• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sigara yüzünden boğuluyorum artık

Aynen, kaldırımdan bile tedirgin şekilde yürüyoruz...

Küçük oğluma hamileyken de karnım burnumda atmden para çekmem gerekiyordu, yine gereksizin biri sigara yaktığı yetmiyormuş gb ensemden eğilmiş ekrana girecek ağzından burnundan dumanlar çıkıyor, beyefendi görmüyor musunuz buna bari saygınız olsun az ötede için diye sert çıkınca lütfedip "2 adım öteye" gitmişti. Benim psikolojim kaldırmıyor artık memleketteki çoğu şeyi.
ana okulunda ilk okulda falan "toplum içinden yaşama" dersi verseler keşke. merdivende ne tarafta durulacağını bilmeyen,sıraya girmeyen, kişisel alana saygısı olmayanlarla dolu bir toplumuz. umarım yeni gelen nesiller böyle olmaz.

merhaba hanımlar, iyi akşamlar. aranızda eminim ki bir sürü sigara içen insan var, bu konuda alınmayın diye söylüyorum sizin sigaranızdan bana ne sonuç olarak. sorun tam olarak ben miyim yoksa annem mi, emin olamıyorum bu konuda.

annem deliler gibi sigara içer, senelerdir bir türlü bırakmadı, bırakmaya da niyeti yok. her zaman içmiş, hamileyken bile. annemin sigarası yüzünden yaz akşamlarım zehir oluyor yahu. balkonda oturuyoruz, malum havalar sıcak bizde de klima falan yok, faydalanabileceğim tek yer balkon, doğal serinlik yani. ama akşam eve geldiğinde balkon benim için kabus olmaya başladı. çünkü sigarasından artık gerçekten boğuluyorum, uzağına oturuyorum yine rüzgar o pis dumanı bana getiriyor. bunu kendisine söyledim de, boğuluyorum dedim, ben içmiyorum ama senin yüzünden ben de zehirleniyorum, her tarafıma siniyor dedim. ne yapayım deyip kestirip atıyor. yaz akşamlarından nefret ettim onun yüzünden. ya evde sigara içen tek insan o. acaba bu yüzden mi bana batıyor? içtiği sigaranın dumanı, kokusu falan çok ağır.

sigaradan bu kadar fazla rahatsız olmazdım eskiden. öyle ara sıra dışarı çıkınca sigara içen arkadaşlarımdan da rahatsız olmuyorum, idare ediyorum ama her gece her gece yaşadığım yerde artık sinirlenmeye başlıyorum yani. leş gibi ya. bu işin çözümü de yok, içeride duramıyorum çünkü çok sıcak. dışarıda annem fosur fosur içiyor, bi temiz hava alamıyorum. annemin zaten dünya bile umurunda değil çocuğu umurunda olsun. içimi dökmüş oldum işte bi çözümü yok bu konunun.

2gün önce üye oldum kadınlar klübüne, konu sigaraydı, konu açmayı bilmediğim siteyi çözmekle meşguldum ve ben siteyi daha çözemeden bi baktım siz zaten konu açmışsınız...

konu sigara ama sizden farklı olarak içen benim ve artık bu işe bi çözüm bulmak istiyorum. bırakmak istiyorum ama ne zaman denediysem de olmadı şimdiye kadar sigara konusundaki tek başarım günde 2 taneye düşürmek oldu ama maalesef sonra ansızım kendimi sigara içerken bulmaya başladım..

şimdilerde yine yarım pakete çıktı zıkkımı...

lütfen istesen bırakırsın gibi yorumlar için parmaklarınız yorulmasın , denediim ve OLMUYOOOOOOO :(

şimdi sizlerden isteğim şu..

aranızda sigarayı bırakabilen varmı ? lütfen bana yol gösterin, artık sigara içerken bulmak istemiyorum kendimi. azaltabilen bırakır demeyin daha önce kac kere denediysemde en fazla azaltabiliyorum yani illaki o sigarayı içicem çayla veya kahveyle...

önerilerinize açığım, eleştirilerinizede açık olabilirim ama lütfen acımasız olmayınn...

sigara yoksunluğuna dayanmak çok zor

bırakabilen kullanıcılar nasıl bir yol izlediniz, nasıl başardınnız banada söyleyin.. artık midem bulanıyo, kusmak geliyo ama bu bile fayda etmiyor nedense..

her sabah resetlenmiş gibi sigarayla yüzgöz oluyorum..

yardım edin banada

ana okulunda ilk okulda falan "toplum içinden yaşama" dersi verseler keşke. merdivende ne tarafta durulacağını bilmeyen,sıraya girmeyen, kişisel alana saygısı olmayanlarla dolu bir toplumuz. umarım yeni gelen nesiller böyle olmaz.
kesinlikle aynı fikirdeyim, anaokulundan kreşten falan başlamalı.

aranızda sigarayı bırakabilen varmı ? lütfen bana yol gösterin, artık sigara içerken bulmak istemiyorum kendimi. azaltabilen bırakır demeyin daha önce kac kere denediysemde en fazla azaltabiliyorum yani illaki o sigarayı içicem çayla veya kahveyle..

