• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

Valla sigara içenler kendilerine hiçbir şekilde destek beklemesin, daha rahat edebilmek için, kendi tabirinizle daha özgür olabilmek için. Çünkü her şeyden önce zararlı ve bu kadar zararlı bir
Kendi adıma ben kızımın bulunduğu ortamı geç(dışarıdan bahsediyorum) onun göreceği yerde bile içmem. Kötü örnek oluyorum sonuçta.
İçmeyen birinin yanında karşısında içmeye bile utanıyorum nedense bilmiyorum.
Bırakmak zor değil, bırakmayı istemek zor. İnşallah bigün başarırız ciğerlerimize de özgürlük veririz.

Çok yakın bi zamanda günde 3 paket için bi akrabamız akciğer kanseri oldu ve çok az ömrü kaldığını söylediler. Çok etkilendim. İnşallah vesile olur bırakırız:(

Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.

Gaz odası espri canım :D açık hava sonuçta ne yapılabilir? Bu konuda olayı hükümete bıraksam gözüm hayatta arkada kalmaz. Azaltmak için ellerinden geleni yapıyorlar, ben de vatandaş olarak yasağı delen mekan olursa ihbar ediyorum.

Şöyle bir durum var. Evet sigara içmeyenlerin rahatsızlığını anlıyorum ben de sağlığımı düşünerek bıraktım sigarayı. Ama sigara içmeyenlerin sigara içenlere bu kadar faşizan bir tutumla yaklaşmasını da anlamıyorum. Tamam zararlı yasaklansın, o zaman fast food da yasaklansın kimse yemesin, alkol de karaciğere zararlı her yerden kaldırılsın, beyaz ekmek de zararlı bir daha üretilmesin bla bla yani bu durum saçma. Hükümet caydırma politikaları izliyor zaten açık alanları dahi sigara içenler içmeyenler diye ayırdı; sigara fiyatları hep zamlı. Yani ben rahat rahat sigara içeyim diye bir şey de olamaz ben istediğim yerde istediğim havayı solurum sigara içenler yallah gaz odasına diye bir şey de olamaz bence.
ama şöyle bir şey de var fast food yiyen kişiye zararlıdır,alkol de içene. sigara içildiği yerdeki herkese zarar veriyor. içmeyi tercih etmeyene de. üzgünüm ama kimse sigara içen birinin tercihlerinin bedelini ödemek zorunda değil. içen kişi kimseyi zehirlemesin uzak bir yere gitsin kendini zehirlesin sadece.

ama şöyle bir şey de var fast food yiyen kişiye zararlıdır,alkol de içene. sigara içildiği yerdeki herkese zarar veriyor. içmeyi tercih etmeyene de. üzgünüm ama kimse sigara içen birinin tercihlerinin bedelini ödemek zorunda değil. içen kişi kimseyi zehirlemesin uzak bir yere gitsin kendini zehirlesin sadece.

Canımcım evet senin içmeme ve solumama hakkın olduğu kadar onun da içme hakkı var. Caydırma politikası izleyebilirsin evet ama Hitlermişçesine yasaklayamazsın içmesini ya da izole edemezsin anlatabildim mi demek istediğimi? Ben şu an hükümetin uyguladığı sigara politikasını uygun buluyorum mesela.

Ya ben alarmı 4 kere erteleyen insan evde biri sigara içerse anında uyanıyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Babamda aynı şekilde sigara tiryakisi çok kavga ettik artık sadece balkonda içiyor ama yine de koku siniyor üstüne ben o yüzden elimden geldiği kadar balkona çıkmam.

Canımcım evet senin içmeme ve solumama hakkın olduğu kadyapıyorlar b içme hakkı var. Caydırma politikası izleyebilirsin evet ama Hitlermişçesine yasaklayamazsın içmesini ya da izole edemezsin anlatabildim mi demek istediğimi? Ben şu an hükümetin uyguladığı sigara politikasını uygun buluyorum mesela.

