu sahibi annenizi sigarayi bırakma konusunda ikna edebilirseniz sorun kökten çözülür. Yoksa sigara icenlerin her zaman bahaneleri vardır. Surekli maruz birakirlar insanı o dumana.
Ayri eve çıkabiliyorsanız o da olur. Sanirim tek sıkıntı sigara değil. Karisan rahatsiz eden cok. Imkaniniz varsa tabi.

Valla sigara içenler kendilerine hiçbir şekilde destek beklemesin, daha rahat edebilmek için, kendi tabirinizle daha özgür olabilmek için. Çünkü her şeyden önce zararlı ve bu kadar zararlı bir

Evet kesinlikle gaz odaları olmalı ki hem sizin totonuz donmayıp teriniz akmasın, hem astımı alerjisi olan yahut ölesiye nefret eden kişiler maruz kalmasın. Temiz hava temiz kalsın, kimse zehrinizi paylaşmasın.

DiDee DiDee mesajın yarım kaldı :) devam edeyim.
Sigara içenler daha rahat içebilmek için hiç destek beklemesinler bence. Bi defa hükümet zaten azalttırmak için elinden geleni yapıyor. Vatandaş "ben rahatsız olmuyorum" dese bile yapacak :) çünkü bu konudaki görüşü belli. Bi de şöyle düşünün, zararlı birşey için mi özgürlük lazım yoksa temiz hava almak için mi? Sigara içenler havayı kirleterek, açık hava bile olsa çevredekilerin nefes alma hakkına ve özgürlüğüne girerek sigara içiyor. Yazın terlemeniz ya da kışın donmanız sigara içtiğiniz için katlandığınız bir bedel, o bizi ilgilendirmiyor. Ne yapsın millet, siz donmayın diye iç mekandaki havayı sigarayla kirletmenize mi izin versin? Bu mümkün değil. Ha senelerce kapalı alanlarda içildi, içmeyen insanları yeterince rahatsız ettiniz. Bundan sonra rahatsız olma sırası sizde. Üstelik bunu ben söylemiyorum, içinde bulunduğunuz durum zaten bu. Rahat edemediğinizi söylüyorsunuz. Ben yine de açık hava olduğu için tahammül etmeye çalışıyorum ama kendi evim burası da, ne yapayım yani? Zarar benim nefes benim derken içmeyenlerin de sizin dumanınız yüzünden zehirlendiğini ve pasif içici konumuna düştüğünü unuttunuz galiba. Siz azami ölçüde dikkat ettiğinizi söylüyorsunuz, kendi adıma teşekkür ederim ama her sigara içende aynı bencil tavırlar var, dikkat edenlerin sayısı çoğalır umarım.

ama ne vatandaştan ne de hükümetten destek beklemeyin, gelmez o destek yani.

Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.

Back