Sigara bıraktırma ilaçlarının yardımı oluyor baya, ben öyle bıraktım. Sigaradan bir nefes çektiğiniz an mide bulantısı ve öğürme hissi yaratıyor, haliyle bir süre sonra da içinizden içmek gelmiyor. Sigara bıraktırma polikliniklerinden ücretsiz olarak yazdırabilirsiniz.

Sigara bıraktırma ilaçlarının yardımı oluyor baya, ben öyle bıraktım. Sigaradan bir nefes çektiğiniz an mide bulantısı ve öğürme hissi yaratıyor, haliyle bir süre sonra da içinizden içmek gelmiyor. Sigara bıraktırma polikliniklerinden ücretsiz olarak yazdırabilirsiniz.

bu poliklinikleri nasıl bulucam peki. hastanelerde yoktur dimi. umarım bende bırakabilirim, artık nefret ediyorum, bırakamamak dahada üzüyor beni

bu poliklinikleri nasıl bulucam peki. hastanelerde yoktur dimi. umarım bende bırakabilirim, artık nefret ediyorum, bırakamamak dahada üzüyor beni

Sigara bırakma poliklinikleri diye Google'da aratın, Alo 171'in sitesi çıkıyor hemen ilk sayfada. Oradan bulunduğunuz ili seçerek ilinizdeki bütün sigara bırakma polikliniklerine ulaşmanız mümkün. Neredeyse her hastanede var bu arada.

Sigara bırakma poliklinikleri diye Google'da aratın, Alo 171'in sitesi çıkıyor hemen ilk sayfada. Oradan bulunduğunuz ili seçerek ilinizdeki bütün sigara bırakma polikliniklerine ulaşmanız mümkün. Neredeyse her hastanede var bu arada.
Cok pahali bir ilacti biraz arastirdim bazilari ucretli aliniyor yazmis bazilari devlet karsiliyor demis c ile basliyor degilmi bas harfi

şimdi hemen bakıyorum.. ve pazartesi ilk işim gidip ilk adımı atmak olacak. teşekkür ederim beni dee gördüğünüz için :D

bişsey daha sormak istiyorum.. sen ne kadar sürede bıraktın sigarayı ?

Kadincagizi iyice gomdunuz sizde biraz sakin olun o neymis oyle duygulariniz nefrete dogru gidiyor....siz o evi istemiyorsnz annanenizi istemiyorsnz ne istiyrsunz herkes sizin etrafinzda donsun hersey sizin istediginz gibi olsn istyrsnz onlarda cok sey istyrdr sizden emin ol hic tanimadigin birisi anne ne gicik oldm dyr citiniz cikmiyr. ..
doğru tahmin, dünya benim etrafımda dönsün istiyorum hatta dünya ne ki, güneş vs. galaksi falan benim olsun istiyorum.

Cok pahali bir ilacti biraz arastirdim bazilari ucretli aliniyor yazmis bazilari devlet karsiliyor demis c ile basliyor degilmi bas harfi

Evet. 1-2 yıl önce ücretsizdi, şu an ne durumda bilmiyorum açıkçası. Bence pahalı olsa da değer, hayatınızdan değerli değil. :)

bişsey daha sormak istiyorum.. sen ne kadar sürede bıraktın sigarayı ?

1 aydan daha kısa sürdü.

Bundan 3yıl önce oğlumla kaldırımda yürürken iğrenç dangozun biri dikildiği yerden izmariti atmış oğlumun yüzüne gelmişti, yavrum baya ağladı, ben kimin attığını göremedim, bağırdım çağırdım sinir krizi geçirdim, tabi ben yaptım diye çıkar mı meydana! Allah'tan iz kalmadı. Nefret ediyorum yürürken kaldırımda dükkan önünde sigara içip izmariti fırlatanlardan!
maalesef genel anlamda düşüncesiz oluyor sigara içenler, sigara konusunda.

Bu arada Wurstria hanım, sizin konunuzu es geçmiş ve karıştırmış gibi oldum sigara bıraktırmaya cevap vereceğim diye kusura bakmayın. Bence siz bir an evvel ayrı eve çıkmaya bakın, eski konunuzu hatırlıyorum. Ailenizden çok çok ayrısınız kafa yapısı olarak, o evde geçirdiğiniz her gün işkence gibi size.

Aynen, kaldırımdan bile tedirgin şekilde yürüyoruz...