Hitler olmayı bir kenara bırakalım, havayı kirletmeye kimin hakkı var? Sigara içenler genelde bencillik yapıyorlar bizim gerçek anlamda rahatsız olduğumuz şey zaten bu. Mesela açık havada oturuyorum, yanımda sigara içen vs yok. Sonra biri geliyor elinde sigarayla yanıma oturuyor, yakınıma oturuyor. Sigara içmeyenler devamlı sigara içenlerin yanından kaça kaça hep kendinden fedakarlık yapmış oluyor. Bu haksızlık değil mi? Diyorlar ki git başka banka otur. Ama dur ben sigara içiyorum başka yere oturayım diyen insan sayısı az. O bank onun hakkıysa benim de hakkım. O açık hava onun olduğu kadar benim de hakkım. Sigara içenlerde devamlı "rahatsız oluyorsan git uzağa otur" kafası var biz asıl bundan rahatsız oluyoruz. Bu düşüncesizlik.

Mihrisaah .!.:
Ya ben alarmı 4 kere erteleyen insan evde biri sigara içerse anında uyanıyorum o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Babamda aynı şekilde sigara tiryakisi çok kavga ettik artık sadece balkonda içiyor ama yine de koku siniyor üstüne ben o yüzden elimden geldiği kadar balkona çıkmam.

Biraz önce balkonda karnımı doyuruyordum, annem geldi elinde sigarayla yanıma oturdu. Şimdi ben ne yapayım? Bıraktım yemeği yarıda, içeri geçtim. Sinirden çatlıyorum.

Hitler olmayı bir kenara bırakalım, havayı kirletmeye kimin hakkı var? Sigara içenler genelde bencillik yapıyorlar bizim gerçek anlamda rahatsız olduğumuz şey zaten bu. Mesela açık havada oturuyorum, yanımda sigara içen vs yok. Sonra biri geliyor elinde sigarayla yanıma oturuyor, yakınıma oturuyor. Sigara içmeyenler devamlı sigara içenlerin yanından kaça kaça hep kendinden fedakarlık yapmış oluyor. Bu haksızlık değil mi? Diyorlar ki git başka banka otur. Ama dur ben sigara içiyorum başka yere oturayım diyen insan sayısı az. O bank onun hakkıysa benim de hakkım. O açık hava onun olduğu kadar benim de hakkım. Sigara içenlerde devamlı "rahatsız oluyorsan git uzağa otur" kafası var biz asıl bundan rahatsız oluyoruz. Bu düşüncesizlik.

O konuda haklısınız elbette kesinlikle lafım yok. Ben de yeni bıraktım sigarayı, o duman beni eskisine kıyasla daha çok rahatsız ediyor. Hani siz öfff diye uzaklaşıyorsunuz en fazla, bende öğürme hissi yaratıyor. Ben sigara içtiğim dönemlerde yanımda şu küçük seyahat boyları ağız gargaralarından taşırdım, içmeyen arkadaşlarımın olduğu bir ortamda kalkıp ondan uzak bir ortamda içerdim. Ama iki taraf da birbirinin hakkını ihlal etmesin, adam bağımlı ve içiyor işte. Saygısız insanlar ayrı ama toplumdan izole etmek de çözüm değil.

O konuda haklısınız elbette kesinlikle lafım yok. Ben de yeni bıraktım sigarayı, o duman beni eskisine kıyasla daha çok rahatsız ediyor. Hani siz öfff diye uzaklaşıyorsunuz en fazla, bende öğürme hissi yaratıyor. Ben sigara içtiğim dönemlerde yanımda şu küçük seyahat boyları ağız gargaralarından taşırdım, içmeyen arkadaşlarımın olduğu bir ortamda kalkıp ondan uzak bir ortamda içerdim. Ama iki taraf da birbirinin hakkını ihlal etmesin, adam bağımlı ve içiyor işte. Saygısız insanlar ayrı ama toplumdan izole etmek de çözüm değil.

Zaten izole etmek çözüm olsa bile mümkün değil. Sizin bıraktığınız iyi olmuş ama :)

Bir kaldırımda denk gele sigara yakıp izmariti sokağa firlatmaktan bahsetmiyorum, ya da göz göre göre sigara içilmeyen bir kalabalığın ortasına girerek sigarasını yakan birini tarif etmiyorum. Sigara içme konusunda dışarıda dahi dikkat eden birinin, dibine kadar sokulup bundan şikayet edenleri anlatıyorum yani evet. Sigara içenler değil, inanın bu konuda içmeyenler daha faşizan dediğin gibi. En fazla "Rahatsızsan git o zaman yanıma gelme" diyebildiğim bir şeye, içmeyen tepkisi genelde "Zıkkım için, size kapalı bir oda olsun orada için havamda dokunmayın!" oluyor. Bu daha Führer bir istem. "E hava açık yani, o kadar düşünüyorsan kendini, bu tarafta sigara içen var" de ve yaklaşma. Bu.

Bunu yaşadım, şaka değil yani Astoria. Burada espri olarak dillendirilen şeyler, insanların aklından geçen gerçek duygular.

Son düzenleme:
Valla sigara içenler kendilerine hiçbir şekilde destek beklemesin, daha rahat edebilmek için, kendi tabirinizle daha özgür olabilmek için. Çünkü her şeyden önce zararlı ve bu kadar zararlı bir

Sigarayı 2 sene bırakmış ve ardından tekrar başlamış biri olarak söyleyebilirim ki hiç sigara kullanmamış birine nazaran, sigara kullananlara daha çok tepkili olduğum bir süreç de yaşadım. Yani sizi anlayabildiğim gibi, üzerine şunu da dedim "Böyle bir bağımlılıktan kurtulmak isteyene dahi her yerde bu eski alışkanlığını hatırlatan insan dolu ve umursamıyorlar bile. Bu nasıl bir bencilliktir"... Özetle içmeyen birinin o kokudan nasıl rahatsız olduğunu da anlıyorum, bırakmış birinin iki yıl boyunca kendini nasıl uzak tutmaya çalıştığını da anlıyorum ve içen birinin kafasini da anlıyorum. Bu yüzden dediğim gibi, oturduğum yerin rüzgarını bile hesaplıyorum.

Ancak siz, aynı şekilde içen birini ne derece anlıyorsunuz merak ediyorum? Hiç içmeyin, hiç yaklaşmayın umarım, berbat bir şey hele ki "Keyif alıyorum, seviyorum" deyip perdelenen bir bağımlılık altında insanın dişini, cildini, ciğerini öldüren bir şeye sıkı sıkı sarılması, uzun vadeli bir intihar. Ancak bunu anlayabiliyor musunuz? Ne kadar zor olduğunu, bir insanın bunu niçin kendine yaptığını, kanser riskine, kolunun bacağının kesilme riskine rağmen neden buna devam edebildiğini?

Parmak sallamak ve birine "Zarar veriyorsunuz demek" ile bir sigara içenin "Bana ne?" deyip sigara içmeyen birinin yanında ona "Rahatsız olur musun bir sigara yaksam?" diye sormadan ya da o kişinin yanından uzaklasmadan sigara yakması aynı kabalıkta.
Sigara içen birinin yanına sonradan gelip, ona "İğrenç" demek yerine, kendi sigarasız alanınıza oturun ve sigara içen biri gelince "Rahatsız oluyorum" diyebilin. Açık hava için bu böyle.

Aynı ev içinde anneniz zaten size hamileyken bile içmiş bir kadın. Aşkı, biriciği, evladı sigara olmuş ileri bağimli bir kadın. Sizi görmemesi normal, siz görüyorsunuz, o halde mümkün olduğunca yaklaşmayın.

Evet kesinlikle gaz odaları olmalı ki hem sizin totonuz donmayıp teriniz akmasın, hem astımı alerjisi olan yahut ölesiye nefret eden kişiler maruz kalmasın. Temiz hava temiz kalsın, kimse zehrinizi paylaşmasın.

Tamam Führerim. :KK45:

Sizin tabirinizle zıkkımlanmak için çocuk parkını seçen biri rahat etsin diye anne ve çocuklar mekandan uzaklaşmalı evet doğru olan budur nasıl düşünemedik o anda ...:KK9:

Kıçınızın donması da alnınızdan ter damlaması da sizin tercihiniz vatana millete hayırlı bir iş mi yapıyorsunuz da manevi destek bekliyorsunuz anlamadım ki yani ... Kişisel konuşmuyorum düşünce şeklini eleştiriyorum.

Çocuk parkı ne alaka? Ben deniz kenarında oturduğum an yanıma gelenlerden bahsediyorum, Cafe köşeyi seçip oturduğumda yanima sokulup "Duman geliyor" diyenleri anlatıyorum.