Küçük oğluma hamileyken de karnım burnumda atmden para çekmem gerekiyordu, yine gereksizin biri sigara yaktığı yetmiyormuş gb ensemden eğilmiş ekrana girecek ağzından burnundan dumanlar çıkıyor, beyefendi görmüyor musunuz buna bari saygınız olsun az ötede için diye sert çıkınca lütfedip "2 adım öteye" gitmişti. Benim psikolojim kaldırmıyor artık memleketteki çoğu şeyi.
o beyinsizlerden bana da denk geldi, sigarasızdı bana denk gelen ama. atm'de işim var, arkama bir oğlanla kız geldi el ele, sevgililer belli. atm de ziraat atm'si, yüksek bir alanda duruyor, işlem yapan kişi atm'nin basamağına çıkıyor falan o şekilde. ben kendi işimi hallederken bu ayı, erkek olan geldi, o basamağı çıktı,dibime ilişti. döndüm, ters ters baktım, anlamadı. bu sırada kız da geride duruyor, kızla konuşuyorlar falan ama herif arkamda, kişisel alan falan kalmadı, arkamla yanım arasında birşey, utanmadan yaslandı atm'ye. sinir oldum, döndüm dedim ki biraz geride durur musunuz? ben öyle deyince çocuk bozuldu, birşey demedi sanırım hatırlamıyorum, biraz uzaklaştı. ben işimi bitirdim o sırada beni de arkadaşım bekliyor, birkaç adım uzakta. oğlan birşey demedi ama kız söylenmeye başladı, ağza alınmayacak kelimeler... yok biz senin şifreni mi çalıcaz bilmem ne. sinirliyim tabi tam da çatacak yer arıyorum. işim bitince kıza döndüm, dedim ki, bu kısmı özür dileyerek söylüyorum ama, "siz birliktesiniz di mi? bu herif gözünün önünde bana dayayacaktı resmen, sen ne biçim insansın be?" dedim. kız önce duraksadı sonra küfür etmeye başladı. ben de bıraksalar kavga edeceğim orada o derece sinirlendim, arkadaşım hadi boşver, gel, uzamasın falan dedi de işimiz vardı zaten gittik. insanı çileden çıkarırlar yani.

doğru tahmin, dünya benim etrafımda dönsün istiyorum hatta dünya ne ki, güneş vs. galaksi falan benim olsun istiyorum.
Ben bu konularda hassasim anne baba konusunda cok asabi ve sinirli bir yapiniz var bnce ben yakistiramiyorm elestiri ninde bir dozu olmali annemize..

Ben bu konularda hassasim anne baba konusunda cok asabi ve sinirli bir yapiniz var bnce ben yakistiramiyorm elestiri ninde bir dozu olmali annemize..
ben ne dedim ki? annem düşüncesiz bir insandır. önce kendi faydasını düşünür, kendi ailesi için bile. annem olması karakter yapısını değiştirmiyor ki.

toplumun geneline baka baka bayağı ön yargı oluşturuyoruz öte yandan kendimize. :) ama haklı bir yargı bence bu. ben geçen sene bir kişisel gelişim seminerine gidecektim, çok sevdiğim insanlar gelip konferans verecekti falan, en ön sıradan izlemek istiyordum kafama koymuştum. baktım biletler numaralı değil, dedim ki herhalde erken giden istediği yere oturabilecek. ee şimdi bizim insanımız biraz şey, dedim ki elimi çabuk tutayım ön sıralar hemen dolar. ikinci yargım da ara verildiği zaman tuvalete gidersem yerimi kapan olur mu, eşyamı çalarlar mı falan diye :D kardeşimle birlikte gittik, sıraya girdik kayıt alındı falan, kaydı yapılan salona girebiliyordu izin verilmişti. millet teker teker salona geçip yerleşmeye başladı, ben o sırada kaydımı yaptırırken kardeşimin kaydında sorun çıktı. o sorunu halledelim derken zaten salonun yarısı içeri girip yerleşti. eyvah dedim şimdi en arkalara kaldım, üzüldüm. sorunu hallettik, koşa koşa salona girdim yangından mal kaçırıyorum sanki... bi baktım önlerde boş yerler var, geçtik oturduk, en ön sıra hatta tam da sahnenin orta kısmı :) ve seminer boyunca kimseden yanlış, saçma sapan bir hareket görmedim, genel anlamda üniversite öğrencileriydi. bunun gibi 2 farklı seminere daha katıldım ve insan profili aynıydı. işte o zaman dedim ki ya bizde de düzelme var.

ben ne dedim ki? annem düşüncesiz bir insandır. önce kendi faydasını düşünür, kendi ailesi için bile. annem olması karakter yapısını değiştirmiyor ki.
Lutfen oyle dusunmemeye calis iyi yonlerini gor muhakkak vardir canim bnm aslinda ben diye baslayan yazilarim nadirdir fakat anlatayim sana ben ergenlik donemimi cok asi ve kotu atlattim o donemde haliyle aileme cok cektrdim yillar gecti hayatim daki hicbirseyden pismanlik duymadim fakat yaptigim asiliklerin sonucunda annemi uzmem den pismanlik duyuyorm keske o yillara donsem de anacigimi hic uzmeseydim...bogazim dugumlenir..senin gibi takatdim olaylara kucucuk birseyi buyutrdm canim anacim bnm haa ona sorsan o unutmustur..cunku bn evladiyim onun ..iyi yonlerini dusun..

Back