Çocuk parkı nereden çıktı ki? Orada sigara içmek yasak zaten tatlım.
Gidin orada sigara içenlere hesap sorun, düşüncem sizin elestireceginiz türden bir bencillik içermiyor, çoluk çocuk vurgusu ile boşa kasmayın bence.

Ayrıca kendim için kullandığım kelimeleri, gelip de bana vurgu yapmayın. Kendimi tiye alıyorum, ama sizinki hakaret oluyor orada bir çizgi var, durun yani.

Arkadaslarla yemege gidiyoruz. Bir iki kisi sigara yakiyor. Cidde midem bulaniyor agImsan burnumdan geliyor o yemek kahve herneyse. Sigara icenlerden gerçekten biktim evinde icsin herk4s diyecegim evinde de icmeyen ailesini zehirliyor herkes. Sigarayi bulanin satanin coluk cocuga millete alistirip yilda milyonlarca liramizi cope attiranin asgari ucretliye cocuguna istedigi oyuncagi cok gorurken gunde 10 tl sigaraya almasini saglayanin alistiranin Allah belasini versin !

Bir kaldırımda denk gele sigara yakıp izmariti sokağa firlatmaktan bahsetmiyorum, ya da göz göre göre sigara içilmeyen bir kalabalığın ortasına girerek sigarasını yakan birini tarif etmiyorum. Sigara içme konusunda dışarıda dahi dikkat eden birinin, dibine kadar sokulup bundan şikayet edenleri anlatıyorum yani evet. Sigara içenler değil, inanın bu konuda içmeyenler daha faşizan dediğin gibi. En fazla "Rahatsızsan git o zaman yanıma gelme" diyebildiğim bir şeye, içmeyen tepkisi genelde "Zıkkım için, size kapalı bir oda olsun orada için havamda dokunmayın!" oluyor. Bu daha Führer bir istem. "E hava açık yani, o kadar düşünüyorsan kendini, bu tarafta sigara içen var" de ve yaklaşma. Bu.

Bunu yaşadım, şaka değil yani Astoria. Burada espri olarak dillendirilen şeyler, insanların aklından geçen gerçek duygular.

Ben arkadaşlarımın yanından kalkıp içmeme rağmen "Üüff Astoria, herkesi zehirledin yaaa" yapan oluyordu cidden, inanırım yani doğrudur.

Al anneni bir gün onkolojiye götür oturun koridorda. Gırtlağından hortum sokulan konuşamayan nefes alamayan insanları görünce fikri değişir belki. Biz eşimle çok etkilendik gördüklerimizden. Bir de çocuk isteyince bıraktık inşallah tekrar başlamayız.

Ben arkadaşlarımın yanından kalkıp içmeme rağmen "Üüff Astoria, herkesi zehirledin yaaa" yapan oluyordu cidden, inanırım yani doğrudur.

Ben de kalkarım masadan sigara içmeyen biri varken; sormam bile "Rahatsız olmazsan, sigara yaksam?" diye, bilirim ki nezaketen "Sorun olmaz yak yak" derler ve rahatsız oldukları halde ses etmezler, ben de kullanmadığımda böyleydim; ondan kalkarım masadan direkt.
En basitinden deniz kenarı örneği var; banka oturmuşum iskelede, eh içiyorum; karşı banka sonradan iki teyze oturuyor ve "Kızım, içmesen, biz rahatsız oluyoruz" diyor. O noktada ben de "Rahatsızsan gelmeyeceksin dibime kadar"a bağlıyorum.

Aslında bu çok basit bir benzetme ile izah edilebilecek bir durum; trafik gibi.
Açık hava dediğimiz alan, sigara içenler ile içmeyenlerin kesiştiği yer, bir kesişim kümesi.

Bunu araba kullanan biri ile yaya birinin trafikteki hali gibi düşünün.
Fosil yakıt kullanan her araç sahibi, havayı kirletiyor.
Yayan giden biri, havayı kirletmiyor.
Trafik içinde hepsi bir arada.

Adam araç kullanmayı tercih ediyor. Aracının vergisini veriyor, trafikte sadece kendine ayrılan yolları kullanıyor, kaldırımlara çıkmıyor. Yayan biri, trafikte kendine ayrılan kaldırımları kullanıyor, bazen araçlara da ayrılan yolları kullanmak durumunda kalıyor, ayağının bastığı her yer onun.
Kaldırım ile yol yan yana ve kaldırımdaki adam “Arabanın egzoz dumanı beni rahatsız ediyor! Git başka yerde sür şu aracını” diyor.
Yoldaki adam da diyor ki “Arkadaşım, araç kullanmak yasak değil, ben kendime ayrılan yolda gidiyorum, kaldırım ile yol yan yana ise ben ne yapayım?”
Özetle trafikte hepsinin hakkı var.

Tıpkı sigara içenin sigara içme hakkı gibi, içmeyenin de içmeme hakkı var.
Sigara içmeyenin ciğerini koruma hakkı olduğu gibi, sigara içenin de ciğerini zehirleme hakkı var. Neticede herkesin ciğeri kendine.

Bu noktada iki farklı bilinç var:
Sigara içene “Burada sigara içmeyen var! Beni pasif içici yapamazsın!” diyen tarafın bilinci,
Sigara içenin de “Burada sigara içen var! Yasak da yok! Görüyorsun!” diyen tarafın bilinci.

İki taraf da bencil bakarsanız, siz ciğerinizi korumak istiyorsunuz diye başkasının aynı özveriyi sizin için göstermesini bekleyemezsiniz olayı basitçe. Herkes kendini korumakla yükümlü, herkes kendinden mesul. Sigara içenlerin yanında bulunmama gibi bir seçeneği var sigara içmeyenlerin, ama davranışları, tüm sigara içenleri bir yere kapatma ve geri kalan tüm havayı kendilerine ayırma hakkına sahipmişçesine.

Bu noktada “Ben zehirlenmemek isterken bencil oluyorum da beni zehirlemeyi umursamayan biri benden daha mı az bencil?” denilebilir. Öyle; zehirlenmek istemiyorsanız, zehre yaklaşmazsınız. Zehrin yanına kadar gidip “Beni zehirleme!” derseniz komik olur. Sigara içenlerin de ancak içilmesinde yasaklama olmayan yerlerde içmeye hakkı var ve bedelini maddi manevi ödüyorlar. Gerisi boş lakırdı.

Anlatmak istediğim bu; dediğim gibi, oturduğum yerde bile rüzgarı hesaplayan biriyim (3. Tekrarım sanırım :) ) , şu yaşıma kadar ne asansör ne merdiven asla sigaramı yakıp inmedim apartmandan ve buna karşın dibime kadar sokulup benden rahatsız olduğunu söyleyenlere lafım, buna karşın apartmanın dışında bir sigara yakıp köşede içtiğimde “Burada içme” diyebilecek kadar ülkenin muhtarı, tüm yollar babasının malı olanlara lafım. Böyle yani aslında durumun özü :))

Bir de sigara kullananların tuvalet ve banyoda içenleri var ki en sinir olduğum şey.
Sanki evimizin içinde içilmiş gibi oluyor, havalandırma boşluğundan tüm apartmana yayılıyor.
Büyük düşüncesizlik...

Sigarayı 2 sene bırakmış ve ardından tekrar başlamış biri olarak söyleyebilirim ki hiç sigara kullanmamış birine nazaran, sigara kullananlara daha çok tepkili olduğum bir süreç de yaşadım. Yani sizi anlayabildiğim gibi, üzerine şunu da dedim "Böyle bir bağımlılıktan kurtulmak isteyene dahi her yerde bu eski alışkanlığını hatırlatan insan dolu ve umursamıyorlar bile. Bu nasıl bir bencilliktir"... Özetle içmeyen birinin o kokudan nasıl rahatsız olduğunu da anlıyorum, bırakmış birinin iki yıl boyunca kendini nasıl uzak tutmaya çalıştığını da anlıyorum ve içen birinin kafasini da anlıyorum. Bu yüzden dediğim gibi, oturduğum yerin rüzgarını bile hesaplıyorum.

Ancak siz, aynı şekilde içen birini ne derece anlıyorsunuz merak ediyorum? Hiç içmeyin, hiç yaklaşmayın umarım, berbat bir şey hele ki "Keyif alıyorum, seviyorum" deyip perdelenen bir bağımlılık altında insanın dişini, cildini, ciğerini öldüren bir şeye sıkı sıkı sarılması, uzun vadeli bir intihar. Ancak bunu anlayabiliyor musunuz? Ne kadar zor olduğunu, bir insanın bunu niçin kendine yaptığını, kanser riskine, kolunun bacağının kesilme riskine rağmen neden buna devam edebildiğini?

Parmak sallamak ve birine "Zarar veriyorsunuz demek" ile bir sigara içenin "Bana ne?" deyip sigara içmeyen birinin yanında ona "Rahatsız olur musun bir sigara yaksam?" diye sormadan ya da o kişinin yanından uzaklasmadan sigara yakması aynı kabalıkta.
Sigara içen birinin yanına sonradan gelip, ona "İğrenç" demek yerine, kendi sigarasız alanınıza oturun ve sigara içen biri gelince "Rahatsız oluyorum" diyebilin. Açık hava için bu böyle.

Aynı ev içinde anneniz zaten size hamileyken bile içmiş bir kadın. Aşkı, biriciği, evladı sigara olmuş ileri bağimli bir kadın. Sizi görmemesi normal, siz görüyorsunuz, o halde mümkün olduğunca yaklaşmayın.
ben zaten dışarıdayken, mesela bir kafedeyken falan mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum sigara içenlerden, zaten masaları dip dibe olan mekanlara da gitmiyorum. kişisel alanın önemini çok iyi kavramış biri olarak masaları dip dibe olan yerleri tercih etmiyorum, mecbur kaldıysam da o anlık tahammül ediyorum. açık hava onun hakkıysa benim de hakkım. yani bunu kimse "kendi sigarasız alanına otur" demekle gasp edemez. yanıma sigara içen biri sonradan gelmişse ve dumanı beni rahatsız etmişse kalkıp da o kişiyi uyarmam, muhatap dahi olmam. çünkü bencil oldukları için alacağım cevabı biliyorum, muhatap olma gereği duymam. o insanın benim lafımdan anlayabileceğini pek sanmıyorum çünkü :)

peki ben neden sigara içen birini anlayayım? anlamam mı lazım? ne gerek var ki? onların bin tane bahanesi var, keyif derler, bağımlılık derler, sürekli birşeyler derler ama hepsi boş laftır bana göre. onlar kendilerini zehirler ki kendilerini zehirlemeleri gerçekten umurumda değil, çevreyi de böyle zehirlerler ne yazık ki. ben onların nesini anlayayım? nesini haklı bulayım? komiksiniz. :)

bu meret bırakılır ayrıca, kimse bana bağımlıyım bilmem ne demesin. benim anneannem 50 sene içti, o da bağımlıydı, onun da bin tane bahanesi vardı. 50 sene sonra bıraktı ve hiç aramadı. birden bire bıraktı. bırakacağım dedi ve bıraktı gerçekten. 50 yıl diyorum, 50 yıl içmiş. 50 yıl içmiş bir insan bırakabiliyorsa demek ki kararlı olmanın elinden hiçbir şey kurtulamaz. o yüzden 5-10-15 senedir içen tipler gelip de "çok istiyorum ama bırakamıyorum, ne yapayım, bağımlıyım, şöyle böyle..." dediği zaman ben gülüyorum. tek örnek bu değil, çevremde 30 sene ve üzeri sigara içmiş ve bırakmış başka başka insanlar da var, anneannem en yakın örneğim ama, kendi gözümle gördüm, yaşadım, şahit oldum.

siz farkında mısınız bilmiyoum ama siz devamlı "sigara içene yaklaşmayın, içmeyenler uzaklaşsın, yanına yaklaşmasın" falan kafasındasınız. size göre hep fedakarlık yapması gereken taraf sigara içmeyen taraf. hep biz uzaklaşalım, kapalı alana biz tıkılalım, evimizdeki balkona bile biz çıkmayalım, açık havaya biz oturmayalım, mekanda masa değiştirmek zorunda kalan taraf yine biz oturalım, oldu. sigara içenler kılını kımıldatmadan keyif yapmaya devam etsinler, biz onlara göre yaşayalım.

başka br arzunuz?

Sigara kullanmama ragmen baskasinin sigarasindan rahatsiz olurum :)
Annen sanirim sigarayi cok cekiyor ki oyle oluyor....yani bir kibar kibar icmek var birde iyice icine cekmek var...
Az cekince kokusu o kadar rahatsiz olmuyor cikan duman da az olur...ama abaninca tabi hem koku hem duman yogunlugu olayi degistiriyor

Back
X